قبل از اینکه تراشه Tensor گوگل به صورت رسمی معرفی شود، شایعات گستردهای در رابطه با فاکتورهای حیاتی این پردازندهی از نظر سازنده آن منتشر شده بود. ظاهرا مقامات گوگل تلاشی برای ساخت سریعترین پردازندهی روی کرهی زمین انجام ندادهاند و بیشتر بر روی بهرهوری بیشتر این پردازنده تمرکز کردهاند. آنطور که از بنچمارکهای منتشر شده در وبسایتهای مطرح مشخص است، مسئولان گوگل به چیزی که میخواستند رسیدند اما همچنان دیدن این موضوع که این تراشه توانایی رقابت با پردازندهی اپل را ندارد، ناامیدکننده است. این در حالی است که از تاریخ انتشار و عرضهی تراشهی A12 اپل بیش از 3 سال میگذرد و تراشهی گوگل با تراشهی سه سال گذشتهی اپل نیز نمیتواند رقابت کند.
بررسی عملکرد تراشه Tensor گوگل
اکانت 9lekt در توییتر نتایج ناراحتکنندهای را منتشر کرده است که در آن، تراشهی سه سال پیش اپل در عملکردهای تک هستهای و چند هستهای موفق به شکست تراشهی گوگل شده و همین موضوع بسیاری از خریداران این محصول را گمراه کرده است. اولین نکتهای که به چشم میخورد این است که چرا گوگل از شرکت کوالکام برای تامین و یا مشارکت در ساخت پردازندههای خود کمک نگرفته است. اما اگر از زاویهی دیگر به آن نگاه کنیم، گوشیهای Pixel 6 و Pixel 6 Pro همچنان توانایی رقابت با دیگر پرچمداران اندرویدی را داراست. از طرف دیگر باید قبول کرد که نتایج بنچمارکها تنها نیمهی لیوان است. نیمهی دیگر لیوان عملکرد این گوشیهای در دستان کاربران است که ظاهرا این گوشی به خوبی از پس آنها برآمده است.
تراشههای کوالکام به گرمای بیش از حد معروف هستند و همین موضوع در باعث دردسر بساری از گوشیهای pixel 5a شده بود. اما شرکت گوگل با تراشهی Tensor خود، شاید نتایج بنچمارکهای بازار را باخته باشد اما چیزی را به دست آورده که تا به امروز تنها شرکت اپل به دنبال آن بوده است و آن هماهنگی سخت افزار و نرم افزار است. پر بیراه نیست اگر بگوییم که گوشی جدید گوگل با سیستم عامل این شرکت بسیار روانتر از دیگر گوشیهای بازار به چشم میآید. عملکرد ناامیدکنندهی این تراشه در حالتهای تک هستهای و چند هستهای هم میتواند به دلیل بهرهوری انرژی و کاهش مصرف باتری باشد. باز هم باید دید که دیدگاه مدیران گوگل برای ساخت این تلفن هوشمند چیست و تا زمانی که به دست کاربران نرسیده باشد و کاربران تجربهی خود را از استفاده کردن از آن منتشر نکنند، چیزی مشخص نخواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- چیپست Tensor گوگل معرفی شد – یادگیری ماشین هوشمند در جیب شما
- معرفی گوشی پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو گوگل | Pixel 6 و Pro
اگر دقت کرده باشید، گوگل در مراسم رونمایی از این محصول به جزئیات فراوانی در مورد هوش مصنوعی و یا الگوریتمهای یادگیری ماشین در نرم افزارها و برنامههای مختلف این گوشی اشاره کرد. اگر تمرکز این شرکت بر روی نرم افزارها و یا پردازشهای هوش مصنوعی باشد باید بگوییم که به خوبی از عهدهی آن برآمده و قطعا در سالهای آینده نتیجههای بهتری از این شرکت خواهیم دید. شرکت گوگل قطعا نقشههای بزرگی برای تراشهی خود در سر دارد اما هنوز برای به ثمر نشستن این نقشهها زود است. باید منتظر ماند و دید که در سالهای آینده چه تغییراتی برای این تراشه اعمال خواهد شد. شاید تراشهی امسال، سکوی پرش و یا نسخهی آزمایشی برای تست کردن و دیدن نتیجهی بهتر در سالهای آینده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید