طبق مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سایت های داخلی که در داخل کشور میزبانی می شوند، می توانند مشمول تعرفه نیم بها شوند. به همین منظور سامانه ای برای ثبت دامنه های اینترنتی که در داخل میزبانی می شوند، توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران راه اندازی شد. اما حالا به نظر میرسد که بدون راه اندازی این سامانه هم امکان تفکیک محتوای داخلی و خارجی وجود داشته است.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن فضای تبادل اطلاعات (افتا)، شاهین نوروزی در جلسه کمیسیون ICT اتاق بازرگانی عنوان کرد که تفکیک محتوای داخلی و خارجی سایت ها بدون نیاز به هیچ ثبت نامی توسط صاحبان سایت ها در این سامانه نیز امکان پذیر است. او اینگونه توضیح داد:
یعنی از نظر فنی میشد تشخیص داد منبع و مقصد یک ترافیک در داخل کشور است و در نتیجه چون کاربر از داخل به داخل استفاده کرده هزینه کمتری برای آن محاسبه شود. هدف دیگری که از تفکیک اینترنت دنبال میشد اما آن بود که تامین کنندگان محتوا، وبسایتهایشان را از خارج کشور به داخل بیاورند و در داخل میزبانی کنند تا دستیابی به خدمات آنها راحتتر و ارزان تر شود.
نوروزی با ذکر مثالی اینگونه گفت که فروشگاه های اینترنتی داخلی، سایت های نرم افزارهای تاکسی یاب اینترنتی و آگهی های رایگان که مشتریان آنها در داخل کشور هستند، می توانند سرورهایشان را در خارج میزبانی کنند، اما از آنها خواسته شده که در ازای میزبانی در داخل از ترافیک نیم بها بهره مند شوند. او دلیل این تصمیم را به این صورت توضیح داد:
این کار برای آن است که اولا محتوای داخلی بیرون نرود، چون اگر بیرون باشد کنترل قطع و وصل کردن آن هم از دست کشور خارج میشود و ثانیا تامینکنندگان این سرویسها و مردم سرویسهای ارزان تری دریافت کنند و این کار نیاز به ثبتنام داشت.
او هدف از اجرای این پروژه را دو دلیل عنوان کرد؛ یکی آنکه ترافیک داخلی را ارزان تر کنند که نیاز به ثبت نام ندارد، دلیل دوم این بود که تأمین کنندگان محتوای داخلی که سرورشان در خارج میزبانی می شود، سرورهایشان به داخل کشور منتقل شود با این روش نه تنها هیچ هزینه ای به خارجی ها داده می شود و بلکه محتوا را در اختیار داشته و وضعیت امنیتی مان بهتر می شود و در نهایت مردم هم سرویس های بهتر و ارزان تر دریافت می کنند. این فرآیند نیاز به ثبتنام داشت و بر همین اساس اعلام شده هرکس که محتوایی در خارج کشور دارد به داخل بیاورد و تسهیلات برای آن در اختیار بگیرد.
یکی از دلایلی که خیلی ها نمیخوان از سرور داخل ایران استفاده کنند اینه: “چون اگر بیرون باشد کنترل قطع و وصل کردن آن هم از دست کشور خارج میشود” /-)
آقا جان عزیزم لطفا یکی به من بگه پس کی قراره این طرح اجرایی بشه اول گفتند 500 تا سایت بعدش شد ثبت نام حالا میگن همه اما هنوز ارائه دهنده های اینترنت در ایران 500 سایت خودشون را میدند پس کی شامل همه میشه؟:emoji0