فیلترینگ یا به اصطلاح مسدودسازی یکی از روش هایی است که کشورهای مختلف برای محدود کردن شهروندانشان به محتواهای خاص مورد استفاده قرار می دهند.نوع و شدت فیلترینگ بسته به قوانین داخلی کشورها تغییر می کند.اما گاهی این فیلترینگ جواب عکس داده و کاربران را محبور به استفاده از روش هایی برای دور زدن فیلتر می کند.
فیلترینگ در ایران هم مثل سایر کشورها نسبت به قوانین داخلی اجرا می شود.با ظهور شبکه های اجتماعی بحث فیلترینگ در کشورمان داغتر از همیشه شد و منتقدان حوزه تکنولوژی استفاده از فیلترینگ را برای مسدودسازی کامل یک شبکه اجتماعی قابل قبول نمی دانستند.
بجز منقدین،مسئولین هم گاها به فیلترینگ واکنش نشان داده و آن را نقد می کنند تا بلکه این روش به صورت بهتری اجرایی شود.سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی مجازی هم نسبت به فیلترینگ انتقاد کرده و در مصاحبه با تسنیم گفته است : فیلترینگ دیگر جواب نمی دهد.
سید ابوالحسن فیروزآبادی در گفتوگو تسنیم، درباره بحث حمایت از شبکههای اجتماعی بومی توسط شورای عالی فضای مجازی و تدوین سندی ملی در این راستا اظهار کرد: در حال حاضر سندی برای این بحث تهیه و تدوین شده اما هنوز نهایی نشده است لذا تنها پیشنهاد آن را دادهایم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطر نشان کرد: در آن سند مطرح شده که متناسب با بزرگی شبکهها، حمایتهایی را از آنها داشته باشیم تا روال جذب مخاطبان آنها تسهیل شود.
وی درباره قالب حمایتی در نظر گرفته شده نیز گفت: حمایتها میتواند در قالبهای مختلفی نظیر خدمات تبلیغاتی کم هزینه، ارائه خدمات دولت الکترونیک، اتصال شبکه اجتماعی به شبکه مخابراتی کشور و… باشد.
او ادامه داد: همانطور که گفتم بعد از تدوین چنین اصولی میتوان حمایتهایی را بسته به اینکه شبکه اجتماعی مذکور یک میلیون عضو داشته باشد یا 10 میلیون، داشت.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در تقویت بعد حمایتی به سمت مسدودسازی و فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی که اکنون در کشور فعال هستند نیز بروید و با حذف رقابتهای ناعادلانه به رشد شبکههای داخلی کمک کنید؟، گفت: شاید هر روز دَهها شبکه اجتماعی در دنیا ایجاد میشود و لذا در برخورد با آنها باید یاد داشته باشیم که تلگرام شبکه گمنامی بود و یکباره ایرانیان به سمت استفاده از آن رفتند و اعضای آن یکباره به 50 ، 60 میلیون رشد یافت.
فیروزآبادی با تأکید بر اینکه سیاست بستن و مسدودسازی شبکههای اجتماعی دیگر جواب نمیدهد، اذعان کرد: طبق بررسیهایی که انجام دادیم، تعداد شبکههای فعال در کشور ما با بیش از 10 هزار عضو متجاوز از 200 شبکه است.
وی افزود: تازه این در حالی است که هزاران شبکه دیگر در دنیا وجود دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه جهت تسهیل و رونق شبکههای اجتماعی داخلی پلتفرم اپن سورسی را توسعه دادیم، گفت: در حال حاضر هر فردی میتواند با استفاده از این قابلیت یک شبکه اجتماعی طراحی و راهاندازی کند.
وی بار دیگر سیاست بستن و مسدودسازی شبکهها را پاسخگوی ساماندهی فضای کسبوکاری داخل کشور در این حوزه ندانست و عنوان کرد: این کار نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه برای مردم ایجاد مشکل خواهد کرد.
فیروزآبادی بار دیگر خاطر نشان کرد: به نظر من باید از سیاستهای ترکیبی جهت تشویق شبکههای اجتماعی داخلی استفاده کرد تا به این طریق موجب رونق آنها شد و میل و رغبت مردم را به سمت استفاده از این بسترها سوق داد.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
خیلی جالبه….
سر مباحث دینی فیلترینگ راه افتاد به جای اینکه فرهنگ سازی کنن
اومدن همرو فیلتر کردن بعد پای فیلتر شکن باز شد که کلی اطلاعات از کاربرا میتونه تو سرور خودش سیو کنه….مسولین انقد عقل نداشتن که فیلتر کردن باعث شد حریم خصوصی کاربرا تو استفاده از فیلترشکن ازبین میره….
حالا این به کنار….
بعد اومدن اینترنت نامحدود رو برداشتن و محدود کردن که هزینه برای سرور های داخلی نصف شد….و برای سرور های خارجی هزینه ها نسبت به داخلی دو برابر شد
خب اینا موندن که حالا که هزینه های داخلی نصف شده چجوری جیب ملت رو بزنن
اومدن فیلترینگ رو برداشتن تا با حجم عظیمی از کاربر برای یوتوب و… مواجه بشن پس باز به سودشون شد…….
حتی اگه شبکه اجتماعی درست کنن که ظرف بشوره من استفاده نمیکنم. /-)
لااقل حرفش رو میزنن :-bd
به جای فیلتر کردن بیان شیوه ی درست استفاده کردن رو به مردم یاد بدن.
الان همون فیسبوک و تویتر و…. که فیلتر(ح رام) بود شده وسیله ای برای ارتباط مسئولین با مردم
درسته فیلترینگ دیگه جوابگو نیست. به همین خاطر اینترنت ملی رو راه اندای کردن که کامل و با کمترین هزینه مجازی و فیزیکی دسترسی رو قطع کنن که دیگه ف.ی.ل.ت.ر.ش.ک.ن هم جوابگو نباشه.
اینطور که معلومه تلگرام رو فیلتر نمیکنن:D:smiley6