تکنولوژی در زمینههای بسیار مختلفی باعث پیشرفت کشورها شده که یکی از مهمترین آنها، بخش نظامی بوده که به قدرتمندتر شدن ارتشها کمک چشمگیری کرده است. تجهیزات نظامی که با فناوری یکپارچه شدهاند از کارایی بیشتر و دقت بالاتری برخوردارند و در نبردها تاثیر بسزایی دارند. ارتش ایالات متحده که به عنوان قدرتمندترین نیروی نظامی در جهان شناخته میشود، از فناوریهای گوناگونی بهره میبرد و شرکتهای بزرگ دنیای فناوری در این امر به ارتش امریکا یاری میرسانند که گوگل یکی از این شرکتها است.
به تازگی هزاران نفر از کارمندان گوگل در نامهای از ساندرا پیچای، مدیرعامل شرکت گوگل درخواست کرده اند که توسعهی فناوری هوش مصنوعی را برای پنتاگون متوقف کند. ایالات متحده از هوش مصنوعی در پهپادهای خود استفاده میکند و از این طریق دقت حملات خود را افزایش میدهد. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، در نامهی امضا شده توسط کارمندان گوگل آمده است که “ما معتقدیم که گوگل نباید در تجارت جنگ نقشی داشته باشد و خواهان توقف پروژهی Maven هستیم. همچنین گوگل طی سیاستی روشن با بیانیه ای اعلام کند که هیچ فعالیتی در زمینه ی نظامی ندارد.”
این در حالیست که مدتی پیش مشخص شد شرکت گوگل در دو سال گذشته بر روی پروژهی محرمانهی نظامی Maven با پنتاگون همکاری داشته است. پنتاگون این پروژه را در آوریل سال 2017 راه اندازی کرد تا به واسطهی آن از قابلیت های ماشین یادگیری استفاده کند و هویت اجسام را که شامل انسانها نیز میشود به شکلی سادهتر توسط پهپادها شناسایی شوند. به عقیدهی کارمندان گوگل، فعالیت این شرکت در زمینهی نظامی و همکاری با ارتش میتواند به اعتماد کاربران و برنامه نویسان به این شرکت آسیب وارد کند. متخصصین بر این باورند که هوش مصنوعی علاوه بر افزایش دقت پهپادهای نظامی میتواند موجب هدفگیری دقیقتر در حمله به نقاط مختلف با بمب شود. کمک گوگل به ارتش امریکا بر خلاف شعار با سابقهی این شرکت است که میگوید “شیطان نباشید”. با این اتفاق به نظر میرسد شکافی داخلی در یکی از بزرگترین کمپانیهای دنیای فناوری به وجود آمده است و با وجود مخالفت سه هزار کارمند، هنوز هم کسانی هستند که با این کار مخالفتی ندارند. لازم به ذکر است قرارداد همکاری گوگل با ارتش به زمان مدیریت اریک اشمیت بازمیگردد و ممکن است ساندار پیچای، با در نظر گرفتن نظر کارمندان خود، به همکاری با پنتاگون پایان دهد.
دیدگاهتان را بنویسید