چینیها ادعا کردهاند در حال آزمایش رانشگر emdrive در فضا هستند؛ آزمایشی کلیدی که میتواند ثابت کند آیا این رانشگر بحثبرانگیز بهدرستی کار میکند یا نه و در صورت تایید می توانید یکی از بزرگترین مشکلات سفرهای بین سیاره ای را حل کند.
بنا به گزارش IBTimes بریتانیا ,چینیها از رانشگر emdriveبر روی ماهواره Tiangong-2 استفاده خواهند کرد که در اکتبر امسال توسط فضانوردان چینی بازدید شد. عملکرد درست این آزمایش بهوضوح مشخص نیست ولی جهشی بزرگ در حوزه رانشگرها خواهد بود. براساس مقاله ای که در همین زمینه با عنوان “رانشگرهای الکترومغناطیسی :شبهای عربی یا دستیابی به موفقیت بزرگ” در روزنامهای رسمی از وزارت علم و فناوری چین بانام” علم و فناوری روزانه” منتشرشده، متحصصین این کشور به مدت پنج سال است که بر روی فناوریها رانشگرهای الکترومغناطیسی کار میکنند و آکادمی فناوریهای فضایی چین بنا به گزارش هفته گذشته در یک اجلاس مطبوعاتی به بحث در مورد این پژوهش خود پرداخته است.
مؤسسات تحقیقات ملی در سالهای اخیر آزمایشهایی طولانی و مکرر بر روی emdrive را انجام دادهاند. دکتر چن یو رئیس بخش ارتباطات ماهوارهای CAST ,در کنفرانس مطبوعاتی گفت :ما پیشرفتهای موفق آمیزی در چندی از خصوصیات طرح اولیه داشتهایم . در حال حاضر نمی توان با قطعیت گفت که آیا چینیها در حال آزمایش بر روی چنین فناوری هستند یا اینکه آنها در حال بررسی اولیه دستگاههایی هستند که مدعی ساختش بودند.
با همین این تفاسیر EMDrive ها همچنان بحثبرانگیز باقی میمانند. emdrive ,یک رانشگر بی واکنش است که توسط مهندس بریتانیایی راجر شایر در سال 2006 طراحیشده است و به وسیله امواج الکترومغناطیسی قوی داخل یک حفره مخروطی شکل کار میکند و با ایجاد یک نیروی بسیار کوچک اما پیوسته میتواند به فضاپیما قدرت مأموریت در اعماق فضا را دهد. پیشتر مقاله ای در ماه نوامبر توسط آزمایشگاه Egalework ناسا منتشرشده و به دنبال برخی از خطاهای تجربی موجود را اصلاح کرد اما هنوز هم هیچ اثباتی از کارایی این تکنولوژی وجود ندارد.
با این وجود خود ناسا نیز اعتقاد دارد EMDrive می تواند واقعا وجود خارجی داشته باشد و سفرهایی را که حالا چندین سال طول می کشند بسیار کوتاه تر کند. از طرفی انتقاد از emdrive کار دشواری است زیرا بسیاری از طرفداران آن سرسختانه بر این باورند که هیچ مشکل علمی در راه ساخت چنین پیشرانه های وجود ندارد. با این وجود باید بیشتر منتظر ماند و دید که آیا آزمایش های نهایی می توانند فاصله زمین تا مریخ را تنها به چند روز کاهش دهند یا خیر.
چین هم عجیب داره قدر میشه 😮