روز گذشته شرکت AMD رسماً پردازندههای Ryzen 7000 Zen 4 و مادربردهای AM5 را معرفی کرد و تنها پس از گذشت یک روز از معرفی این پردازندهها، بنچمارکهای آنها یکی پس از دیگری دارند منتشر میشوند. پس از بنچمارک پردازنده Ryzen 5 7600X، به تازگی پردازنده 16 هستهای پرچمدار Ryzen 9 7950X به همراه مادربرد ASUS ROG Crosshair X670E روی دیتابیس بنچمارک Geekbench دیده شده است. طبق اطلاعات موجود روی دیتابیس Geekbench، این پردازنده توانسته به فرکانس بیشینه 5759 مگاهرتز برسد که اندکی از فرکانس اعلام شده برای آن (5.7 گیگاهرتز) بیشتر است.
مشخصات پردازنده 16 هستهای Ryzen 9 7950X
پردازنده AMD Ryzen 9 7950X یک پردازنده 16 هستهای و 32 رشتهای است و چیدمان هستههای پردازنده پرچمدار از دو نسل پیش تاکنون همچنان بدون تغییر مانده. این پردازنده فرکانس پایه خیره کننده 4.5 گیگاهرتزی و فرکانس افزایشی 5.7 گیگاهرتزی دارد، یعنی 200 مگاهرتز بیشتر از فرکانس افزایشی Core i9 12900KS. اینطور که به نظر میرسد، شرکت AMD هرتز به هرتز فرکانسی که میتواند را از توان حرارتی 170 واتی و بیشینه مصرف 230 واتی این پردازنده Ryzen 9 بیرون میکشد. در خصوص حافظه کش، این پردازنده 80 مگابایت حافظه کش دارد که شامل 16 مگابایت کش L2 و 64 مگابایت کش L3 میشود. تعداد هستههای این پردازنده درست به اندازه پردازنده هیبریدی Core i9 12900K است، اما به پردازنده Core i9 13900K با 24 هسته نمیرسد.
عملکرد پردازنده R9 7950X در Geekbench 5
بگذارید به نتایج عملکرد پردازنده Ryzen 9 7950X در بنچمارک Geekbench 5 بپردازیم. این پردازنده توانسته امتیاز تک هسته 2217 و امتیاز چند هسته 24396 را کسب کند.
در تست تک هسته، این پردازنده 31 درصد بهتر از پردازنده R9 5950X و 14 درصد بهتر از پردازنده Core i9 12900K عمل میکند و نسبت به رقبای نسل قبل خود – چه اینتل و چه AMD – برتری دارد، اما با اختلاف 4 درصدی از پردازنده Core i9 13900K عقب میافتد. در تست چند هسته، پردازنده Ryzen 9 7950X بیش از 40 درصد نسبت به نسل قبل خود بهتر عمل میکند (حدود 41 درصد نسبت به پردازنده 12900K) و حدود 8 درصد از پردازنده 13900K عقب میافتد. اما نباید فراموش کنیم که پرچمدار جدید اینتل، یک پردازنده 350 واتی است و تعداد هستههای بیشتری هم دارد و پردازنده 7950X با در نظر گرفتن این دو مسئله، عملکرد بسیار خوبی دارد.
این اعداد و ارقام بسیار فوق العاده هستند، اما باید تا موعد عرضه رسمی پردازندههای Ryzen 7000 و انتشار بررسیهای کامل از این پردازندهها صبر کنیم تا ببینیم که عملکرد واقعی این پردازندهها – چه در محاسبات، چه در رندرینگ و چه در گیمینگ چگونه است.
سلام ۱۲ عزیز
چشممون روشن 🙂
با کلیت حرفات موافقم اما نکته ای که من میگم در رابطه با بنچمارکهاست. عموما بنچمارکهای پردازنده تو بخش چندتردی، کارشون فول لود کردن پردازنده هست. تو چنین سناریویی عملکرد هسته های کوچک بسیار کمتر از هسته های بزرگ هست که تقزیبا میشه ۴ هسته کوچک رو یک هسته بزرگ حساب کرد. قطعا اهمیت هسته های کوچک کم نیست اما نمیشه یه ترازو برداشت به نام تعداد هسته و صرفنظر از نوع هسته های صرفا گفت یکی چون ۲۴ هسته داره یکی ۱۶ پس ۲۴ بزرگتر از ۱۶ هست و کفه ترازو به سمت ۲۴ سنگینی میکنه
سلام مجدد فرزاد جان
چشت و دلت روشن باشه
بله متاسفانه کسانی که مقایسه رو نسبت به تعداد هسته ها انجام مدین قطعا اشتباهه.
نظر شخصی خودم اینه که همه مقایسه ها با استاندارد کاریی/قیمت و کارایی/مصرف باید انجا بشه که دقیقترین و بهترین حالت ممکنه
مراقب خودت باش داداش
ضعیف بودن ای ام دی رو با موارد حاشیه ای می خوان لاپوشونی کنن.نمیگن بعد از این همه مدت تازه یه چیزی برای رقابت با سری دوازده اینتل زده نه سیزده.اینتل تو سری سیزده هم فقط یه ارتقا نسل داده نه یه طوفانی مثل سری دوازده.این نشون می ده اینتل بزرگ با ورود به لیتو 7 و 5 وغیره چه بلایی قراره سر رقبا بیاره
تازه شده ۱۲۶۰۰
ححححححححححح
تو دنیای رسانه سخت افزاری یه چیزی وجود داره به نام تعداد هسته که همش بهش استناد میشه. از جمله این مقاله:
“تعداد هستههای این پردازنده درست به اندازه پردازنده هیبریدی Core i9 12900K است، اما به پردازنده Core i9 13900K با 24 هسته نمیرسد.”
درست مثل اینکه یه مسابقه فوتبال برگزار کنند یه طرف 6 تا فوتبالیست بالغ باشند و طرف دیگه 8 تا فوتبالیست که 4 تا بالغ و چهارتا 12 ساله. بعد بگن که تعداد نفرات دو تیم باهم برابر نیست و اینو از یاد ببرند که یه فوتبالیست بالغ پرفورمنسش از 4 تا بچه فوتبالیست بیشتره.
هسته داریم تا هسته. یه هسته کوچک اینتل هم از نظر تعداد ترانزیستور و هم فرکانس کاری بسیار کمتر از یه هسته بزرگ هست
فقط و فقط تعداد ترانزیستور تا حدودی قابل قبوله برای مقایسه. مثل قضیه تعداد CUDA Cores در مقابل Stream Processors
https://electronics.stackexchange.com/questions/240476/what-is-a-weak-transistor
درسته اینتل هسته هاش اسما کوچیکه ولی مصرف برق وحشتناک بالاست، الان اگر ای ام دی یه سری ایکس چیزی بزنه و به هر کدوم دو هسته بیشتر اضافه کنه سری سیزده رو براحتی کمار میزنه
فقط و فقط تعداد ترانزیستور تا حدودی قابل قبوله برای مقایسه. اینم شده مثل قضیه تعداد CUDA Cores در مقابل Stream Processors
سلام پسر خوب
چطوری؟
نمیدونم بعد از چند وقت دارم کامنت میزارم ! :/
بحث جالب بود گفتم منم بیام یه چیزی بگم.
در رابطه با تعدد هسته ها نکته ای گفتی که در ظاهر درسته و 6 هسته بزرگتر قوی تر از 4 هسته بزرگ و 4 تا کوچیکه
ولی یه نکته جا افتاده و اونم اینه که اطلاعاتی که برای پردازنده ارسال میشن، برای پردازش به یه اندازه بزرگ و پیچیده نیستن و از قضا این هسته های کوچیک برای این اضافه شدن که بار پردازشی بسته های اطلاعاتی کوچیک و ساده تر رو به دوش بکشن که در نتیجه باعث میشه هسته های بزرکتر بیشتر load و full load باشن. پس قطعا تعداد این هسته ها ولو کوچیک اهمیت خیلی زیادی داره.
در ضمن این هسته ها درسته که نسبت به P-core ها کم زور ترن ولی در مجموع اصلا ضعیف نیستن برای این کار کافیه یه نگاهی به این تصویر بندازیم
https://s6.uupload.ir/files/e-core_perf_91w7.jpg
که نشون میده پردازنده Gracemont در مقایسه با sky lake در single thread
40% کارایی بالاتر در مصرف یکسان و یا 40% مصرف پایین تر در کارایی یکسان داره
و در multi Thread شامل 4 هسته و 4 ترد برای Gracemont و 2 هسته و 4 ترد برایsky lake این اختلاف به 80% میرسه
و این هم میدونیم که معماری های Kaby Lake, Coffee Lake, Cannon Lake, Whiskey Lake و حتی Comet Lake هم معماری ای بسیار مشابه با sky lake دارن که تا همین اوخر استفاده میشدن و اگه Gracemont رو با اون ها به طور نظری مقایسه کنیم متوجه میشیم که نسبت به اون ها هم قدرت قابل ملاحظه ای داره و اصلا ضعیف نیستن.
در کل نظرم اینه که درسته این هسته ها نسبت به آخرین نسل هسته های جدید کم زورترن ولی با تعداد بیشتر کارایی بالایی رو ارائه میدن و از طرفی با برعهده گرفتن پردازش های سبک تر ، باعث میشن که هسته ای قوی تر هم بهینه تر کار کنن.
کاش تو این تستا نوع کولر، دما و مصرف رو هم اعلام میکردن
نکته خوبی را اشاره کردید. این اواخر خرید پردازنده و برد یک مسئله است؛ خرید خنک کننده مناسب و هزینه های مازاد یک معضل دیگر بخصوص در مورد اینتل و بعد amd.