در حالی که پلتفرم اندروید از نقاط قوت بسیاری برخوردار است که بسیاری از این نقاط به انعطاف پذیری و آزادی عمل در این سیستم عامل به لطف متن باز بودن آن بر میگردد، در عین حال این نقاط باعث بوجود آمدن نواحی آسیب پذیری در اندروید شده اند. یکی از این جنبه ها پراکندگی اندروید است اما مشکل نسبتا بزرگی که همیشه در این قسمت مورد انتقاد کاربران قرار گرفته است، امنیت این سیستم عامل پر کاربر بوده است و همیشه “امنیت” یکی از جنبه هایی بوده است که کاربران iOS آن را به رخ اندرویدی ها کشیده اند. اکنون گزارش امنیتی سال گذشته را منتشر کرده است که اطلاعات جالبی را در اختیار کاربران قرار داده است.
حقیقت این است که گستردگی این مسئله بسیار وسیع است و مورد به شدت نادری است که بتوان یک کاربر اندرویدی را یافت که در مقابل بد افزار ها و نرم افزار های مخرب بسیار زیادی که در گوگل پلی و دیگر مارکت های سوم شخص وجود دارند در امان بوده باشند . با این حال گوگل در چند سال گذشته بسیار بر روی این مسئله وقت گذاشته است و در هر نسخه بهبود های امنیتی چشمگیری را در اندروید شاهد بوده ایم. از جمله اقدامات گوگل که باعث بهبود سطح امنیت پتلفرم موبایل خود شده است میتوان به ساخت برنامه های ضد بد افزار بسیار موثر و قوی، پچ های امنیتی ماهانه ، محافظت بهتر از کاربران در مرورگر گوگل کروم و بسیاری دیگر اشاره کرد.
سال گذشته نیز گوگل اولین گزارش امنیتی سالانه ی اندروید را منتشر کرد و اکنون که جزئیات مربوط به این مسئله در سال 2015 را منتشر کرده است میتوان مقایسه ی دقیق تری در طول این دو سال انجام داد. گزارش گوگل نشان از پیشرفت فوق العاده ی امنیت این سیستم عامل در طول سال گذشته دارد به طوری که طبق این گزارش امنیت گوگل به حدی رسیده است که در مقابل برخی از مخرب ترین بد افزار ها نیز ایمن شده است. اما شاید بتوان قابل توجه ترین نکته ای که در گزارش گوگل وجود دارد، این را دانست که گوگل اکنون به طور روزانه بیش از 400 میلیون دستگاه اندرویدی را اسکن میکند که چیزی معادل بیش از 6 میلیارد اپلیکیشن نصب شده میشود و همچنین صد ها میلیون کاربر مرورگر کروم را در مقابل سایت های غیر امن حفاظت میکند و در نهایت از بین تمامی دستگاه های اندرویدی که از برنامه های موجود در گوگل پلی استفاده میکنند زیر 15 در صد ممکن است که گوشی این افراد به بد افزار آلوده شوند که نسبت به سال گذشته افزایش 5 در صدی را تجربه کرده است.
در ادامه به چند نکته ی بارز دیگر که در این گزارش آمده است میپردازیم:
جمع آوری اطلاعات توسط بد افزار ها: کاهش بیش از 40 در صد به 0.08 در صد از برنامه های نصب شده
نرم افزار های جاسوسی: کاهش 60 در صدی به حدودا 0.02 از برنامه های نصب شده
دانلود های غیر قانونی: کاهش 50 در صدی به 0.01 از برنامه های نصب شده
نسخه ی کامل گزارش گوگل جزئیات بیشتری را ارائه داده است اما در این جا سعی شد شاخص ترین نکته های این گزارش ذکر شود. همان طور که مشاهده کردید میزان پیشرفت امنیت اندروید توسط گوگل بسیار چشمگیر بوده است با این حال هنوز امکان بد افزار بودن برنامه های سوم شخصی که در استور گوگل پلی قرار ندارند وجود دارد اما کاربرانی با سطح دانش متوسط نیز توانایی تشخیص برنامه های مخرب و بد افزار را دارند که باعث میشود از اپلیکیشن های آسیب پذیر در امان باشند. همان گونه که در مطالب دیگری نیز ذکر کرده بودیم تا حد امکان سعی کنید اپلیکیشن های خود را مستقیما از گوگل پلی دانلود و اقدام به نصب آن هاکنید تا از گزند نرم افزار های جاسوسی و بد افزار ها تا حد امکان در امان باشید.
نظر شما در مورد وضع فعلی امنیت اندروید چیست؟
کاملا درسته.
درود خبر خوبی بود
متاسفانه بزرگترین مشکل اندروید این مارکت های بی نام و نشونه
فکر نمیکردم از این کارا بکنه دمش گرم:-bd
اندورید داره خیلی پیشرفت می کنه الانشم که اندورید 6 داده بیرون ولی از نظر امنیت هنوزم باید روش کار بشه و هنوزم مشکلاتی داره
ممنون=smile