حتما شنیده اید که گفته می شود در آینده ای نزدیک هوش مصنوعی می تواند نقشی بسیار کلیدی در زندگی انسان ایفا کند. در حال حاضر بسیاری از صنایع و همچنین شرکت های نرم افزاری و سخت افزاری فعال در حوزه تکنولوژی از هوش مصنوعی برای ارائه راهکارهای بسیار جالبی استفاده می کنند که نشان می دهد این بخش از علم تا چه حد می تواند در بهبود تجربه تعاملی انسان با تکنولوژی نقش داشته باشد. اما شاید اینگونه تصور شود که ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی هنوز دارای کاربردهای عمومی نیستند و بیشتر در آزمایشگاه ها یا مراکز علمی مورد استفاده قرار می گیرند. این تصور تا حدودی صحیح است زیرا کاربردهای عمومی تر هوش مصنوعی برای اینکه بتوانند وارد زندگی روزانه ما شوند هنوز راه زیادی در پیش دارند. با این وجود همین حالا هم این ابزارها وارد خانه های ما شده اند و حتی شاید بی آنکه خودمان بدانیم در حال تاثیر گذاری در زندگی ما هستند. در ادامه به 4 مورد از کاربردهای فعلی هوش مصنوعی در خانه ها خواهیم پرداخت.
سازماندهی عکس ها و ویدئوها
این مورد یکی از نمونه های کاربرد هوش مصنوعی برای کاربران عادی است که شاید خیلی از ما با آن آشنا نباشیم. اگر از گوشی های اندرویدی استفاده می کنید احتمالا با اپلیکیشن اختصاصی گوگل برای مرور تصاویر یعنی Google Photos آشنا هستید. شاید این برنامه به جذابیت نرم افزارهای اختصاصی مرور تصاویر نباشد اما بد نیست بدانید این اپلیکیشن برای سازماندهی و مرتب سازی تصاویر از شبکه های عصبی استفاده می کند. برای مثال اگر تحت وب وارد حساب کاربری خود شوید (و البته قابلیت تهیه نسخه پشتیبان در فضای ابری گوگل را هم برای عکس هایتان فعال کرده باشید) می توانید با تایپ کردن کلمه Tree از گوگل بخواهید در بین عکس های شما مواردی را که در آنها درخت وجود دارد نشان دهد. حتی اگر شما به صورت دستی برچسب های تشخیص را روی عکس هایتان فعال نکرده باشید هم هوش مصنوعی Google Photos می تواند تشخیص دهد درخت در کدام عکس ها وجود دارد و تنها همان موارد را برای شما فیلتر کند. در نتیجه اگر قصد دارید سر و سامانی به گالری عکسهایتان بدهید می توانید آنها را به فضای ابری گوگل منتقل کرده و سپس به کمک هوش مصنوعی طبقه بندی های مشخصی را برای آنها ایجاد کنید.
سرگرم کردن کودکان
دستگاه هایی مانند اکو از آمازون و Google Home نمونه های بسیار خوبی از به کارگیری هوش مصنوعی در منازل هستند. این دستیارهای صوتی به کمک شبکه های عصبی می توانند کاربرهای مختلف را تشخیص داده و محتوای مناسب برای هر یک از آنها را در جست و جوهایشان در اختیار آنها قرار دهند. اما هوش مصنوعی یک گام دیگر به جلو حرکت کرده و حالا روبات هایی را هم می بینیم که به کمک هوش مصنوعی، به یک همراه همیشگی در خانه ها تبدیل می شوند. یک نمونه از این روبات ها “زنبو” است که توسط ایسوس ساخته شده و اخیرا در کنفرانس CES نیز به نمایش در آمده بود. زنبو که قرار است به زودی روانه بازار شود با استفاده از هوش مصنوعی رفتار و فعالیت های کودکان را تحت نظر قرار می دهد و تلاش می کند با ارائه محتوای مناسب به آموزش آنها بپردازد. در پیش نمایش های منتشر شده توسط ایسوس، حتی زنبو می تواند کودکان را به خواندن متن، یا خوابیدن در ساعت های مشخص تشویق کند و برای انجام این کار برای آنها داستان بخواند یا جایزه ای در نظر بگیرد.
یافتن فیلم و موسیقی در سبک مورد علاقه
با وجود عدم دسترسی به سرویس هایی مانند اسپاتیفای و نت فلیکس در ایران، بسیاری از کاربران از این دو پلتفرم برای گوش دادن به موسیقی و یا مشاهده و پیدا کردن فیلم های سینمایی و سریال استفاده می کنند. یکی از قابلیت های هر دو پلتفرم مورد اشاره، پیشنهاداتی است که به کاربران ارائه می دهند. برای مثال اگر شما طرفدار سبک بلوز در موسیقی باشید و در اسپاتیفای هم به این سبک آهنگ ها گوش کنید، هوش مصنوعی آن علایق شما را تشخیص داده و سعی می کند موسیقی هایی به شما پیشنهاد کند که در سبک مورد نظرتان باشد. این شبکه های عصبی هر چه بیشتر با فعالیت های کاربر درگیر باشند دقت بیشتری نیز به دست می آورند و به تدریج هوشمندتر می شوند. همچنین سرویس هایی مانند Valossa نیز از هوش مصنوعی استفاده می کنند. Valossa به کاربران کمک می کند در صورتی که تنها دیالوگ هایی خاص یا صحنه های به خصوص از یک فیلم را به یاد دارند و به دنبال اسم آن می گردند بتوانند به راحتی فیلم مورد نظر خود را بیابند.
تامین امنیت
امروزه سیستم های امنیتی و نظارتی خانگی و صنعتی هم از هوش مصنوعی برای تامین امنیت کاربران استفاده می کنند. برای مثال الگوریتم هایی توسط برخی از کمپانی های امنیتی توسعه داده شده اند که می توانند تفاوت ورود یک شخص از پنجره به داخل خانه و حرکت پرده ها به دلیل وزش باد را تشخیص دهند و در واقع نادرست زنگ هشدار را به صدا در نیاورند. همچنین شرکت هایی مانند Nest در حال کار بر روی ساخت دوربین های نظارتی هوشمندی هستند که بتوانند با دیدن صحنه روبروی خود، تشخیص دهند دقیقا چه اتفاقی در حال وقوع است و برای مثال به پلیس دقیقا گزارش کنند که شخصی با لباس زرد رنگ و قد تقریبی 1.7 متر از درب سمت راست خانه با استفاده از یک ابزار وارد منزل شده است. همچنین قفل های هوشمندی نیز طراحی شده اند که به تکنولوژی تشخیص چهره مجهز بوده و تنها به روی افراد مشخص باز می شوند.
و چهار ماه دیگه هم تو همین سایت خبرش میاد که هک شدن امن نیستن یا فیلم خانوادگی پخش شده والا