این یک واقعیت است که هیچکس از باتری گوشی هوشمند خود رضایت ندارد. حتی باوجود بالابردن ظرفیت باتریها و استفاده از پاوربانکها و دیگر لوازم جانبی، بیشتر گوشیهای مدرن امروزی تلاش میکنند تا یک روز کامل شارژدهی کنند و حتی در بهترین حالت، گوشیها 2 روز شارژ نگه میدارند.
اما وضع همیشه به این صورت نبوده است. در روزهای قدیم گوشیها باتریهای فوقالعادهای داشتند که با تنها یک بار شارژ کامل میتوانست چندین روز راحت شارژ داشته باشد. بله، نمیتوان انکار کرد که گوشیهای هوشمند امروزی ما بسیار قدرتمندتر از روزهای قدیم هستند، اما چرا باتریهای آنها نتوانستهاند مانند خود گوشی پیشرفت کنند؟
چرا پیشرفتی در وضعیت باتری گوشیها شاهد نیستیم؟
طبق گفته Venkat Srinivasan، یکی از متخصصین تکنولوژی باتری دلیل این موضوع ساده است: قانون مور بهسادگی از تکنولوژی باتری سبقت گرفته است. این یعنی گوشیهای ما در طول زمان بهتر شدهاند که این موضوع نیاز آنها به انرژی را بالاتر برده است. نرخ پیشرفت آنها بسیار سریعتر از باتریها بوده است.
البته این بدان معنی نیست که هیچ پیشرفتی در زمینه توسعه باتریها صورت نگرفته است. مهندسین موفق شدهاند با کاهش قطعات داخلی در چند سال اخیر، تراکم انرژی را بهطور ثابت افزایش دهند. اما طبق گفته Srinivasan پنج سال پیش ثابت شد که ما نمیتوانیم هر چیزی را حذف کنیم، چرا که احتمال آتشسوزی وجود دارد. او به ماجرای آتش گرفتن گلکسی نوت 7 سامسونگ بهدلیل مشکلات باتری اشاره میکند. حالا به مرحلهای رسیدهایم که بهبود در تراکم انرژی با ایجاد تغییرات در مواد سازنده باتری حاصل خواهد شد و مواد جدید همواره در مقایسه با پیشرفت مهندسی، سرعت پایینتری دارند.
بههمین دلیل است که باتریهای قابل شارژ امروزی در گوشیهای هوشمند لیتیوم یونی میباشد، تکنولوژیای که از اوایل دهه 90 از آن استفاده شده و تا امروز کاملاً مشخص شده که تا چه اندازه میتوان از آنها انرژی گرفت. اما امیدی برای آینده وجود دارد. پژوهشگران حالا مشغول تحقیق بر روی تکنولوژیهای جدید باتری مانند باتریهای حالت جامد (solid-state) هستند. فناوریای که امید میرود در آینده قدرت بیشتری را برای دستگاهها ارائه کند.
البته این باز هم همه ماجرا نیست. حتی اگر در آینده باتریهای جدید انرژی بیشتری ارائه کنند، گوشیهای هوشمند نیز طبق قانون مور پیشرفت بیشتری خواهند کرد و این یعنی باز هم انرژی بیشتر پاسخگوی نیاز کاربر نخواهد بود.
واقعانکه ، خب اگر نمیتونید باتری بسازید ، پس کاری کنید باتری های درون گوشی خودشون رو مثل باتری ماشین شارژ کنند.
*منبع: the verge