برای خریدن گوشی های موبایل همیشه مواردی مانند دوربین، پردازنده، حافظه RAM و اندازه نمایشگر مورد بررسی قرار می گیرند و در رده های بعدی مواردی مانند ظرفیت باتری و چگالی پیکسلی نمایشگر مورد توجه کاربران هستند. اما نکات دیگری هم مانند رابط کاربری و نسخه سیستم عامل در خرید یک گوشی موثر است. یکی از مواردی که بعد از خرید گوشی جدید و چند روز کار کردن با آن به شدت توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، منوی تنظیمات سریع دستگاه یا همان Quick Settings است که معمولا با یک بار swipe از بالا به پایین در صفحه اصلی دستگاه ظاهر می شود. اهمیت این بخش از سیستم عامل وقتی دو چندان می شود که بدانید به کمک آن خواهید توانست به مجموعه ای از تنظیمات در کوتاه ترین زمان ممکن دسترسی داشته باشید. اما کدام گوشی ها بهترین صفحه quick settings را دارند؟ برای دانستن این نکته در ادامه با ما همراه باشید.
پیش از هر چیزی باید این توضیح را ارائه کنیم که این بررسی تنها بین دستگاه های اندرویدی انجام شده و همچنین از روش های فنی و تکنیکی در آن خبری نیست. همه چیز تنها به احساس راحتی کاربر از کار کردن با منوی تنظیمات سریع بر می گردد. به این ترتیب می توانیم فهرست را با هم مرور کنیم.
1- HTC
بله جای تعجبی وجود ندارد. HTC هر چقدر مشکلات مالی و نظیر آن داشته باشد حداقل در این بخش بسیار خوب کار کرده و رابط کاربری دستگاه های این شرکت دارای بهترین منوی تنظیمات سریع هستند. در رابط sense 7 ما شاهد بازگشت موفقیت آمیز اسلایدر تنظیم روشنایی به منوی quick settings هستیم که بسیار ضروری نیز به نظر می رسید. همچنین موارد نمایش داده شده در این منو کاملا کاربردی و به اندازه بوده و هر کاربری می تواند به راحتی مهم ترین تنظیمات گوشی را در همین بخش داشته باشد. اگر از دستگاه های HTC استفاده می کنید احتمالا خیلی کم آیکون settings را در بین برنامه ها لمس کرده اید. نحوه نمایش نوتیفیکیشن ها هم به صورت هوشمندانه ای انتخاب شده تا از سردرگمی و شلوغ شدن بیش از حد تنظیمات سریع جلوگیری شود. در نتیجه گزینه اول ما HTC است.
2- Huawei
هواوی به سرعت پله های پیشرفت را طی می کند و مطمئنا در سال های آینده حرف های زیادی برای گفتن دارد. در بخش منوی تنظیمات هم می توانیم رتبه دوم را به آنها اختصاص دهیم. در هواوی (البته مدل های جدیدتر که دارای رابط کاربری جدید هستند) بخش نوتیفیکیشن ها از بخش تنظیمات جدا شده و به راحتی می توان بین آنها سوئیچ کرد. بخش تنظیمات که در هواوی shortcut نام دارد جمع و جور است اما به اندازه HTC کامل نیست. ولی در قسمت اعلان ها با یک تایم لاین روبرو هستیم که به ترتیب نشان می دهد هر پیام در چه زمانی رسیده و به همین دلیل کار کردن با آن را بسیار دلپذیر می کند. دلیل قرار گرفتن هواوی در رتبه دوم هم همین تایم لاین زیبا است.
3- Google Nexus
نکسوس ها دارای رتبه سوم در این بخش هستند. دلیل عمده قرار گرفتن آنها پس از HTC هم به یک مورد بسیار حیاتی بر می گردد. در منوی تنظیمات سریع نکسوس ها خبری از گزینه فعال کردن حالت battery saver نیست و برای روشن کردن آن باید مسیر طولانی تری را طی کنید. اما حداقل یک نکته مثبت برای کاربران اندروید 6 وجود دارد و آن هم System UI Tuner است که با فعال کردن آن در بخش developer mode می توانید منوی تنظیمات سریع دستگاه را شخصی سازی کنید و خودتان از فهرستی که وجود دارد، هر گزینه ای را که دوست دارید روی quick settings نمایش دهید. پس گوگل با این دو مورد در رتبه سوم قرار می گیرد.
4- LG
رتبه چهارم به LG اختصاص دارد. منوی تنظیمات سریع ال جی از آنجا که فقط یک صفحه است و گزینه های تنظیم در بالا و نوتیفیکیشن ها در پایین قرار می گیرند کمی شلوغ به نظر می رسد. اما به هر حال در قسمت بالایی با نوار گسترده ای از تنظیمات روبرو هستیم که تقریبا همه موارد مورد نیاز را در بر می گیرد. درست پایین این نوار هم دو اسلایدر برای تنظیم روشنایی و همچنین کم یا زیاد کردن صدا وجود دارند که می توانید هر کدام از آنها را از منوی تنظیمات حذف کنید. به اضافه این موارد کمی هم برتری گرافیکی باعث می شود ال جی در رتبه چهارم قرار بگیرد.
5- Samsung
سامسونگ رتبه پنجم را به خود اختصاص می دهد. البته باید اعتراف کنیم رابط های کاربری سامسونگ و ال جی در بخش تنظیمات سریع بسیار مشابه هم هستند و تنها تفاوت های اندکی با همدیگر دارند. برای مثال نوار تنظیمات در هر دو رابط وجود دارد اما در سامسونگ ها به جای اسلایدر کم و زیاد کردن صدا گزینه هایی مانند S Finder و Quick Connect به چشم می خورند که آنقدرها هم ضروری و حیاتی نیستند. همان طور که درباره ال جی هم اشاره کردیم شکل ظاهری و استفاده از رنگ ها (درباره سامسونگ رنگ ها کمی تکراری شده اند) باعث می شود مجموعا سامسونگ رتبه پنجم را در اختیار داشته باشد.
* منوی تنظیمات سریع گوشی های موتورولا از آنجا که این شرکت تمایل زیادی به تغییر اندروید خالص ندارد بسیار شبیه به quick settings در گوشی های نکسوسی است و به همین دلیل جداگانه بررسی نشده است. سونی هم در سری جدید خود یعنی Z5 در بخش منوی تنظیمات سربع تفاوت چندانی با اندروید خالص ندارد و به همین دلیل در لیست نیامده.
نظر شما درباره quick setting دستگاه های مختلف چیست و به نظر شما بهترین گزینه در کدام دستگاه وجود دارد؟
بزارید وین 10 موبایل ک عرضه شد… اولین مورد این بررسی خواهد بود…
گوگل نکسوس و htc و سونی با اندروید پنج تقریبا دقیقا یک شکلن quick setting و نمیدونم کی از کی کپی کرده
الجی حتی فلش لایتم نداره تو quick setting اش من نمیدونم از کجا اوردین فلاش رو تو اسکرین شاتتون
دوست عزیز، در جواب سایر دوستانی که به نبودن سونی اشاره کرده بودن هم گفتم. چون سونی توی آخرین سری گوشی هاش در بخش quick settings تفاوتی نسبت به اندروید خالص نداره به همین دلیل تو لیست نیومده. یه اسکرین شات هم تو جواب کامنتها هست که میتونید بهش مراجعه کنید
بله یه سری مدارکی پیدا شده که نشون میده ما با کمپانی سونی مشکل داریم، هفته آینده ویکی لیکس منتشر میکنه =smile
سونی توی سری Z5 منوی تنظیمات سریعش به شدت شبیه اندروید استاکه. این اسکرین شات هم مربوط میشه به Z5 Premium
سونی توی سری Z5 منوی تنظیمات سریعش به شدت شبیه اندروید استاکه. این اسکرین شات هم مربوط میشه به Z5 Premium. در واقع شما برعکس گفتید، سونی توی تنظیمات اندروید خالص تغییری ایجاد نکرده یا بهتر بگم حداقل تو بخش تنظیمات سریع کمترین تغییر رو نسبت به اندروید خالص داشته
سونی توی سری Z5 منوی تنظیمات سریعش به شدت شبیه اندروید استاکه. این اسکرین شات هم مربوط میشه به Z5 Premium
سلام و ممنون
پس سونی چی شد آیا جایی بین این پنج تا نداره یا حداقل 6 یا 7 که اصلا حرفی ازش نشده
واقعاً که!!!!!!!!!!:smiley9:smiley9
مثل اینکه حداقل رتبه دوم و توی همین سایت از نظر کاربران بدست آورده:smiley9:smiley9
باتمام احترام به همه برند دوستان.اصلا نمیشه پیشرفتهای هواوی رو نادیده گرفت.واقعا بخش بزرگی از بازار دست هواوی هست.
1-خیار
بله خیار های آب دار HTC نوتفیکیشن سریع و ر کاربردی دارند!!!
مطلب ترجمه شده نیست دوست عزیز
بهترینش ایسوسه . متاسفانه جایی که مطلب رو ازش کپی میکردید شناختی از ایسوس نداشته. هوآوی هم همچنان از آخر اوله
این نکته واقعا مهمه، مخصوصا تو این دوره که اکثر گوشی ها از صفحه های بزرگ استفاده می کنن و طرفدارهای این صفحه ها عموما روز به روز بیشتر هم میشن، و این که کار کردن با یک دست در این منو واقعا کار رو دشوار کرده، که آندروید بهتر بود مثل ای او اس منوی تنظیمات رو از پایین به بالا می گذاشت، هر چند که در رامهای غیر رسمی مثل سیانوژن این تنظیم وجود داره ولی متاسفانه در آندروید های با رامهای استاک کمپانی ها این نکته مهم اصلا توجه نمیشه.
شتر با بارش تو quick setting سامسونگ گم ميشه=))
یک دلیلی که نمیتونم بیخیال گوشی های اچ تی سی شم همین رابط کاربریشه
واقعا زیبا و پخته ست
هم هواوی کار کردم هم تاچ ویز سامسونگ توی نوت چهار
تاچ ویز سر راست تره توی خود تنظیمات اما زیبا نیست
حداقل برا من
و اره واقعا سنس فکر میکنم بهترین رابط توی اندرویدی هاست
سونی هم که آدم نیس دیه
چرا خبری از Sony نیست :devil
به نظر من quick setting سونی حرف نداره و با زدن یک گزینه میشه شخصی سازیش کرد بدون دردسر
من که میگم حداقل تو این رده بندی Sony باید سوم میشد
تازه quick setting این Nexus ها از نظر طراحی کپی برابر اصل سونیه
خدایی سونی نباید باشه؟
چقدر بی طرفه سایت شما هه
lgggggggggggggggggg:emoji0
:o:o:o
این تنظیمات سریع اهمیت زیادی نداره :smiley3
از نظر ساده بودن محیط کاربری فقط هواوی و لاغیر;)