چندی پیش قابلیت پشتیبانی از واسط برنامه نویسی سطح پایین Vulkan به ساختار فنی بازی Doom اضافه شد و بر این اساس علاقه مندان به بازی Doom بر روی پلتفرم PC توانستند تغییرات مهمی را نسبت به اجرای این بازی بر اساس نسخه ی Open GL شاهد باشند. در مطلب پیش رو به مقایسه ی کیفیت اجرای بازی Doom توسط دو کارت گرافیک R9 Fury X (از برند AMD) و GTX 1070 (از برند انویدیا) با یکدیگر (بر اساس نسخه ی مبتنی بر Vulkan از بازی Doom تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه) خواهیم پرداخت و در عین حال به بررسی این نکته می پردازیم که فرآیند اجرای بازی Doom تحت تنظیمات یاد شده توسط دو پردازنده ی گرافیکی یاد شده چه تفاوت خاصی را به موجب اجرا توسط هر کدام از پردازنده های گرافیکی مذکور در نسخه ی Vulkan و Open GL این بازی خواهد داشت.
تا پیش از این و در نسخه ی Open GL از بازی Doom ، بسیاری از پردازنده های گرافیکی برند AMD نمایش چندان چشم گیری را در حین اجرای این بازی از خود به معرض تماشا نمی گذاشتند. به این ترتیب که حتی به موجب پیوند کارت گرافیک مدل R9 Fury X با پردازنده ی مرکزی مدل i7 6700K ، نرخ فریم خروجی بازی Doom در حالت اجرا توسط این پردازنده ی گرافیکی (تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه) به طور متوسط و میانگین چیزی نزدیک به رقم 36.6 فریم در ثانیه بود. اما با انتشار نسخه ی Vulkan از بازی Doom شاهد این نکته هستیم که نرخ فریم خروجی ارائه شده توسط کارت گرافیک R9 Fury X (تحت شرایط اجرایی مشابه با نسخه ی Open GL این بازی که در سطور فوق به آن اشاره شد) به طور میانگین بر روی رقم 48.8 فریم در ثانیه قرار دارد و در مجموع بیش از 33 در صد بهبود را در زمینه ی اجرای این بازی نسبت به حالت Open GL به نمایش می گذارد. این در حالی است که در کارت گرافیک GTX 1070 اوضاع تقریباً حالتی بر عکس دارد. به این معنی که تحت تمامی شرایط یاد شده در سطور فوق یعنی در حالت اجرای بازی Doom بر اساس کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه توسط کارت گرافیک GTX 1070 ، نرخ فریم خروجی بازی Doom در بیشتر بخش های این بازی ، در حین اجرا در حالت Open GL به طور متوسط چیزی ما بین یک تا سه فریم در ثانیه بیشتر از حالت Vulkan است.
نکته ی قابل توجهی که می توان در رابطه با اجرای نسخه ی مبتنی بر Vulkan از بازی Doom تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه توسط دو کارت گرافیک GTX 1070 و R9 Fury X به آن اشاره کرد این است که در محصول برند AMD فعال بودن قابلیت وی سینک در حالت غیر فعال قرار دارد و در محصول برند انویدیا دقیقاً عکس این موضوع صادق است. نکته ای که بیش از هر چیز باید آن را در نوع ساختار درایور های گرافیکی ارائه شده برای این دو محصول جستجو کرد.
در واقع کارت گرافیک GTX 1070 اگر چه عملکرد قابل قبولی را در امر اجرای بازی Doom تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه (در نسخه ی مبتنی بر Vulkan از این بازی) از خود به نمایش می گذارد، اما در قیاس با عملکرد کارت گرافیک R9 Fury X در این زمینه، توفیق چندانی را شاهد نیستیم و در مجموع کارت گرافیک GTX 1070 در امر اجرای نسخه ی مبتنی بر Vulkan از بازی Doom (تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه) نسبت به کارت گرافیک R9 Fury X عملکرد نسبتاً ضعیف تری دارد. به بیان دقیق تر، نرخ فریم خروجی بازی Doom در نسخه ی مبتنی بر Vulkan از این بازی و در حین اجرا توسط کارت گرافیک R9 Fury X (تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه) حول و حوش رقم 48.8 فریم در ثانیه قرار دارد و این در حالی است که رقم مذکور در کارت گرافیک GTX 1070 (در شرایطی کاملاً مشابه) رقم 38.5 فریم در ثانیه را از خود به نمایش می گذارد. به عبارت بهتر، تحت شرایط یاد شده در سطور فوق، کارت گرافیک R9 Fury X در امر اجرای بهینه ی نسخه ی مبتنی بر Vulkan از بازی Doom ، چیزی نزدیک به 26 در صد بهتر از کارت گرافیک GTX 1070 عمل می نماید. البته نکته ی مثبت مربوط به پردازنده های گرافیکی برند انویدیا نسبت به همتایان آن ها در برند AMD در بازی Doom این است که به موجب درایور های گرافیکی ارائه شده برای پردازنده های نام آشنای این برند، عملکرد بهتری را از آن ها در ترکیب با پردازنده های مرکزی ضعیف تر در امر اجرای مناسب بازی Doom شاهد هستیم. به عبارت بهتر در صورت بهره بردن سیستم های کامپیوتری اجرا کننده ی بازی Doom از پردازنده های مرکزی کم توان و نه چندان قدرتمند، کارت های گرافیک AMD ممکن است در امر اجرای بهینه ی بازی Doom با نرخ فریم مناسب، با مشکلات بیشتری نسبت به پردازنده های گرافیکی برند انویدیا مواجه باشند. به هر حال در مجموع می توان نتیجه گرفت که واسط برنامه نویسی سطح پایین Vulkan لا اقل در بازی Doom و در کارت گرافیک R9 Fury X به خوبی پاسخگوی نیاز های علاقه مندان به اجرای این بازی تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بیشینه بوده است.
ممنون از بررسی و توضیحات کامل :-bd!
جالب اینجاست که FURY پرچمدار نسل پیش با میان رده نسل جدید انویدیا مقایسه شده درسته که توضیح دادید که بقیه کارتهای AMD توفیق چندانی نداشتند ولی خب از لحاظ قیمت و توانی هم که مصرف میکنند نیز این دو کارت وضعیت مشابهی ندارند
بله فقط من مونده بودم چند وقت پیش کمپانی سیز ادعا کرده بود بازی doom با ولکان 200 فریم گرفته من موندم اینو از کجاش اورده بود الله علم