پردازندههای لپتاپ AMD روز به روز بهتر میشوند و اینتل شاهد رقیبی قدرتمندتر در این بخش خواهد بود. چیپ جدید Ryzen 5 3500U در ThinkPad E495 مقداری مصرف کمتر و البته بسیار سریعتر از Core i5 8265U حاضر در ThinkPad E490 است.
وضعیت حال حاضر بازار پردازندههای موبایل ناامید کننده است، از زمانیکه اینتل چیپهای کم مصرف Kaby Lake را معرفی کرده تقریبا شاهد کارایی چندان متفاوتی نبودهایم. با اینکه دو معماری هسته جدید نیز بعد از آن عرضه شدهاند اما ریزمعماری اصلی چندان تغییری نکرده، حتی پردازندههای Whiskey Lake حاضر با توجه به میزان TDP ممکن است کمی کندتر نیز باشند. فاکتور دیگر نیز مربوط به فناوری ساخت سری Whiskey Lake-U بوده که شامل مسونیت سخت افزاری در برابر تهدیدهای امنیتی Spectre و Meltdown است. البته که اوضاع برای پردازندههای AMD نیز در این بخش خوب نیست، اما در کل وضعیت لپ تاپها در حال بهبودیست. با اینکه معمولا شاهد محدودیتهای عجیب و غریبی در مقایسه با لپ تاپهای اینتلی هستیم (مواد اولیه بیکیفیت، سخت افزار ضعیفتر، پنلهای نمایشگر بسیار بد) اما تفاوتها در حال کاهش است. بهترین مثال در این زمینه لنوو بوده که از شر سری A خلاص شده و چیپهای AMD را در قالب لپ تاپهای فعلی مانند ThinkPad T490 و ThinkPad T495 پیشنهاد میدهد ولی مثال دیگری نیز وجود دارد، لنوو مدل ارزان ThinkPad E490 که با پردازنده اینتل تولید میشود را در قالب ThinkPad E495 با چیپ AMD نیز تولید کرده. ما در اینجا مقایسهای بین این مدلها داریم.
میزان TDP در ThinkPad E495 فعلی چندان ایده آل نیست و به 11 وات محدود شده. Ryzen 5 3500U با فرکانس 3.5 گیگاهرتز در تست تک هستهای Cinebench R15 عملکردی نزدیک به ThinkPad E485 داشته که پردازنده Ryzen 5 2500U و فرکانس 3.6 گیگاهرتز را یدک میکشد. در این قسمت پردازندههای اینتل برتری نسبی را بدست آوردهاند.
اما اوضاع زمانی جالبتر میشود که به تست چند هستهای نگاه کنیم، زیرا 11 وات تنها برای 4 هسته در فرکانس 3.0 تا 3.1 گیگاهرتز چندان کافی نیست. برای مقایسه ThinkPad T490 از پردازنده Core i7 8565U استفاده میکند و مصرف پایدار 25 وات را ارائه میدهد که برای 4 هسته 2.9 گیگاهرتزی کافیست. Core i7 در Cinebench کمی سریعتر است اما Ryzen 5 تحت بار شدید و پایدار آن را شکست میدهد (تصویر پایین). دیدن چنین پایداری از 3500U فوق العاده بوده چرا که ThinkPad E485 نیز بعد از مدتی مقداری از کارایی خود را از دست میدهد.
دو پردازنده اینتل در لپ تاپهای ThinkPad E480 و E490 تنها میتوانند 15 وات مصرف تحت بار شدید داشته باشند و میانگین امتیاز Core i5 8265U در ThinkPad E490 بیش از 25 درصد پایینتر است. مشخصا باید صبر کنیم تا نتایج بیشتری در بخشهای دیگر را نیز شاهد باشیم، مثلا سیستمهای قبلی AMD مصرف باتری بیشتری داشتند. اگر شما به دنبال قدرت خام پردازنده هستید مدل ThinkPad E495 بهتر از رقیب اینتلی خود ThinkPad E490 عمل میکند.
در سایت اخبار مربوط به نسل بعد پردازندههای اینتل با نام ice lake کاملا پوشش داده شده. سپاسگزارم
وظیفه بنده هست چنین موضوعی. متشکرم
اتفاقا همهی ما میدونیم نسل های بعدی چی هست ولی هنوزم فکر نمیکنم INTEL با پردازنده های نسل بعدش کاری بتونه بکنه چون معماری ZEN2 دقیقا هدفش نسل های بعدی اینتل بوده و هست.AMD فوقالعاده عمل کرده.تازه الان اینتل میفهمه چه بلاهایی بر سر AMD بدبخت آورده بود!!!
نسل فعلی پردازنده های رایزن واقعا فوق العادن ولی چیزی که در اکثر رسانه های فارسی زبان به اون اشاره ای نشده ، نسل های بعدی پردازنده های اینتل هست. از اونجایی که شرکت رقیب هنوز نسل بعدی خودش رو معرفی نکرده ، میشه گفت که رقابت اصلی هنوز آغاز نشده . بی صبرانه منتظر نسل بعدی پردازنده های اینتل هستم تا ببینیم چه راهکاری برای مقابله با پردازنده های پر قدرت و در عین حال کم مصرف AMD ارائه میدن.
البته سری 3000 موبایل بر پایه zen+ هس ن Zen 2
فک کنم مثل سری قبل حدود 6 ماه بعد از ZEN 2 دسکتاپ، Zen 2 موبایل خواهیم داشت
ایول به AMD
ترجمه دقیق و امانت داری.ممنونم از آقای مهندس کرماجانی.