وزارت بازرگانی آمریکا چند ماهی است که شرکت هوآوی را در لیست سیاه خود قرار داده است که به واسطه آن امکان همکاری این آنها با شرکتهای آمریکایی بسیار سخت و محدود شده است، اما این روند ممکن است در آینده ای نزدیک تغییر کند. Wilbur Ross وزیر بازرگانی ایالات متحده در گفتوگو با بلومبرگ گفته است که لایسنسهایی که به شرکتهای آمریکایی اجازه داد و ستد با هوآوی را خواهند داد خیلی زود آماده میشوند. 260 درخواست برای کسب مجوز جهت تجارت با هوآوی به وزارت بازرگانی آمریکا ارسال شده است و این بیشتر از از آن چیزی بود که تصور میشد. البته کسب مجوز منوط به تأیید دولت آمریکا است و شرکتها باید فرض را بر این بگیرند که مجوز را دریافت نخواهند کرد، با این حال دولت ممکن است برای تعداد محدودی از شرکتها استثنا قائل شود و مجوز مورد نظر را برای آنها تأیید کند.
راس البته هچ اشارهای به این موضوع نکرده است که کدامیک از شرکتهای آمریکایی برای درخواست مجوز اقدام کردهاند. با این حال مشخص است که ممنوعیت تجارت با هوآوی بر روی برخی از شرکتها مانند گوگل بیش از دیگران تاثیر گذاشته است. هوآوی نمیتواند گوشیهای جدید خود را با نسخه اصلی اندروید که دارای برنامههای گوگل مانند جیمیل، پلی استور، یوتیوب و… است، به بازار عرضه کند و تا زمانی که این شرکت در بلک لیست وزارت بازرگانی آمریکا قرار داشته باشد، این مشکل به قوت خود باقیست. علاوه بر این زمانی که مجوزهای موقتی این شرکت منقضی شود آنها حتی از امکان ارائه آپدیت برای گوشیهای فعلی خود نیز ساقط خواهند شد. یک مجوز دائمیتر ممکن است به گوگل و هوآوی اجازه دهد که فعالیتهای قبلی خود را از سر بگیرند.
البته بخش مخابرات و تجهیزات شبکه هوآوی ممکن است چندان شانسی نداشته باشد. اصلیترین دلیل ممنوعیت هوآوی در آمریکا نگرانی از بابت وجود راه نفوذ در تجهیزات شبکه این شرکت برای جاسوسی چین از شهروندان آمریکایی است.کمیسیون ارتباطات فدرال، یا همان FCC حتی شرکتهای آمریکایی را را تهدید کرده است که در صورت ادامه همکاری با هوآوی از دریافت یارانه که توسط صندوق خدمات جهانی به آنها اعطا میشود، محروم خواهند شد. بنابراین با تمامی این اوصاف پیش بینی میشود شرکت هایی که مجوز دادوستد با هوآوی را به دست میآورند ارتباط چندانی با زیرساختهای شبکه ایالات متحده نخواهند داشت.
اقدام درست. من با چینی ها ۱۳ سال زندگی کردم. نمیشناسین چی هستن!