روز گذشته به نکاتی در رابطه با بهره گیری شرکت کرایتک از برخی وِیژگی های تکنیکی موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر تولید بازی های کامپیوتری جدید توسط موتور گرافیکی CRYENGINE اشاره کردیم. البته موتور اختصاصی شرکت کرایتک خود از تکنیک های انحصاری متعددی بهره می گیرد که هر کدام از آن ها پتانسیل های فراوانی را در دل خود جای داده اند و تلفیق و ترکیب آن ها با توانمندی های موجود در واسط برنامه نویسی جدید Direct X 12 می تواند ابتکار عمل فراوانی را به منظور ساخت بازی های کامپیوتری جدید توسط موتور گرافیکی CRYENGINE در اختیار استفاده کنندگان از این موتور گرافیکی قرار دهد. بر همین اساس در مطلب پیش رو قصد داریم به نکاتی در همین رابطه اشاره نماییم.
یکی از تکنیک های مهمی که موتور گرافیکی CRYENGINE از آن بهره می گیرد سیستم پردازشی مبتنی بر قواعد طبیعی است که استفاده از آن اندک اندک در حال باب شدن در میان طراحان بازی های کامپیوتری و آن دسته از بازی سازانی است که به دنبال خلق صحنه های بسیار طبیعی در بازی های کامپیوتری خود هستند. به کمک بهره گیری از این سیستم پردازشی جدید بازی سازان این امکان را در اختیار خواهند داشت تا داده های یک دنیای واقعی را به شکل هم زمان با رفتار ها و سایر ویژگی های مربوط به آن دنیا و مواردی از قبیل نوع نور پردازی و چگونگی آن ترکیب کرده و یک خروجی بسیار با کیفیت را در بازی خود تحت اختیار داشته باشند. به این ترتیب دیگر نیازی نیست تا بازی سازان (به خصوص طراحان هنری بازی ها) تمامی جنبه های مربوط به بخش دیداری بازی های در دست تولید خود را به شکل دستی و بر اساس حدس و گمان خود طراحی نمایند. به عنوان مثال پیش از این در بحث نور پردازی و در زمینه ی طراحی بازتاب نور از برخی سطوح صاف یا نا صاف، بسیاری از طراحان هنری بازی ها ناچار بودند خود را جای تجربه کنندگان این آثار قرار داده و در هر بخش خاصی از بازی تولیدی خود مواردی نظیر میزان بازتاب نور از سطح برخی از اجسام را با توجه به زاویه ی دید بیننده و بر اساس حدس و گمان خود طراحی نمایند. اما با استفاده از تکنیک های پردازشی مبتنی بر قواعد طبیعی دیگر نیازی به صرف این همه وقت و انرژی نیست و به موجب بهره گیری از آن ها در امر طراحی بازی های کامپیوتری جدید بسیاری از اموری که پیش از این حتماً نیاز بود به شکل دستی طراحی گردند اکنون می توانند با فراهم آمدن امکان دسترسی به مجموعه ای از مواد بسیار طبیعی، هم به شکل طبیعی تر و هم به شکل بی درد سر تری طراحی گردند. با این وجود این تکنیک ها به هیچ وجه نمی توانند نقش طراحان هنری بازی های کامپیوتری را کم رنگ جلوه دهند و استفاده از آن ها تنها بخشی از فرآیند طراحی جزییات تکراری را سبک تر و راحت تر می کند.
در این میان یکی دیگر از تکنیک هایی که می تواند به هر چه طبیعی تر شدن طراحی بازی های ساخته شده توسط موتور گرافیکی CRYENGINE کمک فراوانی نماید تکنیک فوتوگرمتری است که به طور کامل توسط موتور گرافیکی انحصاری شرکت کرایتک پشتیبانی می شود. توسط این تکنیک می توان داده های ثبت شده از دنیای واقعی (نظیر تصاویر و منظره ها) را به جزییات مجازی موجود در بازی های کامپیوتری تبدیل کرد. تکنیکی که در تلفیق با موارد یاد شده در بخش نخست این متن می تواند موجب بهینه تر شدن استفاده از موتور گرافیکی CRYENGINE در طراحی هر چه طبیعی تر ساختار فنی گرافیک بازی های کامپیوتری ساخته شده توسط این موتور توانمند گردد. علاوه بر آن به کمک سیستم نور پردازی سراسری و یک پارچه ی طراحی شده برای آخرین نسخه از موتور گرافیکی CRYENGINE ، که بحث نورپردازی صحنه ها را به شکل هم زمان انجام می دهد، استفاده کنندگان از توانایی های موتور گرافیکی انحصاری شرکت کرایتک این توانایی را خواهند داشت تا (با توجه به مبتنی بودن این سیستم نور پردازی بر روش ها و تکنیک های SS) با تخصیص منابع سخت افزاری مناسب به پردازش این تکنیک ها (بدون نیاز به تخصیص بیش از حد منابع سخت افزاری به این امر) به شکل راحت تر و کارآمد تری کار نور پردازی هم زمان و همه جانبه ی سکانس های مورد نظر خود در بازی هایی که در دست تولید دارند را انجام دهند. سوای تمامی موارد مذکور پشتیبانی کامل موتور گرافیکی CRYENGINE از ویژگی های واسط برنامه نویسی Vulkan از دیگر نکاتی است که می تواند دست استفاده کنندگان از این موتور گرافیکی اختصاصی را برای تولید بازی های کامپیوتری مد نظر خود بسیار باز تر از حالت معمول بگذارد. به عبارت بهتر طراحان و مهندسان شرکت کرایتک با فراهم آوردن امکان پشتیبانی هم زمان از دو واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 و Vulkan در موتور گرافیکی CRYENGINE انتخاب نهایی را به بازی سازان واگذار کرده اند تا آن ها خود تصمیم بگیرند که قصد بهره گیری از توانایی های کدام یک از این دو واسط برنامه نویسی جدید را در امر تولید بازی های در دست تولید خود دارند. واسط Vulkan که از پلتفرم های متعددی پشتیبانی می کند یا واسط Direct X 12 که قابلیت های آن بیشتر به منظور اجرای بازی های کامپیوتری بر روی سیستم عامل ویندوز (به طور مشخص ویندوز 10) طراحی شده است. در هر حال با توجه به مواردی که در مطلب روز گذشته و همچنین در مطلب پیش رو در رابطه با پتانسیل های موتور گرافیکی CRYENGINE به آن اشاره شد، به نظر می رسد که این موتور گرافیکی امکانات فراوانی را به منظور طراحی بازی های کامپیوتری در اختیار اعضای شرکت کرایتک قرار داده است. با این حال از شواهد امر پیداست که این امکانات و توانایی ها به همین زودی امکان تجلی یافتن در عناوینی هم سطح با بازی Crysis را نخواهند داشت و با توجه به تمرکز اعضای شرکت کرایتک بر تولید بازی های پلتفرم واقعیت مجازی، در ادامه ی راه این شرکت در دنیای بازی های کامپیوتری شاهد نمود یافتن توانایی های موتور گرافیکی CRYENGINE در تولید عناوین کژوال و یا بازی های چند نفره و آنلاین خواهیم بود. تا شاید روزی سیاست های شرکت کرایتک تغییر کند و اعضای این شرکت تصمیم بگیرند تا بار دیگر اثری در قد و قواره ی بازی Crysis را با توجه به توانمندی های موتور گرافیکی انحصاری خود تولید نمایند.
درسته واقعا بازیش حرف نداره.
CRYENGINE قدرت بی چون چرای موتورهای گرافیکی…..:-bd
آفرین مسعود جان حرف به جایی زدی :-bd البته برای ما نسل قدیمی ها که از آتاری شروع کردیم هم میفهمیم چی به چی رسیده و هم میدونیم کدوم قسمتش با ارزشه اما نسلهای آینده که مثلا از PS4 شروع کردن کمتر تو زیر و بم این موارد میرند و تو دنیای خودشون حالش رو میبرن
احسنت ما الان منتظر کرایسیس ۴ هستیم وه بازی های مسخره ای مثل نسخه های جدید ندای وظیفه که همش شده تخیلی و فضایی و بپر بپر.
تنها بازی ای که از قدیم یاد دارم کارت گرافیک هارو به زانو در میاورد کرایسیس بود.با گرافیک خیره کنندش ادم فک میکنه داره فیلم میبینه.:smiley4
بوضوح مشخصه که amd تو dx12 یک سر و گردن از انویدیا جلوتره.به همین خاطر هم هست که دیگه حرفی از mantle زده نمیشه.
Cryengine فوقالعادس:x کسی نیست که Crysis رو بازی کرده باشه و چشاش اینطوری نشده باشه:x
همه اینا حرف الکیه، ما پی سی گیمرا فقط کرایسیس میخوایم و بس، مسخره این بازیای مولتی و آنلاینو در آوردن دیگه، داستاناشون به نهش رسیده زدن به بازی الکی ساختن، میخوام برگردم به ده سال پیش که از هر ده تا بازی حداقلش نصفش خوب به سمت عالی بود حالا همه بازیا شدن آنلاینو مولتیو این چیزا، تازگیام که این واقعیت مجازی مسخره همه سرکتارو به حولو ولا انداخته، خب واقعیت مجازی که نهایتن 10% گیمرا بتونن تجربه کنن به چه درد میخوره؟!!!!