مدیرعامل انویدیا ادعا میکند هیچ مدرکی مبنی بر ورود تراشه های هوش مصنوعی به چین وجود ندارد و سرورهای Grace Blackwell در جیب جا نمیشوند که بتوان آن ها را به صورت غیرقانونی انتقال داد.
ادعای جنسن هوانگ درباره محدودیتهای فناوری آمریکا
جنسن هوانگ، مدیرعامل NVIDIA، ادعا میکند که محدودکردن فناوری آمریکا «کاملاً اشتباه» است و میگوید این فناوری باید در همه جا، از جمله چین، در دسترس باشد.
بحثهای بسیاری پیرامون فعالیتهای انویدیا و تجارت این شرکت در چین وجود دارد، زیرا ایالات متحده معتقد است تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی این شرکت به کشورهای متخاصم میرسند و امنیت ملی را تهدید میکنند.
ایالات متحده با اعمال مقررات سختگیرانه تلاش کرده تا این مسئله را کنترل کند؛ مقرراتی که به شدت تجارت NVIDIA در چین را تحت تأثیر قرار داده است. اما جنسن هوانگ بر این باور است که هیچ نشانهای از انتقال تراشههای این شرکت به چین وجود ندارد و میگوید که انتقال این سختافزارها به این کشورها بسیار دشوار است.
هیچ مدرکی مبنی بر انتقال تراشه های هوش مصنوعی انویدیا به چین وجود ندارد. این سیستمها بسیار بزرگ هستند. سیستم Grace Blackwell تقریباً 2 تن وزن دارد، بنابراین نمیتوانید آن را در جیب یا کولهپشتی خود قرار دهید.
نکته مهم این است که کشورها و شرکتهایی که ما به آنها فروش داریم باید متوجه باشند که انتقال این سختافزارها غیرمجاز است و همه مایلاند همچنان فناوری انویدیا را خریداری کنند.
بحث پیرامون انتقال تراشهها
انتقال تراشه فقط به جابهجایی سیستمهای هوش مصنوعی Grace Blackwell به چین محدود نمیشود، بلکه شامل سختافزارهای دیگری مانند شتابدهندههای هوش مصنوعی H100 نیز میشود که گفته میشود با وجود محدودیتهای آمریکا، در این منطقه به راحتی دردسترس هستند.
بنابراین، ادعای جنسن درباره نبود تراشههای انویدیا در چین کاملاً درست نیست، اما هنوز به مرحلهای نرسیدهایم که معماریهای مقیاس رک مانند سیستمهای GB300 به این منطقه منتقل شوند.
با توجه به گزارشها، شرکت انویدیا از مقررات مداوم ایالات متحده که گفته میشود بهطور قابلتوجهی بر نفوذ این شرکت در چین تأثیر گذاشته است، رضایت ندارد.
استفاده از راههای میانبر تجاری
یکی از اصلیترین راههایی که چین از طریق آن به تراشههای هوش مصنوعی انویدیا دسترسی پیدا کرده است، استفاده از میانبرهای تجاری و واردات از کشورهایی مانند سنگاپور است که از نظر قانونی مشکلساز نیست.

شاید مدیرعامل انویدیا این موضوع را هنگام بحث درباره انتقال تراشهها مدنظر قرار نداده باشد. با این حال، گفتن این موضوع اشتباه نخواهد بود که انویدیا دیگر به راحتی نمیتواند در چین تجارت کند، زیرا با وضع مقررات جدید ایالات متحده، گزینههای این شرکت در بازار داخلی محدود شده است و گزینههای داخلی از شرکتهایی مانند هواوی جایگزین بهتری شدهاند.
تمرکز انویدیا بر خاورمیانه
با وجود مصالحههایی که انویدیا از چین تجربه کرده است، این شرکت در نهایت در حال فاصله گرفتن از شرکتهای بزرگ فناوری بوده و اکنون سختافزار خود را به دولتها، بهویژه در خاورمیانه، عرضه میکند.
در چند هفته اخیر، انویدیا سفارشهایی برای «میلیونها شتابدهنده» دریافت کرده و قصد دارد دیتاسنترهای بزرگ هوش مصنوعی را در کشورهایی مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی احداث کند.

دیدگاهتان را بنویسید