در بخش قبلی لایت روم شما را و با ترفندهای عکاسی پرتره آشنا کردیم. در این قسمت در نظر داریم تا تعدادی از تکنیک های عکاسی از منظره برای شما همراهان گرامی مطرح کنیم. با ما همراه باشید.
1. از فیلترهایND و پلاریزه استفاده کنید
برای عکاسی از مناظر نیاز است که فیلترهای فراوانی همراه داشته باشید تا بدون استفاده از نرم افزارهای ادیت عکس تصویر مطلوبی ثبت کنید. اگرچه عکاسی HDR و کمی تغییرات ترکیبی نور در فتوشاپ نیاز به فیلتر گرند ND را کم میکند اما همچنان به فیلترهای پلاریزه و ND جامد، در عکاسی مناظر نیاز دارید. فیلترهای ND جامد (Solid Neutral Density) نور وارد شده به لنز را کاهش میدهند و سرعت شاتر را برای نوردهی طولانی در عکاسی مناظر گسترش میدهند. فیلترهای پلاریزه انعکاس از سطح آب و درخشش برگ ها را حذف میکند و تضاد بین آسمان آبی و ابرهای سفید را افزایش میدهد. اعمال این دو فیلتر همزمان در فتوشاپ سخت است و از طرفی توجه به این نکات در هنگام عکاسی سرگرم کننده است.
2. به سطح افق توجه کنید
در هنگام عکاسی بهتر است که کادر عکس با سطح افق موازی باشد. بخصوص در هنگام عکسبردای از مناظر دریایی که اگر کادر تصویر درست نباشد به نظر میرسد که آب در حال بیرون ریختن از کادر عکس است. گزینه ای تحت عنوان Live View در تنظیمات دوربین وجود دارد که صفحه نمایش را به صورت شطرنجی درمی آورد و یا در یک سطح تراز الکترونیکی بر روی تصویر اضافه میکند. اگر دوربین شما فاقد این تنظیمات است میتوانید با استفاده از نقطه های فوکس خودکار از تراز بودن تصویر مطمئن شوید.
3. از تکنیک فوکس Hyperfocal (ابرکانونی) استفاده کنید
یک عامل مهم در عکاسی در نظر گرفتن عمق میدان است و معمولا شارپ بودن تمام بخش ها با جزئیات و فاصله ها مدنظر است. برای افزایش عمق میدان از دیافراگم کوچکتر استفاده میشود و سپس به صورت دستی بر روی نقطه Hyperfocal فوکس میکنیم. به این ترتیب عمق میدان از نصف فاصله ابرکانونی تا بی نهایت گسترش می یابد. فاصله ی ابرکانونی به فاصله کانونی و دیافراگم وابسته است. نرم افزارهایی در گوشی های هوشمند برای محاسبه فاصله ابرکانونی است.
4. با لنز بلند (لنز زاویه عریض و تله فوتو) از مناظر عکس بگیرید
استفاده از لنزهای عریض برای عکاسی از مناظر از واجبات است اما تنها عکاسان خلاق هستند که در کنار آن لنز تله فوتو در کیف دوربین خود دارند. لنز تله فوتو تصویری با عناصر فشرده تر خلق میکند و پیش زمینه و پس زمینه را بهم نزدیکتر میکند وحتی نتیجه بهتری از یک لنز فوق عرض (Ultra-wide) حاصل میکند. با زوم کردن لنزهای بلند تصاویر کوه ها و درختان جنگل ها فشرده تر به نظر می آیند. همچنین لنزهای تله فوتو زاویه دید کمتری دارند و برای عکسبرداری از مناظر خاص مناسب تر هستند.
5. با تکنیک HDR عکس بگیرید
عکاسی با محدوده ی دینامیکی بالا (HDR) تصویری با جزئیات بیشتر در همه زمینه ها از سایه ها تا های لایت ها ثبت میکند. عکاسی در حالت HDR در اصل شامل گرفتن تعدادی عکس با نوردهی متفاوت یا بصورت دستی و یا تنظیمات دوربین و ترکیب آنها برای بدست آوردن یک عکس قابل قبول است. اگر دوربین شما فاقد تنظیمات HDR است با نرم افزارهای تخصصی مانند HDRsoft’s Photomatix میتوانید همچین تصاویری خلق کنید.
در قسمت بعدی لایت روم با ادامه تکنیک های عکاسی از منظره در خدمت شما عزیزان هستیم.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
دیدگاهتان را بنویسید