AMD موفقیت خود را تکمیل کرد و حالا با ثبت یک رکورد جدید، رسما به روزهای اوج بازگشته است. ارزش هر سهم این کمپانی در آخرین روز از مبادلات بورس ابتدا به 48.50 و سپس به 49.10 دلار رسید که همان ارزش اولیه نیز کافی بود تا کورد بالاترین ارزش سهام این کمپانی در تاریخ آن به ثبت برسد اما با مقداری افزایش، این رکورد جالب تر شد.
ارزش هر سهم AMD در حالی از 49 دلار گذشته که پیش از این رکورد کمپانی به 21 ژوئن سال 2000 بازمیگردد که هر سهم این کمپانی به مبلغ 47.50 دلار واگذار شده بود. هر چند که مسائلی مانند تورم در این موضوع تاثیرگذار است اما این قطعا یک موفقیت مهم برای AMD محسوب میشود که پس از دو دهه، باز هم خود را در اوج میبیند. بدون شک مهمترین عاملی که باعث شده ارزش سهام AMD افزایش پیدا کند و این کمپانی خود را در یک موقعیت فوق العاده ببیند، پردازندههای ZEN 2 است که اکنون در هر ردهای نمایندههای اینتل را به چالش کشیده اند و AMD حتی میتواند موقعیت فعلی را جلوتر از رقیب سنتی خود ببیند و برای آینده نیز امید بسیاری به معماری ZEN 3 و ZEN4 داشته باشد.
زمانه برای اینتل و AMD نسبت به سال 2000 که AMD پردازنده Athlon 1000 را به عنوان پردازنده 1 گیگاهرتزی جهان برای رقابت با معماری NetBurst اینتل روانه بازار کرد بسیار تغییر کرده است. حالا پردازندههای اینتل دیگر کارایی لازم را به اندازه قیمتی که دارند ارائه نمیدهند و قدرت و راندمان آنها نیز کاربران را تحت تاثیر قرار نمیدهد. AMD نیز در حالی که بعد از آن دوره، دچار افت شدیدی شد و سالیان متعددی را با چالشهای مختلف گذراند ناگهان با معماری ZEN جان دوباره ای گرفت.
شاید بتواند لیسا سو، مدیرعامل فعلی AMD را بتوان مهم ترین شخصیت در راستای موفقیت کمپانی دانست. وی در سال 2014 به این مقام در AMD رسید و دو سال بعد اولین پردازندههای سری ZEN از راه رسیدند. پیشرفت این معماری بسیار سریع اتفاق افتاد و خیلی زود AMD توانست به استفاده از لیتوگرافی 7 نانومتری دست پیدا کند و در حالی که اینتل همچنان با 14 نانومتریها درگیر بود، AMD خود را به این کمپانی با راندمان و ارزش بالاتر در بازار تحمیل کرد. دیگر بخشی که AMD پتانسیل چشمگیری در آن دارد، بخش دیتاسنترها است که کمپانی پردازندههای جدید EPYC Rome را در دست دارد.
در حال حاضر مهم ترین چالش پیش روی AMD، تامین به اندازه لازم تراشه 7 نانومتری است که انتظار میرود با افزایش ظرفیت تولید این تراشهها از سوی TSMC، مشکلی وجود نداشته باشد. در عین حال اینتل با کمبود پردازندههای 14 نانومتری خود دست و پنجه نرم میکند و در تلاش است تا بالاخره به معماری 10 نانومتری مهاجرت کند. همین باعث شده تا AMD راه خود را برای کسب بخش عمدهای از بازار را باز ببیند. AMD و اپل دو کمپانی برتر در سال 2019 در بازار بورس لقب گرفتند. انتظار میرود در CES 2020 کمپانی برخی از برنامههای خود برای سال جدید و سالهای آینده را اعلام کند.
دیدگاهتان را بنویسید