اینتل از بزرگان دنیای IT است و به علت اهمیت و نفوذی که دارد، کنفرانس های خبری این کمپانی جزو مهمترینها به شمار میآید. در واقع هر آنچه اینتل در کنفرانسها از آن سخن میگوید، همان چیزی است که در آینده باید منتظر دیدن آن باشیم. کنفرانس اینتل در زمان برگزاری GDC 2014 شامل نکات و مواردی میشد که بیان کننده وجود گوش شنوا در این کمپانی برای راضی نگهداشتن کاربران مختلف و رفع محدودیتها در زمینههای متنوع بود تا اینتل بتواند بیش از پیش خود را در دل کاربران فعلی جای داده و در ضمن کاربران جدیدی را نیز به سوی خود جلب کند. مساله دیگری که امسال اینتل روی آن تاکید کرده، اختراع دوباره کامپیوترهای دسکتاپ است تا با وجود پتانسیل های موجود، بار دیگر این سیستمها را به جایگاه اصلیشان در خانه و اداره بازگرداند. این مقاله به موارد مهم و کلیدی میپردازد که اینتل به معرفی آنها پرداخته است و در آیندهای نزدیک اطلاعات بیشتری درباره آنها خواهیم شنید.
Iris Pro برای Broadwell
طبق درخواست برخی از کاربران حرفهای، اینتل تصمیم گرفته تا پردازنده گرافیکی مجتمع Iris Pro را به پلتفرم Broadwell بیاورد. این مساله باعث میشود تا کسانی که دارای سیستمهایی همچون Apple iMac یا Gigabyte BRIX Pro هستند، بتوانند از قدرتمندترین پردازنده پردافیکی مجتمع اینتل روی یک سیستم جمع و جور بهرهمند شوند. اینکه اینتل از یک Iris Pro جدید برای پلتفرم Broadwell استفاده خواهد کرد یا همان مدل Iris Pro HD 5200 فعلی را بهکار خواهد بست هنوز مشخص نشده است. همچنین اینتل اعلام کرده این سری از پردازندههای از نوع ضریب باز خواهند بود و در نتیجه کاربران حرفهای میتوانند انواع تنظیمات مرتبط با پردازنده و حافظه را تغییر دهند و سیستم را اورکلاک کنند.
بهبود اورکلاک Haswell
زمانی که اینتل نسل سوم پردازندههای خود با نام رمز Ivy Bridge را به بازار ارائه کرد، اورکلاکرها و گیمرهای حرفهای از محدودیت در اورکلاک این سری از پردازندهها ناراضی بودند. شانس یافتن پردازندهای که بتواند با فرکانس پنج گیگاهرتز نزدیک شود کاهش یافته بود و دوباره اینتل با ادامه همان وضعیت پیشین در پردازندههای سری Haswell، همچنان کاربران حرفهای را ناراضی نگه داشت، بهنحوی که اورکلاک تا فرکانس 4,6 تا 4,8 گیگاهرتز مقداری مناسب بهشمار میآمد. یکی از دلایل عدم دستیابی به فرکانس بالا در اورکلاک، ارتباط ضعیف پردازنده با سطح فلزی پخشکننده گرما در مجموعه پردازنده است و به همین خاطر برخی اورکلاکرهای حرفهای، این سطح فلزی را از پردازنده جدا کرده و خنککننده خود را مستقیماً روی پردازنده قرار میدهند.تمام این مسائل باعث شد تا اینتل در بخشی از کنفرانس خود اعلام کرد که مدل جدیدی از پردازندههای Haswell برای رفع این مشکلات و با نام Devil`s Canyon در اواسط سال جاری ارائه خواهد شد (تصویر 1).
این سری قابلیت پشتیبانی از چیپستهای نسل نهم را دارد و از بابت مسائل انتقال گرما بهبود یافته است. احتمالاً در نمایشگاه کامپیوتکس امسال شاهد عرضه این سری از پردازندهها خواهیم بود.
Haswell-E برای نیمه دوم امسال
در حال حاضر هر کسی که میخواهد یک سیستم دسکتاپ فوق قدرتمند برای امور پردازشی سنگین تهیه کند به سراغ سری Sandy Bridge-E و Ivy Bridge-E و چیپستهای X79 میرود؛ اما امسال شاهد عرضه پردازندههای Haswell-E در کنار چیپست جدید X99 خواهیم بود که توانایی پشتیبانی از حافظههای DDR4 را دارند. به گفته اینتل، این سری از پردازندهها، اولین نمونههای دسکتاپ مجهز به هشت هسته پردازشی واقعی هستند و احتمالاً این پلتفرم برای 2,5 تا 3 سال میهمان ما خواهد بود. انتظار میرود که پلتفرم جدید از پورتهای سریع SATA III، USB 3.0 و پورت جدید M.2 پشتیبانی کند. (البته اینتل هنوز هیچ چیز را درباره این پلتفرم جدید تایید نکرده است).
یک پنتیوم رده میانی در راه است
نام پنتیوم یکی از شناخته شدهترین نامها در دنیای کامپیوتر است و بسیاری از ما تجربه کار با پردازندههای این سری را داشتهایم. این نام از زمان قدیم تا به امروز همراه ما بوده و طبق اعلام اینتل، در اواسط سال 2014 و به مناسبت حضور بیش از 20 سال نام پنتیوم در میان ما، نسخهای ویژه از پردازنده پنتیوم (ساخته شده بر اساس معماری Haswell) با ضریب باز ارائه خواهد کرد تا ادای دین به این سری از پردازنده کرده باشد. هنوز قیمت این مدل از پردازنده مشخص نیست (تصویر 2).
فناوری Ready Mode
طبق گفته اینتل، در حال حاضر فروش نوتبوکها از کامپیوترهای دسکتاپ با نسبت 57 به 43 پیشی گرفته است و این در حالی است که سرعت پیشرفت و رشد در کامپیوترهای دسکتاپ به لطف وجود Mini PC و سیستمهای یکپارچه All in One بهبود قابلتوجهی یافته است. به همین خاطر اینتل معتقد است که دسکتاپها هنوز بخش مهمی از بازار را در دست داشته و هنوز هم از اهمیت خاص خود برخوردارند. اینتل قصد دارد در سال 2014 بیشتر به کامپیوترهای یکپارچه بپردازد و به توسعه سیستمهای کوچک و کم حجم کمک کند. به همین خاطر اینتل فناوری Ready Mode را معرفی کرده است (تصویر 3).
این قابلیت از حالت توان مصرفی C-State در پردازندههای Haswell استفاده کرده و روشی جدید از تعامل با کامپیوتر ارائه میدهد. اینتل مثالی از Ready Mode بیان کرد طی آن کاربر زمانی که وارد شبکه خانگی میشود، ارتباط خودکار بین دوربین، تبلت یا گوشی هوشمند و کامپیوتر خانه برقرار شده و به هماهنگسازی (Sync) عکسها با کامپیوتر میپردازد. قابلیت Ready Mode از طریق یک نرمافزار و با پردازندههای Haswell (در کنار چیپستهای سری هشتم و سری نهم اینتل) قابل استفاده است و البته سازندگانی همچن ایسوس، لنوو، ایسر و اچ پی میتوانند از طراحی خاص خود برای این نرمافزار بهره ببرند. Ready Mode از حالت توان مصرفی C7 پردازنده استفاده کرده و باعث میشود در این حالت توان مصرفی سیستم به کمتر از ده وات کاهش یابد. علاوه بر سیستمهای از پیش ساخته شده، کسانی که خودشان سیستم خود را جمع میکنند نیز میتوانند از نرمافزار اختصاصی این قابلیت بهره برده و Ready Mode را فعال سازند. اینتل در زمان معرفی قابلیت Ready Mode از توسعه سیستمهای Portable All-In-One استفاده کرد که ممکن است کمی گیجکننده باشد. در حال حاضر کامپیوترهای All in One عموماً در ابعاد 17 تا 27 اینچ تولید شده و در مدلهای جدید دارای قابلیت لمسی نیز هستند. طبق برنامه اینتل، یک All In One پرتابل به باتری حجیمی مجهز است و در نتیجه میتوان آن را به بخشهای مختلف خانه حمل کرد و چندین کاربر نیز امکان استفاده و تعامل با آن را دارند. در نمایشگاه CES امسال، اینتل نمونهای آزمایشی و مرجع از آنچه در ذهن دارد را به نمایش گذاشت که به پلتفرم موبایل Broadwell مجهز شده بود که از چهار میکروفون و دوربین RealSense استفاده میکرد. البته مدل نمایش داده شده تنها یک مدل مرجع بوده و از قرار اینتل برنامهای برای تولید این سری از سیستمها تحت نام خود ندارد. این سیستم قرار است تحت نام Black Brook در نمایشگاه کامپیوتکس امسال نیز به نمایش در آید و قطعاً در آن زمان اطلاعات بیشتری از آن منتشر خواهد شد.
