گوشی های اقتصادی سهم بزرگی در سودآوری شرکت های بزرگ سازنده گوشی های هوشمند دارند، چرا که برخلاف پرچمداران که اصولاً به دلیل داشتن قیمت بالا، تنها در اختیار قشر محدودی از جوامع قرار میگیرند، گوشی های اقتصادی به دلیل مقرون به صرفه بودنشان مخاطب گسترده تری دارند. آنر 9 لایت، عضو جدید خانواده آنر، یکی دیگر از گوشی های اقتصادی و در عین حال جوان پسند این کمپانی است. همانطور که میدانید آنر زیر برند هواوی به حساب می آید و به همین دلیل از ویژگی های انحصاری این شرکت مانند پردازنده های ساخت غول چینی بهره می برد. در ادامه این مطلب با هم نگاه دقیق تری خواهیم انداخت به گوشی اقتصادی Honor p Lite. با ما همراه باشید.
طراحی
در نگاه اول و بدون اطلاع از مشخصات سخت افزاری، طراحی آنر 9 لایت بسیار شبیه به گوشی های بالارده بازار است. این گوشی خوش دست تنها 149 گرم وزن دارد و این وزن کم را مدیون نمایشگر بی حاشیه و ضخامت کم گوشی است. ابعاد این گوشی 151×71.9×7.6 میلیمتر است. صفحه نمایش این گوشی دارای حاشیه های بسیار کمی در لبه های کناری و حاشیه های نسبتاً باریک در بالا و پایین است. با در نظر گرفتن این نکته که حسگر اثر انگشت این گوشی در قاب پشتی تعبیه شده است، قسمت اعظم پنل جلو به نمایشگر اختصاص یافته است. از این رو ظاهر آنر 9 لایت کاملا به روز و مطابق با ترند بازار به نظر میرسد.
نکته مثبت دیگری که در ظاهر این گوشی به چشم می خورد ترکیب شیشه و فلزی است که برای بدنه در نظر گرفته شده است. بدنه جلو و عقب گوشی تماماً شیشه ای است در حالیکه قاب دور گوشی فلزی می باشد. بدنه شیشه ای این گوشی در حین زیبایی که به آن بخشیده است، مانند تمام گوشی های این جنس یک ایراد بزرگ دارد و آن خطر سر خوردن از دست و ترک خوردن است. البته از بر جای ماندن اثر انگشت بر روی قاب پشتی هم نمی توان غافل شد.
در قاب جلویی گوشی همانطور که پیش تر عنوان شد نمایشگر بیشترین فضا را اشغال کرده است. نسبت صفحه نمایش به بدنه این گوشی 75.5 درصد است. در قسمت بالایی پنل، بلندگو، سنسور مجاورتی و دوربین های سلفی گوشی قرار گرفته اند. در قسمت پایین آن هم تنها لوگوی آنر جای گرفته است.
در قاب پشتی آنر 9 لایت علاوه بر حسگر اثر انگشت که در قسمت بالایی گوشی و در مرکز آن واقع شده، دوربین دوگانه ای با چینش افقی در قسمت بالا، سمت چپ قرار گرفته است، در سمت راست دوربین ها و خارج قاب مخصوصشان فلش LED تکی جای گرفته است. خوشبختانه دوربین برآمدگی در قسمت پشت ایجاد نکرده اند و گوشی به راحتی بر روی سطح صاف قرار می گیرد. در پایینِ پایین هم همانطور که مشاهده می کنید، نام برند آنر حک شده است.
مانند تمام گوشی های برند آنر، لبه سمت راستی به کلیدهای تنظیم صدا و کلید پاور اختصاص یافته است، در حالیکه در لبه سمت چپ هم سینی سیم کارت ها و کارت حافظه قرار گرفته است. آنر 9 لایت می تواند از دو سیم کارت نانو به طور همزمان پشتیبانی کند، اما امکان استفاده از کارت حافظه به جای سیم کارت دوم برای افزایش فضای ذخیره سازی نیز وجود دارد.
در لبه پایینی گوشی جک 3.5 میلیمتری هدفون، میکروفون، پورت میکرو USB و بلندگو قرار گرفته اند، در حالیکه در لبه بالایی هیچ چیزی وجود ندارد. معمولاً میکروفون دوم در لبه بالایی گوشی ها قرار میگیرد، اما آنر ترجیح داده تا آن را به فضای بین دوربین های عقب و فلش منتقل کند.
صفحه نمایش
صفحه نمایش 5.65 اینچی IPS LCD آنر 9 لایت دارای رزولوشن 1080×2160 پیکسل (FHD+) می باشد. نسبت ابعاد نمایشگر این گوشی با پیروی از ترند بازار 18:9 و تراکم پیکسلی آن 428 پیکسل در اینچ است که با در نظر گرفتن اقتصادی بودن این گوشی، کیفیت آن قابل قبول به نظر میاید. کیفیت رنگ ها و میزان نور صفحه خوب و در اندازه یک گوشی اقتصادی است. زاویه دید این گوشی مناسب است و در هنگام استفاده از آن در زیر نور آفتاب مشکلی نخواهید داشت.
در منوی صفحه نمایش پس از گزینه تنظیم روشنایی، گزینه Color Mode وجود دارد که در آن شما می توانید نوع رنگ صفحه نمایش را به حالت گرم، سرد و یا رنگ دلخواه خود درآوردید. گزینه Eye Comfort هم که پیش از این تنها در گوشی های بالارده دیده میشد، به شما اجازه میدهد با خاموش کردن پیکسل های آبی آسیب کمتری به چشمانتان وارد کنید، البته امکان کم و زیاد کردن شدت نور زرد نیز در این تنظیمات وجود دارد. در بخش Home Screen Style شما می توانید انتخاب کنید که گوشی به حالت استاندارد EMUI باشد و یا مجهز به منوی Drawer که همه برنامه های نصب شده روی گوشی را به شما نمایش میدهد. در بخش Full Screen Display هم می توانید انتخاب کنید که کدام برنامه ها به حالت تمام صفحه در گوشی به نمایش درآیند و کدام برنامه ها طبق اندازه استاندار تعیین شده خودشان.
سخت افزار
آنر شرکت زیر مجموعه هواوی به حساب می آید، بنابراین جای تعجب نیست که در ساخت محصولات این شرکت هم از چیپ ست های اختصاصی هواوی یعنیHiSilicon استفاده شود. قلب تپنده گوشی آنر 9 لایت، چیپ ست Kirin 659 می باشد. این چیپ ست 64 بیتی که با معماری 16 نانومتری طراحی شده است، دارای پردازنده هشت هسته ای می باشد که تمامی هسته های آن از نوع Cortex-A53 است. فرکانس پردازشی 4 هسته آن 1.7 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر 2.36 گیگاهرتز می باشد.
کرین 659 با توان 2.36 گیگاهرتز یک چیپ ست میان رده به حساب می آید. پردازنده گرافیکی این تراشه Mali-T830 است که با دو هسته وظیفه پردازش گرافیکی را بر عهده دارد. میزان حافظه رم آنر 9 لایت 3 گیگابایت و فضای ذخیره سازی آن 32 گیگابایت می باشد. البته به لطف وجود شیار کارت حافظه MicroSD این فضا قابل افزایش است و نگرانی خاصی از بابت وجود حافظه برای ذخیره عکس و فیلم نخواهید داشت.
با وجو امتیاز نه چندان بالای این گوشی در بنچمارک، Honor 9 Lite برای استفاده روزمره بسیار ایده ال است و مشکل خاصی در هنگام استفاده از این گوشی، جابجایی میان برنامه ها، عملکرد حسگر اثر انگشت، تشخیص چهره و بازی نخواهید داشت. البته در نظر داشته باشید که این گوشی نسخه اقتصادی آنر 9 به حساب می آید و مسلماً عملکرد خیره کننده ای در اجرای بازی های سنگین از خود نشان نخواهد داد.
دوربین
آنر 9 لایت با وجود آنکه یک گوشی اقتصادی به حساب می آید دارای دوربینی دوگانه در عقب است، اما نکته جالب تر در خصوص این گوشی، اینست که دوربین سلفی آن هم دو گانه می باشد. هم دوربین سلفی و هم دوربین عقب دارای مجهز به دو سنسور 13 و 2 مگاپیکسلی هستند. سنسور ثانویه 2 مگاپیکسلی Honor 9 Lite مانند آنچه که در دوربین های دوگانه گوشی های بالارده دیده می شود، برای ایجاد عمق تصویر در هنگام عکاسی در حالت پرتره و تار کردن تصویر پس زمینه به کار گرفته می شود. البته با در نظر گرفتن این نکته که آنر 9 لایت یک گوشی اقتصادی به حساب می آید، نمی توان به کیفیت ارائه این قابلیت خرده گرفت.
قابلیت جالبی که در دوربین این گوشی وجود دارد، Wide Aperture است. چنانچه شما عکس را در این حالت گرفته باشید، پس از آن و حتی در آلبوم تصاویر هم می توانید انتخاب کنید که فوکوس روی چه سوژه ای باشد و پس از آن مابقی تصویر پس زمینه به حالت تار در میاید.
با وجود اینکه در دوربین های آنر 9 لایت لرزشگیر اپتیکال و فوکس لیزری تعبیه نشده است، در شرایط کم نور، دوربین با تکنولوژی PDAF می تواند به خوبی بر روی سوژه ها فوکوس کند. سرعت فوکوس در این شرایط بسیار خوب و دقیق است به طوری که می تواند شما را سورپرایز کند. فلش LED که در کنار دوربین های عقب قرار گرفته است، برای عکاسی در شرایط کم نور به کمک شما خواهد آمد، اما آنگونه که باید در حذف نویز کمک نمی کند و باز هم شاهد نویز هر چند کم خواهیم بود.
دیگر قابلیت های دوربین گوشی آنر 9 لایت Beauty Effect و HDR است. تجربه ثابت کرده است که چندان نمی تواند به قابلیت زیبایی سازی گوشی ها اطمینان کرد، چرا که در نهایت چهره ای مصنوعی و متفاوت از واقعیت را به شما تحویل خواهند داد. اما با عکاسی در حالت HDR محدوده دینامیکی تصویر و به طور دقیق تر نسبت روشنی تصویر به تاریکی آن افزایش می یابد.
کیفیت فیلمبرداری در دوربین عقب این گوشی FHD و با نرخ 30 فریم بر ثانیه می باشد. کیفیت فیلمبرداری در نور روز قابل قبول اما در شب با کمی نویز همراه بود.
نمونه تصاویر دوربین اصلی:
نمونه تصاویر دوربین سلفی:
نرم افزار
خوشبختانه آنر 9 لایت با نسخه جدید از سیستم عامل اندروید، یعنی اوریو 8.0 عرضه شده است که توسط پوسته اموشن UI هواوی (EMUI 8.0) شخصی سازی شده است. اگر تجربه استفاده از رابط کاربری نسل هشتم هواوی را داشته باشید میدانید که قابلیت های کاربردی فراوانی در آن گنجانده شده است. قابلیت اسکرین شات گرفتن با کشیدن 3 انگشت روی صفحه یکی از کاربردی ترین قابلیت هایی است که در نسخه جدید رابط کاربری هوآوی میبینیم. کلید ناوبری شناور یا همان Floating Navigation Dock هم از دیگر قابلیت های کاربردی است و برای زمانی که قصد استفاده از گوشی تنها با یک دست را دارید کنید بسیار مفید عمل خواهد کرد. قابلیت دیگری که هنگام استفاده از این گوشی بسیار مفید واقع می شود ظاهر شدن میانبرهایی به قسمت های پر استفاده برنامه ها است که با وقتی انگشت خود را بر روی آیکون هر برنامه نگه دارید به صورت منویی در بالای آن ظاهر می شود. به طور کلی با وجود آنکه خیلی ها انتقادات زیادی به رابط کاربری هواوی کرده اند، ویژگی های کاربردی بسیار زیادی در نسل هشتم آن وجود دارد که استفاده از آن را بیشتر از هر زمان دیگری آسان کرده است.
باتری
آنر 9 لایت مجهز به یک باتری با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت است که می تواند تا 13 ساعت به صورت آفلاین ویدئو پخش کند و با استفاده معمول تا یک روز و نیم دوام آورد. شاید روی کاغذ این ظرفیت چندان بالا به نظر نیاید، اما با در نظر گرفتن مشخصات این گوشی می بینیم که هواوی نه تنها ظرفیت مناسبی برای این گوشی اقتصادی در نظر گرفته است، بلکه به لطف این میزان، موفق شده ابعاد این گوشی را در ایده ال ترین حالت ممکن حفظ کند. اما نکته ناامید کننده کار اینست که آنر یک پورت میکرو USB برای شارژ این باتری در نظر گرفته است که از قابلیت شارژ سریع نیز بهره نمی برد. مدت زمان شارژ کامل این گوشی در حدود 2 ساعت است.
جمعبندی
آنر 9 لایت در هفت رنگ متنوع و با قیمتی در حدود 230 یورو در بازار جهانی عرضه شده است. اصولاً انتخاب میان گوشی های اقتصادی تنها یک معیار ثابت دارد و آن هم قیمت مناسب است. معیارهای دیگر این گوشی فقط و فقط به اولویت های خود شما بستگی دارد. چرا که نمی توان مانند گوشی های پرچمدار بازار همه قابلیت های یک گوشی را در بالاترین سطح در این گوشی ها پیدا کرد. آنر 9 لایت نیز از این قاعده مستثنی نیست. طراحی زیبا، نمایشگر Full View، حاشیه های بسیار کم، بدنه شیشه ای و دو دوربین دوگانه اصلی ترین مشخصه های این گوشی به حساب می آیند که می توانند آنر 9 لایت را به یکی از گزینه های مناسب برای خرید گوشی اقتصادی تبدیل کنند.
8.6امتیاز8.1سخت افزار8.8صفحه نمایش8.2دوربین8.5صدا9.3طراحی8.6باتری8.8ارزش خرید
سلام پابجی میاره؟؟؟؟
گوشی عالی هسته من مدت هاست ازش استفاده میکنم و بر خلاف این که میگن هنگ میکنه اصلا چنین چیزی نیست و تنها عیبش شارژ سریعش هسته
سلام دوست عزیز من 5 ماهه که آنر 9لایت دارم و خیلی خیلی ازش راضیم.
سلام به نظرتون سامسونگ جی سون بهتره یا انر 9 لیت
سلام خستهدنباشید من از اکثر تعمیرکار پرسجو کردم گفتن هوای نگیری بهتریه مشکل هارد سوزی داره به نظرتون چی بگیرم بین این و سامسونگ جی 5پرو و ال جی کیو شیش وشیائومی می ای وان موندم!
خیر
سلام حسگر ژیروسکوب داره؟
طراحیش خوبه ولی به نظر من نووا جدیده قشنگ تر از اینه
سلام یه پیشنهاد دوستانه… به نظر من انرژیتونو بزارید برای بررسی ویدیویی دنیا در حال mp3 شدنه حوصله مخاطب روز به روز کم میشه ویدیو جذابیت بیشتری داره و نیاز به خوندن متنای طولانی هم نیست
سلام
با توجه به اینکه چیپ ست کرین 659 تراشه میان رده به حساب می آید، همانطور که در بررسی عرض شد نباید انتظار داشته باشید که بازی های سنگین را روان اجرا کنه. اما بازی های معروف و در عین حال سبک را به خوبی و بدون مشکل و لگ اجرا می کنه.
به طور کلی اگر اصلی ترین معیار شما برای خرید گوشی گیمینگ باشه، گوشی های اقتصادی و ارزان قیمت و حتی میان رده را نمی تونیم بهتون توصیه کنیم.
با تشکر
سلام
لطفا در بررسی ها عملکرد گیمینگ رو با بازی های معروف تست کنید و به سادگی ازش نگذرید این همه قدرت سخت افزاری گوشی ها بیشتر در گیمینگ استفاده میشه
وگرنه یک اسنپ دراگون ضعیف هم میشه کار های روزمره رو انجام داد
:-bd:-bd کم کم داره از هوآوی خوشم میاد.البته این آنر و جدا از هوآوی