Asus HD7850-DC2-2GD5
Asus سیستم خنککننده Direct CU II را که قبلاً در کارتگرافیک GTX 560 Ti دیده بودیم، برای این محصول بهکار گرفتهاست. این خنککننده دارای دو فن و دو هیتسینک آلومینیومی است و سه لوله انتقال حرارت که بهطور مستقیم با پردازندهگرافیکی در ارتباط هستند، گرما را از سطح پردازندهگرافیکی به هیتسینک دوم منتقل میکنند.
مشکل این سیستم خنککننده این است که صدای آن در فشار کاری بالا به نسبت زیاد است و بخشی از گرما را به داخل کیس (به سمت ماژولهای حافظه) منتقل میکند. به دليل طراحي عجيبي که کارتگرافیک HD 7850 دارد، این مسئله نمود بیشتری پیدا کردهاست. طول کارتگرافیک حدود 25/5 سانتیمتر است که با طول یک کارتگرافیک حرفهای برابری میکند. اما از این مقدار، تنها 19/8 سانتیمتر به برد کارتگرافیک اختصاص داشته و 5/7 سانتیمتر دیگر به طول زیاد خنککننده مربوط میشود. همین عامل سبب شده، دسترسی به اتصال برق شش پین دشوار باشد و ایسوس برای برقرسانی به کارتگرافیک یک کابل مبدل در نظر بگیرد .
این مدل طراحی چندان منطقی به نظر نمیرسد زیرا پردازندهگرافیکی براساس معماری 28 نانومتری ساخته شده و گرمای چندانی ندارد. همچنین HD 7850 برای رده میانقیمت در نظر گرفته شده و قرار است در یک کیس میانقیمت نصب شود، نه یک کیس بزرگ گرانقیمت که بتواند اندازه بزرگ این کارتگرافیک را در خود جای دهد. همچنین نحوه اتصال کابل برق شش پین به کارتگرافیک به هيچعنوان جلوه زیبایی ندارد. گرمای کم این کارتگرافیک نیز باعث شده، برخلاف GTX 560 Ti، هیچ نویزی از چرخش فنها به گوش نرسد (دمای پردازندهگرافیکی در تست 3D Mark 11 حداکثر به 63 درجه سانتیگراد میرسد).
تمامی کارتهای گرافیک سری HD 7000 از PCI-E 3.0 پشتیبانی میکنند و این مدل نیز توانایی پشتیبانی از CrossfireX را دارد. پشتیبانی از Eyefinity با داشتن یک خروجی DVI، یک خروجی HDMI 1.4a و دو خروجی mini DisplayPort 1.2 به سادگی امکانپذیر است. فرکانسهای کاری پردازندهگرافیکی و حافظه اندکی افزایش یافته و با داشتن سیستم خنککننده مناسب، میتوان تا حدودی روی اورکلاک این محصول نیز حساب کرد.
با جدا کردن سیستم خنککننده از روی کارتگرافیک ساختاری ساده زیر آن ديدهميشود. ماژولهای حافظه ساخت Hynix و از مدل H5GQ2H24MFR هستند. مدار رگولاتور چهار فاز پردازندهگرافیکی نیز در بخش جلو قرار گرفته و گرمای آن به سرعت به بیرون از کارتگرافیک دمیده میشود. همانطور که اشاره شد، توان موردنیاز کارتگرافیک توسط یک اتصال شش پین تأمین شده و یک منبعتغذیه پانصد واتی به خوبی میتواند نیاز آن را برطرف کند.
مزایا:
گرمای نهچندان زیاد در حداکثر فشار کاری، توان مصرفی کم
معایب:
طراحی کمي ضعيف کارتگرافیک، ابعاد بزرگ خنککننده
پیشنهاد سختافزار
کسانی که به دنبال یک کارتگرافیک خنک و با کارایی خوب هستند، کسانی که میخواهند حفظ ظاهر کنند!
مطلب مفید و کاربردی بود. ممنونم
مطلب مفیدی بودند… واقعا سری 7000 مشکلات سری های قبلی در دایرکس11 رو به کلی حل کردند… پیشرفت خیره کننده ای داشته اند…7770 هم تو اکثر تست ها تونسته با نرخ فریم مناسبی عمل کنه که نشان قوی بودن این سری هست… حیف که قیمت هاشون در ایران واقعی نیستند وگرنه حتما یکیشون رو می خریدم.
با سلام .
به نظرم ماسفت های به کار رفته در MSI R7970 ، ماسفت های (Low RDS (On از نوع CopperMos می باشد.
با تشکر.