از هفته آخر شهریورماه امسال، شاهد التهاب در فضای داخلی کشور هستیم و دیگر برای همه عادی شده که هر وقت فضا ملتهب میشود، یک سری پلتفرم خارجی بدون توجیه خاصی از دسترس خارج میشوند و پس از آرام شدن فضای کشور نیز دسترسی به آنها برقرار نمیشود. فیلتر کردن اینستاگرام و واتساپ نیز جزو همین تصمیمات بود و انگار یک عده فقط به دنبال بهانهای برای خلاص شدن از شر این دو پلتفرم بودند! حال به تازگی سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در اظهارات تازه خود به توجیه فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ پرداخته و این اقدام را «تصمیمی هوشمندانه» خوانده است.
سردار جلالی: رفتار خصومتآمیز اینستاگرام، دلیل فیلتر کردن آن
سردار جلالی در گفتوگوی اخیر خود با شبکه خبر، اظهار داشت که رفتار پلتفرم اینستاگرام با کاربران ایرانی خصمانه است. وی از رفتار خاص اینستاگرام در قبال محتوای مربوط به شهید قاسم سلیمانی به عنوان مدرکی برای ادعای خود یاد کرد: «هر کسی در هر حوزهای عکس سردار سلیمانی را منتشر کند، اینستاگرام حسابهای آنها را میبندد و کنار میگذارد. این در حالی است که این پلتفرم آموزش سلاح، آموزش ساخت کوکتل مولوتف و دعوت و فراخوان تجمع را تشخیص نمیدهد و از انتشار آن جلوگیری نمیکند».
وی همچنین ادعا نمود که اینستاگرام تصاویر «آرتین و آرشام» که طی حادثه تلخ حمله به شاهچراغ اعضای خانواده خود را از دست داد نیز فیلتر میکند و نمیگذارد محتوای مربوط به آن دیده بشوند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه صحبتهای خود در برنامه صف اول افزود: «دو پلتفرمی که در کشور ما فعال هستند در کشورهای دیگر مجاز نیستند که آموزشهای نظامی، فراخوان و رفتارهای خشونت آمیز را منتشر کنند. اینها دیگر تبدیل به ماشین تجهیزات جنگی شدهاند. اینها برای حفظ امنیت ما تعهدی ندارند، نمایندگی در کشور ما ندارند و در واقع تبدیل به یک عامل فشار و اثر گذاری بر ذهن مردم ما شدهاند…».
وی با اشاره مجدد به خصومت آمیز بودن رفتار اینستاگرام با ایرانیان، در خصوص تصمیم فیلترینگ آن گفت: «به نظر میرسد برخورد با اینستاگرام کار بسیار هوشمندانه و دقیقی بوده است. این برخورد منجر به محدودیت بسیار زیاد فعالیت آن شده است».
طرح صیانت، ترجمه قوانین اروپا
سردار جلالی در بخش بعدی صحبتهای خود ادعاهایی در خصوص قانون حفاظت از حقوق شهروندان اروپا مطرح کرد و طرح صنایت را «ترجمه فارسی» آن خواند: «در اروپا قانونی به نام حفاظت از حقوق شهروندی در فضای مجازی وجود دارد که ترجمه فارسی قانون صیانت در مجلس بود. اگر عین قانون اروپا را هم تصویر کنیم بسیار از طرح صیانت ما شدیدتر است».
وی در همین خصوص افزود: «آیا حضور در فضای مجازی نیاز به قانون دارد یا خیر؟ اگر نمیخواهد که میشود همین بلبشو در فضای مجازی که هرکس یک شایعهای را منتشر میکند و فضا را ملتهب میکند».
جناب سردار؛ کسب و کار مردم!
دید سردار جلالی به مسئله فیلتر کردن اینستاگرام، همان دید آشنای امنیتی است که سال 88 فیسبوک و توییتر، سال 96 تلگرام و سال 1401 اینستاگرام و واتساپ را از دسترس خارج کرد. این دید معمولاً به صورت یکطرفه، فقط و فقط جوانب امنیتی ماجرا را با سختگیری بسیار میسنجد و خیلی به عواقب جانبی تصمیمات خود توجهی ندارد؛ به همین خاطر، در سالهای 96 و 1401 شاهد آسیب دیدگی جدی کسبوکارهای مجازی و حقیقی از فیلترینگ پلتفرمهای تلگرام و واتساپ و اینستاگرام بودیم.
و اما سوال تأملبرانگیز در خصوص اظهارات سردار، این است که اگر خیلی به دنبال پیروی از اروپاییها و قوانین آنها هستیم، چرا در همه زمینهها از آنها پیروی نمیکنیم؟ چرا فقط به وقت محدودسازی و مسدودسازی به فکر الگوبرداری میافتیم؟ محدودترین اتصال اینترنتی در تمام جهان – به جز کره شمالی – را فراهم کردهایم و همچنان از «بلبشو در فضای مجازی» نالان هستیم! توسعه فضای مجازی بومی و پلتفرم داخلی تراز یک اقدام دستوری و امنیتی نیست که یکشبه و با یک فرمان فوری و گسیل بودجه و رانت انجام بشود. فیلتر کردن اینستاگرام در چنین شرایطی و با چنین فوریتی به هیچ وجه زرنگی نیست و حاصل اتخاذ سیاستهای نادرست پیدرپی در مدیریت فضای مجازی است.
سردار پاشو دیگه نگفتم زیاد نزن
ادبو برم، تو با این حرفت نشون دادی خودت چیکارهای خخخخ
بی ادب
رئیس سازمان پدافند غیرعامل: فیلتر کردن اینستاگرام یک تصمیم موشمندانه بود
شما به آرایشگاه برو. این که دیگه کار دژمن نیستذ
نوع مو و ریش و تیپ قانون خاص نداره مرتبگی و تمیزی و زیبایی همه قبول دارن
اما این مفاهیم بین هر گروه و طیف و … مختلفه پس نوع هنجار اجتماع ایشان این تیپ رو برمیتابه
اما خود جایی بخواد بره که این تیپ رو برنمیتابه برای اینکه اون جمع جدید بتونه حداقلی قبولش کنه مجبور هست این آقا تیپی مابین دو تیپ ایجاد کنه و الا چه درست چه غلط منزوی میمونه
تو همون اروپا 70 درصد مردمشون زیر خط فقر مطلق زندگی میکنن؟
مردمشون حق اعتراض ندارن؟
به بهانه مذهب جلوی تمام پیشرفت هارو میگیرن؟
تحریم هستن؟
مثل بعضیا دیکتاتور هستن ؟
یه شبه 10 میلیون شغل رو از بین می برن و تقصیر رو میندازن گردن خود مردم؟
بچه های مسئولینشون رو میفرستن کشور دشمن واسه خوشگذرونی؟
ارزش پول ملیشون 0/00003 دلاره ؟
بی ارزش ترین پاسپورت دنیا رو دارن؟
مردم عادی رو دشمن کشورشون می بینن و خائن و وطن فروش خطابشون میکنن ؟
با اتفاقات ساختگی حواس مردم رو از خراب کاریهاشون پرت میکنن ؟
کشوری وجود نداره که مشکلی نداشته باشه و کشوری هم وجود نداره که اندازه کشور ما مشکل داشته باشه !!!!
آفرین،دقیقا.
یه سر برو اروپا زندگی کن، حساب کار دستت میاد، آواز دهل از دور خوش است
کمی هم سرت رو از توی اینستاگرام و تلگرام بیار بیرون بیشتر کتاب بخون تا ذهنت باز بشه، تاکید میکنم مطالعاتت رو بالا ببر تا نه خودت اشتباه کنی و نه دیگران رو به اشتباه بندازی
امان ازین فضای مجازی که ادمارو اینطور با دروغ پر میکنه….
آفرین آفرین
بنده تحقیقات زیادی کردم در مورد آزادی های در غرب و مواردی که ممنوع هست. قوانین رو خوندم. خودم قریب 10 ساله دارم زندگی میکنم و میبینیم دیدگاه مردم چیه. دارم به عینه میبینیم که علت رشد غرب ریشه در آزادی و دموکراسی داره و چطور این آزادی باعث شده قدرت به مسالمت آمیزترین شکل ممکت جابجا بشه و شایسته ترین افراد به مسند امورد برسند و فساد سیاسی و اداری به حداقل برسه. قطعا اینجا هم مشکلات خودشو داره و اما با مراجعه به وجدان بشری و نگاهی به کارنامه غرب میشه فهمید که الگویی که در اینجا پیاده شده بسیار بهتر از جاهای دیگه دنیا هست.
نمونه ای از اینها رو در پاسخ به کاربر ایرانی نوشتم که دلیل خاصی برای عدم انتشارش واقعا وجود نداره. صرفا بحث روشنگری هست و زدودن افکار غلطی که در داخل ایران به برخی ها تزریق شده و در اشتباه هستند و همین اشتباهشون زمینه ای فراهم کرده که چنین وضعیتی در داخل ایران به وجود بیاد. بنابراین لطفا انتشار بدین تا آگاهی عمومی افزایش پیدا کنه.
متاسفانه همین افکار مستمسکی میشه برای تحت فشار دادن ایرانی ها که به هیچ وجه شایسته نیست برای مردم یک کشور چنین افکاری تحمیل بشه و مغالطه هم بشه که همه جای دنیا اینجوریه. توجیه کار اشتباه از خود اون اشتباه بدتره و این وظیفه ماست که روشنگری کنیم.
شایسته ترین افراد؟؟؟؟؟
ترامپ :))))))))))
عزیز
چرا میخوای همه چی رو مطلق نگاه کنی!
تو همین دموکراسی ها هم مشکلاتی وجود داره. ممکنه در مواردی برخی افراد در قدرت بالا بیان که ممکنه از نظر کلی شایسته نباشند. اما همین دموکراسی اونها رو کنار میزنه. شما در تاریخ انتخابات آمریکا نگاه کنی، حداقل در 100 سال گذشته میبینی عمدتا ریاست جمهوری دو دوره ای بوده. همین ترامپ 1 دوره انتخاب شد چون به زعم بسیاری در آمریکا شایسته نبود. دموکراسی تونست در این مقطع زمانی به رغم تلاشهای بسیار ترامپ، او رو از قدرت پایین بکشه چون اکثریت مردم آمریکا او رو شایسته ندیدن.
تجربه بشری نشون داده که داشتن دموکراسی کارکرد بهتری نسبت به نداشتنش داره اما این به معنی این نیست که دموکراسی به صورت مطلق باعث از بین بردن تمام عیوب سیستم سیاسی کشور میشه.
مثل اینکه شما بیای مثلا پراید
رو با مرسدس سری اس مقایسه کنی. نتیجه خواهی گرفته که مرسدس خیلی بهتر از ایرانخودرو هست. اما این به معنی این نیست که مرسدس هیچ ایرادی نداره و مطلقا کامل هست.
برا خودتونم فیلتره ؟بعید میدونم
سرچشمه این ذکاوت هوشمندانه دقیقا کجاست؟؟؟؟
خداییش یه کنفراس بزارین کشورهای دیگ بی نصیب نمونن...
مشکلی نداره، شما اینترنت اروپا رو وصل کن ایران، کفایت می کنه
هیچکس جز زمان سرمایه ای نداره سالها بعد وقتی زمان مردن هر کس برسه موافقین و مخالفین خواهیم فهمید که چه ضرری کرده ایم این آقا وقتی میگه کار درستی کردیم منظورش نفع شخصی و گروهیشه این دوستانی که سنگ آقایونو به سینه میزنن و تو سفره اشون نون خالی هم بزور پیدا میشه بدونند برای این آقایون فقط یک عدد روی کاغذ هستند که مثلا میگن کجا شلوغ شده؟ فلان جا؟ 100 تا نیرو بفرستید برن شده بمیرن هم جلوی سر و صدا رو بگیرن تا نظام و (ما) سر جامون بمونیم حالا هی فیلتر کنن هی بزنن هی … فقط اعداد روی کاغذ کم و زیاد میشه همین و بس
سلام آقای فرزاد اگر میخواستن همه جارو مثله اروپا کنن که شما الان نمیتونستی اینجا کامنت بذاری، فقط کتابی نوشتن یکسری از قوانین کشورها، نشون دهنده ی آگاهی نیست با مطالعه قوانین اونها میفهمی که حقیقتا در بسیاری از زمینه ها بسیار جدی تر از ما هستند و ذره ای بخصوص در حوزه های امنیتیشون اهمال کاری نمیکنن و تابع جو عمومی و باد هوا نیستن هر کاری لازم باشه انجام میدن.
ولی در خصوص اینکه باید یک پلتفرم ملی از لحاظ سرعت کیفیت و امکانات مشابه تلگرام یا اینستاگرام داشته باشیم شکی درش نیست و باید اینرو از دولت خواست.
سلام سرباز تریتا چقدر خوب توضیح دادی گوشامون نرم شد :))
سرچشمه این ذکاوت هوشمندانه دقیقا کجاست؟؟؟؟
خداییش یه کنفراس بزارین کشورهای دیگ بی نصیب نمونن...
بشین تا دولتت برات درست کنه
دولت ما که نیست
دولت شما ….
آره میگن اونی که زد زیرگوش مکرون اطلاعات فرانسه شبانه ریختن در خونش گرفتنش تا امروز خانوادشم ازش خبر نداره !!!!! داداش تو سطراول اشتباهی بجای کره شمالی، اروپا رو نوشتی اونو تصحیح کن!
ایرانی باهات موافقم، حق میگی، اونایی که میگن اروپا همه چیش خوبه یا شنیدن، یا فقط در موردش خوندن، یا فقط خوشیاشو دیدن، یا توی فضای مجازی و کلیپای اینستا و تلگرام رشد کردن، زندگی نکردن اونجا ببینن چیه
این کلمه در تیتر منو یاد حرفی میندازه که یه جا از یه نفر شنیده بودم که میگفت کامان اوایل ورودش فقط تو دو تا شهر بود! دو تا سم بسیار خطرناک و سرطان زا هم که تلفظش چون سخته و اصلا استفاده ازون سم و حتی وارداتش به کشور ممنوعه استفاده میشه
خوب کردن اینستاگرام رو بستن اصلا! اینستاگرام باعث می شد مردم بشینن پای اینترنت دیگه حموم نرن بدنشون جوش بزنه. تازه چون هر2 گیگ اینترنت دخترا رو حامله می کنه( اگه نمی دونید چطور یه سرچ توی نت برای حامگی با 2 گیگ نت بزنید می فهمید چطور) کلی حامگی ناخواسته داشتیم. مگه کورید وشکم و پهلوهای بزرگتر از حد معمول پدافند غیر عامل رو نمی بینید.همه چیزی رو که نباید گفت. از همه اینا بگذریم تازشم اون اینستای بی صاحب اطلاعات “کی علیه من حرف زد؟ “رو نمی اومد بهمون بده که!… ضمنا اخر اسمشم کلمه گرام داشت که اصلا فرهنگستان فارسی ردش کره درستش گرامی هستش، هر چی هم بهش پدافند کردیم که تورو بخدا بیا فارسی رو درست بنویسم به گوش اینستا نرفت که نرفت….شما غرب گرا ها نمی فهمید که غرب می خواد با اینستاگرام بهتون نفود کنه. غرب گرا بودن بسه. آخه دیگه چقدر خود فروشی .بیایید بجای غرب گرا بودن یکم هم مثل ارزشی ها غرب برو باشید. پول نفتی که میلیاردی یهو توی سفره تون افتاده رو بردارید، برید انگلیس کانادا یا حتی جزایر ویرجین و سنت وینست ملک زمین ماشین اب شنگولی و … بخرید. عقل دست و درمون که ندارید حداقل آزاده باشید: یکم به این فکر کنید اگه صیانت نکنیم ،پس چطور پسر معاون رئیس جمهور محرومان ـمون پول در بیاره تو غربت؟! بیچاره بلند شده این همه راه کوفته رفته بلاد کفر و توی غربت، دانش بنیان زده فیل__ تر شکن می فروشه.می خواهید از گرسنگی بمیره و نتونه… رو ببینه. دیگه نبینم در مورد حقوق بشر و این چرتا هم حرف بزنید .فکر کردید اونم مثل حقوق نجومیه که مجاز باشید حرفشو بزنید و باهاش شوخی کنید.
بسیار زیبا جامع و متین
چه کسانی دم از تصمیمات هوشمندانه میزنن 🤣🤣🤣😂😂😂🤣
اینها میخوان فشار بیارن که ملت بجای اینستاگرام وواتساپ از روبیکا و …استفاده کنند ملتم میگن اینا دسته جمعی خودشونو از ساختمون پرت کنند پایین هم باز ما ابزارهاشونو نصب نمیکنیم این وسط نزدیک به یک میلیون انسان بیچاره که خرج خودشونو وخانوادهشونو از این طریق بدست میاوردند رو فلج کردند غافل از اینکه فشار بر این تعداد انسان یک بحران دیگه رو خلق میکنه طی سالهای اخیر هر سال یک بحران بزرگ دامن جامعه رو داره میگیره واضحتر بگم داره دامن حاکمیت رو میگیره کاش در راس کشور چند تا آدم دلسوز وفهمیده داشتیم تا کشور به قهقرا نره یا حداقل کاش به همین قانون اساسی عمل میکردند وبا سرنوشت ۸۰ میلیون آدم بازی نمیکردند.بقول خودتون باباچی از جون این ملت میخواین.
شما تاریخچه اظهار فضل های این دکتر رو بخونین تا متوجه معنای جدید هوشمندانه بشین!
هوشمندی ی موضوع نسبیه. مثلا ممکنه یک حرکت برای مثلا آمیب ها و جانوران تک سلولی یا یک سری از پستانداران، هوشمندانه بنظر برسه، اما برای انسان ها خیر.
اینا قبلا اینجوری نبودن و جدیدا یاد گرفتن که از اروپا و آمریکا برای مغالطات خودشون استفاده کنند.
جدیدا یاد گرفتن اروپایی ها و آمریکایی ها رو تحریم هم میکنند.
اصلا من فرض رو میزارم که کل اینترنت در اروپا زیرنظر هست اما شما برای اینکه در زمینه کنترل اینترنت در حد اروپا بشی، اول سایر بخشهای کشور رو شبیه اروپا بکن بعد تو این یه زمینه هم از اونها ترجمه کن. میتونیم از یه جا شروع کنیم:
آزادی مطبوعات و آزادی بیان در قانون اساسی آلمان:
“در آلمان هر کسی میتواند هرچه می خواهد بنویسد و بگوید – مادامی که به حقوق اساسی انسانهای دیگر تعرض نکند. در آلمان آزادی مطبوعات و آزادی بیان شامل تمام انسانها میشود. این آزادیها از طریق ماده 5 قانون اساسی مورد محافظت قرار گرفتهاند. صاحب روزنامه ها و شبکههای رادیویی و تلویزیونی نه دولت میباشد و نه احزاب مختلف، بلکه یا سازمانی خصوصی میباشند و یا عمومی. و بدیهی است که سانسوری وجود ندارد که تعیین کند، چه میتوان گفت و چه میتوان اندیشید.”
ممکنه سوال بشه که منظورش از حقوق اساسی انسانهای دیگر چیه:
“بیانیه عمومی حقوق بشر
حقوق بشر، حقوق مهمی هستند که همیشه و برای همه انسان های روی زمین معتبرند. حقوق بشر حقوقی است که هر انسان به صرف انسان بودن خود از آن برخوردار است. این حقوق از شأن همه افراد بدون در نظر گرفتن هر گونه تفاوتی، به طور مثال بر اساس “(…) رنگ پوست، جنسیت، زبان، دین، دیدگاه سیاسی یا غیره، خاستگاه ملی یا اجتماعی، داراییها، تولد یا وضعیت دیگر” (ماده 2 بیانیه عمومی حقوق بشر سازمان ملل متحد مورخ 10.12.1948) حمایت میکنند
30 نوع حق و حقوق وجود دارد. مهمترین آنها عبارتند از:
تمام انسانها ارزش یکسانی دارند.
هر شخص میتواند عقیده خود را داشته باشد.
حق آرامش و امنیت.
قواعد همزیستی در آلمان ریشه در این حقوق اساسی دارند.”
اصل 5 هم که بالا اشاره شد اینه:
“هر فردی حق دارد عقیده وسیلهٔ گفتن، نوشتن و تصاویر بیان داشته و منتشر ٔ )۹ خود را آزادانه به سازد و بدون مانع، از منابعی که در دسترس همگان است، معلومات کسب کند. آزادی مطبوعات و
آزادی نشر اخبار توسط امواج صوتی و تصویری تضمین میشود. سانسور صورت نمیگیرد. ”
جالب اینکه دین و مذهب جز حقوق اولیه انسانی قرار نمیگیره. یعنی شما میتونی به راحتی هم دین خودت رو به دیگران انتشار بدی و هم از دین دیگران انتقاد کنی.
حالا مقدمه قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد رسانه:
“وسايل ارتباط جمعي (راديو – تلويزيون) بايستي در جهت روند تكاملي انقلاب اسلامي در خدمت اشاعه فرهنگ اسلامي قرار گيرد و در اين زمينه از برخورد سالم انديشه هاي متفاوت بهره جويد و از اشاعه و ترويج خصلتهاي تخريبي و ضد اسلامي جداً پرهيز كند. پيروي از اصول چنين قانوني كه آزادي و كرامت ابناء بشر را سرلوحه اهداف خود دانسته و راه رشد و تكامل انسان را ميگشايد بر عهده همگان است و لازم است كه امت مسلمان با انتخاب مسئولين كاردان و مؤمن و نظارت مستمر بر كار آنان به طور فعالانه در ساختن جامعه اسلامي مشاركت جويند به اميد اينكه در بناي جامعه نمونه اسلامي (اسوه) كه بتواند الگو و شهيدي بر همگي مردم جهان باشد موفق گردد. (وكذالك جعلنا امة وسطاً لتكونوا شهداء علي الناس)”
آزادی مطبوعات و آزادی بیان در اصول موضوعه قانون اساسی جمهوری اسلامی:
“در بند 2 اصل سوم قانون اساسی ‘بالا بردن آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی ‘ در صدر وظایف دولت قرار گرفته است.
در اصل 24 قانون اساسی، آزادی مطبوعات تصریح شده است: ‘نشریات و مطبوعات در صورتی كه مخل به قواعد اسلامی و نظام نباشند، آزادند ‘.
براین اساس آزادی مطبوعات طبق قانون اساسی دارای حد و مرز است و فعالیت مطبوعاتی نباید با قواعد و مبانی اسلامی منافات داشته باشد و نیز مخل مبانی نظام جمهوری اسلامی نباشد.
در اصل 175 قانون اساسی نیز آمده است: ‘تأمین آزادی انتشار و بیان، بر طربق موازین اسلامی در رسانههای گروهی(رادیو و تلویزیون) ضرورت دارد.”
شما نمیخواد کنترل اینترنت رو از اروپا کپی کنی. اگه میخوای کپی کنی، خیلی چیزای مهمتر وجود داره برای کپی که اگه البته کپی و اجرا میشد که نه شما سردار بودی و نه همچین جایگاهی داشتی که چنین نظری بدی.
دوست عزیز چرا مطلبی رو میگی که اصلا درست نیست و کلی هم سعی کردی که مطلبت رو با بند و تبصره مستند و درست جلوه بدی، کی گفته آلمان آزادی بیان داره، شما اونجا میتونی راجع به هلوکاست صحبت کنی؟ آزادی بیان اونا راجع به چیزی هست که اونا تعیین میکنن.
کی گفته اونا آزادی دارن؟ فرانسه آزادی داره، ولی فقط آزادی که مد نظر اوناست. شما آزادی که لخت باشی ولی آزاد نیستی که به عنوان مسلمون حجاب داشته باشی.
لطفا دروغ نگین. اونا سعی دارن فرهنگ و فکر خودشون رو به بقیه بقبولونن و یه عده روشنفکر نما هم اونا رو بزک میکنن.
فرانسه یه کشور لاییک هست به این معنی که نشانهای مذهبی نمیتونه تو این کشور به صورت عمومی تبلیغ بشه. در فرانسه آموزش مذهبی به کودکان در مدارس ممنوع هست و هرچیزی که مذهبی تلقی بشه تو مدارس ممنوع هست از صلیب مسیحی گرفته تا حجاب مسلمون تا نشانهای یهودی و بودایی و …
در مکانهای عمومی فرانسه مسلمانان میتونند حجاب داشته باشند اما برقع که کامل صورت رو میپوشونه ممنوع هست و جریمه داره که به لحاظ امنیتی کاملا توجیه پذیره. تو فرانسه شما نمیتونی با ماسک کامل صورتت رو بپوشونی و تو خیابون راه بری.
اما در همین فرانسه شما میتونی مسجد داشته باشی و عبادت خودتو رو بکنی و هیچ کس باهات کاری نداره. داخل مسجد میتونی هر تبلیغی برای اسلام بکنی و مشکلی نداره. شما میتونی یه ساختمان اجاره کنی و توش کلاس قرآن بزاری و کسی شما رو نمیگیره.
شما میتونی تو رسانه خودت در مورد اسلام حرف بزنی. شما میتونی تو رسانه بگی که اسلام رو دوست داری و علیه همین قوانین شکایت کنی.
در آلمان نفرت پراکنی علیه عده ای از مردم که قربانی واقعه ای شدند ممنوع هست. تو آلمان شما نمیتونی بیای مثلا علیه کشتار مسلمانان به دست اسراییل در فلسطین هم نفرت پراکنی کنی. هولوکاست هم درست مثل همینه.
تو آلمان انکار هولوکاست دغدغه مردم نیست. اما تو ایران هزار و یک مشکل اساسی وجود داره که همین قوانین ایران اجازه نفس کشیدن رو نمیده.
مردم این کشورها این آزادی رو دارند که اگه اکثریت جامعه تصمیم بگیرند که این قوانین رو عوض کنند میتونند اینکار رو بکنند. هیچ پلیسی هم نمیتونه جلوش رو بگیره. منتهی اکثریت جامعه غربی این ارزشهای کشورشون رو دوست دارند و همین ارزشهاست که باعث پیشرفت و بهتر شدن کشورشون شده. این چیزهایی که شما میگید واقعا شاید دغدغه اقلیت باشه. یه سری گروهای نازی راست گرا هستند که دوست دارند هولوکاست رو نفی کنند که هیچ اعتباری بین اکثریت جامعه ندارند. بسیاری از مسلمانان فرانسه هم اصلا برقع نمیپوشند که دغدغه اونها باشه که برقع ممنوع باشه یا نه. اما در ایران بسیاری از مردم و حتی به جرات میشه گفت اکثریت مردم با شرایط موجود مشکل دارند اما اجازه ندارند در مودش حرف بزنند. مقایسه شما مع الفارق هست.
غیر از پیشرفت های خیلی خوب و درست اشون
بقیه
همش به ۴تا اشتباه و شبهه معرفت شناسی برمیگرده
در نگاه شما اشتباهه.
در نگاه شما ایدولوژی یا به قول خودتون معرفت شناسی خودتون رو حق مطلق میدونی و بقیه رو باطل.
اما شما به عنوان یک انسان فقط یک رای داری و اصلا در جایگاهی نیستی که به دیگران تحمیل کنی اندیشه شما فقط درست است. دیگران هم میتونن کلا معرفت شناسی شما رو زیر سوال ببرند.
چون استناد شما کاملا بر اساس منطق فلسفی استوار هست و هیچ دلیلی وجود نداره که منطق شما منطق مطلق و درست قلمداد بشه.
درنهایت این مردم جامعه هستند که تصمیم میگیرند کدام راه رو برند
چی میگی . بله میتونی مسجد داشته باشه ولی مسجد اهل سنت . من مسجد شیعه ندیدم . مشکل ما اینه که ما اصلا نمیفهمیم جمهوری اسلامی ایران یعنی چی ؟ اصلا برای چی انقلاب شد. اون نصلی که اینارو میفهمید ۸ سال از کشورش دفاع کرد و ایناییم که الانن نسلین که با رسانه های درست شده برای شست شوی مغزی جهانی بزرگ شدن نقل ایران نیست اینا کل جهانو با رسانه و پول گرفتن دستشون . ایران تنها کشوری که همون نسل هنوزم توشه و میفهمه اینارو و داره میجنگه ولی تلاش نکرده نسل جدید رو آموزش بده چجوری توی این فضا ها از خوبی هاش برای منافع کشور استفاده کنن نه اینکه فقط کپی پیست رسانه های جهانی باشن .
مسجد شیعه ندیدی دیگه برمیگرده به اینکه بالا دستان شما نخواستن اونجا مسجد بسازند. برای فرانسه فرقی نداره مسجد سنی باشه یا شیعه.
تو پاریس ما یه موسسه شیعه داریم به نام
Imam al-Khoei Cultural Association
مسلمه کشوری که اکثریت مطلق مسلماناش سنی هستند اکثر موسسات اسلامی هم سنی باشن.
من ایدولوژی شما رو کاملا میدونم چیه اما شما حق اینو نداری این ایدولوژی به دیگران تحمیل کنی. 44 سال کل رسانه ایران دست شما بوده و الان دارین مینالین که رسانه های جهان دارن ایرانی ها رو شستشوی مغزی میدن؟ اینهمه سال با اینهمه تبلیغات سنگین ایدولوژیکی از بدو تولد تا مرگ تو ایران پس دارین اعتراف میکنید که ایدولوژی تبلیغی شما برای مردم ایران رنگ باخته.
شما فقط دنیا رو میفهمین و بقیه نادانن. فقط ای کاش دستاوردی هم داشتین. البته چرا داشتین
1- ساقط کردن هواپیمای مسافربری با دو موشک
2- فرستادن پهپاد برای کشتن و سخت کردن زندگی مردم اوکراین
3- فقیر کردن مردم ایران
4- فراری دادن حدود 10 درصد از ایرانیها به خارج
5- ایجاد مافیای اداری و اقتصادی که بر این ایدولوژی میدمن اما صرفا منافع خودشون رو دنبال میکنن. یکیشون سیسمونی از ترکیه میاره یکی دیگه با پارتنرش تو مالزی صفا میکنه یکی دکل میدزه یکی میدزده میره کانادا و و و ماشالا انقدر زیادن که نمیشه شمرد
ی مزخرفی کردن تو مغز … شماها … هی تکرار کنیدش.بزرگترین جمعیت مسلمون اروپا مربوط به فرانسس. این همه زن محجبه و مسجد تو اروپا رو …ببینی
راجب بچه کشی راحت میشه صحبت کرد. راجب …
همین بندهایی که از قانون اساسی
و قانون خودمون گفتی رعایت نمیشه
کاش اسلام رعایت میشد
اسلام میگه و لاتجسسوا
لااکراه فی الدین
و بشر العباد الذین یستمعون القول و یتبعون احسنت
اسلام خودشون دین آزادی بیان ه
بله
ولی تا وقتی هیچ علمی از دین نداری نمیتونی به بعضش حکم کنی
دانشجو پزشکی با دوخط مراجعه به کتاب نمیتونه طبابت کنه
رئیس سازمان پدافند غیرعامل: فیلتر کردن اینستاگرام یک تصمیم هوشمندانه بود ؟! البته که نبود با فیلتر شدن فقط کسب و کارها نابود شدند و بس کاربران هدف از آن کوچ نکردند یا با فیلترشکن در آن حضور دارند یا جذب پیام رسانها و شبکه های اجتماعی فیلتر شده دیگر مانند تویتر یا تلگرام شدند .طرح صیانت، ترجمه قوانین اروپا؟! اگر بود که مسئله ای نداشتیم چرا که طرح صیانت ترجمه قوانین چین و کره شمالی کمونیستی هست و نه حتی یک کشور اسلامی دیگر موقع استفاده از vpn مردم به هر یک از کشورهای اروپایی و حتی چپ مثل روسیه یا اسلامی مثل ترکیه وصل شدند اینترنت کمتر محدودتری داشته و معقولانه تر بوده شرایطشان.
خب عزیزم گیرم حرف شما صحیح
سایت های ایرانی که هاستشون هم داخله هم بزور باز میشه یا نمیشه
یه تفکیک کن بی زحمت، مرسی اه
اینا دلشون … میخواد.
نباید بدونه که چطور مصاحبه بده!!!
کسی با حفاظت مشکلی نداره
ولی حفاظت از چی؟ از مردم در برابر کلاهبرداری ها یا مسئولین و حاکمیت و جایگاه خودمون؟
تو اروپا هم انتقاد از حکومت مکرون یا مرکل تضعیف نظام و جرم تلقی میشه؟
تو اروپا هم افشای فساد ، تشویش اذهان قلمداد میشه؟
تو اروپا هم بیان اموال مسئولین جرم انگاری شده؟
تو اروپا هم هر حرفی خلاف بعضی دستگاه ها دروغ و دشمنی با نظام حساب میشه؟
مشکل حفاظت نیست حاجی
بله تلقی میشه