در روزگاری هستیم که شیوه کسب و کار نسبت به روزگاران گذشته تغییرات زیادی داشته است. با گسترش استفاده از اینترنت، در زمینه شغل و روش های درآمدزایی نیز انقلابی عظیم صورت گرفت. حالا بسیاری از کاربران خرید اینترنتی را به خرید حضوری ترجیح میدهند و برای کار خود دلایل قانع کنندهای دارند. اینترنت به بستر بزرگی برای کسب درآمد بدل شده است اما کاربران باید نحوه درآمد زدایی از اینترنت را یاد بگیرند. اگر چه امروزه تقریبا هر چیزی در اینترنت معامله میشود، اما برای راه اندازی یک بیزینس اینترنتی موفق، باید از همان ابتدا قدم را درست برداشت. موجیست که راه افتاده و ما برای اوج گرفتن، باید سوار بر این موج عظیم شویم. در این مطلب میخواهیم نگاهی داشته باشیم به 10 مورد از بهترین روشها برای کسب درآمد از اینترنت. همراه ما باشید.
امروزه کسب درآمد (حلال) از روش سنتی خصوصا در بازار کشور ما دشوار شده است. وضعیت اقتصاد اصلا خوب نیست. قیمتها دائما در حال تغییرند و در چنین بازاری اگر ضرر هم نباشد، مقدار سود بسیار ناچیز است. از طرفی پیدا کردن شغل اداری یا هر نوع شغل دیگری حتی با وجود داشتن مدارک تحصیلی کار بسیار سختی است. در همین شرایط افرادی موفق شدهاند کسب و کار شخصی خود را راه اندازی کنند و بدون حضور فیزیکی در مکانی، درآمد خوبی به دست بیآورند. بسیاری نیز در کنار شغل اصلی خود، بیزینس اینترنتی هر چند کوچکی راه انداختهاند تا مقداری بیشتر درآمد داشته باشند.
در شغلهای اینترنتی معمولا شما رئیس خود هستید و باید همه امور را به دست بگیرید. از تهیه جنس تا بازاریابی و فروش و الباقی کارها. هر چند شرکتهایی هم هستند که شما را به صورت دورکاری استخدام میکنند که باز هم در این حالت حقوق دریافت خواهید کرد. اما اگر برای کسب درآمد از اینترنت خود زمینه ای را ایجاد کنید و موفق شوید، شرایط بسیار بهتر خواهد بود. 10 شغل پیشنهادی زیر از بهترین کارهای اینترنتی محسوب میشوند که ارزش تلاش را دارند.
فروش جنس در خرده فروشی های اینترنتی
اکثر شما با این مورد آشنا هستید. وقتی صحبت از این روش درآمد اینترنتی در میان باشد، به یاد eBay میفتیم. خرده فروشی بزرگی که میلیونها کاربر از آن برای فروختن اجناس خود استفاده می کنند. هر کالایی در وب سایت eBay یافت میشود و فروشندهها همه امثال من و شما هستند که اجناس خود را برای فروش آگهی کرده اند. شروع کار آسان است. کافیست در سایتی مانند eBay (نمونه های ایرانی) یک حساب کاربری بسازید و فروش را شروع کنید. اما برای فروش موفق باید استراتژی داشته باشید. از ترفندهایی برای جذابتر ساختن محصول خود برای مشتری استفاده کنید. در هر حالتی، چه فروش آنلاین و چه حضوری شما باید بازاریابی داشته باشید و فقط کمی شکل این کار در بستر آنلاین متفاوت است.
مهمتر آنکه شما باید اعتماد مشتری را جلب کنید. ارتباط و برخورد خوب با مشتری یکی از کارهاییست که برای جلب توجه و اعتمادسازی باید انجام دهید. همواره با مشتریان خود تا زمان رسیدن جنس به دست آنها در ارتباط باشید و نظر آنها را در مورد خریدشان بپرسید. در صورت رضایت، از آنها درخواست کنید که در صورت تمایل به شما بازخورد مثبت بدهند. هر چه تعداد بازخوردهای مثبت حساب فروش شما بیشتر باشد، مشتریان بیشتر به خرید از شما تمایل پیدا خواهند کرد. فروشگاه های واسطه درصدی از معامله شما را به عنوان حق واسطه گری دریافت میکنند اما فراموش نکنید، سود خوب در فروش زیاد است.
