همیشه در زمان عرضه نسل تازهای از کارتهای گرافیک، نگاهها بهسوی نمونههای قدرتمند و ویژه جلب میشود که چگونه هر یک میتوانند در تستها عمل کرده و چه امتیازهایی کسب کنند؛ اما زمانی که قصد خرید یک کارت گرافیک نسل جدید را داریم، با دیدن قیمتهای نجومی و هزینههای بالای جمعآوری یک سیستم به این نتیجه میرسیم که داشتن یک کارت گرافیک هیولا برای بسیاری از ما تنها یک آرزو خواهد بود. به همین خاطر درنهایت به سراغ نمونههای ارزانقیمتتر میرویم تا بتوانیم با دقت تصویری مناسب به اجرای بازیها بپردازیم.دو کارت گرافیک از سری محصولات نسل جدید وجود دارند که توانستهاند طرفداران زیادی را به خود جلب کنند.
قیمت مناسب در کنار کارآیی قابلقبول شرایطی را فراهم کرده تا بتوان با هزینه بین 500 تا 700 هزار تومان یکی از این مدلها را خریداری کرده و باکیفیتی قابلقبول به اجرای بازیهای امروزی پرداخت. R7 260 باقیمت حدود پانصد هزار تومان و GTX 750 Ti با حدود قیمت 600 هزار تومان جزو پرچمداران کارتهای گرافیک ارزانقیمت به شمار میآیند که میتوانند به شکلی مناسب با بازیهای امروزی تعامل داشته باشند. کمپانی ایسوس هر دو مدل از این کارتهای گرافیک را به برخی چاشنیهای اختصاصی خود آغشته کرده و دو مدل مجهز به فن اختصاصی و ویژگیهای دیگر روانه بازار کرده است. ما هم تصمیم گرفتیم تا این دو مدل را در آزمایشهای مختلف بررسی کرده و ببینیم در رده قیمتی پایین هر یک چگونه عمل میکنند و کدامیک بیشتر به قیمتش میارزد. جدول یک مشخصات فنی هر دو کارت گرافیک آزمایش ما را نشان میدهند.
مشخصات فنی
| ||
| Asus R7 260 1GD5 | Asus GTX 750 Ti OC 2GB |
معماری هسته | نام رمز Bonaire، بیش از دو میلیارد ترانزیستور در محیط 160 میلیمتر مربعی، فناوری ساخت 28 نانومتر | نام رمز GM107، حدود 1,8 میلیارد ترانزیستور در محیط 148 میلیمتر مربعی، فناوری ساخت 28 نانومتر |
پردازنده گرافیکی | حداکثر فرکانس یک گیگاهرتز، 768 واحد پردازش جریانی | حداکثر فرکانس 1072 مگاهرتز، 640 هسته CUDA |
حافظه RAM | یک گیگابایت GDDR5 فرکانس مؤثر حافظه شش گیگاهرتز رابط حافظه 128 بیت پهنای باند حافظه 96 گیگابایت در ثانیه | دو گیگابایت GDDR5 فرکانس مؤثر حافظه 5,4 گیگاهرتز رابط حافظه 128 بیت پهنای باند حافظه 86,4 گیگابایت در ثانیه |
اتصالات برق | یک اتصال شش پین | یک اتصال شش پین |
فناوریهای گرافیکی | DirectX 11.2 Shader Model 5.0 OpenCL DirectCompute 5.0 PCI-E 3.0 | DirectX 11.2 Shader Model 5.0 OpenCL DirectCompute 5.0 CUDA PhysX PCI-E 3.0 |
Asus R7 260 1GD5
پردازنده گرافیکی Bonaire به کار گرفتهشده در این کارت گرافیک، یک مدل متعادل شده از پردازنده گرافیکی HD 7790 و R7 260X به شمار میآید. نکته مثبت درباره این مساله این است که R7 260 باآنکه در رده کارتهای گرافیک متوسط هم قرار نمیگیرد، اما ویژگیهای کارت گرافیک R7 260X را به ارث برده و میتوان قابلیتهای خوب و جدید AMD برای نسل جدید همچون TruAudio را نیز در آن مشاهده کرد.اولین چیزی که در زمان دیدن این کارت گرافیک جلبتوجه میکند، ابعاد بزرگ و نامتعادل خنککننده در مقایسه با ابعاد بورد گرافیک است.
