Phison اولین سازنده کنترلر SSD بود که از قدرت و سرعت خارق العاده PCI Express 4.0 بهره برد اما حالا حتی کنترلر جدیدی را توسعه داده که میتواند سرعت 7 گیگابایت بر ثانیه را پشت سر گذاشته و به یک میلیون IOPS برسد.
ما خوش شانس بودیم که یک پیش نمایش از کنترلر PS5016-E16 را چند ماه پیش قبل از اینکه وارد بازار شود مشاهده کردیم. همچنین این شرکت سریعترین SSD دنیا را در کنار پردازندههای رایزن 3000 عرضه کرد. آنها حتی دو عدد از همان SSD را در RAID 0 به نمایش گذاشتند که سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه را فراهم آوردند. بعد از عرضه موفقیت آمیز SSDهای PCI Express 4.0 این شرکت حالا به دنبال افزایش کارایی خواهد بود.
Phison اخباری را در مورد PS5018-E18 منتشر کرده که اوایل سال بعد تازه به مرحله نمونههای اولیه وارد میشود. در حالیکه E16 به نوعی شروع کننده کنترلرهای PCIe 4.0 SSD شرکت بود اما طراحی آن بر مبنای طراحیهای قدیمی بود که تنها با ارتباط PCIe 4.0 x4 همراه گشت. E18 یک طراحی کاملا جدید را به خود میبیند که میتواند کارایی بسیار بیشتر افزایش دهد. E18 از قابلیتهای پیشرفتهای بهره میبرد و البته از حافظه کش SLC کاملا داینامیک E16 استفاده میکند که بهبود کارایی را در بارهای کاری پشت سر هم به همراه دارد اما این کنترلر از انجین تصحیح خطای نسل چهارم LDPC خود Phison نیز بهره میبرد.
کنترلرهای قدیمی Phison از یک یا دو هسته ARM Cortex R5 اما سرعت بیشتر نیاز به قدرت محاسباتی بیشتر نیز دارد. به همین دلیل E18 از سه هسته در کنار پردازنده کمکی CoXprocessor استفاده میکند. با هسته اضافی و تکنولوژی ساخت کوچکتر 12 نانومتری SSD میتواند به سرعتهای خیره کننده 7 گیگابایت در ثانیه و تا یک میلیون IOPS دست یابد. درست شنیدید یک میلیون IOPS در کنترلر بسیار کوچک هشت کاناله NVMe 1.4.
مدل E19T به عنوان یک گزینه بدون DRAM روی بهره وری انرژی و قیمت پایین تمرکز دارد. این کنترلر جدید تقریبا آماده است و نمونههای اولیه آن در فصل چهارم امسال تولید خواهند شد. با اینکه این مدل از DRAM روی خود دستگاه استفاده نمیکند که به کاهش قیمت مواد اولیه ختم میشود اما از قابلیت کاربردی HMB مربوط به پروتکل NVMe بهره میبرد. HMB به کنترلر اجازه میدهد تا بخش کوچکی از حافظه رم سیستم را به این منظور استفاده کند.
این کنترلر با فناوری ساخت 28 نانومتری TSMC تولید شده و روی کاغذ محصولات رده مصرف کننده میتوانند تا 2 ترابایت حجم داشته باشند. این کنترلر از چهار کانال NAND و تنها یک هسته ARM Cortex R5 بهره میبرد. در حال حاضر E16 از دو هسته و کانالهای NAND دو برابر برخوردار است. اما حتی با نصف قدرت محاسباتی E19T بر مبنای PCI Express 4.0 و سرعت بالاتر NAND طراحی شده (1200MT/s در برابر 800MT/s) و آن را به اندازه کافی سریع نشان میدهد که حتی از مدلهای سطح بالای فعلی نیز بهتر باشد.
همانطور که ممکن است مشاهده کرده باشید E16 تا 5 و 4.4 گیگابایت بر ثانیه سرعت خواندن و نوشتن و تا 750000IOPS را از خود بجای گذاشته، در حالیکه E19T با 3.8 گیگابایت خواندن و نوشتن، 440000/500000IOPS عملکرد پایینتری دارد. چنین چیزی برای یک مدل چهار کاناله و با طراحی بدون DRAM فوق العاده است.
به علاوه در حالیکه PCIe 4.0 سطح جدیدی از کارایی را فراهم کرده اما هنوز هم بازار مدلهای PCIe 3.0 وجود دارد. Phison به همین علت کنترلر E13T (و یک نمونه BGA) را که همین حالا نیز نمونههای اولیه آن تولید شده، به نمایش گذاشت. این کنترلر PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3 میتواند به سرعتی تا 2.5/2.1 گیگابایت بر ثانیه خواندن و نوشتن در فرم فاکتور معمول و تا 1.7/1.1 گیگابایت بر ثانیه در فرم PCIe 3.0 x2 BGA فراهم کند. همچنین 295000/430000IOPS از مشخصههای دیگر بوده و به مانند E19T طراحی بدون DRAM برای کاهش هزینه و مصرف انرژی در نظر گرفته شده است. این کنترلر همین حالا نمونههای اولیه تولید شده دارد و ممکن است ما در فصل چهارم همین امسال شاهد محصولات مختلف با آن باشیم.
برا مصرف کننده عادی شاید خیلی فرقی بین ssd , nvme نباشه باشه چون ن استفاده آنچنانی میکنه و ن رم پرسرعت و کافی داره برای این nvme ها
مورد استفاده بیشتر برا ورکلود هایی مثل استدیو های تولید محتوای 4k و 8k با با فایل های حجیم و مواتی نسکینگ و سرور های مولتی یوزر قطعا کاربرد خواهد داشت
موافقم
ولی یه چیز دیگه هم هست اونم تو لود ویندوز سرعت خواندن اطلاعات خود مادربرد منظورم ایسی فلش خود مادربرده;)
کمش 2 یا 3 ثانیه طول میکشه به خودش بیاد بدونه چی به چیه=)) اونم اگه مادربرد نسل جدید باشه قدیمیا بیشتر طول میکشن
ولی خب تفاوت سرعت خواندن نوشتن SSD و HDD زیاده با توجه به توضیحات جناب عالی باید m2 ده برابر SSD باشه ولی اینگونه نیست
یه SSD 128G SANDISK دارم که SATA6 هست سرعتش با M2 فقط 1 ثانیه فرق داره تو نت مقایسشو دیدم
در کل باید بگم که بجای خرید m2 های گرانقیمت هزینه رو میشه خرج دیگر قطعات مهم کرد مثل گرافیک
یه سوالی : کسی تا حالا تمام پهنای باند این هارد های ssd رو پر کرده ؟؟؟3 مدل هارد دارم ..هارد های ساتا3 با 600 مگابایت سرعت و هارد های m2 و nvme حدود سرعت 2500 مگابایت و هارد های pci-e gen3-4 حدود سرعت 4000 تا توی نسل 3 و اینطور که معلوم 7000 تا توی نسل 4 در حال حاضر ….چجوری میشه تمامیه این پهنای باند رو پر کرد و اینکه بطور مثال توی بوت ویندوز از روی یه هارد مکانیکی و یه ssd ساتا 3 واقعا تفاوت قابل لمسه ولی ایا از روی یه هارد ساتا 3 و یه هارد m2 nvme هم این تفاوت وجود داره و یا یه هارد ssd فعلی و یه هارد ssd نسل pci-e4 با این سرعت های حدود 8 گیگابیتی …آیا بازم تفاوتی دیده میشه ؟؟؟؟؟؟؟یه مثال دیگه یه بازی روی یه هارد مکانیکی ران کنی و روی یه هارد ssd ساتا 3 ران کنی تقریبا سر اجرا توی ssd ساتا 3 دوبرابر سرریعتر از هارد مکانیکی هستش حالا اگه همین بازی رو روی یه هارد نسل 4 pci-e اجرا کنیم سرعت اجرا 12 برابر سریعتر میشه ؟؟؟؟بعید میدونم بشه …..در غیر اینصورت فکر نکنم اصلا لودینگی ببینیم توی بازی …..
سرعت ssd ساتا 3 600 مگابایت
سرعت ssd pci-e4 m2 nvme ….حدود 7 تا 10 گیگابایت
تفاوت سرعت این 2 تا نزدیک 12 برابره …..حرفم اینه اصلا بکار میادش ادم هزینه کنه و اینو بخره …من خودم یه هارد ssd ساتا 3 با سرعت 540 مگابایت دارم تا حالا ندیدم 100 درصد بشه …یکی 2 بار اونم در حد 2 ثانیه 100 درصد زد و خالی کرده ….و اینکه سرعت بیشتر هارد تا این حد دلیل میشه اجرای نرم افزار ها و بازی ها هم با توجه به همین سرعت اجرا بشن یا محدود هستن …در کل این هارد رو نخریم و علنن هیچ کارایی نداشته باشه برامون و یجورایی با یه هارد ssd سرعت 2000 مگابایت برابری کنه توی کارایی …..چون فکر کنم با این هاردی که بالا نویسنده نوشته سرعت بوت ویندوز دکمه کیس رو نزده ویندوز از توی مانیتور میخوره تو پیشونیت …