ارائه نسل جدید وسایل شبکه بیسیم به ما میگوید باید منتظر ابزارهای سریعتر و توانایی انتقال راحتتر فایلهای چندرسانهای حجیم روی شبکه بیسیم باشیم. کمکم تنوع این سری از وسایل در حال افزایش است و به تدریج میتوانیم با ارتقای شبکه بیسیم خانگی خود، انعطاف بیشتری به آن بخشیده و فضای بهتری برای دسترسی به محتوای به اشتراک گذاشته شده فراهم کنیم. مودم و روتر بیسیم DSL-N66U جزو همان دسته از محصولاتی است که برای کاربران خانگی حرفهای در نظر گرفته شده است. همان افرادی که دارای یک NAS یا سرور خانگی با انواع اقسام محتوای HD بوده و به کمک کنسول بازی ، تلویزیون هوشمند، گوشی و تبلت به آن متصل میشوند و میخواهند همه چیز را با سرعتی بالا به اشتراک بگذارند.
همیشه ایستاده!
مودم و روتر DSL-N66U با داشتن طراحی زیبا و پایهای ستبر، حسی خوب به کاربر و محیط اطراف داده و به شکلی عالی پیشرفته بودن خود را به رخ میکشد. با این حال باید بدانید این محصول را تنها در حالت عمودی میتوانید استفاده کنید و امکان قرارگرفتن به شکل افقی یا نصب روی دیوار وجود ندارد. طراحی بافت پلاستیکی بدنه مشابه دیگر محصولات اخیر ایسوس بوده، بخش پلاستیکی براق و شفاف جلو جلوه خاصی به آن میدهد (البته این بخش پذیرای اثر انگشت شما نیز خواهد بود!). در جلو دو دکمه برای رابط بیسیم و دیودهای نوری نمایشگر وضعیت دستگاه قرار دارند. در بخش پشت نیز پورتهای دستگاه که شامل چهار پورت گیگابیتی شبکه، اتصال کابل تلفن، پورتهای USB، دکمه روشن و خاموش و پورت WAN قرار دارند (تصویر 1).
وجود پورت WAN یک قابلیت ویژه به این دستگاه میدهد که امکان اتصال یک منبع اینترنتی دیگر به DSL-N66U را فراهم میسازد و در واقع دو اتصال روی این دستگاه در اختیار خواهید داشت. همچنین به کمک این پورت میتوان از این دستگاه به عنوان یک روتر مجزا نیز استفاده کرد. با آنکه این دستگاه به تازگی معرفی شده، اما در DSL-N66U ایسوس تصمیم گرفته تا بجای مهاجرت به استاندارد بیسیم 802.11ac از استاندارد 802.11n روی دو فرکانس 2/4 و 5 گیگاهرتز به صورت همزمان پشتیبانی کند. سرعت انتقال اطلاعات روی هر باند به حداکثر 450 مگابیت در ثانیه میرسد و به همین خاطر نشان N900 روی این دستگاه حک شده است. همچنین ایسوس ترجیح داده تا برای حفظ ظاهر یکپارچه دستگاه به آنتنهای داخلی روی آورد. با باز کردن دستگاه مشاهده میکنیم که سه آنتن دو دسیبلی برای این محصول در نظر گرفته شده است (تصویر 2).
دو چیپست Ralink RT3593L روی یک بورد ثانویه از دستگاه قرار گرفتهاند که توانایی پشتیبانی از هر دو باند 2/4 و 5 گیگاهرتز را دارند (تصویر 3).
بههمین خاطر در هر لحظه هر دو باند قابل استفاده خواهد بود. این چیپست از قابلیت MIMO و انواع سیستمهای رمزنگاری روی شبکه بیسیم پشتیبانی میکند. این بورد با رابط PCI-E به بورد اصلی متصل است. همچنین ایسوس مدعی است که این محصول دارای قابلیتی به نام Ai Radar است که با تقویت آنتندهی برای دستگاههای متصل به روتر و اولویتدهی به آنها، سرعت و پوششدهی را برای این دستگاهها افزایش میدهد (در تستها خواهیم دید که DSL-N66U در عمل چگونه رفتار میکند).
دوقلوی پردازشی
ایسوس میگوید در این دستگاه از دو پردازنده استفاده شده است و این مسئله را به ذهن میآورد که با دستگاهی فوق قدرتمند روبهرو هستیم. اما در واقع باید بدانیم ویژگیهای مختلف هر دستگاهی به یک چیپست یا کنترلر مجزا نیاز دارد و بر حسب نوع دستگاه و استفاده، این بخش میتواند یک کنترلر ساده یا یک چیپست پیشرفته باشد. در DSL-N66U نیز وضع به همین منوال است و اتصال DSL (با پشتیبانی از VDSL و ADSL) و اتصال شبکه بیسیم هر یک دارای چیپستهای مجزا هستند. چیپست بزرگ Ralink RT65168E مدیریت اتصال DSL را بر عهده داشته و از حداکثر سرعت انتقال اطلاعات صد مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند (تصویر 4).
ویژگیهای این چیپست به همین مسئله خلاصه نشده و شامل پردازندهای 450 مگاهرتزی، قابلیت پشتیبانی از دو پورت USB، پشتیبانی از دو اتصال شبکه گیگابیتی، حافظه ذخیرهسازی و حافظه RAM نیز میشود که انعطافپذیری بیشتر و قابلیتهای متنوعتری دارد. وجود چیپست Ralink RT63095L در کنار این چیپست اصلی قابلیت روتر شدن نیز به آن میبخشد. برای مدیریت پورتهای گیگابیتی در این دستگاه از چیپست Realtek RTL8367RB استفاده شده است که در کل از پنج پورت گیگابیتی پشتیبانی میکند (تصویر 5).
تحول در رابط کاربری
ایسوس تصمیم گرفته تا به سراغ رابط DD-WRT برود و با تغییر آن رابطی با نام ASUSWRT ارائه کند (تصویر 6).
در ابتدای اتصال روتر به سیستم یک راهنمای قدم به قدم تنظیمات اولیه را دریافت کرده و روتر را راهاندازی میکند. با ورود به ASUSWRT خواهیم دید که طراحی رابط کاربری کاملاً مناسب است و امکاناتی بسیار مفصل در اختیارتان قرار میدهد (در واقع دیگر با آن گزینهها و طراحیهای پیچیده DD-WRT روبهرو نخواهید بود). در صفحه آغازین خلاصهای از اتصال به شبکه، دستگاههای متصل به پورت LAN و USB نمایش داده میشود. گزینههای منو به دو بخش General و Advanced تقسیم شدهاند که همگی در ستون سمت چپ صفحه قرار دارند. از مزیتهای خوب DSL-N66U، امکان تعریف کاربری Guest برای هریک از باندهای شبکه بیسیم است. بخش Traffic Manager نیز دارای امکانات کاملی است. در اینجا میتوانید عمل مدیریت پهنای باند و محدودسازی آن را انجام داده و میزان انتقال اطلاعات روی بخشهای مختلف دستگاه (اتصال اینترنت، شبکه سیمی و هریک از باندهای شبکه بیسیم) مشاهده کنید. Parental Control به شکلی ساده زمانبندی دسترسی به شبکه را فراهم میسازد، اما بد نبود گزینههای مربوط به فیلترسازی سایتها نیز در همین بخش قرار میگرفت (برخی از این گزینهها به بخش Firewall منتقل شدهاند). در بخش USB Application پنج گزینه مختلف در اختیار داریم که البته نرمافزارهای مرتبط با Media Server (به اشتراکگذاری فایلها روی شبکه) و Download Master (دانلود فایلها به شکل مستقیم روی درایو متصل به پورت USB) باید از اینترنت دانلود شوند. در نهایت در بخش AiCloud میتوانید به کمک ابزارهای موبایلی در نظر گرفته شده، از طریق وسیله هوشمند همراه خود به فایل ذخیره شده به وسایل ذخیرهسازی متصل به DSL-N66U دسترسی پیدا کنید.
کارآیی
برای تست این دستگاه، آن را در ارتفاع یک متری از سطح زمین قرار داده و از نوت بوک Acer Aspire 5750 و دانگل Asus USB-AC53 (مجهز به اتصال دو بانده) به روتر متصل شدیم تا قدرت و ثبات سیگنال آن در فواصل مختلف و روی دو باند 2/4 و 5 گیگاهرتز را بسنجیم. نتیجه تستها در جدول زیر نمایش داده شده است:
فاصله (متر) | موانع | سیگنال (-dB) | |
2/4 گیگاهرتز | 5 گیگاهرتز | ||
4 | — | 32 | 49 |
5 | سه دیوار، یخچال، مایکرویو | 54 | 74 |
7 | دو دیوار | 53 | 70 |
9 | سه دیوار | 52 | 72 |
قدرت سیگنال روی هر دو باند به نسبت مناسب است، اما ثبات سیگنال آن چیزی نیست که انتظار داریم. یکی از دلایل آن نیز استفاده از آنتنهای داخلی است که روی ثبات سیگنال تاثیرگذار خواهد بود. با این حال این دستگاه همچنان در فضای خانه و با موانع موجود روی هر دو باند به خوبی قابل استفاده خواهد بود و برای کاربر مشکل ساز نخواهد شد. در ضمن این مسئله را نیز باید یادآور شویم که این محصول یک نمونه آزمایشی بوده و ممکن است در محصول نهایی و Firmware نهایی که توسط ایسوس ارائه میشود بهینهسازیهایی نیز صورت گرفته باشد.
نتیجهگیری
به وضوح مشخص است که ایسوس در طراحی DSL-N66U شرایط کاربران و راحتی آنها را در نظر گرفته و با در اختیار گرفتن یکی از کاملترین رابطهای کاربری و تغییر در ساختار آن، شکلی تازه از رابط کاربری را ارائه کرده است. با آنکه DD-WRT امکاناتی بسیار مفصل دارد، اما ایسوس با حذف برخی از این موارد، توانسته یک رابط کاربری خوب برای کاربران ارائه دهد. استفاده از آنتنهای داخلی باعث شده تا DSL-N66U را بیشتر بتوان به عنوان یک محصول خانگی یا اداری حرفهای شناخت، اما در عین حال امکان اتصال یک منبع اینترنت دیگر به پورت اختصاصی WAN مسئلهای است که هر محصول خانگی آن را در اختیار ندارد.
کیفیت isp اینقدر نیست که بخواییم ([url]”http://arzunkadeh.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%af%d9%81%d8%b9-%d8%b3%d9%88%d8%b3%da%a9/”[/url]) مودم گرون قیمت بگیریم
سلام
بله امکانش هست
سلام،میشه یه مودم 4gرا به پورتusbاین مودم وصل کرد؟
سه تا انتن چه خبره ایسوس عالیه فقط قیمتش خیلی بالاس
ویدئویی که اشاره کردید برای راه اندازی VPN Server هستش نه VPN Client. در کل برای استفاده از VPN روی روتر باید DNS هایی که بهتون میدن رو روی مودم تنظیم کنید. تو بعضی از روتر های ایسوس که قبلا هم بهتون معرفی کردم (مدلهایی که از رابط DD-WRT استفاده می کنن) برای فعال سازی VPN Client یک قسمت مخصوص تدارک دیده شده که این کارو انجام میده. منتها قبل از هر چیز DNS هایی که در اختیارتون قرار میگیره رو باید رو روتر تنظیم کنید و بعدش آدرس سرور و یوزر و پسوردی که میگیرید.
ارش عزیز سلام
ابتدا عذرخواهی می کنم بابت طولانی شدن زمان. ارش جان درگیری کاری زیاد بود. من این مورد به اقای ولی زاده می گم چون ایشان در این زمینه اطلاعات بیشتری دارند تا شما را در این زمینه کمک کنند.
سلام آقای پناهی .خواهش میکنم ج سوالات منو بدیدین الان چندین روزه که من میام تو سایتتون و چک میکنم ولی ج منو ندادین هنوز خلاصه عرض کنم من میخوام مودم ایسوس 66U یا 68u را بخرم که مولتی کاست پروکسی و vpn و Proxy داشته باشه که بتونم با قیلترر ششکن براحتی با تلوزیون الجی هوشمندی که دارم به یوتوب و فیسبوک وصل بشم.1 آیا ارزونتر از این مدل ها مودمی هست که این گزینه ها را داشته باشه اگه هست معرفی کنین 2. در سایت خود ایسوز کلیپ نحوه وصل شدن vpn را دیدم که فقط vpn را اون کرد و بعد ppptp را انتخاب و ی یوزر و پسورد داد و جایی برای ادرس ip یا سایت وجود نداشت..حالا من از کجا باید یوزر و پسورد بیاورم و بدون سایت که خدمات میده چگونه میشه به vpn وصل شد…ممنون و سپاسگذارم
راستی من تو سایت ایسوس کلیپ اموزش VPN را دیدم و اصلا متوجه نشدم.تو کلیپ اومد تو کانفیگ مودم و VPN را در حالت ON قرار داد و فقط گزینه pptp را انتخاب کرد و ی یوزر و ی پسورد گذاشت و تمام اخه اینجوری که نمیشه اولا من این یوز و پسور را از کجا بیاورم و دوما ادرس سایت که خدمان VPN را میده را در کجا بنویسم که این یوزر و پسورد ماله این سایته که خدمات میده ..من تو روتر ایسوس مدل Asus RT-AC56U 802.11ac Dual-Band Wireless-AC1200 Gigabit Router تو قسمت مشخصات پروکسی را دیدم و حتی پرسیدم گفتند داره ولی این مدل که خیلی گرونتره و مدلشم بالاتره من پروکسی ندیدم ..اینم لینک اموزش وی پی ان در سایت ایسوس http://www.asus.com/campaign/2013/networking/tutorials/index.html?&p=2 الته واسه دیدن کلیپ باید غیل تر ش کن داشته باشید.. ممنون میشم راهنمایم کنید با سپاس از شما…
سلام ایا این دستگاه با این مدل یکی است
Asus DSL-N66U Stylish Concurrent Dual-Band Wireless-N900 Gigabit Modem Router حقیقتش من دنبال ی مودمی میگردم که PROXY و VPN و مولتی کاست پروکسی و اکانات بالایی داشته باشد که هم سرعتش بالا باشه و هم اکثر امکانات را داشته باشه مثلا پروکسی یا میرکاست را که عرض میکنم بخاطر ق ی ل ت ر ش کن هستش واسه تلوزیون الجی هوشمند که یوتوب و فیسبوک و تویتر و امثالهم را واسم باز کنه و من با خیال راحت بتونم وارد این سایت ها بشوم اگه ی مودم تا 800 تومان با این امکانات میدونید خواهش میکنم کمکم کنید..ممنون از سایت بروز و خوبتون
آقا یه مودم می خوام تا 30 نفر ساپورت کنه ؟
شما براحتی می توانید این مودم را تنظیم کنید و نیاز به بردن ان به شرکت سرویس دهنده اینترنت نیست.
سلام من تازه اين مدل رو خريدم ايا ميشه خودم تنظيمات مودم رو انجام بدم و ديگه احتياجي نباشه ببرم شبكه اي كه اينترنت مي گيرم
😉
سلام، آیا میشه یه هارد اکسترنال رو از طریق پورت USB به این دستگاه وصل کرد و اطلاعات روی هارد رو شیر کرد؟ ممنونم.
سلام.
آیا منظور از اینکه گفتید به واسته پورت WAN میشه از یک منبع اینترنت دیگه هم استفاده کرد اینکه که اگه دو تا خط ADSL متفاوت از دو شرکت داشته باشیم میشه هم زمان از هر دوتاشون توی یک کامپیوتر استفاده کرد؟