بلاگینگ (مدیریت وبلاگ)
اگر به زمینه خاصی علاقه وافری دارد در آن مورد حرفهای زیادی برای گفتن دارید، بلاگینگ میتواند تبدیل به یک راه درآمدزایی برای شما شود. برای این کار پس از ساخت یک وبلاگ، باید شروع به تولید محتوا کنید. یک موضوع مشخص و مورد علاقه خود را انتخاب کنید و در مورد آن مطالب در وبلاگ بگذارید. مطالب باید مفید باشند و کاربران به خواندن و نظر گذاشتن تشویق کنند. به نتیجه رسیدن این کار میتواند زمانبر باشد اما در صورت موفقیت و مطرح شدن وبلاگ شما، میتوانید تبدیل به یک مرکز تبلیغات برای شرکتهای دیگر شوید و جنس های آنها را تبلیغ کنید و در قبال این کار پول خوبی بگیرید.
همچنین هر چه بازدیدکنندگان شما بیشتر شوند و تعداد کلیکها بر روی بنرهای تبلیغاتی وب سایت شما بیشتر شود، پول بیشتری به حسابتان واریز خواهد شد. پس از مدتی که وضعیت خوب پیش رفت، دیگر میتوانید محصولاتی را برای فروش بگذارید. بهتر است اجناس مطابق با موضوع اصلی وبلاگ باشد. تصور نکنید که موضوع وبلاگ شما حتما باید رایج و کلیشهای باشد، اتفاقا در کسب و کار اینترنتی شانس موفقیت ایدههای خاص به مراتب بیشتر هستند. گردشگرانی هستند که از تصاویر و گزارش سفرهای خود محتویات جالبی تولید میکنند و حتی از مسائل مربوط به سفرهای خود کتاب الکترونیکی میسازند و آنها را به وب سایتهای دیگر میفروشند. در نهایت پس از موفقیت در این کار، شما میتوانید به آموزش درآمدزایی از یک وبلاگ بپردازید.
اجاره دادن خانه یا ماشین
در حال حاضر در مورد هر چیزی که تصور کنید حداقل یک اپلیکیشن مرتبط وجود دارد و از بسیاری از آنها میتوانید برای کسب درآمد از اینترنت استفاده کنید. به طور مثال با برنامههایی مثل اوبر (یا نمونههای داخلی) خیلی راحت میتوانید افرادی که به دنبال ماشین دربستی هستند پیدا کنید و به لطف GPS، سریع به موقعیت آنها بروید. پلتفرمهایی هم برای اجاره دادن خودرو یا ماشین به صورت موقتی وجود دارند. کرایه ساعتی ماشین یا اجاره روزانه خانه خصوصا در مناطقی که مسافر زیاد در آنها رفت و آمد دارد میتواند سود خوبی داشته باشد. بسیاری از مسافران امروزه منازل شخصی را به هتل برای اسکان ترجیح میدهند. بیشتر برای اینکه قیمت هتل نسبت به سوئیت و خانه بالاتر است. یا برخی مسافرین با وجود سفر با خودروی شخصی، برای رفت و درآمد در شهر ترجیح میدهند از ماشین دربستی استفاده کنند. بنابراین خودرویی را با یا بدون راننده اجاره میکنند. افرادی که سوئیت یا منزل شخصی بلا استفاده داشته باشند یا مشکلی با رانندگی نداشته باشند، از این راه میتوانند درآمدزایی کنند.
فریلنسینگ
چیزی شبیه به بلاگینگ است. به افرادی که در این زمینه مشغول هستند فریلنسر میگویند. در این مورد نیز شما در دراز مدت وابسته به کارفرما نیستید و معمولا اکثر اوقات کاری در خانه سپری میشود. در فریلنسینگ فرد به طور کلی چیزی نوشته و آن را به دیگر رسانه ها میفروشد. بلاگرها نیز گاهی چنین کاری را انجام میدهند. فرد در زمینهای که در آن تخصص دارد شروع به تولید محتوای نوشتاری میکند. پس برای این کار پیش از هر چیزی باید در مورد موضوعی دانش کافی داشته باشید. برای شروع کار، احتمالا شاید مجبور باشید بدون دستمزد شروع به کار کنید. وب سایتهای زیادی به دنبال نویسندههایی هستند که حاضر باشند مجانی کار کنند. اما فراموش نکنید که کار از داخل کار بیرون میآید.
اگر خوب بنویسید، طولی نمیکشد که همان وب سایت یا وب سایت دیگر برای همکاری شما حاضر به پرداخت مبلغ خواهد بود. البته میتوانید خود نیز از پایه و اساس وب سایتی را راه اندازی کنید اما کار کمی ریسکیتر و سختتر است. نتیجه گرفتن از وب سایت کار زمان بری است. باید گروهی از همکارانی را پیدا کنید که مطمئن شوید قادرند محتوای جذابی را بنویسند. البته نوشتن تنها راه کسب درآمد از روش فریلنسینگ نیست و برنامه نویسی، طراحی گرافیکی و کارهای این چنینی همگی میتوانند در این شاخه قرار بگیرند. شرکتها حاضرند به فریلنسرهای قابل مبلغ خوبی پرداخت کنند.
مدیریت شبکه اجتماعی
شبکههای اجتماعی قرار بود یک منبع سرگرمی برای کاربران باشند اما حالا تبدیل به یکی از مهمترین پلتفرمها برای کسب درآمد شدهاند. اینستاگرام را در نظر بگیرید که تبدیل به یک فروشگاه عظیم با فروشندههای فراوان و تنوع فوق العاده بالا شده است. شبکههای اجتماعی همچنان رو به رشد هستند و نه فقط صاحبین پیج های فروشگاهی، بلکه مدیران پیج های متفرقه نیز بعضا درآمدهای چشمگیری از برنامههایی مانند اینستاگرام دارند. پستهای زیادی را احتمالا در طول روز میبینید که محصولی در آن بررسی میشود، این بررسیها نوعی از تبلیغات برای شرکتها هستند که مدیران شبکههای اجتماعی انجام میدهند. برای موفقیت در این زمینه باید به خوبی زیر و بم پلتفرمهای شبکه های اجتماعی را بشناسید. سلیقه به خرج دادن یکی از مهمترین کارهاییست که یک ادمین حرفهای شبکه های اجتماعی باید انجام دهد. مدیران شبکه اجتماعی باید توانایی انجام کارهای مختلف در آن واحد را نیز داشته باشند بنابراین بر خلاف تصور عموم، مدیریت یک شبکه اجتماعی به شکل حرفهای کاری بس دشوار است. اما افرادی که از پس این کار برآمده اند، درآمدهای قابل توجهی دارند.
سرویس های مالی
خدمات پولی و مالی مانند حسابداری، تنظیم مدارک مرتبط با مالیات، دفترداری و فرآیند پرداخت از جمله سرویسهایی هستند که افراد کمی تمایل دارند خودشان به اینگونه کارها رسیدگی کنند. به همین دلیل ترجیح میدهند چنین کارهایی را به یک متخصص در این زمینه بسپارند. تنظیم اوراق مالیاتی کاریست که از عهده هر کسی بر نمیآید چرا در صورت تنظیم اشتباه شخص باید منتظر مبلغ مالیاتی سنگینی باشد. در صورتی که در حسابداری و کارهای مالی مهارت دارید میتوانید وب سایتی در این زمینه راه اندازی کنید.
یا با سرویسهای آنلاین مرتبط با این زمینه همکاری کنید. شرکتهای مالی هستند که حاضرند شما را برای انجام کارهای مالی دیگر شرکتها استخدام کنند بدون آنکه نیازی باشد حضورا به سراغ آنها بروید. برای آسانتر شدن کارهای حسابداری بهتر است از برنامه های حسابداری استفاده کنید که میتوانند فرآیند کار را بسیار کوتاهتر کنند و در عین حال دقت عمل را افزایش دهند. اما از آنجا که صحبت پول در میان است، دقت مهمترین عامل موفقیت در این کار است.
خدمات مشتری
هر شرکتی نیازمند واحد خدمات رسانی به مشتریان خود است. اکثر کمپانیها برای ارائه پشتیبانی از محصولات خود دارای واحد خدمات مشتری هستند. کار این بخش معمولا پاسخ دهی به تماسهای تلفنی مشتریان، صحبت آنلاین با آنها یا پاسخ دهی به ایمیلها است. در بخش چت آنلاین، بدین صورت است که قسمتی از سایت برای این کار در نظر گرفته شده که مشتری با کلیک بر روی آن، وارد چت آنلاین با اوپراتور خدمات مشتری میشود و سپس باید به سوال یا درخواستهای مشتری پاسخ دهد.
این کار به سه فاکتور تلفن، اینترنت و مرورگر وابسته است بنابراین شرکتها معمولا سعی می کنند افرادی را برای این کار انتخاب کنند که بتوانند از منزل و به صورت دورکاری خدمات رسانی کنند. بنابراین این کار برای افرادی که به هر دلیلی تمایل به کار در خانه دارند مناسب است. هر چند حقوق پرداختی برای این کار شاید کمی پائین باشد اما معمولا شرکتها برای افراد در صورتی که به هدف تعیین شده برسند، پورسانتی در نظر میگیرند. کارشناس فروش، کارشناس سفر و دستیاری مجازی از دیگر کارهایی است که افراد میتوانند در خانه هم انجام دهند.
تدریس خصوصی
شاید تا چندین سال پیش کمتر کسی به معلم خصوصی نیاز پیدا میکرد اما حالا هر سال که میگذرد دانش آموزان بیشتر در مقاطع مختلف نیاز به داشتن یک معلم خصوصی را بیشتر احساس میکنند. از دبستان گرفته تا دبیرستان، دانش آموزان این مقاطع امروزه بعضا دارای چندین معلم خصوصی هستند. معلمهای خصوصی معمولا برای کمک به دانش آموز در درک مطالبی که در مدرسه مطرح شده استخدام میشود. زمانی تدریس صرفا به صورت حضوری انجام میگرفت اما حالا خصوصا بعد از شیوع بیماری کرونا و بسته شدن مدارس، تدریس غیر حضوری شده و معلمین اعم از عمومی و خصوصی به صورت آنلاین مشغول کار هستند.
معلمهای خصوصی معمولا به صورت ساعتی حق التدریس دریافت میکنند و بسته به نوع درس، دستمزدها متفاوت است. درسهای تخصصیتر و مهمتر دستمزد بیشتری دارند. به طور مثال تدریس درس زبان یا ریاضی برای معلم خصوصی میتواند درآمد خوبی به دنبال داشته باشد. در حالی که در اکثر شغلهای آنلاین، ساعت کاری میتواند قابل تغییر باشد و به میل طرف تعیین شود، تدریس در ساعت مشخصی انجام میشود پس باید کارهایتان را طوری تنظیم کنید که در ساعت مشخصی، آنلاین باشید و کلاس را برگزار کنید.
فروش دوره های آنلاین
از دانشی که دارید میتوانید استفاده بهتری از تدریس خصوصی ببرید. جالب است بدانید تخمین زده شده ارزش صنعت آموزش الکترونیک تا سال 2025 به 325 میلیارد دلار برسد. اگر میخواهید در این صنعت فعال کنید، وب سایت خود را راه اندازی کنید. شروع به ساخت دورههای آموزشی کنید. اگر برنامه نویسی را در هر زبانی مثل پایتون بلد هستید، در قالب دوره آموزشی در بیاورید. چنین دورههایی در صورت برخورداری از کیفیت بالا میتوانند فروش چشمگیری داشته باشند. ساخت محتوای آموزشی جذاب و خلاقانه لازمه موفقیت شما در این زمینه است. شما میتوانید ویدئو بسازید یا از پاورپوینت برای ارائه مطالب استفاده کنید. علاوه بر این نیاز به مهارتهایی در زمینه بازاریابی نیز دارید که افراد علاقمند را به خرید دورههای آموزشی خود تشویق کنید.
فروش کالاهای دست ساز
در اولین روش از این مقاله به فروش اقلامی که نیازی به آنها ندارید، در وب سایت هایی مانند eBay اشاره کردیم. اما لزوما نباید اجناس غیر قابل استفاده را بفروشید. اگر هنرمند هستید و میتوانید با دستان خود آثاری بسازید، میتوانید از فروش آنها در سایتها درآمدزایی کنید. از نقاشی گرفته تا قالی و اجناس دست ساز این چنینی میتوانند فروش آسانی در سایتها داشته باشند. قیمت اقلام دست ساز معمولا بالاتر از نمونههای شرکتی است و از آنجایی که هزینه جانبی برای این کار ندارید، سود خوبی میتوانید از هنر دستان خود ببرید. چند ماه اول کار احتمالا سخت و چالش برانگیز باشد اما زمانی که روی غلطک افتاده و به حداکثر مقدار سودآوری برسید، مزد زحمات خود را خواهید گرفت.
شما چه روشی برای کسب درآمد از اینترنت سراغ دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دوست من از صبح تا ظهر جایی کار میکنه که اینترنت رو فیلتر و تحریم می کنن و از ظهر تا عصر هم جایی کار می کنه که درگاه پرداخت فیلتر شکن هارو راست و ریز می کنن. در آمدش هم خوبه.
نونش تو روغنه دوست عزیز. 🙂