خسرو سلجوقی، عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران و مجری طرح حمایت از کودک در فضای مجازی، در گفت و گو با خبرگزاری اعلام کرد که این طرح از ۲۰ اسفندماه جاری آغاز و طی مدت یک سال ، اهداف و برنامههای تعریفشده در این حوزه را پیادهسازی میکند. سلجوقی یکی از اهداف کلان تا سال ۱۴۰۰ و پایان سال ۲۰۲۰ را فراهم شدن فضای غنی از اطلاعات در سپهر اطلاعاتی کودک از طریق رشد خوشه اقتصادی محتوا و خدمات فناوری اطلاعات در حوزه کودک عنوان کرد که طرح ۲۰ تا ۲۰، در جهت تحقق بخشی از این اهداف اجرایی میشود.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با اعلام اینکه اینکه آمارهای بهدستآمده در مطالعات و نحوه استفاده و نوع کاربردهای فناوری اطلاعات برای کودکان، بیانگر لزوم داشتن برنامهای مشخص برای این حوزه است تصریح کرد: در آیین افتتاح طرح ۲۰ تا ۲۰ با حضور مسئولان کشوری علاوه بر اعلام برنامههای عملیاتی طرح، رونمایی از وبگاه طرح ، رونمایی از اولین پیمایش جامع رفتارهای مصرفی کودک در فضای مجازی و رونمایی از اولین گاهشمار مصور مناسبتها و زندگینامههای چهرههای ماندگار کودک صورت خواهد گرفت.
سلجوقی با اشاره به نتایج پیمایش رفتارهای مصرفی در سال ۱۳۹۶ کودکان ۳ تا ۵ سال در کشور گفت:
حدود ۶۶ درصد از جمعیت مورد مطالعه در این پیمایش، از وسایل الکترونیکی مثل تلفن همراه و تبلت استفاده میکنند. در گروه مصرفکنندگان، ۲۷ درصد وسیله برای خود کودک است و ۶۶ درصد از آن پدر و مادر و ۷ درصد برای خواهر و برادر بوده است.
سلجوقی اضافه کرد که بر اساس مطالعات صورت گرفته، ۴ درصد کودکان از سن شش ماهگی از ابزارهای ارتباطی استفاده میکنند و ۱۴ درصد از آنها از یکسالگی با این ابزارها آشنا شده و از آنها استفاده میکنند. بیشترین تعداد کودکان که ۳۰ درصد آنها را شامل میشود از دوسالگی، ۲۸ درصد از سهسالگی و ۲۰ درصد از چهارسالگی استفاده از این ابزارها را آغاز کردهاند.
نسل ما با اسباب بازی کامیون بزرگ شد ، نسل اخوتدها تو طویله ، بزار این نسل هم با تکنولوژی بزرگ بشن ، البته پدرمادرها خودشون کنترل و محدود میکنن