امروزه با توجه به همه گیر شدن گوشی، تبلت های هوشمند و سیستم عامل اندروید، ساخت اپلیکیشن های متنوع اندرویدی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چه بسا که ساخت اپلیکیشن های موبایل کار بسیار ساده ای برای علاقه مندان در این حوزه است. در این مطلب نرم افزار هایی با هدف ساخت اپلیکیشن های اندرویدی را برای شما عزیزان معرفی خواهیم کرد؛ نخستین قدم برای آن دسته از عزیزانی که علاقمند به فعالیت در این حوزه هستند.
نرم افزار Android Studio
از جمله جدیدترین نرم افزارهای ساخت اپلیکیشن در سیستم عامل اندروید، Android Studio است. این نرم افزار توسط کمپانی گوگل و به رایگان در اختیار توسعه دهندگان (Developer) قرار گرفته است. این نرم افزار دارای محیط کاربری نسبتا ساده ای بوده و به راحتی، و به کمک drag and drop میتوانید چهار چوب یک اپلیکیشن را طراحی نمائید . این نرم افزار به صورت پیش فرض به زبان جاوا برای اندروید برنامه نویسی میکند؛ با این حال می توانید با پلاگین کردن C++ از آن زبان هم در Android Studio بهره مند شوید. برای شروع برنامه نویسی دراین محیط، به موارد زیر نیاز دارید:
- دانلود و نصب SDK یا بسته توسعه ی نرم افزار که مجموعه توابع و کتابخانههای کامپایل شدهای است که در اختیار برنامهنویسان قرار میدهند. همچنین میتوانید در نرم افزار اندروید استودیو SDK های مورد نیاز خود را دانلود و یا بروز رسانی کنید.
- دانلود و نصب JDK. این کتابخانه نوعی بسته ی توسعه جاوا است که جهت کامپایل این زبان مورد استفاده قرار می گیرد.
- دانلود و نصب نرم افزار های Genymotion و Oracle VM به منظور ساخت دستگاه مجازی و در نهایت تست اپلیکیشن ها.لازم به ذکر است که نرم افزار Android Studio دارای دستگاه مجازی بوده اما به دلیل پایین آمدن سرعت و عملکرد سیستم، بسیار مشکل ساز است. به همین علت توسعه دهندگان اندروید از Genymotion به عنوان دستگاه مجازی استفاده می کنند.
نکته: پس از نصب این موارد، لازم است که آدرس محل نصب SDK و Genymotion را در تنظیمات Android Studio به طور دقیق وارد نمائید.
نرم افزار Eclipse
نرم افزار پیشنهادی بعدی Eclipse است. این نرم افزار نیز به طور پیشفرض به زبان جاوا جهت برنامه نویسی مجهز شده است؛با این حال میتوان با نصب پلاگین هر زبان، به زبان های مختلف دیگر نیز در آن برنامه نویسی کرد. جهت برنامه نویسی اندروید از پلاگین ADT استفاده میشود. دقت نمائید که بعد از دانلود و نصب ADT آدرس دقیق آن را درون نرم افزار وارد کرده و سپس میتوانید ابزار مورد نیاز خود را از لیست ADT دانلود کنید و از آن استفاده نمایید. در صورتی که علاقمند به دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه این نرم افزار هستید، می توانید به جستجوی “Eclipse IDE for Java Developers” بپردازید. نرم افزار Eclipse توسط شرکت هایی همچون IBM پشتیبانی می گردد و از جمله برجسته ترین مزایای آن می توان به ویژگی محیط برنامه نویسی IDE اشاره کرد. توسعه دهندگان Eclipse جهت افزایش حس مشارکت توسعه دهندگان دیگر، نسخه ابتدایی این نرم افزار را بسیار ساده عرضه می کنند؛ تا آنجا که حتی برنامه نویسی تحت وب و روند برنامه نویسی ویژوال مانند طراحی فرم را پشتیبانی نمی کند. کاربران قادر به افزودن پلاگین (Plug-In) های نوشته شده توسط خود هستند. از سوی دیگر سازندگان این نرم افزار نیز بسته های توسعه پلاگین را جهت مصارف گوناگون تهیه کرده و آن دسته از کاربرانی که در آغاز راه هستند، قادر به استفاده از آنها خواهند بود.
مقایسه اندروید استودیو و اکلیپس
اکلیپس هم مانند اندروید استودیو به صورت رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار میگیرد با این تفاوت که سرعت کامپایل آن بیشتر از اندروید استودیو است. اما از آنجایی که اکلیپس تنها به منظور توسعه و ساخت اپلیکیشن ساخته نشده است، امکانات کمتری را نسبت به اندروید استودیو در اختیار کاربران گذاشته است. از آنجایی که در اندروید استودیو تمام ابزارها در اختیار کاربر قرار دارد و استفاده ازآن به راحتی صورت میگیرد، انتخاب مناسبی برای افراد آماتور خواهد بود. ضمن اینکه عده ای از برنامه نویسان مشتاق اند تا به جای استفاده از ابزار های در اختیار، بیشتر درگیر کدنویسی باشند در نتیجه محیط اکلیپس را برای کار انتخاب میکند. و از جمله مشکلات اندروید استودیو میتوان به تحریم بودن آن در ایران اشاره کرد که در مواردی کار توسعه دهندگان را سخت می نماید.
ما در نهایت نرم افزار Android Studio را جهت آغاز کار پیشنهاد می کنیم؛ از جمله دلایل این انتخاب می توان به تعدد ابزارهای تخصصی، پیشرفت مستمر و آموزش های بسیار زیاد اشاره کرد که عمدتا در اینترنت موجود هستند. پس اگر شما نیز علاقمند به تولید اپلیکیشن های اندرویدی هستید، همین حالا دست به کار شده از ساده ترین ایده ها آغاز کنید!
لازم به ذکر هستش برنامه نویسی اندروید ساده نیست در واقعه از دستورات جاوا برخوردار است و قبل آن کاربر گرامی باید قواعد برنامه نویسی رو بلد باشد
متشکر
مطلب خوبی بود اما این نکته رو اضافه کنید که اکلیپس دیگه از سمت گوگل پشتیبانی نمیشه و به هیچ عنوان کسی به سمتش نباید بره واسه اندروید
این مطلب رو تا به حال در هیچ وب سایتی ندیده بودم.ممنون اگه میشه در این زمینه آموزش بگذارید.زمینه ای که بهش پرداختین خیلی جذابه :-bd:-bd:-bd:x:x