سه ماه از عرضه انویدیا GeForce RTX 5090 میگذرد؛ اما خرید این محصول همچنان چالشبرانگیز است و این مشکل تنها به کمبود عرضه محدود نمیشود. در ژاپن، بهویژه در مراکز فروش لوازم الکترونیکی پرطرفدار مانند اوساکا، وضعیت به حدی شدت یافته که خردهفروشان بزرگ اکنون از فروش کارتهای RTX 5090 و RTX 5080 به گردشگران خودداری میکنند.
اقدامات اولیه فروشگاهها برای مدیریت تقاضا
در ابتدا، فروشگاهها سعی کردند با جلوگیری از خرید بدون مالیات، تقاضا را مدیریت کنند و امیدوار بودند که این اقدام گردشگران، عمدتا از چین را از خرید کارتها منصرف کند. ایده این بود که بدون تخفیف مالیاتی، کارتها جذابیت کمتری داشته باشند. اما با افزایش چشمگیر قیمت RTX 5090، خرید بدون تخفیف مالیاتی همچنان سودآور است. برای بسیاری، سفر به ژاپن، خرید یک کارت 5090 و فروش مجدد یا استفاده از آن همچنان از نظر مالی منطقی و سودآور است.
در نتیجه، خردهفروشان شروع به نصب تابلوهایی کردهاند که اعلام میکنند فروش RTX 5090 و RTX 5080 تنها برای خریداران ژاپنی محدود شده است. با این حال، بدون راهکار واقعی برای اجرای این محدودیت، مانند درخواست از مشتریان برای گذراندن آزمون اقامت ژاپن در زمان خرید، این محدودیتها همچنان موثر واقع نشدهاند.

مشکلات عرضه و بازار کارت گرافیک
این وضعیت دو چالش اساسی را نمایان میسازد. نخست، دشواری خرید RTX 5090 در خردهفروشیها حتی ماهها پس از عرضه، که حاکی از فشار شدید بر زنجیره تأمین است. دوم، این شرایط بازتابی از سازوکار کنونی بازار کارتهای گرافیک محسوب میشود. در حالی که گیمرها با مشکلاتی برای دستیابی به کارتهای جدید مواجهاند، برخی دیگر از این موقعیت سواستفاده میکنند.
تأثیر بازارهای موازی بر عرضه کارت گرافیک
شرکای چینی تولیدکننده بردهای گرافیک مدتهاست که مظنون به فروش مستقیم کارتهای گرافیک به استخراجکنندگان ارز دیجیتال هستند و بازار مصرفکنندگان را کاملا دور میزنند. اکنون، با رونق هوش مصنوعی، این شرکتها حتی بخش بیشتری از موجودی خود را به تولیدکنندگان سرورهای هوش مصنوعی اختصاص میدهند که حاضر به پرداخت هزینههای بالاتر هستند. این امر باعث کاهش تعداد کارتهای گرافیک در دسترس برای گیمرهای معمولی شده و خرید کارت گرافیک بهعنوان بخشی از گردشگری را به گزینهای قابلتوجه تبدیل کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید