با وجود اعلام رسمی دولت مبنی بر ثابت بودن نرخ ارز در قیمت 4200 تومان و دستورات ضربتی بانک مرکزی درباره خرید و فروش ارز، با این وجود پس از نوسانات هفته های گذشته که منجر به افزایش قیمت دلار تا محدود 6000 تومان شد بازار ارز روزهای تاریکی را پشت سر می گذارد. صرافی ها که مراکز اصلی توزیع ارز در کشور به حساب می آیند در حال حاضر تعطیل یا نیمه تعطیل شده اند و از ارائه ارز به خریداران خودداری می کنند. البته این تصمیم در پی اطلاعیه های بانک مرکزی مبنی بر ممنوع بودن خرید و فروش ارز خارج از سامانه اعلام شده و همچنین اعمال محدویت های گسترده به وجود آمده و نمی توان صرافی ها را مقصر وضع موجود دانست. اما این شرایط نه تنها بر مسافرین، دانشجویان و سایر افرادی که به تهیه ارز نیاز دارند، بلکه بر سایر بخش های بازار نیز تاثیر منفی داشته است. بازار موبایل کشور طی روزهای گذشته دچار رکودی شدید شده و خرید و فروش در آن به سمت صفر نزدیک می شود.
صبح امروز رییس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه در کشور در مصاحبه ای با ایسنا اعلام کرد با وجود یکسان اعلام شدن نرخ ارز از سوی دولت و تثبیت ضمنی قیمت ها، بازار موبایل هنوز از رکورد خارج نشده است. به گفته وی نوسان شدید قیمت دلار باعث شد بسیاری از فروشندگان از فروش موجودی خود به خریداران خودداری کنند. این در حالیست که فروشگاه هایی که همچنان به فروش تلفن های هوشمند ادامه می دهند افزایش قیمتی تا چند صد هزار تومان را برای این دستگاه ها اعمال کرده اند و خریداران در صورت نیاز مجبور به پرداخت این هزینه اضافی هستند. رییس انجمن فروشندگان تلفن همراه ارائه ارز اختصاصی توسط دولت برای واردات تلفن هوشمند را راه حل خروج بازار این محصول از بحران می داند:
واقعیت این است که بازار موبایل هنوز متاثر از آن و نوسانات نرخ ارز است، چراکه در آن دوره علاوه بر فروشندگان، مصرفکنندگان نیز اصراری بر خرید کالا نداشتند و هنوز نیز وضعیت به طور کامل به حالت عادی خود بازنگشته است. به نظر میرسد برای رونق دوباره بازار گوشیهای موبایل، دولت باید ارز اختصاصی را به انجام واردات ارائه دهد تا بازار موبایل به روند طبیعی خود بازگردد.
در این بین، کاربران خریداران بیشترین ضرر را از شرایط کنونی تجربه کرده اند. در ماه های پایانی سال 96 و با اجرای طرح رجیستری تقریبا تمامی تلفن های هوشمند موجود در بازار شاهد افزایش نرخ قابل ملاحظه ای بودند که باعث از دسترس خارج شدن بسیاری از مدل ها شده بود و قیمت گوشی های میان رده را نیز تا محدوده 2 میلیون تومان افزایش داد. با وجود پیش بینی مقامات مربوط از جمله وزارت ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا مبنی بر تثبیت و کاهش قیمت ها پس از فروکش کردن شوک اولیه، افزایش ناگهانی قیمت ارز نه تنها قیمت گوشی های موبایل را کاهش نداد، بلکه باعث رکورد بازار و افزایش قیمت بیشتر آنها نیز شد. به نظر می رسد با توجه به سیاست های دولت در قبال نرخ ارز و مصاحبه هایی مبنی بر اعمال تعرفه های جدید و بیشتر برای واردات کالا به کشور نباید در انتظار کاهش قیمت ها بود و ممکن است حتی طی ماه های آینده یک جهش قیمتی دیگر را نیز شاهد باشیم.
:-((:-((:-((:-((:-((من بدبخت تو شرایط گرانی گوشیم سوخت فک کنم هی بی گوشی بمونم:-((:-((:-((:-((:-((
دقیقا مردم نباید بخرن وقتی کسی نخره طبیعتا قیمت ها پایین میادB-)
آره منم دیدم، واقعا افتضاحه اصن بد وضعیه
علی برکته لله……………..خخخخ
اینم از سیاست های غلط اندر غلط مدیران کشوری……ببین به چهروزی اندختن مردم رو
بی در و پیکر تر از این بازار موبایل ، بازار کامپیوتره که افزایش قیمت هاش با توجه به گرون تر بودن قطعات ، بیشتره ؛ همه جای دنیا تکنولوژی ارزون میشه هی با وجود پیشرفت های جدید ؛ اینجا برعکسه :l همین امروز دوتا خبر راجب کاهش قیمت تراشه های NAND و کاهش قیمت پردازنده های جدید AMD رایزن نسل دوم که عملکرد بهتری هم دارن حتی منتشر شده بود.
اینا رو ول کن امروز خواستم بازی GOD OF WAR رو پیش خرید کنم
نوشته 590 هزار تومن:smiley0
یعنی تو جهنم حوزه IT داریم دسته پا میزنیم
عکس تیتر مال آخرای سال ۲۰۱۲ ه 🙂
نوت ۲ 😡 🙂
کی گفته ما انتظار ارزون شدن داشتیم ؟!!
گرون تر از اینی که هست نشه ، ارزون شدن پیشکش !!
فرزاد خان نظری نداره!
واقعا متاسفم. متاسفم برای … لا اله الا لله
مردم نباید بخرن
بزارن همه فروشنده ها بدبخت بشن !