Susheel Chandradhas عکاس و تصویربردار معروفی است که در زمینهی عکاسی خط تولید، عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی فعالیت میکند. او ویدیوهایی در راستای آموزش عکاسی نیز در یوتیوب و Corporate ارسال کرده است و در این مطلب، به شما توضیح داده که برای ایجاد عکسهای شارپ، باید دیافراگم را روی چه عددی تنظیم کنید.
اگر میخواهید عکستان کاملا شارپ و واضح ثبت شود، نباید دیافراگم را روی حداکثر یا حداقل تنظیم کنید. دامنهی دیافراگم در بیشتر لنزها در محدودهی f/5.6 – f/11 قرار دارد و درصورتی که میزان دیافراگم را روی حداقل یا حداکثر تنظیم کنید، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهند.
اگر مقدار کمی برای دیافراگم خود تنظیم کنید ممکن است در تصویرتان نویزهای نوری نمایان شود و با وجود عمق میدان بالا، شارپنس خوبی نداشته باشید و تصویر نهایتا بیکیفیت ثبت شود.
مقدار بالای دیافراگم برای عکاسی در نور کم بسیار مناسب است. چراکه هرچه مقدار دیافراگم بیشتر باشد، دهانهی آن بازتر و میزان نوری که لنز از محیط دریافت میکند بیشتر است. اما اگر بخواهید با دهانهی باز دیافراگم عکاسی کنید، برای ثبت یک تصویر کاملا شارپ به مشکل برمیخورید چون ممکن است فقط بخش کوچکی از عکس، در فوکوس قرار گیرد و شارپ شود. در این مواقع عمق میدان تصویر خیلی کم است.
البته همیشه استثناء هایی وجود دارد و لنزهایی چون CarlZeiss و لایکا با دیافراگم f/2.8 نیز تصاویری کاملا شارپ ایجاد میکنند.
در نهایت توصیهی کلی ای که میتوان به شما کرد این است که برای ایجاد شارپنس در تمام کادر تصویر، یک مقدار عددی بالا مثل f/16 را برای دیافراگم برگزینید. در این صورت عمق میدان زیاد شده و دهانهی دیافراگم بستهتر میشود و میتوانید تصاویر کاملا واضحی ثبت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید