دور از واقعیت نیست اگر بگوییم سال گذشته یکی از سختترین سالها برای خرید کامپیوتر و تهیه تجهیزات مرتبط با آن در ایران بود. فقدان شدید موجودی قطعات روز دنیا در کنار نوسانات بیرحمانه ارزی، عرصه را چنان بر دوستداران سختافزار کامپیوتر تنگ کرد که به ناچار، یا از خیر تهیه کامپیوتر و ارتقا سیستم خود گذشتند و یا برای خرید سادهترین و ابتداییترین قطعات Entry Level، تن به پرداخت هزینههای هنگفت دادند و در نتیجه آن به زیر بار قرض رفته و دچار فشارهای اقتصادی شدند. راهنمای خرید کامپیوتر در سال 1399 را در شرایطی می نویسیم که نه تنها امیدی به بهبود شرایط اقتصادی نیست، بلکه همهگیری بیماری کرونا چشم انداز جالبی را از وضعیت اقتصادی آینده نشان نمیدهد.
با توجه به افزایش شدید قیمت قطعات بعد از تعطیلات سال نو، توصیه اول ما به عاشقان سخت افزار و کامپیوتر، مهاجرت به کشور های دیگر است تا بتوانند ضمن زندگی در آسایش، دیگر نگران از بین رفتن ارزش پول خود نباشند و بدون دلهره، به روز ترین قطعات دلخواه خود را به قیمت مناسب تهیه کنند. در صورتی که چنین امکانی وجود ندارد، به مانند سال گذشته توصیه ما همواره خرید قطعه به قطعه کامپیوتر و در طول یک بازه زمانی است. در ایران برای تهیه یک کامپیوتر معمولی کاره راه انداز، حداقل نیاز به 20 تا 30 میلیون تومان بودجه اولیه است، تازه آنهم نه قطعاتی که دلخواه شماست، بلکه در اغلب موارد مجبور به خرید قطعاتی هستید که در بازار صرفا وجود دارند. در وضعیتی هستیم که اغلب خانواده ها چنین بودجه ای را به عنوان پس انداز برای تهیه سیستم ندارند، پس بهتر است قطعات را به تدریج و تک به تک تهیه کنید تا پس از مدتی موفق به داشتن کامپیوتر شوید. بسته به میزان پس انداز شما، پروسه تهیه کامپیوتر ممکن است حتی تا یک سال به طول انجامد، بنابراین باید صبور باشید.
با این مقدمه، به سراغ راهنمایی برای تهیه قطعات مورد نیاز یک کامپیوتر می رویم.
1. نوع کاربری خود را مشخص کنید
کامپیوتر یک دستگاه همه فن حریف است. شما می توانید با ضعیف ترین سیستم های کامپیوتری هم بازی کنید، اما به صرف وجود امکان بازی در یک کامپیوتر، نمی توان نام آن را سیستم گیمینگ نهاد. سیستم مناسب گیم خصوصیات و استانداردهایی دارد که هر کامپیوتری از آن بهره مند نیست. همچنین شاید با هر سیستمی بتوان رندر گرفت، اما سیستم مناسب رندر مقوله ی جداگانه و کاملا تخصصی است. با در نظر گرفتن این موارد، سعی کردیم یک حدود و مرز بندی بین سیستم ها بر اساس نوع کاربری آنها داشته باشیم تا اگر مثلا به دنبال یک سیستم خانگی هستید، ذهنیت کلی از قطعات مورد نیاز و حداقل ها داشته باشید.
نوع کاربری از آن جهت اهمیت پیدا می کند که با دانش و اطلاع کافی نسبت به جوانب و عملکرد مورد نیاز خود، به دنبال تهیه قطعات به صورت هدفمند باشید. توجه به حداقل ها، مبنای این جدول بوده است، بنابراین اگر بودجه خوبی دارید، سیستمی بسیار قدرتمندتر از چیزی که ما در جدول پیشنهاد داده ایم می توانید ببندید. اما اگر بودجه کمی دارید، با ادامه این مقاله همراه ما باشید.
2. ایدهآلگرا نباشید
سال 84 فکر میکردم بدون یک پردازنده رده بالا، و یک مادربرد خوب و کولر حرفه ای نمی شود درست و حسابی اورکلاک کرد؛ 10 سال بعد، به این نتیجه رسیدم که حالا تلاش خود را بکنیم تا پردازنده و مادربرد رده بالا تهیه کنیم، بعدش اگر توانایی خرید کولر خوب را نداشتیم فوقش از خیر اورکلاک می گذریم. اما حالا با این قیمت ها، کلا به این فکر می کنم که اصلا چه نیازی به اورکلاک هست؟
به همین صورتی که توضیح دادم، مجبور هستید از ایدآل های خود عقب نشینی کنید. برای داشتن یک سیستم گیمینگ حتما که نباید که پردازنده Core i7 یا کارت گرافیک RTX داشته باشید؛ حتی با Core i3 9100 و RX580 هم می توان فریم ریت شرافتمندانه ای از سیستم گرفت. به قول معین، اگر نباشد دریا، به قطره اکتفا کن. شرایط ایران که مثل یک کشور عادی نیست که انتظار داشته باشیم یک سیستم خوب up-to-date تهیه کنیم. باید بی خیال ایدهآلها شد. تنها توصیه ما این است که فقط حداقل استاندارد ها را تا جای ممکن رعایت کنید. مثلا برای سیستم پاور غیر استاندارد نبندید و یا به خاطر قیمت کمتر، اساسدی برند متفرقه یا مادربرد بدون گارانتی تهیه نکنید.
3. از گلوگاه دوری کنید
به صورت عامیانه، اگر قطعه ای در کامپیوتر به دلیل ضعف ذاتی مانع از رسیدن دیگر قطعات به حداکثر توان خود شود، آن قطعه گلوگاه ایجاد کرده است و می بایستی با مدل قوی تر عوض شود. مثلا اگر کارت گرافیک شما خیلی قوی تر از پردازنده شما باشد، نمی توانید از حداکثر توان آن استفاده کنید چرا که پردازنده ناتوان از تحلیل و پردازش به موقع حجم اطلاعاتی است که از / به سمت کارت گرافیک روانه می شود. پس بهتر است به هنگام انتخاب قطعات، تناسب را رعایت کنید؛ به قول دیالوگ معروف فیلم کمال الملک: کار جهان به اعتدال راست میشود، همهچیزمان باید به همهچیزمان بیاید.
بخش Bottleneck Calculator در سایت PC-Builds می تواند راهنمای شما در اندازه گیری تناسب میان پردازنده و کارت گرافیک باشد. مطابق اطلاعات این سایت، گلوگاه زیر 30 درصد قابل قبول است و می توان گفت دو قطعه با هم مچ هستند.
این را هم به خاطر داشته باشید که کامپیوتر بدون SSD از گلوگاهی به اسم هارد دیسک رنج می برد، بنابراین همیشه باید تهیه یک SSD را در اولویت اول خرید قرار داد.
4. قدرت خرید خود را ارزیابی کنید
اگر در زندگی نان بازوی خود را می خورید، یعنی نمی توانید بودجه کافی برای خرید یکباره کامپیوتر فراهم کنید؛ بنابراین به صورت قطعه به قطعه برای خرید باید اقدام کنید که آن هم اگر بتوانید از هزار خرج واجب دیگر بزنید تا کم کم پول جمع کنید و کنار بگذارید شاید بشود کاری کرد. مثلا برای خرید ارزانترین پردازنده مخصوص سیستم گیمینگ، حداقل بودجه ای معادل 150 دلار (حدودا بین 2 تا 5 میلیون تومان) مناسب است که می توان به وسیله فوتو سنتز و نخوردن و نیاشامیدن در مدت دو ماه آن را جمع کرد. یا برای سیستم اداری می توانید نصف این میزان را در نظر بگیرید. پس از تهیه این قطعه، می توانید برای مادربرد و دیگر قطعات بودجه در نظر بگیرید و سعی کنید در ماه های بعدی پس انداز کنید. همیشه آمادگی افزایش قیمت را داشته باشید! هرچه خرید قطعه ای را به عقب بی اندازید، احتمال گرانتر شدن و ناموجود شدن آن بیشتر است.
پر واضح است در روزگاری که مردم در تهیه نیاز های اولیه خود دچار سختی هستند، دیگر توان خرید کامپیوتر نیست. اما کامپیوتر هم جزئی از نیازهای اولیه هر انسان است. هرچند در هرم سلسله مراتب نیازهای انسان نامی از کامپیوتر برده نشده، اما برای ثبت نام در هزار و یک سایت و مجموعه و حتی دریافت یارانه، نیاز به کامپیوتر و تجهیزات مرتبط با آن بشدت حس می شود. دیگر روزگاری نیست که بتوان بدون کامپیوتر زندگی گرد، پس هرچند بسیار گران، اما برای تهیه آن باید کوشید و در این میان، به قول آقای رییس جمهور، هرچه لعنت دارید برکسی لعنت کنید که این شرایط را برای کشور بوجود آورد.
5. مشاوره بعد از خرید ممنوع
بعد از امتحانات نهایی، بدترین کار ایستادن در حیاط مدرسه و بررسی پاسخ صحیح سوالات امتحان با دیگر همکلاسی ها است. وقتی امتحان را داده ایم و تمام شده است، دیگر دانستن پاسخ صحیح سوالات به چه کاری می آید؟ فرض کنیم متوجه شویم فلان پاسخ ما به فلان سوال اشتباه بوده، دانستن پاسخ درست دیگر چه فایده ای دارد به غیر از اعصاب خوردی؟
بنابراین، پس از خرید، هرگز از کسی راجب آن نظر خواهی نکنید! هر مشاوره ای لازم دارید، هر تحقیقی نیاز دارید، پیش از خرید انجام دهید. پس از خرید، دیگر مشاوره فایده ای ندارد. ارزان خریده باشید، گران خریده باشید، اگر بدترین خرید دنیا هم که باشد، اهمیتی ندارد؛ فقط به این فکر کنید هرچه که بوده، خوب خریدین، شما تصمیم درستی برای خرید گرفته اید و آن بهترین انتخاب شما بوده است. بالاخره کاری است که شده، پس نه خود به آن فکر کنید و نه راجب خرید آن از کسی نظر بخواهید.
6. کمک فنی بگیرید
اگر از نحوه بستن یک سیستم کامپیوتری اطلاعی ندارید، و یا به هر شکل، نیاز به مشاوره یا کمک دارید، بهتر است از کسی یا شخصی کمک بگیرید. این شخص می تواند فروشنده قطعات باشد و یا می تواند یک متخصص سخت افزار باشد و یا هر کسی که شما به نظر ایشان اعتماد دارید. فروم های تخصصی کامپیوتر مانند فروم سخت افزار می تواند محل مناسبی برای دریافت مشاوره باشد. همه در انتخاب مشاور آزاد هستند اما اگر کسی را به عنوان مشاور انتخاب می کنید، تمام نظراتش را اجرا کنید و فقط از یک منبع یا یک شخص واحد مشاوره بگیرید.
هفته اول اسفند ماه به یکی از دوستان مشاوره سیستمی برای رندر دادیم که به دلیل قرارگیری ایران در لیست سیاه FATF قیمت ارز بالا رفت، و اجناس یک شبه گران شد. در سیستمی که با بودجه 55 میلیون تومان روز پنج شنبه پیشنهاد شد به فاصله 48 ساعت در روز شنبه با 3.5 میلیون تومان افزایش قیمت مواجه شدیم. به صاحب سیستم عرض کردیم اشکالی ندارد و بخر، اوضاع بدتر می شود؛ اما ایشان زیر بار نرفتند و در نهایت کل خرید کنسل شد. آن زمان 3.5 میلیون تومان افزایش قیمت باعث کنسل شدن شد، اما حالا همان سیستم را نمی توان با 70 میلیون تومان هم جمع کرد. پس اعتماد به مشاور حرف اول را می زند، چرا که جلوی ضرر را می گیرد.
همچنین بعضا دیده شده است بسیاری از افرادی که اطلاع کافی نسبت به سخت افزار کامپیوتر ندارند، به سراغ چند نفر می روند و هر کسی حرف خودش را می زند و بدتر کاربر را گیج می کنند. این موضوع اصل مشاوره دقیق فنی را زیر سوال می برد. پس بهتر است فقط یک شخص را انتخاب و صرفا به حرفهای ایشان گوش دهید و نظراتش را اجرا کنید.
7. مرحله انتخاب قطعات سیستم
با ذکر این نکته که طبقه بندی جداول زیر، صرفا مقایسه حدودی قدرت قطعات را نشان می دهد؛ برای بررسی دقیق تر قدرت پردازنده ها در نرم افزار ها و بازی های مختلف، تحقیق میدانی لازم است. اما به جهت راهنمایی و سهولت در طبقه بندی به صورت کلی می توان قطعات را بدین شکل که در جداول نشان داده شده، طبقه بندی کرد.
پردازنده و مادربرد برای گیمینگ
لیست پردازنده های رده بالای مناسب سیستم های گیمینگ در جدول فوق نمایان است. در صورتی که حداقل می توانید تا 20 میلیون تومان بودجه فقط برای خرید پردازنده و مادربرد کنار بگذارید، از میان پردازنده های این طبقه در کنار مادربردهای Z390 مخصوص اینتل و X570 مخصوص AMD استفاده کنید. به یاد داشته باشید اگر سیستم را صرفا برای گیمینگ می بندید، پردازنده های اینتل قوی ترند و در کل عملکرد بهتری نسبت به AMD در گیم دارند. برای گیمینگ ترکیب پردازنده های فوق در کنار کارت های گرافیک رده بالا و مانیتور های 2K و 4K غوغا می کند.
یک پله پایین تر در رنج تا 15 میلیون تومان، برای گیمینگ می توانید از پردازندههای ضریب بسته اینتل بهره بگیرید. AMD در این رده چیز قابل قبولی ارائه نکرده است بنابراین بهترین انتخاب ترکیب پردازنده های ضریب بسته اینتل با مادربرد های H370 و B360 است. برای گیمینگ این پردازنده ها خوراک کارت های گرافیک میان رده رو به بالا، و مانیتور های FHD و 2K هستند.
یک سطح پایین تر در رنج قیمتی تا 10 میلیون تومان، به حداقل ها برای گیمینگ میرسیم. جایی که هم AMD و هم INTEL حرفهای زیادی برای گفتن دارند. به یاد داشته باشید مادربرد های سری 300 اینتل با نسل 8 و 9 سازگار هستند و نسل 7 صرفا با مادربرد های سری 200 سازگاری دارد. در بخش AMD اما می توانید گزینه های خوبی را با توجه به بودجه داشته باشید. مادربرد های سری X300 و X400 و X500 ای ام دی، همه با پردازنده های نسل 2 و 3 رایزن سازگاری دارند به شریط ارتقای بایوس مادربرد و چک کردن سازگاری از طریق بخش CPU Compatibility سایت سازنده مادربرد. ترکیب این پردازنده ها با کارت های گرافیک میان رده به همراه مانیتور FHD نتیجه بسیار دلچسبی برای بازی به همراه دارند.
پایین رده ترین پردازنده ها اصولا برای سیستم های اداری و خانگی کاربرد دارند و از نظر فنی نمی توان نام آنها را گیمینگ نهاد. اما با توجه به قیمت بالای پردازنده ها، این جدول را صرفا برای راهنمایی و تشخیص قدرت مقایسه ای پردازنده ها تهیه کردیم. اگر هدف گیمینگ است به سراغ مانیتور های 17 و 19 اینچی HD و کارتهای گرافیک رده پایین بروید.
پردازنده و مادربرد برای رندرینگ
در بحث رندرینگ، پردازنده های پر قدرت AMD، اعم از مدلهای چند ده میلیونی تردریپر نسل سوم، و Ryzen 9، در اولویت هستند. اصولا اشتباه محض است اگر برای رندرینگ به سراغ پردازنده های تیم آبی بروید. پیشنهاد ما این است برای سیستم های رندر در سطح و کلاس A، به دنبال ترکیب پردازنده های رایزن 9 AMD با مادربرد های X570 باشید. ترکیب قدرت چند کارت گرافیک و RAID کردن SSD های NVMe، خوراک این پردازنده هاست.
یک پله پایین تر، هنوز پردازنده های AMD جذابیت های خودشان را دارند. اگرچه نسل سوم رایزن به حق، پرچمش برای رندرینگ بالاست. اما برای دوستانی که رندر های ویدیویی و مصارف ادیت عکاسی دارند، پردازنده های اینتل در صورتی که قیمت بهتری داشته باشند، مناسب ترند.
در کلاس C پردازنده ها، که عملا می توان گفت هیچ کدام مناسب رندر نیستند اما به دلیل اینکه ممکن است دوستان رندرکار با بودجه محدود هم به سراغشان آیند، لیست فوق تهیه شده است. پردازنده های AMD با مادربرد های سری 300، 400 به خوبی مچ می شوند. پردازنده های اینتل نیز، با مادربرد های سری 300 اینتل ترکیب خوبی را تشکیل می دهند.
کارت گرافیک
در مورد کارتهای گرافیک مخصوص رندرینگ نمی توان راهنمایی عمومی ارائه کرد و نیازمند بحث تخصصی مبتنی بر نوع نرم افزار مورد استفاده است. بنابراین ما در بخش کارت گرافیک این مقاله، صرفا به راهنمایی برای سیستم های گیمینگ خواهیم پرداخت.
