اگر در سایت های خارجی دنبال پیدا کردن قیمت گوشی های آیفون رفته باشید حتما اصطلاح refurbished را شنیده اید. این آیفون ها در واقع تلفن هایی هستند که پس از فروش اولیه با مشکلی مواجه شده اند و خریداران، آنها را به فروشگاه های اپل برگردانده اند؛ سپس اپل با بر طرف کردن مشکلات موجود، آنها را مجددا بسته بندی کرده و برای فروش عرضه می کند. معمولا آیفون های Refurbished توسط متخصصان اپل تعمیر می شوند و در بعضی از آنها قطعات جدیدی به جای قطعات معیوب اصلی جایگزین شده است. هر چند که اپل صحت کارکرد تلفن های refurbished را تضمین می کند، اما ممکن است در بعضی از بازارها خریداران نتوانند تفاوت بین یک دستگاه آکبند و یک دستگاه تعمیر شده (توسط خود اپل) را تشخیص دهند. به این دلیل برخی از فروشندگان این دستگاه ها را به عنوان دستگاه نو به خریداران عرضه می کنند و به گونه ای آنها را معرفی می کنند که انگار یک دستگاه پلمپ شده هستند. اگر دوست ندارید به این شکل سرتان کلاه برود و می خواهید بدانید چطور می توان یک آیفون refurbished را از یک دستگاه آکبند تشخیص داد در ادامه با ما همراه باشید.
مرحله اول: روی بسته بندی را به دنبال مهر Apple Certified بررسی کنید
این مهر نشان دهنده این نکته است که آیفون مورد نظر مورد آزمایش قرار گرفته و مراحل حل مشکلات آن تحت نظر متخصصین اپل انجام شده و در نهایت اینکه اپل دستگاه را پس از تعمیرات تائید می کند.
مرحله دوم: بسته بندی و جعبه آیفون را بررسی کنید
معمولا آیفون های refurbished دارای جعبه یا بسته بندی های کاملا سفید رنگ هستند. اگر آیفونی که به دنبال خرید آن هستید جعبه سفید رنگ دارد، یا حتی اصلا جعبه ندارد ممکن است با یک دستگاه refurbished طرف باشید (البته یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن سرقتی بودن آیفون در زمانی است که جعبه ای برای آن وجود ندارد. در این صورت ممکن است فروشنده حتی کابل های آیفون را هم در رنگی به جز رنگ سفید به خریدار عرضه کند).
مرحله سوم: شماره سریال آیفون را پیدا کنید
شماره سریال حاوی اطلاعاتی است که نشان می دهد دستگاهی که با آن روبرو هستید refurbished است یا خیر. اگر آیفون مورد نظر روشن است به Home Screen رفته و روی Settings تپ کنید. در این قسمت ابتدا General و بعد About را انتخاب کنید. در این بخش با تپ کردن روی گزینه Serial Number می توانید شماره سریال دستگاه را مشاهده کنید. اگر آیفون روشن نیست، محفظه قرار گیری سیم کارت را پیدا کنید؛ شماره سریال دستگاه مستقیما بر روی سینی سیم کارت چاپ شده است. اگر آیفونی که در حال خرید آن هستید اورجینال باشد همین شماره سریال پشت جعبه دستگاه نیز چاپ شده است.
مرحله چهارم: شماره سریال را بررسی کنید
اعداد موجود در شماره سریال نشان می دهند دستگاه در چه زمانی تولید و ساخته شده است. اگر اولین رقم شماره سریال 5 باشد به این معنی است که آیفون مورد نظر refurbished بوده و توسط اپل تائید شده است (و در نتیجه می توانید مهر Apple Certified را هم پیدا کنید). همچنین باید به سومین رقم شماره سریال نیز توجه کنید. رقم سوم نشان دهنده رقم آخر سالی است که آیفون در آن تولید شده. برای مثال اگر رقم سوم شماره سریال 8 باشد یعنی آیفون در سال 2008 ساخته شده است و اگر رقم سوم 0 باشد آن وقت آیفون در سال 2010 تولید شده. رقم های چهارم و پنجم هم دارای اهمیت می باشند. این عددها نشان دهنده هفته ای از سال هستند که آیفون در آن تولید شده است. برای مثال اگر اعداد چهارم و پنجم 51 باشد یعنی آن دستگاه در اواخر سپتامبر سالی که در آن تولید شده در خط تولید بوده است. البته باید توجه داشته باشید که قدیمی بودن تاریخ ساخت الزاما به معنی refurbished بودن دستگاه نیست و ممکن است تلفن مورد نظر با وجود نو و آکبند بودن مدتی را در قفسه های فروشگاه مشغول خاک خوردن بوده باشد.
بهترین راه برای تشخیص ریفربیش بودن محصولات اپل از طریق مدل نامبر (Model Number) آن است که در ایران کسی استفاده نمی کند چون اکثر فروشندگان در ایران محصولات ریفربیش شده اپل را در ایران می فروشند و دوست ندارن که کاربران معمولی این روش را یاد بگیرند(حتی بعضی نمایندگی هایی که با گارانتی محصولات اپل را می فروشند – البته شرکت اپل همیشه وجود هر نمایندگی اصلی را در ایران تکذیب کرده است).
روش کار:
کافیست به تنظیمات گوشی (Settings) و انتخاب بخش General سپس بخش About و قسمت Model را بیابید.
فقط کافیست به سایت https://www.theiphonewiki.com/wiki/Models بروید و مطلب را بخوانید و مدل نامبر را چک کنید.
در صورتی که زبان انگلیسی شما ضعیف می باشد، خلاصه مطلب در سایت بالا این است، که اگر مدل نامبر با حرف F شروع بشود یعنی محصول اپل خریداری شده ریفربیش شده است و اگر با حرف M شروع شده باشد یعنی محصول اصل می باشد.
برای مثال MDJKSkLL/A گوشی اصل می باشد و FGHDJNLL/A گوشی ریفربیش شده می باشد.
این مطلب را نشر دهید زیرا اکثر فروشندگان و شرکت های گارانتی کننده این مطلب را می دانند ولی از کاربران معمولی پنهان می کنند.
سلام
به نظرم ایفون 6 پلاس دقیقا انتخاب خوبی هست و عملکرد بسیار خوبی هم داره.
اگه باتری براتون مهمه و دنبال اندروید هم نیستین رده بالاهای لومیا گزینه خوبی هستن. 830 یا 930. البته اگه چند ماه منتظر بمونید مدلای جدیدشون هم معرفی میشن
کسی جواب نمیده؟
سلام.
یه گوشی غیر از اندروید بهم پیشنهاد میکنین؟
بیشتر تاکید رو باتری و عملکرد روون سیستم عامل تو دراز مدت دارم. خودم نظرم رو 6plus هستش
ممنونیم از شما. لطفا کد را برای دیگر عزیزان بنویسید تا دیگران هم استفاده کنند.
سپاس
سلام دوست عزیز و گرامی
ممنونم از شما برای راهنمایی به طور حتم در آینده مطالب کاملتری در این زمینه خواهیم داشت.
سلام دوست عزیز
لطفا یک اسکرین شات از گوشی برای ما بفرستید تا ببینم اما در کل موردی نداره و به نظرم گوشی شما اصل باید باشد.
سلام
نیاز به این کارا نیست اپل یه کد داره کد میزنی نشون میده که اولین سیم کارت کی رفته رو گوشی.
و چند کد خاص دیگه که سریع معلوم میشه نو یا رف هست
به کل این مقاله نا کار آمد و قدیمی و جواب نمیدهد.
لطفا بیشتر وقت بگذارید!
سریال گوشی را در این سایت چک کنید و میزنه اکتیو شده چه زمان
http://www.iphoneimei.info
😉
من ایفون سیکس پلاس دارم و شماره سریال گوشیم کلا فقط 3 تا عدد توشه یکیش دومین حرفه و اون یکی دیگه هفنمین و آخری هم دهمین حرف
جریان چیه؟ یعنی کلا مال من ایفون نیست مثل اینکه:(
البته کاملا از اصل بودن گوشی هم مطمین هستم:)
به نظر من اجناس تعمیری هم به هیچ عنوان بد نیستند و اگر جنسی درست تعمیر شده باشد حتی احتمال اینکه از جنس تعمیر نرفته هم بیشتر عمر بکند زیاد میباشد !!!! :):):)