سامانه جامع «اسپیدتست» (Speedtest) بهتازگی گزارش وضعیت سرعت اینترنت جهان در ماه «اکتبر» (October) را منتشر کرد و این گزارش نشان میدهد میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت ایران نشان میدهد جایگاه کشور در این فهرست نسبت به ماه گذشته دچار تغییر نشده است. برای مطالعه ادامه گزارش «اسپیدتست» همراه ما باشید.
سامانه برجسته Speedtest تازهترین رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت در سرتاسر جهان را منتشر کره است. بر اساس گزارش ماه اکتبر، میانگین سرعت اینترنت موبایل جهان معادل 48.47 مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری 11.03 مگابیت بر ثانیه با تاخیر 27 میلیثانیهای بوده است. از طرف دیگر، میانگین سرعت اینترنت ثابت جهان معادل نیز 87.79 مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری 40.45 مگابیت برثانیه بوده است.
گفتنی است که میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان در سپتامبر (ماه گذشته میلادی) به ترتیب 47.82 و 85.31 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در تصویر پایین مشاهده میکنیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه اکتبر بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه سپتامبر ندارد.
استحکام دنبالهدار امارات در ارائه اینترنت پرسرعت و صعود سنگاپور به جایگاه اول فهرست اسپیدتست
در تقسیمبندی پرسرعتترین اینترنت موبایل در کشورها، ما شاهد تغییرات گستردهای در جایگاههای اول و دوم نیستیم. کشورهای امارات متحده عربی و قطر به مانند گذشته رتبههای برتر در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت موبایل را به خود اختصاص دادهاند. شایان ذکر است میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل کشور امارات به میزان 269.41 مگابیت برثانیه بوده که افزایش قابلتوجهی به ماه سپتامبر داشته است. در بین جایگاههای سوم تا دهم، برجستهترین تغییر مربوط به صعود کشور کویت به جایگاه سوم اینترنت پرسرعت موبایل است.
کشورهای کویت، چین، ماکائو، نروژ، کره جنوبی، دانمارک و بلغارستان در جایگاههای بعدی فهرست پرسرعتترین اینترنتهای جهان در ماه اکتبر قرار گرفتند. شاید بزرگترین تغییر در این فهرست، صعود سه پلهای کشور کره جنوبی باشد که در حال حاضر در جایگاه هفتم اینترنت پرسرعت موبایل قرار دارد.
گزارش «اسپیدتست» از اینترنت ثابت جهان نشان میدهد سنگاپور توانست جایگاه اول را از کشور هنگکنگ پس بگیرد و اکنون سریعترین اینترنت ثابت جهان را در اختیار شهروندان خود قرار میدهد. میانگین سرعت اینترنت ثابت در سنگاپور برابر 264.15 مگابیت بر ثانیه است. در جایگاههای دوم و سوم به ترتیب هنگکنگ با سرعت 263.07 مگابیت بر ثانیه و شیلی با سرعت 248.65 مگابیت بر ثانیه به چشم میخورند.
به مانند ماه سپتامبر، کشور کوبا و افغانستان ضعیفترین اینترنت در هر دو بخش ثابت موبایل و جهانی را به مردم خود ارائه کردند. میانگین سرعت اینترنت کشور کوبا در هر دو بخش به ترتیب 3.33 مگابیت بر ثانیه و 2.19 مگابیت بر ثانیه بوده است. کشور افغانستان نیز طبق معمول اینترنت ضعیفی را به شهروندان خود تحویل میدهد. به عنوان نمونه، این کشور در بخش اینترنت موبایل در انتهای جدول قرار دارد و میانگین 4.73 مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده است.
بررسی وضعیت سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران در اکتبر؛ همهچیز ثابت است!
براساس اطلاعاتی که سامانه «اسپید تست» در ماه اکتبر 2023 ثبت کرده است، میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران 31.66 (معادل 3.95 مگابایت بر ثانیه) و میانگین اینترنت ثابت کشور 13.03 مگابیت برثانیه (معادل 1.62 مگابایت بر ثانیه) بوده است. همچنین در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت موبایل جایگاه ایران بدون تغییر نسبت به ماه قبل رده 75 (از 142) است. جایگاه ایران در کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت ثابت نیز نسبت به ماه قبل تغییری نکرده و رتبه 153 (از 182) است.
در قیاس با وضعیت اینترنت کشور در ماه سپتامبر، میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران 31.67 مگابیت برثانیه و جایگاه آن در رده بندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل رتبه 75 بود. علاوهبراین، میانگین سرعت اینترنت ثابت کشور 11.66 مگابیت برثانیه و جایگاه آن در رده بندی Speedtest با یک پله سقوط رتبه 153 بود.
این ماه دوباره از سوی شهروندان گزارشهایی مبنی بر کُندی سرعت و اختلال در اینترنت کشور به دست آوردیم. به عنوان مثال، هفته گذشته کشور با کاهش شدید سرعت اینترنت همراه بود که شرکت ارتباطات زیرساخت بالاخره دلیل این کُندی سرعت را فاش کرد. طبق گفته شرکت ارتباطات زیرساخت، به علت قطعی فیبرنوری در خارج از کشور برخی از لینکهای بینالملل ورودی از خاک ارمنستان در روز 20 آبان قطعی شده است.
در تاریخ 12 آبان هم خبرگزاری «ایرنا» گزارش داد به دلیل قطعی قطعی فیبر نوری در کشورهای گرجستان و ترکیه، اختلالی در وضعیت اینترنت ایران به وجود آمده بود که همان زمان شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیهای اعلام کرد که به همین مسئله اشاره نمود و افزود عملیات اجرایی برای رفع مشکلات انجام شده و پس از چند ساعت لینکهای اینترنت دوباره، در وضعیت عادی قرار میگیرد.
از این ماجرا بگذریم، «عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بیان کرد پروژه بلند مدت اینترنت ماهوارهای ملی در دستور کار دولت قرار دارد و برای اینکه دولت از ظرفیتهایش برای ارائه اینترنت ماهوارهای استفاده کند، این موضوع در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار گرفته است. باید منتظر ماند و دید ویژگیها و مزایای پروژه اینترنت ماهوارهای ملی چگونه خواهد بود. لطفاً نظرات خود را درباره وضعیت اینترنت ایران در ماه اکتبر را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید