به گزارش جدید مرکز تحقیقات بازیهای دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازیهای رایانهای، آمار پیسی گیمرها در سال 1400 به 6 میلیون و 300 هزار نفر افزایش یافته است. اما نکتهای جالب و نگرانکننده این است که نزدیک به نصف این گروه به درجهبندی سنی بازیها توجهی ندارند.
این گزارش، که مبتنی بر پیمایش ملی مصرف بازیهای رایانهای در ایران است، نشان میدهد که تقریباً یک میلیون و ششصد هزار نفر پیسی گیمر جدیدی نسبت به سالهای گذشته به این گروه اضافه شده است. این افزایش میتواند نشان دهنده رشد فعالیتهای بازیهای رایانهای در جامعه ایران باشد.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای، گیمرهای ایران را به سه دسته بازیکنان علاقهمند، بازیکنان مصمم و بازیکنان حرفهای تقسیم کرده است. این تقسیمبندی نشان میدهد که مصممها بیشترین نسبت را به خود اختصاص دادهاند و 28 درصد از آنها را بازیکنان حرفهای تشکیل میدهند.
یکی از جوانب جالب این گزارش، افزایش میانگین سنی بازیکنان رایانهای در ایران است. از سن 18 سال در سال 1394 تا سن 24 سال در سال 1400، این میانگین سنی افزایش یافته است. این ممکن است نشانگر جذب بیشتر گروههای سنی بالاتر به بازیهای رایانهای به عنوان سرگرمی شود.
نکته دیگری که مورد توجه قرار گرفته در این گزارش، نرخ نفوذ رایانه در این گروه از بازیکنان است. بهطور کلی، رایانه بیشترین نفوذ را در مناطق مرکزی دارد، اما در مناطق روستایی این دسترسی کمتر است که میتواند یکی از دلایل نادیده گرفته شدن این مناطق در آمار نفوذ رایانه باشد.
با این حال، میتوان نتیجه گرفت که جذب و استقبال از بازیهای رایانهای در جوامع ایرانی در حال افزایش است و با توجه به افزایش میانگین سنی و تغییر سبکهای بازی، این فضای سرگرمی در حال تکامل و گسترش است.
کمترین و بیشترین پیسی گیمرها در کدام استانها هستند؟
بر اساس آمار جدید، کمترین تعداد پیسی گیمرها در استانهای کرمان و گیلان قرار دارند، درحالی که بیشترین تعداد آنها متعلق به استانهای یزد،کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه است. تفاوت جنسیتی نیز قابل ذکر است؛ تعداد پیسی گیمرهای مرد تقریبا دو برابر پیسی گیمرهای خانم است. افراد بهطور میانگین 56 دقیقه در روز با پیسی بازی میکنند.
مهم است بدانید که زنان نصف تعداد مردانی هستند که بازی میکنند، اما به میزان کمتری، یعنی 28 دقیقه در روز. در مقابل، مردان حدود 63 دقیقه را به بازی روزانهشان اختصاص میدهند.
نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد که بیش از 20 درصد از بازیکنان رایانهای هر روز از این پلتفرم برای بازی استفاده میکنند. بیشترین تعداد آنها (67 درصد) بیش از 1 روز در هفته بازی میکنند و 32 درصد دیگر فقط 1 روز در هفته وقت میگذارند.
درباره نحوه تماشای بازیها نیز گفته شده است که یوتیوب مهمترین ابزار تماشای بازیها در بین بازیکنان رایانهای است و بیش از 19 درصد از آنها از پلتفرمهای داخلی مانند آپارات برای تماشای بازی دیگران استفاده میکنند.
با توجه به این گزارش، تنها 22 درصد از بازیکنان رایانهای به نظام ردهبندی سنی بازیها توجه زیادی دارند و بالغ بر 47 درصد از آنها در این زمینه بیتوجه یا کمتوجه هستند.
گزارش همچنین به موضوع خرید بازیهای رایانهای نیز پرداخته است. بنابراین، گیمرها در سال گذشته حدود 456 میلیارد تومان برای خرید نرم افزار (بازی) هزینه کردهاند و بیشترین سهم این هزینه مربوط به بازیهای کامپیوتری بومی است که رقمی کمتر از 4 درصد را شکل میدهد.
بازیهای تیراندازی (شوتر)، ورزشی، اکشن، ماجراجویی و استراتژی بهترتیب محبوبترین ژانر بازیها در بین پیسی گیمرهای ایرانی هستند. به علاوه، بازیهای مانند کال آف دیوتی، Pes، فیفا، GTA و کانتر از محبوبترین بازیهای این گروه هستند.
رشد بازیهای ابری و توسعه صنعت استریمینگ از موضوعاتی است که به افزایش پیسی گیمینگ در دنیا و ایران کمک میکند. انتظار میرود بازار بازیهای رایانهای در سطح جهان تا سال 2028 به 31.52 میلیارد دلار برسد و سهم ایران از این بازار نیز جایگاه قابل توجهی خواهد داشت.
خوبه باز بعد دو سال تونستن آمارهای سال 1400 رو بسازن :)))))))
مطلبی خوندم چند وقت پیش که نحوه ی آمار گیری در مورد تعداد خانه های خالی در کشور چطوریه.روال کار اینطور بوده که مسئول آمار گیری می رفته زنگ خونه ها رو میزده و اگه کسی در رو باز نمیکرده اون خونه به عنوان خونه خالی به حساب می اومده.
حالا این آمارم مثل اون. تو شرایطی که یه پی سی معمولی 30 تومن هزینه ش هست، میانگین دریافتی 10 تومن و بیشتر درآمد خانوار به سمت نیازهای اولیه مثل خوردن و اجاره خونه رفته و حتی پوشاک هم افت وحشتناکی کرده، چطور پول به اینطور موارد میدن. پس یادتون باشه، آماری ک اوباش ارائه میکنن اعتباری ندارن. شما هم اعتنایی نکنید و ب حساب نیاریدشون.