اگر به چند سال قبل و زمان معرفی نسل های اول و دوم آیپدها برگردیم، شرایط بازار در بین اپل و مایکروسافت کاملا روشن است. اپل به راحتی بخش بسیار گسترده ای از بازار را در اختیار دارد و مایکروسافت با سرفیس های گران قیمت خود حتی از پس تبلت های اندرویدی نیز بر نمی آید. اما این روند در سال های اخیر به تدریج تغییر کرده و روند رو به تکامل تبلت های مایکروسافت که بارزترین نمونه آن را در سرفیس پرو 4 دیده ایم باعث شده مایکروسافت به آینده بسیار امیدوار باشد. اما دقیقا چه اتفاقی برای اپل و مایکروسافت در طول این چند سال رخ داده است؟
تعداد آیپدهای فروخته شده توسط کمپانی اپل در نه ماه اول مالی سال 2016 (از ژانویه تا سپتامبر گذشته) بنا به گزارش این شرکت 36.3 میلیون دستگاه بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش 19 درصدی را نشان می دهد. همچنین درآمدهای ناشی از فروش این دستگاه ها نیز با 14 درصد کاهش به 16.4 میلیارد دلار رسیده است. همچنین در سه ماهه سوم مالی گذشته (ماه های آپریل، می و ژوئن)، هر چند درآمدهای اپل از فروش تبلت ها به لطف معرفی مدل گران قیمت تر آیپد پرو با 7 درصد رشد روبرو شد، اما تعداد دستگاه های فروخته شده باز هم با 9 درصد کاهش به 9.95 میلیون عدد رسیده بود. در طرف مقابل مایکروسافت در گزارش مالی خود که روز گذشته منتشر شد اعلام کرد درآمدهای این شرکت از فروش محصولات خانواده سرفیس با افزایش 38 درصدی به 926 میلیون دلار در سه ماهه اول مالی سال 2017 رسیده است. همچنین همچنین مجموع درآمدهای مایکروسافت از تبلت های سرفیس در پایان ماه ژوئن نیز به عدد 4.2 میلیارد دلار رسید.
اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد اختلاف همچنان زیاد درآمدهای اپل از فروش آیپد نسبت به سود مایکروسافت از فروش سرفیس است که تقریبا نسبت 1 به 4 دارد. به این ترتیب می توان پیش بینی کرد در گزارش مالی بعدی اپل که هفته آینده برای سال مالی 2016 منتشر می شود همچنان شاهد این اختلاف باشیم. اما چیزی که داستان را جالب می کند روند این دو سری از محصولات است. تبلت های اپل در ماه های گذشته دارای روند نزولی فروش و تبلت های مایکروسافت دارای روند صعودی بوده اند. اصلی ترین دلیل این اتفاق نیز قراردادهای مایکروسافت با کمپانی های بزرگ دنیاست.
اپل پس از معرفی آیپد پرو که با یک قلم برای همراه کردن طراحان و گرافیست ها عرضه شده بود تلاش کرد قراردادهایی را با کمپانی هایی نظیر Cisco، SAP و IBM تنظیم کند تا فروش عمده تبلت های خود را به کارکنان این شرکت ها در دستور کار قرار دهد. اما این نقطه دقیقا محلی است که مایکروسافت تجربیات بسیار زیادی در آن دارد و سابقه قراردادهای بلندمدت و تجاری این شرکت با کمپانی های بزرگ به بیش از چند دهه می رسد. دقیقا به همین خاطر بود که صحبت های ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت در زمان ارائه گزارش مالی بسیار جالب به نظر می رسید. او در بخشی از سخنان خود عنوان کرد تعداد قراردادهای فروش تبلت های سرفیس که سفارشات ثبت شده در هر یک از آنها 500 عدد تبلت یا بیشتر است در سه ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال قبل 70 درصد رشد را نشان می دهد.
یکی از اصلی ترین تفاوت ها بین تبلت های اپل و مایکروسافت در نحوه کاربری آنهاست. در حالی که آیپدها مصرف محور هستند و فروش بسیار بالایی را در کوتاه مدت تجربه می کنند، تبلت های مایکروسافت تولید محور بوده و نشانه های مثبت از فروش آنها در بلند مدت مشخص می شود. در نتیجه می توان پیش بینی کرد در صورتی که مایکروسافت بتواند به روند رو به رشد قراردادهای تجاری خود برای فروش سرفیس پروها و سرفیس بوک ها ادامه دهد، در آینده ای نه چندان دور بازار تبلت ها نیز همانند بازار سیستم عامل های رایانه های شخصی از اپل گرفته شده و در اختیار مایکروسافت قرار خواهد گرفت.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
سرفیس خیلی خوبه ولی خیلی گرونه اصلا نمی ارزه کسی بخواد بخره ترجیح میده اپل بگیره… کاش بود ار لحاظ قیمت هم میتونست با اپل رقابت کنه…
سرفیس از همون اولشم معلوم بود برای رقابت با ابر قدرت به اصطلاح محبوب اومده… در اینده ای نه چندان دور شاهد قدرت نمایی خانواده ی سرفیس ها هستیم…:-bd:-bd
واقعا هر دو عالی هستن اما سورفس برای استفاده بلند مدت و ایجاد محتوا خیلی بهتره::-bd