احتمالاً بارها در حالی که در شبکههای اجتماعی مشغول جستجو بودهاید با محتوایی روبرو شدهاید که مطابق علایق شما نیست. خوشبختانه، تنظیماتی در هر اپلیکیشن شبکه اجتماعی وجود دارد که با تغییر آنها میتوانید بیشتر روی محتوای برنامه کنترل داشته باشید و در این مطلب ما آنها را به شما آموزش خواهیم داد.
1. از تعامل با پستهایی که دوست ندارید، خودداری کنید
الگوریتمهای شبکه های اجتماعی، محتوایی که در صفحات شما نمایش داده میشود را تعیین میکنند؛ دقیقا همان چیزی که در صفحه «برای شما» (FYP) تیکتاک، صفحه اکسپلور اینستاگرام و توصیههای یوتیوب برای شما اتفاق میافتد. این الگوریتمها، نوع محتوایی که با آنها تعامل دارید را دنبال میکنند تا محتوایی را که احتمالاً موردعلاقه شماست پیشنهاد دهند.
نحوه تعامل شما با محتوای شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی دارد. بنابراین، با محتوایی که نمیخواهید بیشتر ببینید و غمگین، عصبانی یا ناراحتتان میکند، تعامل نکنید. از گذاشتن نظر، ذخیرهکردن و اشتراکگذاری پستهایی که نمیخواهید بیشتر در فید شما ظاهر شوند، خودداری کنید. تعامل با این پستها به ضرر شما خواهد بود و باعث میشود فید شما پر از محتوایی شود که از آن لذت نمیبرید. پس، مطمئن شوید که به نوع محتوایی که با آن تعامل دارید، توجه کنید.
2. پنهانکردن محتوا و علامتگذاری به عنوان عدم علاقه
در حالی که الگوریتمهای شبکه های اجتماعی معمولاً در پیشنهاد محتوایی که با علایق شما هماهنگ است موفق عمل میکنند، همیشه هم درست کار نمیکنند و گاهی با پستهایی روبرو میشوید که با سلیقه شما همخوانی ندارند.
در چنین مواقعی، ممکن است وسوسه شوید تا روی پستهای ناپسند کامنت منفی بگذارید به امید اینکه دیگر مشابه آنها را نبینید. اما گذاشتن نظر منفی نوعی تعامل با پست است و به الگوریتم نشان میدهد که به آن نوع محتوا علاقهمند هستید. این کار میتواند نتیجهای خلاف انتظار شما داشته باشد و باعث شود پستهای مشابه بیشتری در فید شما ظاهر شود.
وقتی با محتوایی روبرو شدید که نمیخواهید دوباره ببینید، دو گزینه دارید: یا بدون تعامل از آن رد شوید یا این پستها را پنهان کرده و آنها را به عنوان غیرمرتبط علامتگذاری کنید. بیشتر شبکههای اجتماعی اصلی به شما اجازه میدهند پستها را به عنوان «عدم علاقه» (Not Interested) علامت بزنید یا آنها را از فید خود پنهان کنید تا الگوریتم بهتر بتواند پیشنهادات پستها را با علایق شما هماهنگ کند.
مثلاً در اینستاگرام، میتوانید روی سه نقطه در بالای پست ضربه بزنید و گزینه Hide را انتخاب کنید. به همین ترتیب، در تیکتاک، میتوانید روی ویدیو نگه دارید و گزینه Not Interested را انتخاب کنید.
در حالی که مراحل دقیق در هر پلتفرم متفاوت است، فرآیند یکسان است و این اقدامات به الگوریتم اعلام میکند که نمایش محتوای مشابه را متوقف کند.
3. صفحات دارای محتوای نامناسب را آنفالو کنید
گاهی اوقات، بهترین راه حل حذف کامل مشکل است. اگر به طور مداوم از یک صفحه محتوای نامطلوب میبینید، به جای مخفی کردن پستهای آن یا علامتگذاری به عنوان عدم علاقه، گزینه بهتر این است که آنها را آنفالو کنید.
بیشتر شبکههای اجتماعی دو بخش اصلی دارند: یک فید الگوریتمی که محتوای جدید بر اساس فعالیت شما را نشان میدهد و یک فید دوستان یا دنبالشدگان که در آن پستهای صفحات و افرادی که دنبال میکنید را میبینید.
آنفالوکردن حسابهایی که محتوای آنها دیگر با علایق شما همخوانی ندارد، نه تنها باعث میشود پستهای آنها در فید دوستان شما ظاهر نشود، بلکه به الگوریتم نشان میدهد که به محتوای آنها علاقهمند نیستید. این کار در نهایت احتمال نمایش محتوای مشابه را در فید الگوریتمی کاهش میدهد.
4. خاموشکردن یا بیصداکردن حسابها
بسیاری اوقات که نمیخواهیم کسی را که محتوای او را نمیپسندیم، آنفالو کنم، نگران این هستیم که متوجه شود. اگرچه این موضوع در مورد اینفلوئنسرهایی با هزاران دنبالکننده اهمیتی ندارد، اما وقتی صحبت از کسی میشود که او را میشناسید، ممکن است شخصیتر به نظر برسد.
در مواقعی که ترجیح میدهید کسی را کاملاً آنفالو نکنید، اما نمیخواهید محتوای او را ببینید، پلتفرمهایی مانند اینستاگرام و فیسبوک به شما اجازه میدهند آنها را بیصدا کنید.
وقتی یک حساب را بیصدا میکنید، پستها و استوریهای او در فید شما ظاهر نمیشود، اما او همچنان میتواند پستهای شما را ببیند اگر شما را دنبال کند. بهترین قسمت این است که هیچ اعلانی به او ارسال نمیشود که شما او را بیصدا کردهاید. بنابراین، بدون هیچ لحظه ناراحتکنندهای میتوانید یک حساب اینستاگرام را با رفتن به پروفایل آن و ضربهزدن روی دکمه Following بیصدا کنید. سپس از منو گزینه Mute را انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که میخواهید پستها، استوریها یا هر دو را بیصدا کنید.
در فیسبوک، میتوانید یک حساب را مستقیماً از فید اخبار خود بیصدا کنید. هنگامی که پست او ظاهر میشود، روی سه نقطه در بالای آن ضربه بزنید و گزینه Snooze [نام حساب] برای 30 روز را انتخاب کنید.
5. گزارش محتوای ناراحتکننده یا آسیبزننده
یکی از دلایلی که باعث میشود برخی از کاربران از شبکههای اجتماعی فاصله بگیرند، این است که با محتوایی مواجه میشوند که آنها را تحریک میکند و باعث ناراحتی میشود. امروزه بسیاری از حسابها بدون توجه به حساسیت برخی کاربران، تصاویر و ویدیوهای گرافیکی منتشر میکنند.
آنها وقتی این کار را میکنند، معمولاً زحمت اضافهکردن هشدار به محتوا را به خود نمیدهند که ممکن است برای برخی کاربران حساس باشد.
صرفنظر از پلتفرمی که از آن استفاده میکنید، فرآیند گزارش یک پست تقریباً مشابه است. کافی است روی سه نقطه یا نگهداشتن پست ضربه بزنید و گزینه Report را از منو انتخاب کنید.
سپس از شما خواسته میشود دلیل گزارش را انتخاب کنید. گزارشدادن پستها نه تنها به شما کمک میکند کنترل بیشتری روی نوع محتوایی که در فید ظاهر میشود داشته باشید، بلکه بهبود فضای آنلاین برای دیگران را به دنبال دارد.
6. فعالسازی فیلترهای محتوای NSFW یا حساس
خوشبختانه، فیلترهای محتوای NSFW یا حساسیتزا بسیار مفید بودهاند، به ویژه هنگام استفاده از X (توییتر سابق) یا ردیت. معمولاً میتوانید این فیلترها را در تنظیمات حساب خود در بخش Content Preferences پیدا کنید.
بسته به پلتفرم، ممکن است گزینهای برای خاموشکردن کامل نمایش رسانههایی که حاوی محتوای حساس است یا محدودکردن میزان این محتوا در فید خود مشاهده کنید. فعالسازی این فیلترها، به شدت میزان پستهای نامناسبی که گهگاه با آنها مواجه میشوید را کاهش میدهد.
شبکه های اجتماعی باید منبعی برای آرامش باشند، اما مواجهشدن با محتوایی که شما را ناراحت میکند یا با علایق شما همخوانی ندارد، میتواند اثر معکوس داشته باشد. با رعایت شش نکتهای که در بالا به آنها اشاره کردیم، میتوانید فید خود را بهطور قابلتوجهی پاکسازی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید