روز گذشته کمپانی انویدیا، تراشه ساز بزرگ امریکایی از جدیدترین پلتفرم Drive AGX Orin خود که به Orin SOC، چیپستی که از معماری گرافیکی نسل بعدی انویدیا برخوردار است، مجهز می باشد. همچنین این پلتفرم از هستههای پردازشی ARM Hercules و عملکردی چشمگیر در زمینه هوش مصنوعی برخوردار شده است. انویدیا این پلتفرم را با هدف ارائه برای اتومبیلهای خودران و رباتها توسعه داده که نوید بخش عملکردی بسیار بهتر و راندمانی بالاتر نسبت به نسل فعلی این دستگاهها است.
همان طور که گفته شد پلتفرم جدید انویدیا مجهز به نسل بعدی چیپست Orin SOC می باشد که در این پلتفرم جایگزین Drive PX Pegasus شده است. پلتفرم نسل پیشین انویدیا از چندین چیپست Xavier SOC و معماری گرافیکی تورینگ تشکیل شده بود و 320 ترافلاپس قدرت را در توان 500 وات ارائه میداد. در حالی که چیپست Orin SOC به تنهایی قادر است توانی معادل 200 ترافلاپس تولید کند. این چیپست از 17 میلیارد ترانزیستور تشکیل شده است و در مقایسه با چیپست Xavier انویدیا تقریبا 7 برابر عملکرد بهتری را ارائه میدهد. به منظور مقایسه، در حال حاضر توانمندترین پردازنده گرافیکی انویدیا در رده مصرف کننده که در حال تولید است، Volta GV100 و Turing TU102 هستند که به ترتیب دارای 21.1 و 18.6 میلیارد ترانزیستور می باشند.
انویدیا هنوز مشخص نکرده است که کدام نسل آینده گرافیکهای این کمپانی به Orin SOC بهره مند خواهند شد اما انتظار میرود این پلتفرم در معماری Ampere این کمپانی که سال آینده از راه خواهد رسیده استفاده شود. در معماری Ampere شاهد فرآیند توسعه 12 نانومتری خواهیم بود که ارتقایی بسیار چشمگیرتر را نسبت به چیزی که در مهاجرت از معماری Volta به Turing دیدیم، شاهد خواهیم بود. ضمن اینکه انویدیا اولین بار از پلتفرم Xavier در سری گرافیکهای Volta استفاده کرد بنابراین احتمالا این کمپانی از Orin نیز اولین بار در گرافیکهای نسل بعد Ampere بهره گیرد. پلتفرم Xavier بر روی یک سطح 16 نانومتری از 7 میلیارد ترانزیستور و 8 هسته پردازشی ARM تشکیل شده بود اما Orin تعداد ترانزیستور بسیار بیشتری را بر روی سطح کوچکتر 12 نانومتری در خود جای داده است.
البته ARM در نقشه راه خود تائید کرده بود که امکان استفاده از هستههای Hercules بر روی لیتوگرافیهای 7 و حتی 5 نانومتری نیز وجود دارد. علاوه بر این، هستههای Hercules حدودا 10 درصد سریعتر از هستههای 7 نانومتری Deimos هستند. بنا به تصویری که توسط Dylan522P در توییتر منتشر شد، به نظر میرسد Orin دارای پیکربندیهای متنوع DRIVE است. نسخه 1-Camera این پلتفرم قدرتی معادل 36 ترافلاپس را در توان 15 وات، نسخه 4-Camera قدرت 100 ترافلاپس را در 40 وات، نسخه 2 چیپ 400 ترافلاپس را در 130 وات و در بالاترین کانفیگ، 2 چیپست Orion به اضافه 2 پردازنده گرافیکی مجزا تا 2000 ترافلاپس را در 750 وات ارائه میدهد. به نظر میرسد توان طراحی حرارتی 200 ترافلاپسی با یک چیپست بین 60 تا 70 وات باشد.
انویدیا گفته است که DRIVE AGX Orion سازگار با اتومبیلهای خودران سطح 2 تا سطح 5 است و همچنین برای برخی کاربریهای متنوع و DNN و هوش مصنوعی طراحی شده و قابلیت دستیابی به استانداردهای امنیتی همچون ISO 26262 ASIL-D را داراست. قرار است از Orin SOC بر روی خودروهایی که در سال 2022 از راه میرسند استفاده شود. این موضوع در مورد Xavier نیز صدق میکرد و خودروهای مجهز به این پلتفرم دو سال بعد از معرفی آن روانه بازار شدند. بنابراین تولید Orin احتمالا کمی زودتر و در سال 2021 آغاز خواهد شد.
انویدیا پلتفرم Xavier را در سال 2016 معرفی کرد و محصولات مجهز به آن در اواخر 2017 و اوایل 2018 معرفی شدند. همچنینن گرافیکهای مجهز به Volta نیز یک سال در دسترس قرار گرفتند بنابراین با این روند میتوانیم زمان عرضه گرافیکهای سری Ampere را پیش بینی کنیم. انتظار میرود در نمایشگاه CES 2020 که زمان زیادی تا برگزاری آن باقی مانده، شاهد انتشار جزئیات بیشتری از معماری گرافیکی جدید انویدیا و نقشه راه محصولات بعدی کمپانی باشیم.
سلام.
اطلاعات خوبی بود.
متشکرم.
یاعلی(ع)
سال ۲۰۲۰ باید انویدیا چربش کنه
هم Q4 اینتل کارت گرافیک میده بیرون
هم RADEON در Q1 کارت گرافیک های با لقب nvidia killer رو بیرون میده که میشه گفت اگه 2080 ti SUPER
مده بیرون به سرنوشت اینتل دچار میشه