محققین ناسا هفته گذشته از دستاورد بسیار بزرگی خبر دادند که می تواند در آینده ای نزدیک به اصلی ترین راهکاری برای سفر انسان به مریخ تبدیل شود. دستاورد مورد نظر که X3 Thruster نام دارد در واقع یک پیشرانه یونی است که در تئوری می تواند به سرعت های بسیار بیشتری نسبت به پیشرانه های شیمیایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند دست یابد. ناسا خبر داده در مجموعه آزمایشات انجام شده در مرکز تحقیقاتی Glenn، به رکورد جدیدی در خروجی پیشرانه های یونی دست پیدا کرده که می تواند رویای سفر انسان به مریخ را در آینده ای نزدیک امکان پذیر سازد.
الک گالیمور، مدیر پروژه و رییس دپارتمان مهندسی دانشگاه میشیگان در مصاحبه ای با Space.com اعلام کرد “ما در پروژه X3 Thruster موفق شده ایم توانی فراتر از 100 کیلووات به دست آوریم. پیشرانه مورد نظر موفق به تولید 5.4 نیوتون نیرو شده است که بیشترین نیروی تولید شده توسط یک پیشرانه پلاسما تا کنون به حساب می آید”. بد نیست بدانید رکورد قبلی در این زمینه تولید 3.3 نیوتون نیرو بوده است. پیشرانه های یونی می توانند شتاب رو به جلوی خود را صرف مقدار بسیار کمتری سوخت به دست آوردند و در نتیجه با مخزن سوخت یکسان برای مدت طولانی تری شتاب را در اختیار راهبران قرار دهند و در نهایت به سرعت بسیار بیشتری دست یابند. در حال حاضر یک سفینه آزمایشی توسط ناسا که از پیشرانه های یونی استفاده می کند به مدار سیاره کوتوله Ceres پرتاب شده که نیروی تولید شده توسط آن تنها 90 میکرونیوتون بوده است. در نتیجه کاملا مشخص است که نیروی 5.4 نیوتونی چه مزایای غیر قابل انکاری برای سفرهای فضایی خواهد داشت.
روش کار پیشرانه های یونی به این صورت است که از شتاب دادن پلاسما در سرعت های بسیار زیاد و همچنین برخورد دادن الکترون ها به اتم های زنون برای تولید الکترون های بیشتر و در نتیجه ایجاد یون های مثبت و شتاب رو به جلو استفاده می شود. در تئوری، پیشرانه های یونی می توانند یک سفینه فضایی را به سرعتی تا 40 کیلومتر در ثانیه برسانند که هشت برابر بیشتر از پیشرانه های شیمیایی است که در حال حاضر در فضاپیماها مورد استفاده قرار می گیرد و حداکثر سرعت آنها 5 کیلومتر در ثانیه است.
دیدگاهتان را بنویسید