معمولاً ارتباط متقابل میان انسان ها و هوش مصنوعی در آثار هنری (از قبیل کتاب ، فیلم یا بازی های کامپیوتری) رابطه ای پر تنش و تهدید آمیز به تصویر کشیده شده است و در اغلب این قبیل آثار شاهد اشاره ی مستقیم یا غیر مستقیم به این نکته هستیم که عاقبت ارتباط انسان ها با دستگاه هایی که همچون آن ها از قدرت تشخیص برخوردارند چندان روشن نبوده و در نهایت به رویارویی های نه چندان دوستانه خواهد انجامید. الگوی آشنایی که شاید در بازی Event [0] شاهد رقم خوردن شکل معکوس آن باشیم (و البته شاید هم این اتفاق هرگز رخ ندهد).
بازی Event [0] در ردیف جدید ترین آثار مستقلی قرار می گیرد که در حال حاضر توسط اعضای استودیوی تازه تاسیس Ocelot Society در دست تولید بوده و قرار است به زودی در اختیار علاقه مندان به بازی های کامپیوتری ماجرایی (که از ساختاری متفاوت نسبت به آثار مرسوم در این سبک بهره می برند) قرار گیرد. در این بازی بازیباز نقش فضا نوردی تنها را بر عهده دارد که در یک فضا پیمای بسیار بزرگ و مجهز به نام ناتیلیس ، که در واقع یک فضا پیمای متروک و بی سر نشین در پهنه ی کهکشان به شمار می رود ، گرفتار آمده و در جستجوی یافتن راهی برای بازگشت به زمین است. در ادامه ی ماجرا او حین جستجو های دقیق خود در گوشه و کنار سفینه ی فضایی به گل نشسته ی مذکور با هوش مصنوعی این سفینه (که Kaizen – 85 نام دارد) آشنا می شود و به تدریج رابطه ای دوستانه میان آن دو شکل می گیرد. در واقع پایه و اساس داستان بازی Event [0] هم همچون آثاری نظیر 2001 : A Space Odyssey یا Her (که هر دوی آن ها آثار شناخته شده ای در دنیای سینما به شمار می روند) بر اساس برقراری ارتباط میان انسان و یک هوش مصنوعی پیشرفته پایه ریزی شده است. با این حال در حال حاضر هیچ مشخص نیست که آیا فرجام این رابطه هم همانند روابط مشابه به تصویر کشیده شده در بطن آثار یاد شده، در نهایت به سر انجام نا خوشایندی ختم خواهد شد یا این که به شکل کاملاً متفاوتی نسبت به رویداد های مشابه در آثار مورد اشاره قرار گرفته در این متن رقم خواهد خورد. با این حال آن چه که در حال حاضر کاملاً مشخص و روشن به نظر می رسد این نکته است که اساس گیم پلی بازی Event [0] به طور کامل بر پایه ی همین ارتباط دو جانبه شکل گرفته است.
