پردازندههای Strix Point APU با مشکل تأخیر بیش از 170 نانوثانیه بین هستههای Zen 5 و Zen 5c مواجه بودند، که این مسئله عملکرد در وظایف چندرشتهای را کاهش میداد. ایسوس و AMD اعلام کردهاند که این مشکل با بهروزرسانی جدید BIOS برطرف خواهد شد و اکنون تأخیر بین هستهها به حدود 60 تا 70 نانوثانیه کاهش یافته است. رفع مشکل تأخیر بین هسته ای در Strix Point به لطف بروزرسانی در بایوس اتفاق افتاده و کاربران میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
طراحی پیچیده تراشههای Zen 5 AMD باعث ایجاد مشکلاتی در تأخیر ارتباط بین هستهها شده بود که عملکرد در برخی بارهای کاری خاص را مختل میکرد. این مشکل نه تنها تراشههای دسکتاپ قدرتمند Ryzen 9000، بلکه APUهای Strix Point شامل پردازندههای Ryzen AI 9 365، Ryzen AI 9 HX 370 و Ryzen AI 9 HX 375 را نیز تحت تأثیر قرار داده بود.
تأخیر بالا بین هستهها، بهویژه در تراشههایی با تعداد هستههای زیاد و معماری دوگانه CCD، بهوفور دیده میشود. این چالش حتی در APUهای Strix Point نیز مشاهده شده که از خوشههای هستهای Zen 5 و Zen 5c تشکیل شدهاند. سایت Anandtech در بررسی پردازندههای Ryzen 9 9950X و Ryzen AI 9 HX 370 به این موضوع پرداخته است.
در حالی که تأخیر بین هستهها در پردازندههای دسکتاپ Ryzen 9000 با انتشار یک بهروزرسانی بایوس برطرف شده، این مشکل همچنان در APUهای Strix Point دیده میشود. خوشبختانه، این مسئله بهزودی برطرف خواهد شد، زیرا ایسوس و AMD راهحلی برای آن یافتهاند. اگرچه این خبر بهصورت رسمی توسط شرکتها اعلام نشده، کاربر 9550pro@ با انتشار اطلاعات اولیه نشان داده که AMD موفق به کاهش قابلتوجه تأخیر بین هستهها شده است.
طبق اطلاعات موجود، تأخیر بین هستهها در شرایط معمول حدود 160 تا 180 نانوثانیه است، که در مقایسه با تأخیر داخل خوشههای Zen 5 بسیار بالاست. این موضوع بر عملکرد چند هستهای APUهای Strix Point در بارهای کاری که به پردازش چندین هسته بهصورت همزمان نیاز دارند، تأثیر منفی گذاشته است. با استفاده از یک بهروزرسانی آزمایشی، AMD و ASUS توانستهاند این تأخیر را به حدود 60 تا 70 نانوثانیه کاهش دهند، که بهبود قابل توجهی بیش از دو برابر را نشان میدهد.
اگرچه تأخیر بین هستهها همچنان در مقایسه با ارتباط بین هستههای Zen 5 به Zen 5 و Zen 5c به Zen 5c بیشتر است، این بهبود تأثیر چشمگیری بر برخی بارهای کاری خواهد داشت.
اولین لپتاپی که این بهروزرسانی را دریافت کرده، ASUS TUF Gaming Air 2024 است که به نسخه BIOS 312 یا جدیدتر ارتقا یافته است. این بهروزرسانی به زودی برای مدلهای بیشتری از لپتاپهای ایسوس ارائه خواهد شد و در نهایت برای لپتاپهای دیگر برندها نیز در دسترس قرار خواهد گرفت.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید