اوضاع اینترنت در کشور ما همیشه معلوم الحال و ثابت است. قیمت بالا ، سرعت و کیفیت پایین. به طوری که اگر اندکی تغییری در جهت پیشرفت و بهبود این وضعیت رخ بدهد ، تا مدتی طولانی نقل محافل و انجمن های بررسی اینترنت می شود. اما همانطور که بارها تجربه کرده ایم ، دیری نمی پاید که این پیشرفت های “اساسی” و پیشنهادات “شگفت انگیز” جای خود را به پسرفت و افزایش قیمت می دهند. گویا باید عمیقا به این جمله ایمان بیاوریم که خانه از پای بست ویران است! حالا اگر بشنویم که اینترنت در کشوری مانند آمریکا که حداقل در زمینه سرعت و کیفیت حرفی برای گفتن دارد، دارای قیمت مناسبی نیست ، دیگر وای به حال ما!
دسترسی به اینترنت در جوامع مدرن و زندگی های شهری تبدیل به یک نیاز ابتدایی شده است. در طی 5 سال گذشته ، درصد افرادی که معتقند بدون دسترسی به اینترنت از کارهای خود عقب مانده یا از خدمات مورد نیازشان محروم میشوند ، به مقدار زیادی افزایش داشته است اما آنطور که آمار نشان می دهد توانایی جامعه برای برخورداری از این خدمات در سال های اخیر کاهشی 3 درصدی داشته است. بر اساس مطالعات اخیری که توسط یکی از شرکت های آمریکایی خدمات پهن باند انجام شده است ، در سال 2013 میلادی ، 70 درصد از شهروندان آمریکایی دسترسی به اینترنت پر سرعت خانگی داشته اند اما این مقدار در حال حاضر به 67 درصد کاهش پیدا کرده است. گوشی های هوشمند و اینترنت موبایل ، اندکی این شکاف را پوشانده اند ، اما اینترنت موبایل هیچ گاه نمیتواند جایگزین اینترنت خانگی شده و اصولا برای این کار هم در نظر گرفته نشده. قیمت بالا و محدودیت های ترافیکی شدید در کنار ناپایداری و نوسان کیفی به عنوان مانعی بزرگ ، بسیاری از کاربران را از استفاده از اینترنت همراه منصرف میکند. البته از عجایب روزگار است که در کشور ما ، آنقدر قیمت اینترنت “به طور کلی” بالا است که تعرفه های اینترنت موبایل در مقایسه با اینترنت های خانگی نه تنها گران تر بلکه بعضا به صرفه تر هم هستند! بعضی از کاربران اینترنت موبایل را کاملا جایگزین اینترنت خانگی شان کرده اند همچنین اپراتور های موبایل هم رسما وارد رقابت با سرویس دهنده های ثابت شده و با قیمت های ناچیز سرعتی به مراتب بیشتر از آنها را ارائه میکنند. گرچه این رقابت و به طبع آن افزایش تعداد کاربران اینترنت همراه به قیمت کاهش کیفیت و سرعت خدمات آنها تمام شده است.
طبق بررسی کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) آمریکا ، میانگین هزینه ماهیانه خدمات اینترنت در سال 2010 میلادی 40.68 دلار بوده است. این کمیسون معتقد است که قیمت این خدمات در مقیاس جهانی قابل توجیه و ارزان است ( وزیر ارتباطات ایران هم بر همین عقیده است!) اما سازمان جهانی همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) با بررسی پکیج های اینترنت با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه و بالاتر ، آمریکا را دومین کشور گران قیمت در این زمینه معرفی میکند. در سال 2014 میلادی قیمت سرویس های با سرعت 15 مگابیت بر ثانیه و بالاتر ، بیشتر از میانگین سال 2010 اندازه گیری شده است. این آمار نشان می دهد که سرعت میانگین در حال افزایش است اما قیمت خدمات نیز بجای کاهش ، روند رو به رشد داشته است.شرکت های اینترنتی آمریکا برای طیف خاصی از مشتریان سرویس های ارزان قیمتی موسوم به “Internet Essentials” را با هزینه ماهیانه 10 دلار در نظر گرفته اند. اما شرایط بهره مندی از این سرویس ها به قدری دشوار است که عملا استفاده از آنها توجیه پذیر نیست. به عنوان مثال این گونه سرویس ها تنها برای قشر کم درآمد در نظر گرفته شده اند یا برای افرادی که واجد شرایط شرکت در برنامه های حمایتی دولت هستند. البته از این گونه سرویس ها داخل کشور هم به وفور یافت می شود، اینترنت پر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه با ترافیک ماهیانه 1 گیگابایت و کمتر و ترافیک اضافی حدود چهار هزار تومان به ازای هر گیگابایت. این گونه سرویس ها بیشتر شبیه محصولات اشانتیون هستند که عملا کاربردی نداشته و صرفا برای تبلیغات محصولات اصلی استفاده می شوند. با روند کنونی ، کاهش قیمت خدمات اینترنتی را باید به کل فراموش کرد و تنها باید امید به افزایش سرعت و کیفیت بست شاید بتوان این خدمات را به ارزش واقعی شان خریداری کرد. البته شاید…
هروقت ایران تونست به مصرف کننده هاش خط فیبر مستقیم با سرعت 8 گیگابیت و پینگ 0 به گوگل بده در حدی میشه که در مورد این حرف بزنه
این همه صحبت از بدی اینترنت ایران کردید آخرش کسی نگفت ک دلیل اصلی این کمی سرعت چیه ک افقانستان باید تو میانگین سرعت از ما بالا تر باشه
اینو نگن چی بگن.
