علم مملو از شگفتی های بزرگ است. حقایقی که در برخی موارد آنقدر غیر قابل باور هستند که هر انسانی را با شنیدن به تعجب انداخته و حتی پس از اثبات علمی هم برای مدت ها جزو قوانین عجیب باقی میمانند. اما سرنوشت همه شگفتی های علم اثبات نیست و با وجود پیشرفت چشمگیر در قرن های اخیر، همچنان بحث های بسیار زیادی باقی مانده اند که هیچ دانشمندی قادر به یافتن پاسخی برای آنها نیست. چه بسا حل هر کدام از این معماها به کلافی سر در گم منجر شود که از دل خود هزاران سوال بی جواب دیگر به وجود می آورد. اما در هر صورت دانشمندان هرگز از تلاش برای یافتن پاسخ برای این پرسش های مهم و عمدتا بنیادین دست بردار نبوده اند. در ادامه با ما همراه باشید تا با بخش اول از20 راز بزرگ حل نشده علم آشنا شویم.
چرا در عالم ماده بیشتر از ضد ماده وجود دارد؟
با توجه به شناخت فعلی ما از فیزیک ذرات، ماده و ضد ماده (یا پادماده) دقیقا یکسان و در عین حال در تضاد با هم هستند. زمانی که ماده و پاد ماده به یکدیگر برخورد می کنند دچار فرآیند نابودی می شوند. این فرآیند یکی از اولین اتفاقات رخ داده پس از تشکیل عالم بوده است. با این حال به راحتی می توان مشاهده کرد که با وجود برخورد های بسیار زیاد و رخ دادن فرآیندهای نابودی متعدد (که منجر به از بین رفتن هم ماده و هم پادماده می شود) باز هم آنقدر ماده باقی مانده است که بتواند میلیاردها ستاره و کهکشان و سیاره را تشکیل دهد. اما چنین چیزی چطور امکان پذیر است؟ در سال های اخیر توضیحاتی در رابطه با نقش مزون ها (ذرات زیراتمی با عمر کوتاه که از یک کوارک و یک آنتی کوارک تشکیل شده اند) در این اتفاق ارائه شده است. مزون های B با سرعت پایین تری نسبت به آنتی مزون های B فروپاشی می کنند که ممکن است باعث باقی مانند مقادیر زیادی از مزون B پس از برهمکنش های اولیه بوده و در نتیجه سایر مواد موجود در عالم را تشکیل داده باشد. به علاوه می دانیم که مزون های B، D و K می توانند به وسیله نوسان به ضد ماده تبدیل شده و مجددا این فرآیند را به صورت معکوس انجام دهند. همچنین مشخص شده است که مزون ها تمایل دارند در حالت پایه قرار بگیرند که این نکته نیز می تواند دلیلی برای زیادتر بودن نسبت ماده به پاد ماده باشد. با این حال هنوز هیچ پاسخ قطعی در این زمینه وجود ندارد.
حیوانات چگونه مهاجرت می کنند؟
بسیاری از حشرات، پرندگان و سایر حیوانات در زمان های مشخصی از سال برای فرار از تغییرات دمایی فصلی و دستیابی به منابع غذایی مورد نیاز زندگی خود و حتی جفت یابی مهاجرت می کنند. مسافت طی شده در برخی از این مهاجرت ها به هزاران کیلومتر در یک جهت نیز می رسد که به فرآیندی عظیم و فوق العاده حساب شده نیاز دارد. اما این حیوانات چگونه بدون داشتن هیچ ابزاری برای جهت یابی هر سال این مسیر طولانی را طی کرده و در پایان دوره مهاجرت بار دیگر به محل اصلی خود باز می گردند؟ در سال های اخیر و با انجام مطالعات گسترده بر روی حیوانات مشخص شده است که برخی از آنها برای انجام این کار از میدان مغناطیسی زمین کمک می گیرند و بخشی در مغز آنها به عنوان قطب نما عمل می کند. با این حال چنین بخشی در بدن همه جانوران وجود ندارد و به همین دلیل هنوز نمی توان پاسخی مشخص به این پرسش ارائه کرد.
