سرانجام پس از 97 سال اولین پرواز مستقیم از استرالیا به اروپا در حال عملی شدن است. شرکت هواپیمایی استرالیایی کوانتاس روز دوشنبه یکی از هشت هواپیمای 787-9 Deamliner خود را از بوینگ تحویل گرفت. بدین ترتیب از ماه مارس سال 2018 اولین سفر بدون توقف استرالیا و اروپا از پرث به لندن در یک سفر 17 ساعته امکانپذیر می شود.
آلن جویس مدیرعامل شرکت هواپیمایی گفته است که این شرکت در سال 1947 مسیری “کانگورو” را تأسیس کرد. در آن زمان سفر به لندن در 4 روز و با 9 توقف امکانپذیر بود. در سال 1930 این مسیر 11 روزه طی میشد. اما اکنون با پرواز 17 ساعته، این پرواز سومین پرواز طولانی مسافربری در جهان خواهد شد. این درحالیست که جت های شرکت های هواپیمایی در دبی و سنگاپور در مسیر خود به اروپا توقف دارند.
در سال 2014 شرکت Qantas International دچار کسری بودجه شد و در آن سال 2.8 میلیارد دلار استرالیا، ضرر کرد. این شرکت عذر 5000 کارمند خود را خواست، انواع هواپیماهای خود را از 11 به 8 مدل کاهش داد و جت های ناکارآمد و قدیمی را از رده خارج کرد. کوانتاس دستمزد 23هزار کارمند خود را 18 ماه دیرتر از موعد پرداخت کرد تا این ضرر جبران شود. در آخرین سال مالی، سهام این شرکت به 327 میلیون دلار رسید و مشارکت خود با شرکت امارات ایرلاین، برای انتقال مسافرانش از طریق دوبی به 60 شهر در اروپا، خاورمیانه و شمال آفریقا را تمدید کرد.
این شرکت هواپیمایی نزدیک به یک دهه از هواپیماهای ایرباس A380 استفاده میکرد. باوجود اینکه این هواپیماها در مقایسه با بوئینگ بزرگتر بودند و مسافر بیشتری حمل میکردند، درآمد حاصل از آنها بسیار محدود بود. آلن جویس میگوید که دو پرواز با بوئینگ 787 که نصف ایرباس صندلی دارد، کمتر از یک پرواز A380 هزینه بردار است. اما حالا همه چیز به این بستگی دارد که آیا این استراتژی پروازهای طولانی برای کوانتاس سود کافی خواهند داشت یا خیر. البته در پروسه پرواز، وزن نکته بسیار تأثیر گذاری است و اگر هواپیما بیش از حد سنگین باشد، ممکن است برای سوختگیری مجبور به توقف هزینه برداری باشد و این یک توقف می تواند به معنی وررشکستگی کوانتاس باشد. هشت هواپیمای 787-9 کوانتاس تنها 236 صندلی دارند. خطوط هوایی برای مدت طولانی مشغول بررسی الگوهای آب و هوایی بین قاره ها برای بهینه سازی برنامه ریزی مسیر است. حتی ظروف غذاخوری این شرکت نیز با طراحی مجدد 20% سبک تر شده اند.
برنامه الن جویس برای این شرکت طولانی مدت است، او قصد دارد که در سال 2022 پروازهای بدون توقفی از سیدنی به لندن و نیویورک راه اندازی کند. این پروازها به لندن 20 ساعت و 20 دقیقه و به نیویورک 17 ساعت و 7 دقیقه به طول خواهند انجامید. مقاصد بعدی این شرکت کیپ تاون و ریو دو ژانیرو می باشد. بنظر میرسد که ایده های بلندپروازانه جویس مورد حمایت شرکت بوئینگ است و آنها به چالش های پیش روی او توجه دارند. اما باید دید که او تا چه حد می تواند ایده های بزرگ خود را عملی کند و این ایده ها تا چه میزان برای او درآمدزایی خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید