هنوز در انتظار معرفی استاندارد PCI Express 4.0 هستید؟ خب در حال حاضر خبری از آن نشده است اما انجمن PCI-SIG این روزها خبر جالب توجهی را منتشر کرده است؛ رابط های PCIe پس از رشد سرعت در اینترفیس نسل سوم با آرایش الکتریکال PCI Express 3.0 x16 دیگر برای هندل کردن تمامی سخت افزارهای روز به حد کافی پهنای باند به همراه داشتند. در نتیجه تا سالها بعد و حتی امروزه، نیاز به یک استاندارد جدید دیده نشده است.
((PCI-E ورژن ۱ در سال ۲۰۰۳ با نرخ داده ۲۵۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت انتقال ۲٫۵ گیگاترنسفر در هر ثانیه توسط شرکت PCI-SIGمعرفی شد و حدود ۴ سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۷ ورژن ۲ آن با نرخ داده و نرخ انتقال دو برابر عرضه شد، چندی بعد ورژن ۲٫۱ این گذرگاه معرفی شد که در آن بسیاری از مشکلات برطرف و امکاناتی نیز به آن اضافه شده بود اما سرعتش تغییری نکرده بود. در ماه اوت سال ۲۰۰۷ شرکت PCI-SIG اعلام کرد که ورژن ۳ این محصول که دارای ۸ گیگاترنسفر بر ثانیه سرعت انتقال است را در سال ۲۰۱۱ معرفی خواهد کرد که انجمن مورد نظر به عهد خود وفا کرد.))
بسیاری تصور می کردند که نسخه ی 4.0 آن در خلال سالهای 2012 تا 2016 راهی بازار شود؛ با این وجود ظاهرا نیاز به یک اسلات جدید احساس نمی شد. نزدیک به یک سال پیش بود که انجمن PCI-SIG اعلام کرد که در سال 2017 شاهد عرضه رسمی اسلات PCI Express 4.0 خواهیم بود؛ درست همین سال بود که AMD در پلتفرم خود برای اولین بار پشتیبانی از اسلات PCI Express 3.0 را امکان پذیر کرد! این تاخیر یکی از عوامل کاهش فروش پردازنده های این شرکت پیش از Ryzen بود. پس از آن شایعه شده بود که این اسلات دارای توان بسیار بالایی است به طوری که حتی کارت گرافیک ها نیازی به رابط های تغذیه نخواهند داشت که این مورد به سرعت رد شد. اما هنوز رابط PCI Express نسخه 4.0 نیامده، انجمن PCI-SIG اعلام کرده است که نسخه ی 5.0 آن نیز در راه است! این انجمن گفت: رابط PCI Express در نسخه 5.0 با موارد فنی در اختیار اعضا (تولید کنندگان سخت افزار) قرار گرفته است و تکمیل آن تا سال 2019 به درازا خواهد انجامید. سرعت اینترفیس جدید به رقم باورنکردنی 32 گیگاترنسفر (32 GT/s) می رسد.
نزدیک به 25 سال از حضور انجمن PCI-SIG می گذرد و این مجموعه همواره به دنبال ارتقاء اینترفیس های خود است. جالب است بدانید که هیچ تداخل کاری بین PCI Express های 4.0 و 5.0 وجود ندارد؛ PCI Express 5.0 دارای پهنای باند بسیار بالایی است که بسیار بیشتر از نیازهای خانگی است. طراحی PCI Express 5.0 به دلیل سرعت بسیار بالا در نقل و انتقال، نیازمند سازگاری با سیلیکون و نیمه هادی های پردازشی است. به عنوان مثال پردازنده و PCH ها نیز باید از آن پشتیبانی نمایند. این انجمن در ادامه اضافه کرده است که PCI Express 5.0 و 4.0 دارای مشخصات فنی خاصی هستند که برای پلتفرم های موجود استفاده نخواهند شد و در پردازنده و مادربردهای آینده (از پایان 2017 به بعد) مورد استفاده قرار خواهند گرفت. و اما همانطور که گفته شد، این دو استاندارد تداخل کاری با یکدیگر نخواهند داشت؛ اسلات های PCI Express 4.0 برای مصارف خانگی به خدمت گرفته خواهند شد و PCIe 5.0 نیز در سامانه های بسیار پیشرفته مانند سرور، پایگاه داده، کامپیوترهای داده کاوی، هوش مصنوعی، یادگیری عمیق، ایستگاه کاری و مواردی از این دست مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان مثال PCIe 5.0 می تواند میزبان کارت شبکه هایی باشد که اطلاعات را با نرخ سرسام آور 400 گیگابیت در ثانیه را با پهنای باند 128 گیگابایت در ثانیه را از خود عبور می دهند. ویژگی دیگر اینترفیس های PCI Express 4.0 و 5.0 در قابلیت هایی خاص و جذاب است که برای حافظه های ذخیره سازی با پروتکل NVME مورد استفاده قرار می گیرد. اینک SSD ها با سرعتی حتی به مراتب بیشتر از مدل های کنونی به نقل و انتقال اطلاعات خواهند پرداخت. ذخیره سازها کنونی اشتهای بالایی برای پهنای باند دارند و بخش از ویژگی Multitasking در آنها دلیل این تشنگی است. از سوی دیگر با وجود کارت گرافیک هایی مانند Tesla و FirePro های جدید دیگر نیازمند یک اسلات استثنائی هستیم! شایان ذکر است که ورژن 1.3 از پروتکل NVME نیز به زودی معرفی خواهد شد. منتظر یک جهان پر سرعت سخت افزاری باشید!
سلام
پردازندهاي رايزن در نسل اول و دوم آیا از pcie نسل 3 پشتیبانی ميکنند؟
و اینکه کدوم مادربردها )چيپستها) از این pcie. 3 پشتیبانی میکنند؟
مثلا b450?
یا x450?
چقدر خوب میشد اگر وبسایت یک پیام تسلیت مربوط به حوادث تروریستی منتشر میکرد
:-bd:-bd:-bd