جدول فوق، رده بندی کارت های گرافیک نسل Turing انویدیا را به خوبی نمایش می دهد. از ارزانترین (در بالای جدول) تا گران ترین گزینه ها را می توانید متناسب با دقت مانیتور خود انتخاب کنید.
گرافیک های کلاس A
شامل کارتهای گرافیکی است که اگر تصمیم جدی به بازی در دقت 4K دارید در ترکیب با پردازنده های گیمینگ کلاس A، بهترین نتیجه را به شما می دهند. کلیه کارتهای گرافیک بالای 10 میلیون تومان، از RTX2070 به بالا در این رسته از گرافیک ها طبقه بندی می شوند. در سمت AMD، کارتهای گرافیک AMD Radeon RX 5700XT و AMD Radeon VII نیز در این دسته قرار می گیرند.
گرافیک های کلاس B
در صورتی که بودجه شما را مجبور به انتخاب از دسته پایینتری از کارتهای گرافیک می کند، باید به سراغ سطح B این کارت ها بروید که مناسب بازی در دقت FHD و 2K هستند. کارتهای گرافیگی مانند RTX2060 Super و از نسل قدیمی تر، کارتهایی مانند GTX1070Ti، و RX 5700 و RX Vega 64 می توانند در این رنج پله ی اول خوبی برای بازی در مانیتور ها با دقت 2K باشند. در این سطح از گرافیک بازی در 4K را فراموش کنید.
گرافیک های کلاس C
برای بازی در دقت فول اچ دی یا 1080P، می توانید به سراغ گزینه های مانند کارتهای گرافیک GTX1660، تا GTX1660Ti از نسل جدید بروید. بهترین کارت گرافیک برای بازی در دقت فول اچ دی RTX2060 است. کارتهای گرافیک ضعیف تر در این رسته، شامل RX580 و GTX1060 6G و در نهایت RX570 می شود. در این میان کارتهای RX580 و GTX1060 6G اولویت و توصیه اول ما برای بازی در فول اچ دی به شمار می رود.
گرافیک های کلاس D
پایین ترین Level برای کارت های گرافیک در رنج بین 3 تا 5 میلیون تومان قرار می گیرند. شامل کارتهای مانند GTX1650 و کارت گرافیک GTX1050Ti می شوند، که می توانند بازی ها را با جزییات منصفانه در دقت فول اچ دی روان اجرا کند.
مانیتور
سال گذشته در راهنمای خرید توضیح مفصلی در مورد انتخاب مانیتور دادیم که خیلی کاربردی از آب در نیامد. بخصوص با این قیمت های فضایی امسال راهنمایی پارسال دیگر اصلا کاربردی نیست. بنابراین فقط خصوصیات مهم را بازگو می کنیم تا بتوانید در هنگام خواندن مشخصات، به ارزیابی مناسبی نسبت به عملکرد مانیتور برسید. هر مانیتوری که قیمت آن به بودجه شما نزدیک بود و این خصوصیات را بر اساس نوع کاربری شما داشت، می تواند گزینه خوبی باشد.
یک مانیتور خوب دارای این خصوصیات است:
- دقت آن حداقل 1080P یا F.HD باشد. (هرچه رزلوشن بیشتر باشد وسعت تصویر نمایش داده شده بیشتر است در عوض کارت گرافیک قوی تری نیاز دارد)
- زاویه دید 178 درجه افقی/178 درجه عمودی باشد
- شدت نور آن بین 250 تا 350 نیت (کاندلا) باشد
- میزان تاخیر Response Time آن بین 1 تا 5 میلی ثانیه باشد (هرچه کمتر برای بازی مناسبتر)
- دقت sRGB آن بالای 87 درصد باشد (هرچه به 100 نزدیکتر باشد برای کارهای گرافیکی مناسبتر است)
- نرخ به روز رسانی 60Hz به بالا داشته باشد (هرچه بالاتر برای بازی بهتر)
- دارای دو امکان Flicker Free و Low Blue Light برای محافظت از چشم باشد
- مانیتور های گیمینگ دارای قابلیت Free Sync و G.Sync پارگی تصویر کمتری در بازی دارند
- مانیتور های مخصوص مهندسی بهتر است دارای امکان CAM/CAD باشد
حافظه موقت RAM
برای انتخاب رم، طبقه بندی را متناسب با مادربرد و پلتفرم باید در نظر گرفت. برای کلیه مادربرد های X570، Z390 و Z370 که با ترکیب پردازنده های ضریب باز بسته شده اند، رمهای فرکانس 4133MHz به پایین مناسب هستند؛ اگرچه فرکانس های بالاتر از این میزان هم ممکن است بر روی پردازنده و مادربرد های High End این پلتفرم ها اجرا شوند اما امکان رسیدن به فرکانس های بالاتر از این میزان کمی به شانس هم بستگی دارد. از این رو ما اصل را بر روی امکان عملیاتی فرکانس خریداری شده در میدان عمل قرار می دهیم و فعلا توصیه نمی کنیم رمی بالاتر از میزان فرکانس 4133 تهیه کنید.
از نظر حجم، کلیه بازی ها می توانند به خوبی با 16 گیگابایت رم در سیستم های دو کاناله اجرا شوند، اما، برای گرافیک های کلاس A، استفاده از حداقل حجم 32 گیگابایت رم توصیه می شود. این توصیه الزامی نیست اما برای پیشگیری از هرگونه گلوگاه بهتر است از حداقل این میزان از حجم رم با فرکانس 3400 تا 4000 مگاهرتز استفاده شود. استفاده از مدلهای RGB بنابر سلیقه کاربر توصیه می شود.
برای کلیه مادربرد های H370، B360، H310، رمهای فرکانس 2666MHz پیشنهاد می شود. مجددا توصیه اکید ما به استفاده از 16 گیگابایت رم به صورت دو کاناله است.
مادربرد های AMD B450، B350 و A320 نیز می توانند از رمها با فرکانس پایه 2400MHz تا 3200MHz استفاده کنند. به غیر از سیستم های اداری و خانگی، در هیچ حالتی حجم کمتر از 8 گیگابایت به صورت دو کاناله پیشنهاد نمی دهیم.
هارد دیسک
در حال حاضر جدی ترین برند مطرح در بازار هارد دیسک ها برای نیاز های عمومی Western Digital است و بقیه برند ها به دنبال آن قرار می گیرند. نه اینکه لزوما وسترن دیجیتال بهترین باشد، اما نسبت به بقیه در حال حاضر مطرح تر است، از این رو راهنمایی ما هم بر اساس طبقه بندی هارد دیسک های وسترن دیجیتال است. وسترن دیجیتال از رنگ ها برای طبقه بندی هارد دیسک های خود بهره برده است.
هارد دیسک های رنگ طلایی Gold مخصوص مصارف Data Center، رنگ قرمز Red و Red Pro مخصوص استفاده در NAS، و رنگ بنفش Purple مخصوص استفاده در سیستم های امنیتی ضبط تصاویر DAS ،NVR و یا CCTV است.
در لیست فوق از هارد دیسک های بلک، تنها مدلهایی قرار گرفته اند که در سال 2018-2019 تولید شده اند. از نظر قیمت و از نظر بعد اقتصادی، واقعیتش توصیه ما بر این است به هیچ عنوان بر روی هارد دیسک های بلک سرمایه گذاری نکنید، بهتر است هزینه را جاهای دیگر انجام داد، ولیکن اگر دوست داشتید از بهترین ها در کیس خود استفاده کنید، از لیست فوق، با توجه به قدرت و سرعت یکی را می توانید انتخاب کنید. فقط نیم نگاهی به میزان وحشتناک نویز تولید شده توسط این درایو ها هم داشته باشید که مجبور به تحمل آن هستید.
در مورد هارد دیسک های خوش قیمت تر آبی نیز می توان به لیست زیر رجوع کرد:
به مانند لیست قبلی، این جدول متشکل از مدلهایی است که در سال 2018-2019 تولید می شوند و مابقی درایو هایی که در این لیست حضور ندارند، منسوخ و دیگر تولید نخواهند شد. پیشنهاد اصلی ما سرمایه گذاری بر روی درایو WD10EZEX است، تنها مدل 7200 دور موجود که کمترین نویز را در میان دیگر درایو های موجود در هر دو لیست دارد.
اساسدی
حافظه های SSD تنوع و اشکال فراوانی دارند، به همین جهت پیشنهاد می شود اگر با اساسدیها آشنایی ندارید، ابتدا مقاله آشنایی با انواع اساسدیها از نظر درگاه اتصال را مطالعه بفرمایید.
هر چه حجم اساسدیها بیشتر باشد سرعت و دوام آنها بیشتر است و در نتیجه گران قیمتتر هستند. برای مقایسه بهترین اساسدیهای NVMe دنیا می توانید به جدول فوق مراجعه بفرمایید. خدا رو شکر دو سوم این لیست اصلا در ایران موجود نیست، بنابراین پیدا کردن بهترین اساسدیها در بازار ایران اصلا کار سختی نیست.
البته برای مقایسه صرفا مدل یک ترابایتی این اساسدیها در جدول آمده است که می توان به طور کلی، توانایی آنها را در حجم های مشابه تسری داد و بر همین اساس و ترتیب رده بندی کرد.
به یک نکته در اینجا اشاره کنم، و آنهم حضور حافظه Intel 905P Optane در آخر جدول است که اگرچه از نظر سرعت بسیار عقبتر از دیگر اساسدیهای روز دنیاست اما به دلیل طول عمر بالا، برای استفاده در سیستم های Work Station مجهز به پردازنده های پر قدرت تردریپر نسل سوم، از بقیه موارد مناسب تر است. نام Optane را با قابلیت حافظه های Optane در مادربرد های Z370 و Z390 اشتباه نگیرید، اس اس دی 905P اینتل مانند دیگر اس اس دی ها می تواند در سیستم های مبتنی بر پلتفرم AMD هم کار کند.
برترین اساسدیهای ساتا نیز در تصویر فوق رده بندی شده اند. 2 نکته را به یاد داشته باشید:
- شرکت توشیبا، برند اساسدی Plextor را از شرکت Lite On خریده است. بنابراین دیگر چیزی به اسم پلکستور نخواهیم داشت.
- شرکت وسترن دیجیتال، شرکت SanDisk را خریده است و اساسدیهای ساندیسک عموما همان اساسدیهای ریبرند شدهی وسترن دیجیتال هستند. بنابراین پول اضافی بابت برند ساندیسک ندهید.
خنک کننده (کولر)
پردازنده های رایزن AMD از هر نسلی تقریبا همه به ایرکولر خوب و پرقدرت مجهز هستند. با توجه به اینکه AMD فرکانس پردازنده های رایزن را تا خرخره بالا آورده است، عملا هیچ فضایی برای اورکلاک پردازنده های رایزن وجود ندارد، بنابراین وقت و پول خود را برای تهیه کولر بهتر برای پردازنده های رایزن دور نریزید.
تنها برای پردازنده های اینتل، آن هم در مدلهای ضریب باز، نیاز به تهیه کولر است. اگر قصد اورکلاک ندارید، می توانید از ایرکولر های خوش قیمت گرین و کولرمستر در رنج قیمتی 600 تا 2 میلیون تومان استفاده کنید. اگر می خواهید یک پله بالاتر هزینه کنید، سراغ محصولات خوش ساخت Noctua بروید اگر که موجود بود.
اگر قصد اورکلاک به صورت جدی دارید، باید 4 تا 7 میلیون تومان حداقل هزینه برای واترکولر دهید، که منطقی نیست. شما فرضا در بهترین حالت 10 درصد قدرت بیشتر را با اورکلاک تجربه خواهید کرد که ارزش چنین هزینه ای را ندارد. در پردازنده های ضریب بسته و رده پایین اینتل، اغلب کولر استوک پردازنده کفاف خنک سازی آن را می دهد و نیازی به تهیه کولر نیست. به هنگام تهیه ایرکولر و واترکولر، به قابلیت های کیس خود توجه کنید که توانایی پذیرایی از کولر مورد نظر شما را داشته باشد.
کیس و پاور
در مورد پاور، خیلی به رنگ ها (گولد،پلاتینیوم، تیتانیوم) توجهی نکنید؛ در ایران قیمت برق بسیار ارزان است و اهمیتی ندارد پاور شما طلایی است یا پلاتینیومی. تصور نکنید اگر یک پاور پر قدرت برای سیستم تهیه کنید به قطعات لطف کرده اید. بر عکس، اگر پاور انتخابی شما دائما کمتر از 10 درصد توان خود مصرف داشته باشد، شما آن پاور را تحت فشار شدید قرار داده اید. پس تناسب را برای پاور هم رعایت کنید. حتما سعی کنید با کمک موتور محاسبه گر Outervison از میزان مصرف سیستم خود مطلع شوید و پاور سیستم را نهایتا 100 وات بیشتر بردارید.
برای سیستم های اداری خیلی مهم نیست پاور معتبر باشد، اما برای مصارف خانگی، گیمینگ و رندرینگ حتما از پاور های معتبر استفاده کنید. شرکت هایی که پاور های معتبر و مطمئن در بازار ایران دارند، گرین، کولرمستر، انرمکس، انتک، سیلوراستون، کورسیر و ایسوس هستند.
در مورد کیس، نوشتن راهنمای خرید آنچنان کاربرد فنی ندارد، چراکه در سال جدید به لطف ارزش بالای پول ملی، یک کیس 200 هزار تومانی به قیمت 2 میلیون تومان به فروش می رسد. با این قیمت ها اگر سیستم را بر روی میز اسمبل کنید بسیار به صرفه تر است. اگر توانایی مالی وجود دارد، سعی کنید یک کیس استاندارد، با درگاه های متنوع USB 2 و USB 3 تهیه کنید. سعی کنید پایه های کیس حتی الامکان بلند باشد و پنل درگاه های آن در قسمت بالای کیس قرار داشته باشد. وجود فن های پیش فرض بر روی کیس یک عامل مثبت در عملکرد کولینگ کیس به شمار می رود. کیس را از نظر سازگاری با ابعاد کارت گرافیک، و قابلیت پذیرایی از ابعاد ایرکولر و واترکولر ها حتما مورد بررسی قرار دهید.
در پایان، با آرزوی تندرستی برای همه ی شما دوستان، امیدواریم وضع اقتصادی برای مردم ایران بهتر شود. مثل همیشه، سوالات مربوط به راهنمایی برای خرید قطعات در پایین این مطلب پاسخ داده می شود.
سلام
من مقاله شما رو خوندم
و ازتون یه راهنمایی کوچک میخوام
من یه گیمرم کهمیخوام بازی های نسل بعد رو با حداقل 30 یا 60 فریم بازی کنم
این مشخسات کامپیوتر بنظرتون خوبه
کارت گرافیک ASUS DUAL GTX 1060 O6G
پردازنده Intel Core i7 9700
پاور Cooler Master MasterWatt 750
هارد دیسک WD Black 1TB
مادربرد ASUS PRIME Z370-A II
حافظه اس اس دی SAMSUNG 860 EVO SATA 250GB
رم Team Group T-Force Xtreem ARGB 16GB Dual 3200MHz CL16
کولر پردازنده GAMDIAS CHIONE E2-120R
کیس Awest GT-AV08-BG
بنظرتون این مشخصات خوبه چون میخوام کار وبسایت نویسی هم شروع کنم
بودجمم تا 50 تومنه بنظرتون این مناسبه (قیمت دارم)
لطفا راهنمایی کنید ممنوم از سایت خوبتون
سیستم خوبیه اما به نظرم با 50 میلیون بهتر از اینها میشه سیستم بست. هر زمان خواستید اقدام به خرید کنید بفرمایید لیست پیشنهادی بدم خدمت شما.
ممنونم میشم بفرمایید
میشه لیستو بگین نیاز دارم
آقا ماشیونو گرون میکنین چیزی نمیگیم. گوشتو گرون میکنین بازم چیزی نمیگیم.گوشیو گرون میکنین چیزی نمیگیم. دلارو هر روز یه 100 بهش اضافه میکنین چیزی نمیگیم. اخه چرا باید قطعات کامپیوترم گرون کنین؟ یه رم 8 گیگ که قبل سال 95 یه روز گدایی میکردی پولش در میومد ولی الان یه ماه حمالی کنی به زور پولش در میاد. اینم شد زندگی. اینا فقط از مردم میکنن گرونی نه به امریکا ربط داره و نه کشورای دشمن. اخرشم انتظار دارن با این گرونی طرف یه کاره بشه.
راهنمای خرید کارت گرافیک در سال 99:
نخرید گرونه xD
سلام واقعا از اولش تا اخرش داشتم به امریکایی ها حسرت میخوردم که هیجانات زندگی توی ایرانا ندارن (:
بگذریم یک سوال با بودجه 60 میلیون به نظرتون یک سیستم 4k گیمینگ بخرم (با مانیتور و موسو کیبورد و هدفون ) بودجه اوکی هست ؟
و اگه هست لطفا پیشنهاد خودتونو بگید( اگه میشه هدفون over ear باشه) و این که این سیستم میتونه تا چند سال دیگه گیما را با 4k پشتیبانی کنه؟
بله اوکی هست سیستم پیشنهادی هم میخوای کمکت میکنم
سلام میخواستم ی سیستم جمع کنم قیمتش نهایت 8یا9ملیون (باتمام وسایل مانیتور،ماوس و….) بشه شما چی پیشنهاد میکنید؟ ممنون میشم پاسخ بدید
سلام به شما
سوال اول ایا لپ تاپ برای کار گیمینگ جوابگو هست ؟
سوال دوم بین لپ تاپ lenovo legion y540 و asus fx50 و acer nitro5 و asus rug strix و legiony545کدوم پیشنهاد میدین؟
سوال سوم در کل لپ تاپ گمینگ بین ۱۹ تا ۲۱ میلیون چه موردی بهتر هست؟
سلام وقت بخیر میخواستم بدونم با بودجه ۲۰ میلیون یه سیستم گیمینگ و مانیتور ۱۰۸۰p با fps ۱۰۰ به بالا میتونم تهیه کنم؟اگه میشه جزئیات سیستم رو بگین ممنون میشم
سلام دوست عزیز میتونید از راهنمای خرید زیر که توسط کارشناسان ما تنظیم شده استفاده کنید:
https://bit.ly/3eFk7OH
سلام متن زیبا و جانگدازی بود. مخصوصا اون قسمت که به طعنه گفتید “خدا رو شکر دو سوم این لیست اصلا در ایران موجود نیست” رو خیلی خوب درک کردم. خودم همیشه دنبال چیزای عجیب غریب توی دنیای کامپیوترم(البته توی ایران عجیب هست) مثل کروم بوک، مانیتور پرتابل و گرافیک اکسترنال یا حتی یک mini pci-e v8.0 exp gdc ! ولی متاسفانه برای خرید این چیز ها تنها راه خرید از سایتای واسطه ی سفارش از امازون هست که باید حداقل 3 تا 7 میلیون ناقابل بیشتر پول خرج کنیم.
بگذریم.
راستیتش متاسفانه من ایده آل گرا هستم و همیشه این جمله معروف تو ذهنم هست که اونقدر پولدار نیستم تا جنس ارزون بگیرم و همیشه قطعات رو بیشتر از دوران معمولی ای که بقیه نگه میدارن استفاده میکنم. یه جورایی حتی وابسته میشم به سیستمم. برای مثال همین لپتاپ که باهاش تایپ میکنم برای 8 سال پیش هست و هنوز برام خوب کار میکنه. شاید اون موقع بهترین بازی های اون زمان رو 120 فریم میگرفتم در بالاترین کیفیت ولی بازیای الان رو 30 فریم در کیفیت متوسط. و قصد خرید سیستم خوب دارم. ( لپتاپ گیمینگ؟ با این قیمتا هرگز بتونم )
اما ناله رو کنار بذارم و بیشتر از این وقت شمارو نگیرم .خوب 8 سال پیش خرید برای ایده آلیست راحت بود اما الان واقعا غیر ممکنه. به خاطر همین الان دو راه دارم:
یک راه خرید بهترین قطعات در کیبرد، موس، مانیتور، کیس! اس اس دی و وپاور هست که بتونه برام 10 سال عمر کنه و در کنار این ترکیب یک پردازنده 3400 جی با مادربرد و رم متوسط هست که بعدا در طی دو تا سه سال به ترتیب مادربرد +سی پی یو ، رم و گرافیک رو ارتقا بدهم.
راه دو : ترک عادت کنم ( که موجب مرض هست ) و همه چیز را در حد متوسط بگیرم؟
ترک عادت کن ، چاره ای نیست 🙁
با سلام
ببخشید دنبال یه سیستم گیمینگ خوب در حد 17،18 میلیونم که باهاش استریم انجام بدم
با این وضع بازار پیشنهاد شما چیه؟
سلام دوست عزیز، فعلا با این قیمت چیزی یافت می نشود، کمی صبر کنید گفتند ظرف یک ماه آینده قیمت ها متعادل تر خواهند شد.
متعادل که نشد هیچ الان نابود شد عملا
سلام و خسته نباشید
یه سوال کلی
من الان یه سیستم استوک می خوام بگیرم حدود 9 تومن
برای کار های گرافیکی
به نظرتون صبر کنم یا همین الان اقدام کنم ؟
آیا در ماه های آینده کاهش هزینه داریم ؟؟
سلام
توی این مملکت ما تا حالا ندیدیم چیزی گرون بشه و بعد دوباره به قیمت قبلی برگرده.بخرید بهتره
چرا من دیدم
سال پیش تو گوشی 1.5 میلیون ضرر کردم
سلام
خسته نباشید
من قصد بستن یه سیستم رو داشتم
میخواستم ببینم به نظر شما الان سیستم ببندم به صرفه تره یا ریسک کنم و برای کارت های گرافیک نسل بعد amd و nvidia صبر کنم.
و اگه الان به نظر شما بهتره که سیستم ببندم
کارت گرافیک رده بالایی مثل 2070 super پیشنهاد میکنید یا 1660 s و صبر برای نسل بعد گرافیکا؟(سال اینده ایشالا مشکلی برای بودجه کارت گرافیک ندارم)
یه نکته دیگه بحث داشتن dlss در کارت های گرافیک rtx هست به نظر شما میتونه ملاک برتری خوبی در اینده نسبت به amd باشه؟
و سوال اخرم یه مادربرد b450 با توجه به قیمت مناسبش انتخاب خوبی برای ryzen 3600 x هست؟
سلام
یه لطف کنید یه سیستم کامل زیر 5 میلیون تومن پیشنهاد بدید برای کارهای خانگی (اصلا گیم بازی نمیکنم)
تنها کاری که انجام میدم آموزش آنلاین زبان هست بعلاوه ویرایش آماتور ویدیو با برنامه Ulead و استفاده از Snagit
نو و استوک و هر جوری باشه مهم نیست. لطفا یه پیشنهاد بدید.
ممنون
سلام در کامنت های همین پست یک سیستم 6 میلیونی پیشنهاد شده اگه بودجتون کمتره میتونید یه قطعه مثل اس اس دی رو بعدا تهیه کنید
شما اصلا به فکر خرید زیر 10 میلیون نباش چه برسه به 5 میلیون
یک رم 8 گیگ نسبت به ddr مادربوردت بگیر. اگه سوکت سیپیوت رو میدونستم میتونستم از نظر همون سوکت پیشنهاد بدم بهت. اگه سوکتت رو میدونی چیه و بالاتر از سوکت 775 هست سی پی یو سری i5 بگیر اگه پولت به i5 نمیرسه سری i3 بگیر. گرافیک های rx برای کارهای گرافیکی و سیستم خانگی خوبه.
سلام ببخشید من هر جور شده باید ی سیستم حدود 3 میلیون دست و پا کنم چون واقعا کارم گیره و مجبورم…میخوام دست دوم بگیرم میشه راهنمایی کنید باید با اون قیمت حدودا چه مشخصاتی رو سیستم داشته باشه…مثلا تو اون قیمت گرافیک و پردازنده و حافظه و امثالهم رو با چه مشخصاتی باید توقع داشته باشم….ممنون میشم فوری و با ی جواب تقریبا کامل نظرتونو بگین…پیشاپیش ازتون ممنونم
دوست خوبم واقعا امکانش نیست بتونم مشاوره برای خرید سیستم دست دوم بدم. خیلی تنوع زیاده و قطعات متفاوت. شما اگر سیستمی به نظرت رسید، اینجا کانفیگش رو بنویس بگم ارزش داره یا نه.
سلام. آرمین جان بسیار از این مقاله لذت بردم
ی سوال داشتم…..
این سیستم خوبه با قیمت 15 میلیون
Ram 2×8 16gb 3200mhz
cpu: core i7 6800k 3.3ghz 6 هسته ای
Rx 580 8gb gddr5 256bit
power: 700wt
Hdd: 2tb
ssd: 256gb
مادربردشم یادم نیست با کیس ولی مدلش عالی بود… میخواستم بگم ارزش داره تا 10 سال همون gta v و این چیزا بازی کنم (ردد که نه ولی فورزا و پی اس و کالاف و بتلفیلد و مکس پین و مافیا و واچ داگز و فارکرای و اساسین و جاست کاز بازی کنم) بنظرتون این سیستم مناسبه؟؟؟ روی very high یا high بدون لگ؟؟؟
سلام دوست خوبم
منظورتون اینه این سیستم دست دوم رو میخواین تهیه کنید؟
سیستم بدی نیست در کل، خوبه. برای بازی هایی که نام بردین، RX580 خوبه ولی برای بازی های آینده شاید بعدا به یه کارت گرافیک قوی تر نیاز پیدا کنید.
سلام.
شما برای سیستم من n1996 .البته تاcpu qure 2quad پشتیبانی مکند
چه کارت گرافیک و کارت اس اس دی
پیشنهاد می کنید.
سیستم بسیار قدیمیه دوست عزیز.
سلام خسته نباشید .میشه لطفا سیستم با قیمت حداکثر ۱۰ تومن واسه کارهای گرافیکی مثلا نرم افزار های پریمیر یا افتر افکت پیشنهاد بدین ؟اصلا با این قیمت کارم ر راه میندازه؟ممنونم
سلام
مادربورد کامپیوتر من n1996 است.البته می دونم قدیمیه.cpu pentium4.Ram2
ارتقاءبدم با خرید گرافیک و ارتقاء cpuو Ramیا سیستم جدید بگیرم با بودجه 3تا4میلیون.
لطفا راهنمایی کنیدو سیستم پیشنهاد بدید
کامپیوتر هم خراب شده روشن می شود اما اصلا بوت نمی شود.
سلام دوست عزیز،
دیگه اون سیستم قابل ارتقا نیست باید کلش رو عوض بفرمایید. به قول خودتون اصلا روشن هم نمیشه.
سلام ضمن خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون بنده نیز با شرایطی که وصف کردید (یعنی خرید تک تک قطعات در طول زمان)، از سال 97 اقدام به ارتقا سیستمم کردم اولین کار یک مادربورد z390 aorus گرفتم و یک پاور 1200 گرین متاسفانه چون همزمان کار رندر با اون انجام میدم به علت کمبود بودجه مجبور شدم cpu 5400 گذاشتم قصد داشتم که در ایام عید نوروز که کمی پول دستم میاد 9900 بگیرم ولی از خیرش گذشتم بس که گرون شد و با پول اون فعلا مانیتور خریدم اون نه 4k بلکه Fhd TN نمیدونم تا زمانی که بخام کلیه قطعات مد نظرم رو تهیه کنم با این گرونی سرسام آور امکان پذیر باشه یا نه! فقط میدونم الان هیچکس با CPU 5400 کار اجرایی و رندرینگ در دنیا انجام نمیده (یک زمان وقتی سیستم میخاستیم یک روز کلیه قطعات رو خریداری میکردیم الان یکسال باید بگردی تا یک قطعه موجود بشه بعدش با 3 برابر قیمت بخری)
بله متاسفانه دقیقا همینطوره، این شیوه خرید متاسفانه ریسک های خودش رو داره. من هم به همین شکل پارسال 9100F گرفتم به هوای اینکه امسال 9700K بگیرم اما قیمت 9700K شد اندازه 9900K قدیم! اصن یه وضعی شد، جالبه دلار هم فرو کش کرد اما ظاهرا قطعات موجودیشون کمه که قیمت ها بسیار بالا رفته.
با عرض سلام و خسته نباشید
من میخواستم یه سیستم خانگی بروز بخرم .مادربرد گیگابایت که کارت گرافیک آنبرد نباشه هارد 1ترابایت رم4یا8 گیگ از نوع DDr4 باقی قطعات رو با حدود قیمت بفرمایید
شما کلا چقدر میخواین هزینه کنید؟
و چه قطعاتی دارید؟
سلام.
من یه سیستم خانگی دارم که قدیمیه فقط میتونم از مانیتور و کیبورد و DVD RW برای سیستم بعدی استفاده کنم. حدود 5 الی 6 میلیون میتونم هزینه کنم .
به نظر شما کارت گرافیک آنبرد مشکلی ایجاد نمیکنه . در صورت امکان سیستمی رو معرفی کنید
Pentium Gold G5400 قیمت 1.000.000
GIGABYTE B360M DS3H قیمت 1.950.000
2 عدد ماژول رم Crucial Value 4GB 2400Mhz CL17 DDR4 جمعا به قیمت 900.000
اس اس دی ای دیتا SU800 M.2 2280 128GB قیمت 490.000
هارد اینترنال وسترن دیجیتال BLUE 1TB قیمت 790.000
پاور گرین 430 وات GP430A-EUD به قیمت 650.000
کیس مسترتک ECO MASTER E105 قیمت 230.000
—————-
جمعا: 6.010.000 تومان
گرافیک مجتمع هست و مشکلی نخواهید داشت.
تشکر از راهنمایی شما.
ممنون میشم راهنماییم کنید و عیب و ایراد این سیستم رو بهم بگید
سی پی یو : amd ryzen 5 3400g or amd ryzen 3 3200g
motherboard : ASUS PRIME A320M-K Motherboard
RAM : Adata AD4U266638G19-B DDR4 2666 MHZ Computer Ram 8GB
HDD : Seagate BarraCuda ST1000DM010 Internal Hard Drive – 1TB
SSD : Kingston A400 Internal SSD Drive 120GB
PSU : Cooler Master Elite V3 230V 400W Power Supply OR
Green GP380A-EUD Semi Modular Computer Power Supply
آقا سامان عزیز راهنمایی لازم را در انجمن دریافت کردند.
ممنون میشم راهنماییم کنید و عیب و ایراد این سیستم رو بهم بگید
سی پی یو : amd ryzen 5 3400g or amd ryzen 3 3200g
motherboard : ASUS PRIME A320M-K Motherboard
RAM : Adata AD4U266638G19-B DDR4 2666 MHZ Computer Ram 8GB
HDD : Seagate BarraCuda ST1000DM010 Internal Hard Drive – 1TB
SSD : Kingston A400 Internal SSD Drive 120GB
PSU : Cooler Master Elite V3 230V 400W Power Supply OR
Green GP380A-EUD Semi Modular Computer Power Supply
ممنون میشم راهنماییم کنید و عیب و ایراد این سیستم رو بهم بگید
سی پی یو : amd ryzen 5 3400g or amd ryzen 3 3200g
motherboard : ASUS PRIME A320M-K Motherboard
RAM : Adata AD4U266638G19-B DDR4 2666 MHZ Computer Ram 8GB
HDD : Seagate BarraCuda ST1000DM010 Internal Hard Drive – 1TB
SSD : Kingston A400 Internal SSD Drive 120GB
PSU : Cooler Master Elite V3 230V 400W Power Supply OR
Green GP380A-EUD Semi Modular Computer Power Supply
ممنون میشم راهنماییم کنید و عیب و ایراد این سیستم رو بهم بگید
سی پی یو : amd ryzen 5 3400g or amd ryzen 3 3200g
motherboard : ASUS PRIME A320M-K Motherboard
RAM : Adata AD4U266638G19-B DDR4 2666 MHZ Computer Ram 8GB
HDD : Seagate BarraCuda ST1000DM010 Internal Hard Drive – 1TB
SSD : Kingston A400 Internal SSD Drive 120GB
PSU : Cooler Master Elite V3 230V 400W Power Supply OR
Green GP380A-EUD Semi Modular Computer Power Supply
عیب و ایرادی نداره دوست عزیز، فقط اینکه بعدا دوباره پول دستتون اومد یه رم 8 گیگ دیگه عین همون بخرید که جمعا بشه 16 گیگ رم سیستم
تنها مسئله اینه که بایوس مادربرد باید آپدیت بشه بعد میتونید از اون پردازنده استفاده کنید.
باید موقع خرید مادربرد از فروشنده بخواین آخرین نسخه بایوس رو نصب کنه روش وگرنه پردازنده رو تشخیص نمیده.
سلام رم پیشنهادی 16 گیگ با بوجه زیر 1800 پیشنهاد چی دارید و یه سوال دیگه آیا امکانش هست دو تا رم 8 گیگ کاملا مشابه (فرکانس،برند و …) خریداری کنم و به صورت پیکربندی دو کاناله نصب کنم؟
سلام، کیت های 2 ماژول 8 که میشن 16 گیگ متاسفانه قیمتشون اغلب بالای 1.800 هست، ولی دقت کردم ماژول های تک 8 گیگ قیمتشون زیر 900 تومنه. بنابراین میتونید 2 تا ماژول 8 گیگ تکی، مثلا دو تا AEGIS 8GB 3000MHz CL16 DDR4 رو تهیه کنید و روی سیستم دو کاناله کار خواهد کرد.
بنابراین پاسخ به سوال دوم شما هم بله است.
اقا ابیشی ممکنه راهنماییم کنید,من چند وقتیه ک قصد خرید سیستم دارم و خیلی از سخت افزار نمیدونم کسی هم منو به اون صورت راهنمایی نکرد.ممنونتون میشم ….
آقا سامان چون فقط 4 تا پیام میشه پشت سر هم پاسخ داد دیگه نتونستم راهنمایی کنم. ببین پردازنده 3400G پردازنده خوبیه، گرافیک مجتمع هم داره، ولی در حدی نیست که بگم تورو از داشتن کارت گرافیک برای نرم افزاری مثل 3DsMax یا اتوکد بی نیاز می کنه. میتونم بهت بگم بله میتونی اون نرم افزار ها رو اجرا کنی ولی انتظار زیادی نداشته باش. اگر اینطوری – بدون انتظار زیاد – از سیستم استفاده کنی کارت رو راه می اندازه. در بازی ها هم همینطور، گرافیک مجتمعش اجازه بازی رو میده ولی نه خیلی با detail زیاد.
اگر بتونی بعدا برای سیستم کارت گرافیک مجزا بگیری، اوکیه، ولی اگر فقط انتظار داری با گرافیک مجتمع 3400G همه کار کنی، یه کم دور از ذهن هست. ضمن اینکه حداقل باید 16 گیگ رم دو کاناله استفاده کنی چون رم سیستم share شده برای گرافیک.
اگر میشد 9400F بگیری با یه کارت گرافیک که عالی میشد یا حتی R7 2700 بگیری با یه کارت گرافیک، اما هزینه اش بالا در میاد. بنابراین برای اینکه نه سیخ بسوزه نه کباب، با توجه به قیمت 3400G، همون سیستمو برو جلو.
سلام خسته نباشید من میخواستم یه سیستم با بودجه 11 میلیون جمع کنم آیا میشه یا سی پی یو amd Ryzen 5 2600 بدون کارت گرافیک با رزولوشن 60 یا بالاتر بازی رو اجراع کرد مثل پابجی یا فورتنایت یا وارزن واقعا به پاسخ نیاز دارم خیلی ممنون
و با کیفیت 1080 رو میگم
سلام خسته نباشید
جدیدن سیستم من بازیارو درست نمیکشه نمیدونم مشکل دقیقن از چیه ولی باید از ویندوز باشه چوم قبلن یادمه با strix 1060 6gb خیلی تمیز بود
الان با asus strix 1070 ti نمیکشه واسم خنده داره
بیشتر رو تنظیمات scaling بازی کم میاره
مشخصات سیستم
رم 8 باسش بلا بود اما یادم نیست
strix z270 e gaming
cpu: core i3 2120
gpu:strix 1070ti
ssd 512
hdd 12000 gb
coler: colermaster v10
case :colermaster stryker
ضعفش میدونم cpu با رم هست ولی نباید انقدر تاثیر داشته باشه
برو حداقل یه 3770 یا نسل 6 و 7 بنداز 7700 یا 5820
داداش این سی پی یو ای که شما داری نسل 2 اینتله یعنی سندی بریج و با مادربرد های با نسل چیپست های 6 و 7 سازگاره این z270 هم با سی پی یو های نسل 6و7 سازگاره مدل یکیشونو اشتباه گفتید. در ضمن چه با i3 نسل 2 وچه 7، کارت گرافیک 1070 گلوگاه میشه مناسب نیست. شاید پاورتون هم ضعیفه که مشکل داره. اگه بردت 1155 هست یه 3770 بنداز منم همینو دارم قدرتش زیاده
سلام دوست عزیز،
اطلاعات سیستمتون درست نیست اون پردازنده که نام بردید با اون مادربرد سازگار نیست. یک بار بررسی مجدد کنید و دوباره لیست قطعات رو به همراه مدل پاور صحیح اعلام بفرمایید.
سلام ببخشید من میخواستم یک کامپیوتر گیمینگ تا 30 میلیون با مانیتور بخرم میشه راهنمایی کنید چی بخرم البته 30 میلیون با موس و کیبورد و مانیتور
سلام به دوستان
من توی بازی پرش تصویر دارم مانیتور هم خودش خاموش روشن در حد یکی دو ثانیه میشه
پرش تصویر با روشن کردن v syns اگه اشتباه نکنم درست میشه میخواستم بدونم علتش چیه؟ برای خاموش شدن مانیتور چکار کنم
درایورها همه به روز رسانی کردم
9100f
1650 super
8 gig ram
b360 hd3
power 650 oc green
monitor : vx229 asus
ممنون میشم راهنمایی کنید
کابل HDMI که استفاده می کنید، با کیفیته؟ اگر کابل بی کیفیت دارید استفاده می کنید عوضش کنید.
سلام من ۱۰ میلیون بودجه دارم ولی امسال نمیتونم بخرم باید سال بعد بخرم تا اون موقع به نظرتان با این پود جه سیستمی میشه جمع کرد
سلام دوست عزیز
بستگی به نرخ ارز داره، اگر سال دیگه دلار گرونتر بشه، مثلا بشه 20 تومن، اصلا سیستمی با 10 میلیون نمیشه خرید. ولی اگر مثل امسال باشه هرچی امسال میتونی بخری سال دیگه هم همونو میتونی بخری.
اگر هم اوضاع روابط ایران و دنیا بهتر بشه، دلار پایین بیاد، سیستم بهتری سال دیگه میتوانید تهیه کنید.
کیفیتش نمیدونم خوبه یا نه
کابل دستگاه دیجیتال تلویزیون هست
اگه خوب نیس عوضش کنم
عالی مثل همیشه
ممنون اقای ابیشی بابت مقاله خوبتون لطف کردید.
متاسفانه 95 درصد مردم قدرت خرید سیستم های بروز ندارن من خودم اول میخواستم رایزن بگیرم با یه rx580 که همش شاهد بالا رفتن قیمتش بودم و هر بار بار که پولم میرسید میدیدم دوباره گرون شده😔 اخرش i7 نسل 3 اینتلو بستم با یه 1050 عادی
راستی یه سوال داشتم پاور های ریدمکس چطورن؟ مثلا rx500xt از لحاظ کیفیت؟
والا دوست خوبم تجربه ا ی با پاورهای ریدمکس نداشتم ولی از نظر کیفیت پایین تر از پاور های گرین حساب میشن.
ممنون که وقت میذارین🙂
مثل همیشه عالی. خسته نباشید میگم خدمتت آرمین جان بابت زحمتی که کشیدی
خوش بختانه هنوز میتونیم تصاویر محصولات رو نگاه کنیم!
ممنونم آقا محمد عزیز، افتخار دادین.
بله متاسفانه فقط عکس ها رو میشه نگاه کرد.
اختیار دارین آرمین جان، ما که یاد میگیریم از شما. انگشت کوچیکه شما هم نیستیم
بزرگواری عزیز
آرمین عزیز خسته نباشید. بسیار لذت بردم. و البته بسیار حرص خوردیم در بعضی قسمتها. از ما که گذشت امیدواریم نسلهای آینده مثل ما حسرت به دل نمونند.
ممنونم آقا شاهین عزیز، افتخار دادین. امیدوارم وضعیت در طول سال بهتر بشه.
ارمین جان حرف دل من و خیلی های دیگه رو زدی 6 ماه کار کردم که برای عید سیستم جدیدم رو بگیرم که با این اوضاع قیمت ها باز هم نتونستم
دوست خوبم امیدوارم هرچه زودتر موفق به خرید قطعه مورد نظر بشوید قبل از اینکه از این هم بالاتر بره.
با اتفاقاتی که پیش امده و خواهد امد واقعا بازار سخت افزار به کما رفته و هیچ نظری نمیشه بهش داد که چه اتفاقی میفته و یه مشت سود جو هم از فرصت نهایت استفاده رو می برند و ما جز خوندن اخبار سخت افزار و حسرت خوردن کاری نمی تونییم انجام بدیم ولی باز هم به امید روز های بهتر
“… اگر تصمیم جدی به بازی در دقت 4K دارید در ترکیب با پردازنده های گیمینگ کلاس A، بهترین نتیجه را به شما می دهند. ”
این جمله زیاد هم درست نیست. کسی که میخواد 4K بازی کنه نیازی به پردازندهای سری A نداره. حتی بعضی از پردازندهای سری C هم عملکرد مشابهی خواهد داشت. 4K بیشتر توان کارت گرافیکو میگیره و از اونجایی که هنوز گرافیکی نیستش که بتونه نرخ فریم بالایی در 4K پس بده اکثر پردازنده از پس اون تعداد فریم بر میان و در نتیحه تفاوتی بین پردازنده بالارده و میان رده نیستش.
طبق تجربه ای که خودم داشتم، توی 4K درسته بیشترین فشار روی گرافیکه و پردازنده کمتر درگیر میشه، اما موقع بازی گاهی لگ میزنه سیستم با پردازنده ضعیف تر.
بخصوص جایی که بحث Physics وسط میاد.
عاااااالی
دست مریزاد.
کاش میشد فتوسنتز کرد ۵ تومن درآورد
ولی خداییش دیگه من اگه بتونم فتوسنتز کنم چجوری دلم بیاد ۲۵ م بدم فقط یه i7 ببندم 😂
خیلی با حال بود منم ۵ تومن داشتم ولی به خاطر درس و امتحان آموزش و گرونی قطعه گرافیک که یهو سه برابر شد نخریدم الان به جای اینکه بهتر بشه بدتر شده دولت هم دیده دلار ۱۶ براش میصرفه ما رو سر بریده حق آمدن بلاست همه گرونی تقصیر آمریکا نبوده دروغ میگن
قطعا همینطوره برادر، اگر خاطرتون باشه وقتی برجام بسته شد، دلار باید 1000 تومن میشد، اما نشد، و دولت عمدا همون 3000 تومن رو نگه داشت چون به نفعش بود دلار رو گرون نگه داره. بنابراین همیشه یک سر این داستان افزایش نرخ دلار به نفع دولته و تماما به ضرر مردم.
جالب بود👌
البته فکر نکنم به اون شدت اینتل تو گیمینگ بهتز باشه خب با توجه به قیمت های cpu ها ایامدی رده بالا با پول اینتل میان رده هم میشه بست.
