سال 2015 میلادی سالی مملو از اتفاقات گوناگون در دنیای خودرو بود. در حالی که بیشترین اتفاقات خبری متوجه رسوایی بزرگ فولکس واگن بود تحول بزرگی در سال گذشته میلادی در دنیای خودرو در حال شکل گیری بود که بر طبق پیش بینی ها سال 2016 دوران تعیین کننده ای برای این تحول خواهد بود. صحبت از خودرو های خودران است، خودرو هایی که بدون نیاز به هدایت توسط راننده با شناسایی محیط و موانع و مسیر ها خود به حرکت می پردازد. با شروع سال جدید فرصت را برای نگاهی به چشم انداز های پیش روی خودرو های خودران مناسب دیدیم و در ادامه به همراه شما عزیزان به بررسی چالش های پیش روی شرکت ها برای تولید و عرضه این خودرو ها می پردازیم.
در حالی که گوگل تنها شرکتی بود که رسما به ارائه گزارش درباره پروژه خودرو های خودران می پرداخت اما شرکت های دیگری نیز مشغول به طی کردن گام های اولیه برای ساخت و تولید اینگونه خودرو ها هستند. تعدادی از این شرکت ها مانند مرسدس بنز و آئودی و تعدادی از خودرو سازان آسیایی بدون اعلام جزییات دقیق خبر از انجام آزمایشات و طی کردن مراحل اولیه در این زمینه دادند اما برخی نیز در سکوت خبری به کار خود مشغول بودند اما با این حال اخبار و شایعاتی از حضور آنها در این عرصه نیز منتشر می شد. درست حدس زدید، اپل هم جزو شرکت هایی است که احتمال می رود در سال جدید خبر انجام تحقیقات و یا حتی تولید خودرو های خودرانش را اعلام کند.
از آنجایی که به غیر از گوگل از شرایط دیگر خودرو های خودران اطلاعات موثقی منتشر نشده تنها به بررسی چالش های پیش روی این شرکت در این زمینه می پردازیم. اخیرا خبر هایی از آغاز همکاری گوگل با فورد جهت تولید انبوه خودرو های خودران منتشر شده بود و این نشان از عزم جدی گوگل برای تولید این خودرو ها دارد اما در دنیایی که میلیارد ها خودرو غیر خودران در خیابان ها هستند و مردم هنوز آشنایی اولیه با خودرو های خودران ندارند یکی از چالش های اصلی گوگل یافتن بازار فروش و مشتریان اولیه برای فروش خودرو هایش خواهد بود. انتظار می رود در سال جدید گوگل برنامه های خود برای فروش خودرو های خودران را اعلام کند.
یکی از چالش هایی که تنها با شنیدن نام خودرو های خودران به ذهن میرسد امنیت آنهاست. خبر های زیادی در زمینه هک و نفوذ به خودرو های الکتریکی موجود در بازار مانند خودرو های تسلا منتشر شده است. حال تامین امنیت خودرو هایی که جدا از نوع پیشرانه تمامی سیستم های کنترل و مسیر یابی و حرکت آن به عهده پردازنده های الکترونیکی است چالشی سخت و حیاتی نه تنها برای گوگل بلکه برای تمامی خودرو سازان خواهد بود.
نکته بعدی که به ذهن می رسد تامین قطعات اولیه و قطعات یدکی برای تولید انبود این خودرو هاست زیرا خودو های خودران تفاوت بسیار زیادی با خودرو های معمولی خواهند داشت و بزرگترین آن حضور یک پردازنده بسیار پیشرفته بجای راننده است و طبیعتا استهلاک قطعات متفاوتی نیز در این خودرو ها اتفاق خواهد افتاد. تا کنون شرکت های مانند بوش برای تولید و تامین قطعات خودرو های خودران اعلام آمادگی کرده بودند اما باید دید در سال جدید و با اعلام رسمی دیگر شرکت ها برای تولید خودرو های خودران چه شرکت های دیگری مسئولیت تولید قطعات این خودرو ها را به عهده خواهند گرفت.
از دیگر سوالاتی که پیرامون خودرو های خودران است نرم افزار های هماهنگ با سیستم این خودرو هاست. آیا گوگل با ایجاد تغییرات در نرم افزار مخصوص رانندگی اندروید قابلیت انتقال کنترل خودرو از پردازنده آن به تلفن همراه راننده یا تبلت و دیگر دستگاه ها را به آن خواهد افزود؟ آیا برنامه ای برای هماهنگی بین خودرو های خودران و خانه های هوشمند در نظر گرفته شده است؟ برای یافتن این سوال بهتر است منتظر اپل باشیم زیرا این شرکت همواره با ارائه محصولات جدید خود به فکر هماهنگی آنها با سیستم های هوشمند اطراف نیز بوده است.
و در آخر باید منتظر رقابت بزرگ تسلا با این شرکت ها بود. البته اینکه تصور کنیم تسلا دست به تولید خودرو های خودران نخواهد زد کاملا بیهوده است زیرا از هم اکنون تسلا با ارائه بروز رسانی های مختلف برای خودرو هایش قابلیت هایی جهت رانندگی بدون کمک راننده به آنها افزوده است و بدون شک این شروع حرکت تسلا به سمت خودرو های خودران و یا بهتر است بگوییم به سمت آینده دنیای خودرو است.
به نظر من مهمتر از تولید خودرو های خود ران،تولید وهمه گیر شدن خودروهای برقی هستش با تو جه با الودگی اکثر شهر های کشور های مختلف.
واقعاً خسته نباشيد امروز مقالاتتون عالي بود
بنظرم ماشین های خودران یکم مسخرن ،بنظرم بهتره کسایی مثل معلولین یا نابینا ها استفاده کنن خیلی بهتر باشه