طراحی خنککننده مشابه با سری DirectCU II است، اما این بار لولههای انتقال حرارت حذفشدهاند و ساختار خنککننده بسیار ساده است. یک هیت سینک آلومینیومی بزرگ با پردازنده گرافیکی در ارتباط است و بهجای آنکه نحوه چیدمان شیارهای هیت سینک از انتها به سمت ابتدای کارت گرافیک باشد (برای هدایت جریان هوا به بیرون کارت گرافیک و کیس)، در عرض کارت گرافیک قرارگرفتهاند. دو فن این کارت گرافیک با اتصالی چهار پین به بورد متصل هستند و سرعت آنها توسط خود کارت گرافیک کنترل میشود. حداکثر دمای پردازنده گرافیکی در تست Extreme نرمافزار 3DMark به 57 درجه سانتیگراد میرسد.فرکانسهای کاری این کارت گرافیک مشابه با نمونه استاندارد است. حداکثر فرکانس پردازنده گرافیکی به یک گیگاهرتز رسیده و فرکانس مؤثر حافظه گرافیکی GDDR5 شش گیگاهرتز است. این فرکانس مؤثر در کنار رابط حافظه 128 بیتی پهنای باند 96 گیگابایت در ثانیه را ایجاد میکند. کملطفی ایسوس در مورد این کارت گرافیک، در نظر گرفتن تنها یک گیگابایت حافظه گرافیکی برای این محصول است که برای بازیهای امروزی که قرار است حجم بالایی از اطلاعات را منتقل کنند شاید کمی محدودکننده به نظر برسد (البته از سوی دیگر پهنای باند حافظه نهچندان بالا باعث شده تا جای خالی حافظه گرافیکی بیشتر چندان به چشم نیاید).
کارت گرافیک R7 260 توان مصرفی بسیار پایینی دارد و تنها یک اتصال شش پین برق نیاز خواهد داشت.
به همین خاطر هم دمای کلی کارت گرافیک بسیار کم است. مدار رگولاتور سه فاز در نظر گرفتهشده برای پردازنده گرافیکی نیز بهخوبی از پس تأمین توان پردازنده گرافیکی برآمده و در مرحله اورکلاک نیز عملکردی به نسبت قابلقبول داشت.
ما برای اورکلاک این کارت از ابزار تعبیهشده در درایور کارت گرافیک استفاده کردیم و طی آن فرکانس پردازنده مرکزی را به حداکثر 1150 مگاهرتز رساندیم و درنهایت کارت گرافیک Asus R6 260 1GD5 توانست امتیاز 1512 را به دست آورد.
Asus R7 260 از فناوری CrossfireX و Eyefinity نیز پشتیبانی میکند، اما کملطفی دیگر ایسوس در مورد این کارت گرافیک، حذف یکی از دو خروجی تصویر استاندارد DVI در این کارت گرافیک است که باعث میشود دیگر نتوانید سه صفحهنمایش را از طریق اتصالات DVI و HDMI به این محصول متصل کنید.
پردازنده گرافیکی بر اساس معماری GCN طراحیشده و انواع فناوریهای تازه AMD ازجمله TruAudio Technology، دقت تصویر 4K، PowerTune و Mantle در آن پشتیبانی شده است.
Asus GTX 750 Ti OC 2GB
این کارت گرافیک اولین مدل از تولیدات انویدیا سری Maxwell است که برای تست به دستمان رسیده و در ادامه خواهیم دید که این معماری که بسیار از آن تعریف و تمجید شده است چگونه عمل خواهد کرد. در معماری Maxwell از ترانزیستورهای 28 نانومتری استفادهشده و طراحی آن به نحوی است که نسبت کارآیی به توان مصرفی آن در مقایسه با معماری Kepler افزایشیافته است.
عملکرد Maxwell بهقدری خوب بوده که انویدیا از معماری آن برای ساخت نسل تازه پردازندههای گرافیکی مخصوص لپتاپها نیز بهره برد تا هم کارآیی را افزایش دهد و هم در توان مصرفی به شکل بهتری صرفهجویی کند.سیستم خنککننده این کارت گرافیک دقیقاً مشابه مدلی است که در R7 260 دیدیم. یک هیت سینک آلومینیومی با شیارهایی که مسیرهایی در عرض کارت گرافیک ایجاد میکنند (و فاقد لولههای انتقال حرارت هستند) و دو فن بزرگ و کمصدا که از طریق اتصال چهار پین به برد گرافیکی متصلاند، کل مجموعه خنککننده را تشکیل میدهند. مانند خنککننده R7 260، در اینجا نیز طول خنککننده بیشتر از برد گرافیکی بوده و بخشی از فضای داخل کیس به شکلی بیمورد اشغال میشود (دیگر وقت آن رسیده تا ایسوس برای کارتهای با ابعاد کوچک یک خنککننده مناسبتر را مورداستفاده قرار دهد). بااینحال این خنککننده بهخوبی از عهده وظیفه خود برآمده و در تست Extreme نرمافزار 3DMark، حداکثر دمای پردازنده به 56 درجه سانتیگراد رسید.یکی دیگر از حرکات عجیب ایسوس در ساخت این کارت گرافیک، تعبیه اتصال برق شش پین نزدیک به پورتهای خروجی تصویر است!
استفاده از این پورت در این مکان میتواند در برخی شرایط (مانند زمانی که از کیس های کوچک استفاده میکنید) دردسرساز باشد، اما ایسوس مدعی است که انجام این کار باعث شده تا انتقال برق به مدار رگولاتور به شکل بهینهتری انجام گیرد (باید بگوییم که ما از این مدل بهینهسازی چندان راضی نیستیم!). محدودیت دیگری که در این کارت گرافیک خواهید دید، حذف رابط SLI از آن است. احتمالاً NVIDIA نگران بوده همان شرایطی که برای GTX 650 Ti Boost پیش آمد، در اینجا نیز رخ دهد و کاربران با خرید دو عدد از این کارت گرافیک و SLI کردن آنها، به قدرت پردازش گرافیکی همسطح با کارتهای گرافیک قدرتمند دست یابند!برد کارت گرافیک طراحی سادهای دارد و ماژولهای حافظه سامسونگ آن در یک سمت برد گرافیکی قرارگرفتهاند.
مدار رگولاتور سه فاز طراحی سادهای دارد و مدار رگولاتور سه فاز برخلاف R7 260 از چوک های سری SAO استفادهنشده است.
برای اورکلاک این کارت باکمی محدودیت روبه رو خواهید شد (زیرا محدودیتهایی در حداکثر توان قابلانتقال وجود دارد). البته خود کارت گرافیک در مقایسه با نمونه مرجع اندکی اورکلاک شده است و ما نیز توانستیم با افزایش 135 مگاهرتزی فرکانس هسته گرافیکی، امتیاز 2147 را در تست Extreme نرمافزار 3DMark کسب کنیم.خروجیهای تصویر این کارت گرافیک برای انواع سیستمها مناسب هستند و حتی اگر یک صفحهنمایش ساده داشته باشید، میتوانید از اتصال D-Sub بهره ببرید.
این سری از کارتهای گرافیک از خروجی تصویر با دقت 4K پشتیبانی میکنند، اما به یاد داشته باشید که این مدل فاقد خروجی تصویر DisplayPort است.
کارآیی
برای تست این دو کارت گرافیک از سیستمی با پردازنده Core i5-4670K، مادربرد Gigabyte Z97X-Gaming G1 WIFI-BK، هشت گیگابایت حافظه GSkill TridentX DDR3-2400، درایوهای ADATA SX900 128GB و Apacer Turbo II 120 GB و منبع تغذیه Green GP1350B OC استفاده کردیم. برای کارت گرافیک Asus R7 260 1GD5 از درایور Catalyst 13.2 و برای کارت گرافیک Asus GTX 750 Ti OC 2GB از درایور استفادهشده است.
نتیجه گیری
هر دو کارت گرافیک مورد آزمایش ما میتوانند با دقت تصویر Full HD و جزئیات گرافیکی مناسب بازیها را اجرا کنند. بااینحال GTX 750 Ti در این زمینه توانمندتر است که البته قیمت بالاتری هم دارد. طبق معمول قیمت داخل ایران اختلاف زیادی باقیمت جهانی دارد و امیدواریم این مساله باگذشت زمان برطرف شود. اگر بودجه شما اجازه میدهد حتماً به سراغ GTX 750 Ti بروید. در غیر این صورت R7 260 نیز گزینه خوبی به شمار میآید و شاید در آینده نیز توانستید با قرار دادن یک R7 260 دیگر در کنار آن راه اندازی حالت Crossfire، به قدرت پردازش گرافیکی بالاتری نیز دست پیدا کنید.
| Asus R7 260 | Asus GTX 750 Ti |
مزایا | تنها به یک اتصال شش پین نیاز است، دمای کم پردازنده گرافیکی، استفاده از چوکهای باکیفیت در مدار رگولاتور | تنها به یک اتصال شش پین نیاز است، دمای کم پردازنده گرافیکی، کارآیی مناسب با توجه به قیمت |
معایب | طراحی نامناسب خنککننده، حذف یکی از پورتهای DVI، تنها یک گیگابایت حافظه گرافیکی دارد | طراحی نامناسب خنککننده، محل نامناسب اتصال برق، عدم پشتیبانی از فناوری SLI |
پیشنهاد سختافزار | کسانی که بودجه بسیار محدودی دارند و میتوانند با فقدان جزییات بسیار بالای گرافیکی (همچون SSAA) سر کنند | گیمرهایی با بودجه محدود که قرار است تنها یک کارت گرافیک در سیستم نصب کنند |
امتیاز: راندمان: امکانات: طراحی: ارزش: امتیاز کل: |
7,2 7,5 7 7,5 7,3 |
7,9 8 7 8,8 7,9 |
قیمت: | حدود 140 دلار | حدود 160 دلار |
درایو گرافیک رو آپدیت کنید و دمای سیستم رو موقع اجرای بازی چک کنید
سلام ببخشید گرافیک من gtx750 ti هسش
رم 8 گیگ وcpu i3 هسش
ولي من درتمامي بازي ها مشكل دارم
بعدازيك يانيم ساعت بازي بازي هنگ میکنه وباید ریستارت شه تادرشه
لطفا مشکلمو حل کنید باتشکر
سلام
سیستمتون باید بدون مشکل این بازی ها رو اجرا کنه ، باید چک کنید مشکل سخت افزاری و نرم افزاری نداشته باشید
مشکل قطعات و یا ویندوز
درایور کارت گرافیک به درستی نصب است.
و 4gb رم ddr3 دارد.
سلام
درایور کارت گرافیک به درستی نصب است؟
میزان رم سیستم چقدر است؟
من cpu g2030 با سرعت 3 gigahertz و کارت گرافیک amd radeon r7 250 دارم. مشکلم اینه که تو بازی ها کمی تیک میزنه و در دو بازی Full Ace tennis simulator demo و pes2013demo زیاد تیک میزنه. لطفا خیلی زود ختما جواب مرا بدهید. منتظر جواب درستتان هستم.
سلام
دوست عزیز دقیقا کدوم بازی ها مد نظرتونه؟
:l سلام من اقدام به خرید سیستم کردم
cpu amd i8 8150 3.60gh liqued
1600 ddr 3 ram 4 gb corsair
power green 750 w
vga r7 260 x
m8 e mainboard asus
ba vojode hazine i ke kardam ama bazihaye jadid o ba lag ziad miare
pishnahad i baram darin
lotfan javab ro email konin mamnonam
پاورم next 1000w t.c هستش ببین الا با اون سیستمی که گفتم حتی یه ذره ام ندارم مشکلی ؟
به نظرت اونو بخرم مشکلی دارم ؟
طبق سایت گرین که توش حساب میکنی الان پاورم 355 وات هست پس نباید با اون کارت هم مشکلی داشته باشه؟
نظرت؟
مدل پاور رو ذکر نکردید.اگر از پاورهای معتبر همچون محصولات گرین یا انرمکس یا کولر مستر و موارد دیگه استفاده میکنید مشکلی نخواهید داشت.انویدیا در حال حاضر تو سایتش زده که این محصول از دایرکت ایکس ۱۱.۲ استفاده میکنه.
اقا یه جواب مارو نمیده سوال من چیه جواب شما ها چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این جواب من بد بخت بدین دیگه؟
من اگه بر م msi gtx 750 ti gaming بخرم
1. سیستمم اینه
ram 8gb 1600mhz
gt 630 2gb 128bit asus oc
core i3 3220 3.30
الان پاورم داره راحت میاره اگه اون کارت بخرم پاورم مشکلی نداره الان پاورم 370 وات هست مشکلی نداره ؟ میتونم این کارت رو بخرم؟؟؟؟
2. از dx12 پشتیبانی میکنه؟
سلام دوست عزیز
gtx 750 ti عملکرد بهتری داشته و انتخاب بهتری است
بستگی به برند گرافیک دارد
ببخشید کلا بین r7 260x و gtx 750 ti کدو برای بازی بهتره؟
چند وات پاور نیاز داره؟
سلام خسته نباشید
من مادربردم اینه :GF615M-P33 V2
آیا gtx 980 رو ساپورت میکنه ؟ اگه ساپورت میکنه از ۱۰۰% قدرتش استفاده میکنه یا نه ؟
ممنو آقا حسام بابت پاسخ
سلام دوست عزیز
مشکلی نیست و میخوره
سلام آقای پنهایی
مانیتور من داری پورت DVI-D هست
میخواستم بدونم کارت گرافیک gtx 750 ti به این مانیتور میخوره یا خیر؟
ممنون میشم پاسخ بدهید
تشکر
سلام دوست عزیز
اگر پاور خوبی باشد بله کافی است اما گزینه آینده نگرانه ای نیست.
ببخشید پاور 430 برای این سیستم مناسبه ایا ؟؟؟ ram:8 vga:2g r7 260x cpu: i3 3220 ممنون.
سلام دوست عزیزم
باید این مورد در ابتدا یادآور شوم که تا چند سال بعد همه چیز تغییر می کند و نمی توانید روی این موضوع حساب کنید. من پیشنهاد می کنم ای ام دی ببینید چون نسل جدیدش از دایرکت ایکس نسخه 12 پشتیبانی می کند و این مورد برای آینده هم بهتر است. با این وجود اگر روی انویدیا تاکید دارید از انویدیا می توانید GTX 760 را خریداری کنید و از ای ام دی r9 280X را که از DX12 پشتیبانی می کند.
سلام من میخواستم یه کارت گرافیک ارزان قیمت بخرم برای اجرای بازی ها به صورت فول اچ دی با فریم ریت خوب سیستمم ای ام دی هست ولی کارتم رو انویدیا میخوام مشخصات سیستمم رو مینویسم لطفا من رو راهنمایی کنید
matherboard asuse m5a88
ram 4 gig kingston 1600
cpu amd fx6100 six core
الان گرافیکم gt430 هست ولی اصلا بازی های جدید رو فریم نمیده خیلی کنده باید رزولیشن رو بیاری پایین اونجوری هم بازی خراب میشه یه کارت میخوام در حد چهار پنج سال دیگه بازی هارو فول اچ دی ساپورت کنه لطفا بهترین گزینه ممکن رو اعلام کنید
محدوده قیمت بین 900 تا 1 ملیون و دویست هزار تومان
سلام من کارت گرافیک amd r7 250 خریدم ولی اکثر بازیهای جدید رو لگ میزنه مثلiv gta و watch dogs مشخصات دیگر سیستم:
power:530w
mainboard:gigabyte z97
ram:8g
cpu:core i3
من asus gtx 750ti دارم تو اکثر بازی ها با لگ وتاخیر دچار میشم مثلا توی بازی call of duty ghost اگه کسی میدونه مشکل از چیه خواهشا کمک کنه؟ البته تو بازی Assassins Creed IV Black Flag هیچ مشکلی نداشتم؟
مشخصات سیستمم:
cpu:corei5 3450
ram:8gig 1600
graphic card:asus gtx 750ti
main:p61ad3
Power:asus a33-ga
من MSI GTX 750 TI gaming را دارم و خیلی راضی هستم ازش واقعا کارت خوبی هست همه بازی ها را با کیفیت بالا اجرا میکنه دایرکت اکس 12 هم که براش بیاد کارایش بهتر خواهد شد!
باتوجه به بودجم r7 260 .اختلاف قیمت این دوتا کم نیست!بازم جالب بود
مقایسه درستی نبود.باید تو رنج قیمتی هم باشند.منم با jack موافقم
با عرض معذرت از مدیر عزیز
مقایسه احمقانه بود !
قیمت باید یکسان باشه به نظرم
سلام
بسیار عالی بود
من کارت 750Ti را خریداری کردم البته به قیمت 690 هزار تومان
کارت بسیار خوبیست و اکثر بازی ها را با کیفیت فول اچ دی و جزییات بالا اجرا کرده است.کلا پسر (یا شایدم دختر) خوبی است;)
سلام
باید 750 Ti رو با 265 مقایسه میکردید …… 260 باید با 750 مقایسه میشد
موفق باشید