شاخص رضایت مندی مشتریان آمریکایی نسبت به دوره گذشته ( 2015 ) 3.8 درصد افزایش پیدا کرده و به عدد 82 از 100 نمره رسیده، که پایانی بر سه سال متوالی کاهش رضایت مندی بوده. این رده بندی با جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های 70 هزار مشتری از برند های مختلف انتشار پیدا میکند. اطلاعات این شاخص از سال 1994 هرساله جمع آوری و منتشر میشود. امسال 24 برند در این رده بندی حضور دارند.
از این 24 برند 16 مورد آنها نسبت به سال گذشته افزایش نمره داشته اند و فقط 5 مورد کاهش نمره را تجربه کرده اند. همچنین برندهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی نمره تقریبا برابری بدست آورده اند. 10 آیتم دخیل در این رده بندی به شرح زیر است:
- عملکرد رانندگی ( فرمان پذیری، قدرت و…)
- اعتمادسازی
- طراحی خارجی
- طراحی داخلی
- امنیت خودرو
- خدمات پس از فروش
- تکنولوژی ( سیستم پخش، GPS و …)
- راحتی
- مصرف سوخت
- وب سایت برند
که مشتریان به مصرف سوخت، طراحی خارجی و خدمات پس از فروش اهمیت بیشتری میدهند. نمره دهی هم بصورت 1 برای بدترین و 10 برای بهترین برای هر آیتم است.
در ادامه این 24 برند را به شما معرفی میکنیم.
1-لینکلن
این شرکت زیرمجموعه خودروسازی فورد است که این دوره با 87 امتیاز در صدر لیست قرار گرفته و افتخاری برای برندهای آمریکایی شده. البته از شرکت مادر خود (فورد) رتبه خیلی بهتری هم کسب کرده.
2-هوندا
هوندا نسبت به سال قبل 6 درصد افزایش نمره داشته و به عدد 86 رسیده، که همین افزایش آن را به رتبه دوم رسانده، همچنین هوندا به عنوان بهترین خودروساز ژاپنی حاضر در لیست هم معرفی میشود.
3-بی.ام.و
امسال دو شرکت در امتیاز 85 مساوی شدند، بی.ام.و از آلمان و تویوتا از ژاپن. این دومین سال متوالیست که این دو شرکت با هم مساوی میکنند. سال گذشته در امتیاز 82 برابر بودند و به طور مشترک با شرکت سوبارو در رده پنجم ایستاده بودند.
3-تویوتا
تویوتا به عنوان بزرگترین خودروساز دنیا با امتیاز 85 در رتبه سوم قرار گرفته است.
4-جنرال موتور
بزرگترین خودروساز سابق دنیا با جهشی قابل ملاحظه ار نمره 78 در سال 2015 به نمره 84 در سال 2016 رسیده است.
4-اینفینیتی
زیر مجموعه لوکس ساز نیسان هم رشد چشم گیری داشته، البته این دومین سالیست که در این رده بندی قرار میگیرد. سال قبل با نمره 77 رتبه خوبی بدست نیاورده بود اما امسال با نمره 84 یکی دیگر از متعدد ژاپنی های با کیفیت است.
4-لکسوس
باز هم ژاپنی، اینبار زیر مجموعه لوکس ساز تویوتا، این سومین سال متوالیست که لکسوس نمره 84 را کسب میکند و با این حرکت نشان داده که از ثبات خوبی برخوردار است. البته این برند در سال 2015 در رتبه اول قرار داشت.
4-سوبارو
سوبارو اگر نمره 84 را سال قبل بدست میآورد میتوانست در رتبه اول قرار گیرد، اما امسال با این نمره عنوانی بهتر از چهارمی مشترک نمیتواند کسب کند.
5-آئودی
آئودی به لطف پیشرفت 6 درصدی خود توانست نمره 83 را بدست بیاورد و به رتبه بهتری نسبت به سال قبل با نمره 78 تکیه بزند. نمره 83 برای سبقت از هم وطنانش مرسدس بنز و فولکس واگن کافی بود ولی توان شکست بی.ام.و را نداشت.
5-شورولت
با نمره 83 شورولت دومین نمره برتر در میان مجموعهء بزرگ جنرال موتورز است.
6- فورد
برای فورد کسب نمره 81 کمی نا امیدکننده است، چرا که از زیر مجموعه خود لینکلن، که در صدر لیست قرار دارد فاصله زیادی گرفته است.
6-هیوندای
هیوندای سومین سال متوالیست که نمره 81 را بدست آورده، البته در سال 2012 نمره هیوندای 85 بود که تا به امروزروند نزولی داشته اشت.
6-مرسدس بنز
کمپانی معظم مرسدس هم روندی نزولی در پی گرفته و نمرهء آن از 88 در سال 2013 به نمره 81 در سال 2016 کاهش یافته.
7-مزدا
شرکت مزدا سه سال متوالی نمره 80 را کسب میکنند، با این حال نمره آنها سال گذشته بالاتر از میانگین کلی بود ولی امسال کمتر از میانگین.
7-نیسان
با کسب 3 نمره بیشتر از پارسال نیسان به نمره 80 رسید و با رقیب و هموطنش مزدا، مساوی کرد. هرچند زیر مجموعه آنها نمره بهتری را کسب کرده است.
8-بیوک
این زیر مجموعه جنرال موتورز با کم کردن یک نمره نسبت به سال قبل به عدد 79 رسید و جایگاه خوبی را در اختیار ندارد.
8- کادیلاک
زیر مجموعه تقریبا لوکس جنرال موتورز امسال ضعیف تر از پارسال بوده و با کسب نمره 79 به عنوان ضعیف ترین زیر مجموعه جنرال موتورز در سال 2016 نیز شناخته میشود.
8-کرایسلر
کرایسلر تقریبا نوسان زیادی در طول این 22 سال رده بندی داشته ، ولی امسال با رشدی فوق العاده و کسب 5 نمره بیشتر از سال قبل به عدد 79 رسیده است. کرایسلر زیر مجموعه فیات_کرایسلر است.
8-کیا
کیا با کسب نمره 79 نسبت به هم وطن خود هیوندای خیلی عقب تر است.
8-میتسوبیشی
میتسوبیشی دومین سالیست که در این رده بندی حضور دارد و نسبت به قبل 2 نمره پیشرفت داشته و پنجمین برندیست که به عدد 79 رسیده.
9-دوج
زیر مجموعه شرکت فیات_کرایسلر با افزایش 2 نمره ای نسبت به سال قبل به نمره 78 رسیده است.
9-جیپ
به همراه دوج ضعیف ترین زیر مجموعه های شرکت فیات_کرایسلر هستند. جیپ هم پیشرفتی 3 نمره ای داشته و به عدد 78 رسیده است.
9-فولکس واگن
بزرگترین برند خودروساز اروپا با از دست دادن 2 نمره نسبت به سال 2015، نمره 78 را بدست آورد. بیشترین عامل در این کاهش نمره، رسوایی آنها در رابطه با پنهان کاری آلودگی موتورهای دیزلی بوده. آنها ضعیف ترین آلمانی لیست هستند.
10-آکورا
بالاخره به آخرین برند این رتبه بندی رسیدیم. جایی که شگفتی بزرگی توسط این زیر مجموعه هوندا رخ داده است. آکورا در سال 2015 با نمره 83 در رتبه دوم این لیست قرار داشت، ولی امسال با از دست دادن 7 نمره بیشترین نزول را در بین برندهای حاضر داشته و نمره 76 که ضعیف ترین ژاپنی هم محسوب میشود را بدست آورده است. با توجه به این که شرکت مادر آنها یعنی هوندا امسال رتبه دوم را کسب کرده، تغییر اوضاع برای این برند دور از ذهن نیست.
افرین به ب ام و این رده بندی رضایتمندی برای امریکا بود حالا برای ایران این لیست بترتیب:
ایران خودرو 100 (با شعار راه تو را می خواند)
سایپا 95 (سایپا مطمئن!!)
پارس خودرو 90 ..
مدیران خودرو 80 …
و
این لیست می چرخه بصورت خودجوش این میشه لیست رضایتمندی ما از خودروسازان=))=))
نظر دهی جالبی بود
Hyundai و کیا نمیدونم توی این لیست چیکار میکنن/-)
به نظرم بنز باید با حفظ اصالت یه دستی رو سر طراحی خارجیش بکشه!