فضاپیمای کاسینی روز گذشته سرانجام به ماموریت 20 ساله خود در فضا پایان داد. این فضاپیما با متلاشی شدن بر فراز سیاره زحل به زندگی خود پایان داد. پیامی که خبر از نابودی این کاوشگر میداد در ساعت 7:55 دقیقه صبح جمعه دریافت شد. این در حالی بود که 83 دقیقه قبل از آن کاسینی در جو زحل آتش گرفته و سوخته بود. کاسینی منهدم شد تا به قمر تیتان برخورد نکند و این قمر را که احتمال میرود میزبان باکتری های خاصی باشد، آلوده نکند. این کاوشگر به بخشی از سیاره ای که بر روی آن مطالعه میکرد تبدیل خواهد شد و به طبیعت آن باز خواهد گشت.
کاوشگر کاسینی اولین بار در سال ۲۰۰۴ همراه با روبات کاوشگر دیگری به نام هویگنز به مدار سیاره زحل رسید. کاسینی در مدار این سیاره باقی ماند ولی هویگنز در اوایل سال ۲۰۰۵ روی تیتان، دومین قمر بزرگ منظومه شمسی که به دور زحل میچرخد، فرود آمد و اطلاعاتی از سطح این قمر به زمین مخابره کرد. کاوشگر فضایی تحقیقاتی کاسینی به همراه فضاپیمای جستجوگر هویگنز بطور مشترک توسط ناسا و سازمان فضایی اروپا برای کاوش به فضا فرستاده شده بود تا دور زحل بگردد و اطلاعاتی از آن به زمین مخابره کند. نام این دو کاوشگر از نام دو منجم یعنی جیوانی کاسینی و کریستین هویگنز گرفته شده است.
حالا این ماموریت پایان یافته است و کاسینی پس از آخرین پرواز خود در عبور از تیتان که بوسه خداحافظی نام گرفته بود، منهدم و نابود شد. دوربین های کاسینی از یک روز قبل از این اتفاق خاموش بودند، اما ناسا آخرین تصاویر ثبت شده توسط این کاوشگر را دریافت کرد. کاسینی تا آخرین ثانیه های عمر خود تمام تلاشش را بر اضافه کردن اطلاعات ما از سیاره زحل کرد.
سلام
ممنونم و اصلاح شد
تایتان بزرگترین قمر منظومه شمسی نیست . تایتان ۵۱۴۹ کیلومتر و گانیمد قمر مشتری ۵۲۵۰ کیلومتر قطر داره