یه نکته هم بود اینکه تو قضیه استریمینگ ایامدی فوق العاده خوبه یعنی یه R5 2600x تو زمینه پردازش استریم اندازه i7 8700 میتونه قدرت داشته باشه بنظرم رایزن ها یه پردازندهی همه کاره هستن درسته اینتل تو گیم بهتزه ولی اون لحظه که یه فایل فشرده اکسترکت میکنی یا تو Adobe Ps & Premiere کاری انجام میدی و حتی یه بازی Repack شدرو نصب میکنی میفهمی ایامدی به عنوان یه CPU واقعا کامله!
میدونم که فقط Cpu تو این قضایا کاملا درگیر نیست ولی به خودی خود تاثیر داره!
و بعد فک نکنم خرید ssd اینقدر مهم باشه من خودم سیستممو دو سال پیش بستم یه چیز میان رده ولی ssd نخریدم مشکلی ندارم !
بنظرم ssd یه نوع add-on برای pc حساب میشه خب قطعا باشه خوبه ولی نبودش هم خیلی از کیفیت کار کم نمیکنه!
مقالهی خوبی بود 🙂
ممنون دوست عزیز از کامنت خوبتون.
مقاله خوب و درجه یک … که حداقل کمی از درد گرانی و قدرت خرید ناچیز ما کم کرد. دمت کرد آقا آرمین !
خواش می کنم دوست خوبم. امیدوارم وضع به از این شود.
سلام خسته نباشید
من قبل از عید این سیستم بستم به نظز شما این پاور براش مناسب هست یا نه
CPU AMD RYZEN5 3600X
MB ASUS TUF X570 PLUS WIFI
RAM Gskill Ripjaws V 16GB 8GBx2 3200Mhz CL16 DDR4
SSD EVO PLUS 250G NVMe M2
HDD BarraCuda ST2000DM008 2T
GPU GIGABYTE RX 580 GAMING 8GB GDDR5 MINING BULK
PSU GREEN GP1050B-OCDG
زیادشم هست
مناسب هست دوست عزیز
چند بستی این سیستم؟؟؟
حدود 15 میلیون تازه با کلی بدهی
من خواستم پنج ستاره بدم اشتباهی یک ستاره دادم
مشکلی نیست برادر
با اینکه سوخت ولی مرسی مفید بود
خواهش می کنم دوست عزیز
شت🙍
دادا همون اول کار بنویس نخریم تموم بشه بره دیگه .. خداوکیلی اگه کسی پولشم داشته باشه نباید اجناس رو با این قیمتا بخره.. واقعا زوره
چیزی که اونطرف 100 تا از واحد پولی شونه اینور میلیارد تا از وحد پولیشه.. ببینید چقد بدبختیم ما
دی ماه تا اواسط بهمن یه کیبورد مکانیکال معمولی دور و بر 400-500 بود .. اواخر سال شد 700 تومن .. بعد عید رفتم دیدم همون رو زدن یک و نیم 😐
آخه مگه داریم اینقد اقتصاد مریض ..
عالی بود، ممنون
سلام جایی میشه معرفی کنید برای خریذ
فروشگاه های آنلاین قطعات به قدر کافی معروف هستند
اخه هرکدوم یه قطعه ای رو گرون میدن
به نظرتون این سیستم خوبه؟
الان بودجه ام در حد 6میلیونه
Gigabyte B360M DS3H rev. 1.0
Adata AD4U266638G19-B DDR4 2666 MHZ Computer Ram 8GB
Western Digital Blue WD10EZEX Internal Hard Drive 1TB
Intel Coffe Lake Pentium Gold G5400 CPU
Green Oraman Plus Case
GP380A-EUD گرین
سیستم خوبیه فقط رمها رو 2 تا 4 گیگ بگیری بهتر از یک 8 گیگه.
ممنونم آرمین جان واقعا نکانت خوب و جالبی داشت حتی کسی که کارش بستن سیستم هست و دانشش رو داره نکات و جدول هایی که آماده کرده واقعا به دردش میخوره
ممنون دوست عزیز
سلام خسته نباشین واقعا خرید قطعات جدید مثل یه رویاست متاسفانه.
من خودم چند سال کار کردم (نماکار کامپوزیتم) تا سیستم گیمینگ خودم بستم اونم توی سرما زمستون و گرمای تابستون.
اگه میشه میخواستم کمی توضیح بدین درباره این بخش (اگر پاور انتخابی شما دائما کمتر از 10 درصد توان خود مصرف داشته باشد، شما آن پاور را تحت فشار شدید قرار داده اید) و اگه میشه مستند و سایتی که این بررسی کرده باشه نام ببرین یا اینکه نظر شخصیتونه.
چون پاور مصرفی(سیستم خودم) برای 9900k و 1080ti پیشنهادی بالای 650 میباشد سیستم گیمینگ البته این یعنی ده درصد اون 65وات در صورتی که مصرف idel این کیس زیر ده درصد به طور دقیق برای 9900k 13watt و برای 1080ti 18watt با دو عدد ssd m.2 و واتر 360 و ده تا فن 12v 0.2A جمعا 2امپر مصرف بیکاری سیستم زیر 65 وات واقعا گیج شدم.
سلام آقا سعید عزیز،
منظور سیستمی بود که حداکثر توان مصرفیش 120 واته، اما براش یه پاور 1200 وات بخرند. نه سیستمی که شما توصیف فرمودین که حداکثر توان مصرفیش بسیار بالاست.
اون کلمه دائما رو دقت بفرمایید شامل حال سیستم شما نمیشه، شما که دائم 65 وات مصرف ندارید.
با این مقاله میشه خون گریه کرد
دم شما گرم مطلب خوبی بود.
باید همون اول مینوشتید
دیگه نمیشه کامپیوتر خرید
با این نرخ دلار دیگه واقعا کسی فکر نکنم بره قطعات بخره حتی یک نفر
من خودم قبل عید اوایل بهمن ماه بود
رفتم یه 9400f خریدم با یه 9700f
مثلا همون 9400f شد ۲تومن برام الان که میرم قیمت رو میبینم واقعا میمونم ۴ میلیون ناقابل
9900k شده ۱۰ میلیون ناقابل
اصلا یه وضعی بعد تمام فروشگاهای لوازم کامپیوتر حالا حالا هم باز نمیشن یعنی
هرکی الان لنگ بمونه باید بره دیجی کالا ۲برابر قیمت بده ازش بگیره
یعنی یه همچین وضعی الان
یه نکته درمورد ssd
بگم اگه خواستید ssd بخرید فقط samsung بخرید پولتون رو حداقل دور نمیریزید
Adata واقعا اشغاله
از طرفی سودجویی بازار را نمی توان هضم کرد
جز ایران در بقیه ی کشورها در زمان رکود قیمت اجناس پایین می اید اما تو ایران برعکس است
مانیتوری که مهر سال 96 قیمت ان 500 هزار تومان الان 3600 شده
اکثر اجناس با حاشیه سودی میلیونی به دست مصرف کننده میرسد
در این شرایط مالی و سودجویی افراد بهترین کار نخریدن است
آقا امیر عزیز، اگر کسی قطعه ای لازم داشته باشه نمیتونه نخره. کارش لنگ می مونه. نخریدن تاثیری در بازار قطعات نداره.
ممنونم آقا متین عزیز از کامنت خوبتون.
ارمین جان عالی..
بگی نگی در جهنم سخت افزاریم (قدرت خرید واقعا در سطح سومالی)
از برکات نگاه به بیرون
عجب
اتفاقا وضعیت حال حاضر در نتیجه عدم توجه به بیرونه.
ممنونم آقا پژمان عزیز
با عرض سلام و خسته نباشید
ببخشید من میخواستم یک سیستم بخرم با این مشخصات سی پی یو : amd ryzen 5 3400g مادربرد :ASUS PRIME A320M-K
سوالم اینه ک این مادربرد در اینده امکان ارتقا با اضافه کردن کارت گرافیک رو داره (درگاهی برای نصب کارت گرافیک داره؟)
و پردازنده از قابلیت crossfire پشتیبانی میکنه؟
با تشکر از سایت خوبتون
سلام بله بعدا میتوانید برای اون مادربرد کارت گرافیک تهیه کنید. مشکلی از این بابت نخواهد بود.
از کراسفایر پشتیبانی نمیکنه. و کلا دیگه کراسفایر منسوخ شده است.
اقا آرمین میخواستم بدونم این سیستم من ارزش خرید داره؟
منظورم اینه حدودا تا چند وقت میشه باش کارکرد؟(استفاده از اتوکد و 3d mac و بازی هایی مثل رد دد2 و جی تی ای و فیفاهای جدید)
اقای ابیشی من قصد خرید سیستم رو دارم و کسی من رو خیلی راهنمایی نکرد میخواستم از شما کمک بگیرم میشه لطفا من رو راهنمایی بفرمایید