دقیقا مثل رقابت پپسی کولا و کوکا کولا یا نایک و آدیداس و …
امیدوارم این رقابت برای همیشه با همین شور و حرارت و البته با ابعاد بیشتر پا برجا باشد. چون تا زمانی که رقابت هست پیشرفت هم با تمام سرعت جریان دارد. همین رقابت ها بود که دنیا ی امروز ما را ساخت. رقابت برای سریعتر، ارزانتر، و مشتری پسندتر بودن بود که ما را به فضا فرستاد.
یه مورد دیگه هم برای نظر سنجی، تا زمانی ک وارد سایت نشدم میتونم رای بدم !!! یعنی برای هر صفحه یا تب امکان رای دهی برام وجود داره. تا بی نهایت ….. !
(فک کنم الان بچه ها با خوندن این پستم دارن منو لعنت میکنن 😉 )
منم دقیقا همین مشکل رو دارم
یوزر و پس ذخیره شده ولی کوکی رو نگه نمیداره
خیلی رو اعصابم نکته ای که دیگه واقعا و واقعا رو اعصاب اینه که به ازائ هر مطلب باید لاگ این کنم که باعث شده کلا از نظر دادم صرف نظر کنم :((((((((((((((((((((((
تا هفته پیش که اینجوری نبود ! در ضمن من با فاکس و IE هم امتحان کردم. روی وین 64 بیتم بازم مشکل هست!
یه چیز دیگه اکثر مواقع برای تایید دیدگاه کلید ثبت دیدگاه فعال نیست و با چند بار بارگذاری صفحه فعال میشه!
دوست خوبم در تئوری این موضوع عالی است اما در بحث تجارت این موضوع منطقی نیست و رقابت برای توسعه محصولات بهتر از بین میره.
من نمیدونم چرا amd با اینتل هم کاری نمیکنه اینجوری مهندس ها با هم فکر میکنن و یه ابر cpu میسازن گرافیک amd و سی پی یو intel اینتل روی سی پی یو فقط کار کنه و ای ام دی هم روی گرافیک اینجوری عالی مشه نه؟؟؟؟
محسن جان عزیز مشکل از شما نیست به طور کلی مرورگرها در بعضی موارد پسورد و یا نام کاربری کاربر را روی وب سایتی ذخیره نمی کنند. این مورد را بنده هم روی کروم دارم اما در مرورگر فایرفاکس این مورد را ندارم و نام کاربری و پسورد بنده ذخیره است. این مورد را بررسی هم کردیم اما در مجموع این مسئله به خود مرورگر باز می گردد. من این مورد را آزمایش کردم که اگر برای اولین بار در زمان لاگ شدن روی مرورگر پیغام به خاطر سپردن پسورد را بزنید در دفعه بعد این مشکل را ندارید.
ممنون.بابت مطلب.
مهندس من توی وارد شدن سایت مشکل دارم. باچنتا مرورگر امتحان کردم. هربار که سایتو میبندم، دوباره باید یوزر و پسورد رو وارد کنم! اینم نسخه مرورگرم: 35.0.1916.114
اینتل در زمینه پردازنده قدرت برتر است و واقعا AMD در این زمینه نتوانسته خوب کار کند.