با وجود آنکه AMD مانورهای بسیاری را بر معماری 7 نانومتری های جدید خود داده است، اما ظاهرا این شرکت هم به مشکلی مشابه با موانعی که بر سر راه 10 نانومتری های اینتل بود، گرفتار شده است. قرار بر این بود که در وهله نخست، پردازنده های سرور EPYC با این لیتوگرافی عرضه شوند؛ سپس دسکتاپ و پیش از آن هم پردازنده های 7 نانومتری کلاس نوت بوک.
یکی از مواردی که در عرضه سریعتر CPU/APUهای جدید موثر است، پشتیبانی شرکت های سازنده نوت بوک و کامپیوترهای آماده است؛ اما به تازگی متوجه شدیم که AMD این پشتیبانی را دست کم برای چند برند مطرح جهان از دست داده است. برخی از مشکلات فنی و البته سابقه AMD در بروز مشکلات فنی در بدو ورود یک پلتفرم جدید، باعث شده است تا چند کمپانی اعلام کنند که در بخش اول ورود CPUهایی با لیتوگرافی 7 نانومتر، از آنها استفاده نخواهند کرد.
این شرکت ها شامل Clevo، Tongfang و MSI هستند که نه تنها با نام تجاری خود به تولید لپ تاپ می پردازند، بلکه محصولات خود را به صورت OEM به دیگر برندها نیز عرضه می کنند. در این میان اما شرکت هایی مانند ACER، ASUS و HP اعلام کرده اند که در صورتی که AMD بتواند تضمین هایی را به آنها ارائه دهد، از پردازنده های 7 نانومتری این شرکت در محصولات خود استفاده کرده و آن را تنها نمی گذارند.
از سوی دیگر AMD نیز تلویحا به این موضوع اشاره می کند که تا پایان سال 2019، پردازنده های 7 نانومتری خود را به صورت انبوه راه اندازی کرده و در اختیار بازار مصرفی قرار می دهد. مشکلات فنی که بر سر راه تولید این محصولات قرار دارد، به صورت اشتراکی گریبانگیر AMD و Intel شده است. هر چند که کاهش لیتوگرافی به افزایش تعداد ترانزیستورها خواهد انجامید، اما تضمینی وجود ندارد که عملکرد این معماری از مدل های 12 و 14 نانومتری بسیار بالاتر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید