باتری های تلفن های همراه را میتوان یکی از منفورترین سخت افزارهای دنیای تکنولوژی دانست، آنها به سختی یک روز شارژ نگه میدارند و مفهوم واقعی تلفن های بی سیم را دچار چالش کرده اند. اما دلیل واقعی بحران شارژ گوشی چیست؟ تا چه میزان میتوان تقصیر را به گردن باتری ها انداخت و ما تا چه اندازه باعث بوجود آمدن این بحران شده ایم؟
باور رایج مردم در مورد شارژ گوشی های هوشمند این است که نباید به صورت ناپیوسته و در دفعات متعدد گوشی را شارژ کرد و اینکار باعث آسیب های بلند مدت به باتری گوشی میشود. آنها براین باورند که باید زمانی که باتری رو به اتمام است گوشی را به شارژ کرد. اما این یک باور غلط است. وب سایتی تحت عنوان “دانشگاه باتری” از شرکت کادکس اعلام کرده است که باتری های لیتیومی-یونی در تلفن های همراه به هر نوعی از “استرس” به شدت حساس اند و دقیقا مانند انسان ها تنش و استرس در دراز مدت در طول عمر باطری اثر میگذارد. اگر میخواهید که باتری گوشی موبایلتان همواره در شرایط خوبی باشد و یک روز بدون دغدغه شارژ داشته باشد نیاز است که به چند نکته توجه داشته باشید.
وقتی باتری گوشی کامل شارژ شد، گوشی را از شارژ جدا کنید
بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند خود را شب، هنگام خواب به شارژ میزنند و صبح از برق میکشند. این عمل برای باتری ها به شدت استرس بوجود می آورد. هنگامی که شارژ گوشی کامل میشود برای اینکه سطح شارژ را 100 درصد نگه دارد باتری متحمل استرس شدیدی میشود که در دراز مدت از عمر آن میکاهد پس دقت داشته باشید که گوشی خود را برای مدت طولانی تر از زمان لازم برای شارژ کامل به برق وصل نکنید و بعد از شارژ کامل آن را از شارژ جدا کنید. اینکار دقیقا مانند شل کردن و استراحت دادن به عضلات بعد از یک ورزش سنگین است. اگر شما ساعت ها پی در پی بدون توقف ورزش کنید وضعیت ناگواری در انتظار شما خواهد بود.
در واقع بهتر است که گوشی خود را تنها زمانی که مجبورید 100 درصد شارژ کنید
باور بسیاری از مردم این است که تنها زمانی که گوشی 100 درصد شارژ شده است آن را از برق بکشند اما این نیز یک باور غلط است! باتری های لیتیوم-یونی نه تنها نیازی به کامل شارژ شدن ندارند بلکه این کار به ضرر آنها نیز میباشد و باعث وارد شدن استرس میشود که در بلند مدت باعث آسیب رساندن به باتری میشود. اگر شما میخواهید که موبایلتان در طور روز شارژ داشته باشد، هر زمان که میتوانید برای مدتی آن را به شارژر وصل کنید و مطمئن باشید که نیازی نیست تا کامل شارژ شدن باتری آن صبر کنید.
گوشی خود را هر زمان که میتوانید و به دفعات در طول روز شارژ کنید
شارژ کردن مکرر گوشی در طول روز نه تنها آسیبی به باتری آن نمیزند بلکه باعث خوشحالی آن نیز میشود. بهترین حالت زمانی است که تلفن همراه خود راوقتی که 10 درصد شارژ خود را از دست میدهد به برق متصل کنید. اما این برای اکثریت مردم عملی نیست. پس هر زمانیکه میتوانید گوشی خود را شارژ کنید و هر زمان که خواستید از شارژر جدا کنید. شارژ کردن به دفعات در طول روز نه تنها عمر باتری گوشی را طولانی تر میکند بلکه دغدغه تمام شدن شارژ گوشی را از شما دور میکند. علاوه براین به شما امکان این را میدهد که از امکانات خاص گوشی مانند GPS که بدلیل محدودیت شارژ از آنها استفاده نمیکردید به راحتی استفاده کنید.
گوشی هوشمند خود را خنک نگه دارید
گرما را میتوان قاتل گوشی های هوشمند نامید. باتری های موبایل به شدت به حرارت حساسیت نشان میدهند. اگر از قاب استفاده میکنید بهتر است که هنگام شارژ گوشی آن را از قاب خارج کنید تا باعث گرم شدن آن نشود. همچنین اگر خارج از خانه در زیر نور شدید آفتاب هستید گوشی خود را بپوشانید. اینکار سلامت باتری گوشی شما را تضمین میکند.
در مجموع بهتر است که گوشی خود را از قبل از هشدار اتصال به شارژ به برق وصل کرده و پیش از شارژ شدن کامل از برق بکشید و با رعایت کردن نکات گفته شده به طول عمر باتری آن بیافزایید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
سلام،
شارژ کردن باتری به دفعات در طول مفید که نخواهد بود هیچ،بلکه عمر باتری و بازدهی انرا کم خواهد کرد.
بنابراین از شارژ مکرر باتری جدا پرهیز کنین،باطری انسان نیست که خوشحال بشه!
شما باید به باتری تایم استراحت بدهید،مثلا در زمان هایی معین در روز گوشی را مدتی خاموش کنین.
شب ها گوشی را به شارژ نزنید،همه موارد مدار قطع کننده شارژ و جریان سرجای خود. به صرفه تر اینه که وقتی بیدار شدین شارژ کنین.
همیشه سعی کنین شارژ باطری رو بین 40 تا 80 درصد نگه دارید،هر ماه یکبار شارژ رو 100 درصد کنید و به صفر برسونین.
پیروز باشید;)
با تشکر از اطلاعاتتون
ولی به نظرم به فرض تاثیر این حرکات روی باتری فوقش عمر باتری 10درصد افزایش پیدا میکنه مثلا به جای 20ماه 21 یا 22 ماه عمرمیکنه که به نظرم نمیصرفه آدم خودشو اینقدر اذیت کنه هر طور راحت هستین استفاده کنید و هروقت دوست داشتید به شارژ بزنید
البته این نظر شخصی بنده است و کارشناسی نیست
باسلام.مرسی…
باسلام به نظر من روی هرچیزی که حساس بشی بدتر میشه که بهتر نمیشه گوشی موبایل هم همینطور دیدی شارژ نداره بزن تو شارژ فعلا شارظ داره پس بیخیال
این مطلب برای من بسیار عالی بود .. خسته نباشید :-bd =smile
تشکر از همه
مطلب خوبی بود ممنون:-:-bdbd
با عرض پوزش همه اینا هیچکاری نمیکنند
هر طور دوست دارید استفاده کنید شارژ کنید و هرکاری عشقتونه بکنید چون در بهترین حات هم باتری طبق دستور شرکت سازنده باید خراب بشه…
من با یکی از دوستانم با دو گوشی ارزان هووایی که باهم خریدیم امتحان کردیم
من همه موارد حرفه ای و اموزشی و شرایط توصیه شده در اینجا و جاهای دیگر رو رعایت کردم
دوستم برعکس هیچ کاری نکرد شب تا صبح توی شارژ همش در استرس به قول معروف
بعد از دو ماه و یک هفته دیگه نتونستیم صبر کنیم و تست رو شروع کردیم
نتیجه!!!!!!
هیچ فرقی نکرد!!!! :smiley1:smiley1:smiley1مال جفتمون به یک اندازه مصرف کرد… الان نزدیک یک سال یگذره و باز هم هیچ فرقی نکردن هیچ منی که این همه وسواسی بودم باتریم ضعیفتر هم شده!!! توی مکالمه
دوستان سازنده ها باید شمارو مجبور به تعویض گوشی یا قطعاتش بکنند
یه چیز دیگه هم اینکه شانس هم هست
همکارانم دو گوشی s7 دارند همزمان خریدند ولی یکیشون به شکل افتضاحی شارژ خالی میکنه پس سالم بودن باتری از روز اول خیلی خیلی خیلی مهمه وگرنه این همه زحمت هیچ فایده ای نداره
هر کس یکم با الکترونیک آشنا باشه میدونه که شارژرهای جدید فوق هوشمند شدند. این شارژها درصد شارژ باتری رو از طریق ولتاژ باتری تشخیص میدن و در درصدهای آخر شارژ ولتاژ شارژ رو کاهش میدن تا استرس به باتری وارد نشه .اگه دقت کرده باشید گوشی از هشتاد درصد به بعد خیلی دیرتر شارژ میشه که علتش همین هست . فناوری هایی هم مثل qickcharge با بالابردن ولتاژ و پایین آوردن جریان که کنترل این کار از طریق چیپ ست گوشی انجام میشه به شدت وضعیت شارژ رو کنترل میکنن و سرعت شارژ رو هم بالا میبرن . در دفترچه راهنمای گوشی هم هیچ اشاره ای به فول شارژ نکردن گوشی نشده. اون مقاله های سایت bu هم حالت کلی داره و بیشتر واسه شارژ مستقیم این باتری ها است . نه باتری های گوشی ها که مدار شارژشون مستقیم نیست و داره از طریق چیپست کنترل میشه.
ممنون
غیر از مورد سوم با بقیه موارد موافقم :-bd
قسمت گوشی خودتون رو به دفعات شارژ کنید کاملا غلط هست
میتونم ثابت کنم هر دفعه که شما گوشیتون رو به برق میزنید به باتری شوک وارد میشه(رشتم همینه) و دراز مدت باعث خرابی میشه همین دلیل برای این هست که شما گوشیتون 100درصد نشده بکش چون گوشی خودش قطع میکنه مسیر شارژو و بعد حتی یه مقدار کوچیک هم باتری کم کنه دوباره شروع به شارژ میکنه و این عمل یه سره چند ثانیه یکبار تکرار میشه(میتونید پاور بانک بگیرید گوشیتون 100درصد شد دوباره بهش بزنید ببینید چیکار میکنه هی قطع و وصل میشه) باتری مثل خازن هست خازن بعد از 5 ثابت زمانی پر میشه و وقتی رفت حالت ماندگار اتصال کوتاه میشه باتر ی هم مدارو قطع میکنه وقتی منبع تغذیه قطع میشه از باتری استفاده میشه(دستگاه روشنه دیگه)همین درصد کم دوباره شارژ شدن رو شروع میکنه در بالا گفتم هربار شارژ به باتری شوک وارد میکنه
موفق و پیروز باشید
این مطلب یکم جای سوال داره! مثلا اینکه گفتید هروقت میتونید به دفعات شارژ کنید!! خب آخه مگر غیر از اینه که باتری های دفعات شارژ و دشارژ محدودی دارند و هرچند این دفعات تند تر باشه عمرش کمتر میشه؟
ازونجاییکه در بیشتر مواقع کار کردن با گوشی موقع شارژ شدن باعث گرم شدنش میشه فکر نمیکنم که کار درستی باشه.
یک چیزی ناگفته موند.در حین شارژ شدن اگه از گوشی استفاده کنیم خوبه یا بد ؟ بنظرتون اصلا این کار درسته یا غلط؟