حالا فهمیدی.
بله همه چیز گرون شده اما دستمزدا بالا نرفته.
نمیخوام سیاسی ش کنم ولی یکم زور داره وقتی هیچی سر جاش نیست تو ایران اینترنتو دولت جوری جلوه میده انگار داره اورانیوم از سیماش رد میشه اینترنت یه سیم کشی سادس که فقط کانکت باشی پولی رو که هم میدی واسه هزینه خدمات خرابی های احتمالی کابلو دستگاه.
بهتره بگیم به ما میندازن.
کدوم کشور؟
تو رتبه بندی از لحاظ میانگین سرعت اینترنت کاربران خانگی در دنیا ایران جایگاه 150 م دنیا رو با میانگین 4/96 مگابیت داراست حالا بماند که من نمیدونم این امار چطور به دست اونها رسیده!!!!4/96مگابیت در ثانیه…
حالا اینو میگیم بیخیال گذشته از اون کافیه یه نگاه به اختلاف میانگین سرعت اینترنت دو کشور ایران و امریکا میکنیم 32/18vs4/96 قصد توهین ندارم اما به نظرم اگر منطقی باشیم…خب نباید در حال حاضر اظهار نظری در مورد اینترنت کشور امریکا کنیم چون اصلا قابل رقابت با اونها نیستیم..
دقیقاً :-bd
منظور شما اینه که پول کشور ما بی ارزش شده و اگه بخوایم با پول ایران حساب کنیم در اصل باید با ارز مرجع یعنی قیمت 1226 تومن حساب کنیم که قیمتی حدود 50هزار تومن درمیاد نه 150هزارتومن/-)
احسنت.
دقیقا.
بالاخره یکی رو دیدیم دقت نظر داشته باشه و جلوتر از نوک دماغش رو ببینه.
فقط قیمت محصول نیست. قدرت خرید پول، تورم، میزان درامد فرد هم هست.
همه اینا رو در نظر بگیریم که دیگه ارزش اینترنت ما در حد خرید طلا جواهره.
لب مطلب، سنگ و سماق می خریم به قیمت طلا جواهر.
فقط همین رو بگم که VPS من ماه میلادی پیش 3.7 ترابایت ترافیک مصرف کرد اونم فقط با ماهی 5 دلار (18000 تومن) اون موقع تو ایران هر گیگ ترافیک 1 دلاره اینو به کی بگی آخه :emoji2:emoji2:emoji2:emoji2
شما که هزینه رو به دلار حساب می کنی لطف کن درآمد اونا رو هم به تومان حساب کن
وقتی میگین قیمت اینترنت 40 دلاره اونو مساوی با 140 هزار تومان نگیرین بلکه با درصد درآمدشون مقایسه کنین مثلا تو کانادا حداقل دستمزد ساعتی 10 دلاره که به تومان اینجا میشه 35000 تومان
ولی اینجا دستمزد ساعتی چنده ؟
عجب اونجا دیگه چرا? بازار رقابتی و بدون تعیین و تکلیف
گوگل اینترنت رایگان میداد چی شد?
اگه اونجا اینترنت گران قیمت می خرند در عوض سرعت و کیفیت اینترنت بالاست که یک نمونه اش استفاده از فضای ابری ست ؛ آمریکا چندمین کشوری ست که اینترنت پرسرعت دنیا رو از آن خودش کرده؟ ایران چندمین کشوره؟!
در ایران اینترنت 4مگ میخری سرعت دانلود 100کیلوبیت:-L زنگ می زنی پشتیبانی میگن کابل کشی منرلتون مشکل داره:-L:-L:-L
اوضاع اینترنت اونجا هر چقدر هم بد باشه مال ما صد برابر وخیم تره اونجا اینترنت رو حجمی نمیدن گیگی چهار هزار نمیدن . فقط میدونم اوضاع اینترنت تو کشور ما از هر جای دیگه این کره خاکی بدتره.والسلام.
میانگین هزینه ماهیانه خدمات اینترنت در سال 2010 میلادی 40.68 دلار بوده است؟ میانگین سرعت . پینگ و ساعات قطعی چقدر بوده است ؟ حالا این میانگین ها رو با ایران مقایسه کنید . متوجه میشید ما اصلا اینترنت نداریم:l
ایرانه دیگه داداش.;);););):(
بنظرم در اصل ایران رتبه اول گرون ترین اینترنت دنیا رو داره چون با این قیمت های زیاد سرعت پایین و قطع شدن داره
واقعا جالب بود،وقتی امریکایی ها هم مشکل گرونی دارن ،ما دیگه نباید هیچی بگیم :smiley1
یه روز خوب میاد !!! :smiley3
دوست عزیز به نکته هم اشاره کن که اینترنت ایران یک آپشن خنده دار به اسم حجم داره
صداشو در نیارید بهمون میخندن
تو کشوری مثل ایران منطقیه که گرون ترین خدمات با کم ترین کیفیتو بدن دلیلشم اینه که میخوان مردم تو سطح علمی پایینی بمونن که بازم دلیل اینکارم لازم به گفتن نیست.
رتبه اول گران فروشی اینترنت متعلق به کدام کشور میباشد ؟؟؟؟