شرکت گوگل که سابقه طولانی مدتی در مواخذه شدن و جریمه دادن به کشورهای اتحادیه اروپا دارد، بار دیگر در روز دوشنبه مورد انتقاد مقامات روسی قرار گرفت. ظاهرا این شرکت در حذف محتوایی که کشور روسیه آن را غیرقانونی تشخیص داده بود، ناموفق بوده و همین موضوع باعث جریمه گوگل توسط روسیه شده است.
- گوگل با پرداخت جریمه 90 میلیون دلاری پرونده پلی استور موافقت کرد
- جریمه 100 میلیون دلاری گوگل بخاطر حذف نکردن محتوای ممنوعه در روسیه
جزئیات جریمه گوگل توسط روسیه
اگر بخواهیم به صورت دقیق درباره جریمه گوگل صحبت کنیم، باید به یک پست رسمی تلگرام از Roskomnadzor، رگولاتور مخابرات روسیه، اشاره کنیم. ظاهرا این شرکت نتوانسته بود کلیپهایی را از یوتیوب روسی که «افراطگرایی و تروریسم» و تبلیغات ضد روسیه را با محوریت جنگ مداوم این کشور با اوکراین ترویج میکرد، حذف کند. همین موضوع سبب شد تا به موجب این شکستها، مبلغی بیش از ۲۱ میلیارد روبل یا حدود ۳۶۴ میلیون دلار برای گوگل بریده شود.
در حال حاضر، یوتیوب آخرین پلتفرم غربی است که پس از سرکوبهای گسترده این کشور و فیلتر شدن وبسایتهایی نظیر فیس بوک و توییتر در ماه مارس گذشته (به دلیل شکست این دو پلتفرم در ارائه محتوایی که حاوی اطلاعات نادرست درباره جنگ اوکراین است) همچنان در روسیه باقی مانده است.
از آن سو در حالی که مقامات روسی فیسبوک و اینستاگرام را به طور کامل ممنوع کرده و دسترسی اکثر شهروندان به توییتر را محدود کردهاند، مقامات این کشور به صورت واضح اعلام کردهاند که هیچ برنامهای برای قطع دسترسی به پلتفرم پخش ویدیو وجود ندارد.
مردم تئوریهای مختلفی در مورد این موضوع که “چرا مقامات روسی نمیتوانند یوتیوب را فیلتر کنند” ارائه کردهاند، اما نظریه غالب این است که این پلتفرم برای بازسازی یا ساخت نمونه مشابه در خاک روسیه بسیار پیچیده است. فیسبوک و توییتر بهسرعت با شبکه اجتماعی محبوب روسی VK و اپلیکیشن پیامرسان تلگرام جایگزین شدند.
مقامات روسی ممکن است مایل نباشند که به طور کامل این موضوع را به گوگل بدهند، اما آنها نیز کار را برای غول فناوری آسان نکردهاند. در اوایل سال جاری، قاضیهای روسی 7.7 میلیارد روبل (حدود 143 میلیون دلار) از حسابهای بانکی این شرکت کشف و ضبط کردهاند. تمام این ماجرا پس از آن اتفاق افتاد که این شرکت در پرداخت جریمهای که به دلیل محتوای ادعایی ضد روسی در سال گذشته صادر شده بود، ناموفق بوده است.
جدا از اتهام انتشار “اطلاعات غلط” در مورد نبرد روسیه با اوکراین، ادعا شده است که یوتیوب همچنین میزبان درخواستهایی برای افراد زیر سن قانونی برای اعتراض به همان جنگ منتشر کرده است. Roskomnadzor گفت که این شرکت محتوایی را میزبانی میکند که “نگرش بیتفاوتی نسبت به زندگی و سلامت کودکان زیر سن قانونی” را ترویج کند.
عالیجناب اومده تهران
نصف بقیه جمله م با سانسور خورده شد متاسفانه
😐😐😐
سلام فرمانده واقعی 😀
👏👏👏
اومده واسش … بزنن
اخه دارن از جیب ما میزنن، وگرنه که اینا درآمدشون نهایتا تریپی ۲ زار بود 🙁