چرا همه موجودات به خواب نیاز دارند؟
شاید بتوان خواب را بزرگترین و بارزترین عامل مشترک بین همه موجودات زنده دانست. تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که بدن انسان به وسیله یک ساعت بیولوژیکی تنظیم شده که باعث تکرار چرخه بیداری – خواب می شود اما مشخص نیست که این ساعت بیولوژیک در مرحله اول به چه دلیل به وجود آمده است. در زمان خواب بدن انسان به ترمیم بافت های آسیب دیده پرداخته و فعالیت های بازیابی را اجرا می کند و همین خوابیدن بیش از یک سوم عمر انسان را به خود اختصاص می دهد. برخی از محققین عقیده دارند در گذشته موجوداتی که از یک چرخه خواب – بیداری استفاده می کرده اند شانس بیشتری برای زنده ماندن و مقابله با درندگان داشته اند و در طرف مقابل دسته ای که بخش کمتری از زمان روزانه خود را به خواب اختصاص می داده اند به ناچار نیازمند هوشیاری در مدت طولانی تری بوده اند. با این حال حتی همین موضوع نیز به صورت کامل تائید نشده و پاسخی برای علت نیاز موجودات به خواب وجود ندارد.
چرا نمی توانیم چهار بعد را درک کنیم؟
ساده ترین اصل فیزیکی ممکن برای انسان وجود سه بعد فضایی است. اما همین اصل ساده نیز پرسش های زیادی را به همراه دارد و اصلی ترین آنها نیز این پرسش است که چرا انسان قادر به درک ابعاد بالاتر نیست و ذهن او به سه بعد محدود شده است؟ در سال های اخیر گسترش برخی از نظریه های فیزیکی مانند نظریه ریسمان (با وجود نظرات مثبت و منفی متعدد درباره آن و بدون در نظر گرفتن صحت یا عدم صحت) پیشنهاد می کنند که تا 11 بعد به صورت نظری امکان پذیر هستند و اینکه به چه دلیل ذهن انسان تنها قادر به درک سه بعد فضایی است کاملا ناشناخته باقی مانده. شاید توانایی درک ابعاد بالاتر بتواند رازهای بسیار بزرگی را آشکار کند اما تحقیقات دانشمندان برای یافتن پاسخ این سوال تا کنون بی نتیجه مانده است.
بیشتر شبیه اون لحظه است که سی دی گذاشتی خراب بوده
مقاله جالبی بود:-bd عکس تیتر منو یاد روشن شدن ps2 انداخت:x:emoji1
باید به مورگان فریمن بگم یه قسمت درباره این بسازه که چرا انسان قادر به درک بعد چهارم نیست!!!!
الان سوالی که پیش میاد اینه که چ جوری میتونیم زمانرو دستکاری,کنیم.(ایا زمان بعد چهارم است)و یا اینکه اگر نیست بعد چهارم چگونه هست؟
مقاله جالبی بود بازم ازین مقاله ها بزارید.
به نظر مهم ترین مسئله حل نشده در دنیای علم کشف سر منشا حیات است. تئوری های جالبی هم درباره اش هست که متاسافنه هیچکدام اثبات نشده.
یکی اوون چهاربعد زیادی واسم سواله و یکی هم ضد ماده کلا از اسمش خوشم میاد
مقاله ی جالبی بود:-bd
مدتها بود میخواستم پیشنهد بدم از ایوجور مطالب بذارید مثلا ۱۵ راز سر به مهر دنیا ،معروف ترین خانه های جن زده در انگلیس و بررسی خودروهای سوپراسپرت بظرم خیلی طرفدار داره حتی از مطالب مربوط به نرم افزار و موبایل هم بیشتر طرفدار داره .