گرافیک هنری بازی Event [0] یاد آور آثاری نظیر Alien Isolation است. به این معنی که شکل ظاهری فضا پیمای مذکور و اشیای موجود در آن (از قبیل کامپیوتر ها و دیگر موارد به تصویر کشیده شده در محیط این بازی) درست همانند موارد مشابه در فیلم های سینمایی علمی تخیلی دهه ی هشتاد میلادی نظیر مجموعه فیلم های Alien طراحی شده است
اگر چه رویداد های بازی Event [0] از زاویه ی دوربین اول شخص روایت می شود، اما در مجموع ساختار گیم پلی این بازی هیچ شباهتی به سایر آثار مشابه ندارد و همان گونه که به آن اشاره شد به طور تمام و کمال بر پایه ی رابطه ی دو جانبه ای که در طول بازی میان فضا نورد بی نام و نشان ما با Kaizen – 85 (هوش مصنوعی فضا پیمای متروک) شکل می گیرد تمرکز یافته است. در واقع بخش مهمی از گیم پلی بازی Event [0] (شاید بتوان گفت که تمامی آن) به گفتگو های رد و بدل شده میان قهرمان داستان با Kaizen – 85 اختصاص یافته است. گفتگو هایی که از طریق تایپ کردن جملات مورد نظر بازیباز در کامپیوتر مرکزی موجود در سفینه ی فضایی یاد شده رقم خواهد خورد و در این میان هوش مصنوعی فضا پیمای به گل نشسته ی مورد اشاره قرار گرفته نیز از همین طریق به پرسش های بازیباز پاسخ می دهد. در واقع هوش مصنوعی حاضر در سفینه ی متروک یاد شده یا همان Kaizen – 85 ، در طول بازی Event [0] از دو میلیون خط دیالوگ منحصر به فرد بهره می برد که به شکل کاملاً پویا طراحی شده اند و بر اساس نوع ارتباطی که به تدریج میان دو شخصیت مهم حاضر در داستان بازی Event [0] به وجود می آید شکل پرفته و بیان می گردند. البته در طول بازی Event [0] رویداد های جانبی متعددی هم رخ می دهد که فرآیند به وقوع پیوستن آن ها خود می تواند موجب شکل گیری گفتگو های تازه ای میان فضا نورد تنهای داستان بازی Event [0] و Kaizen – 85 گردد و فضای حاکم بر بازی را به کلی تغییر دهد.
همان گونه که در لا به لای متن هم به آن اشاره شد، بازی Event [0] توسط اعضای استودیوی تازه تاسیس Ocelot Society در دست تولید است. استودیویی واقع در کشور فرانسه که اعضای فعال آن را بازی سازان خوش سابقه ی حاضر در شرکت ها و استودیو های بازی سازی دیگر تشکیل می دهند. افرادی که سابقه ی همکاری در تولید آثاری نظیر Journey ، Braid و The Witness را داشته اند و حتی پیش از این به همکاری با شرکت های نام آشنایی نظیر یوبی سافت مشغول بوده اند
در مجموع هدف اصلی قهرمان داستان بازی Event [0] در طول داستان این اثر بازگشت به زمین است و به منظور انجام این هدف مهم او باید به هر طریق ممکن به قانع کردن هوش مصنوعی این سفینه یعنی Kaizen – 85 بپردازد. امری که از طریق رفع ابهام های حیاتی این موجود هوشمند و پاسخ دادن به پرسش های مهم و کلیدی او توسط بازیباز امکان پذیر خواهد بود. در واقع همانند تمامی روابط دوستانه ای که می تواند میان دو موجود هوشمند شکل بگیرد، رابطه ی دوستانه ی ایجاد شده میان فضا نورد تنهای حاضر در فضا پیمای ناتیلیس با هوش مصنوعی این فضا پیما یعنی Kaizen – 85 هم پستی و بلندی های فراوانی را در طول بازی Event [0] پشت سر خواهد گذاشت و احساساتی نظیر حسادت ، ترس ، احترام و موارد مشابه با آن می تواند شکل کلی این رابطه و نوع برقراری آن را دستخوش دگرگونی و تغییر سازد. در هر حال بازی Event [0] را می توان اثر کاملاً متفاوتی در سبک ماجرایی ارزیابی کرد که در حال حاضر توانسته است نظر مثبت بسیاری از علاقه مندان و ناظران دنیای بازی های کامپیوتری را به سمت خود جلب نماید و امید می رود که پس از انتشار هم بتواند موفقیت های مشابهی را در دنیای بازی های کامپیوتری تکرار نموده و حتی بر وسعت و گستردگی میزان آن بیافزاید. گفتنی است که بازی Event [0] در ماه سپتامبر سال جاری میلادی برای پلتفرم PC (دو سیستم عامل ویندوز و مک) از طریق دو فروشگاه آنلاین استیم و هامبل منتشر خواهد گردید و هنوز روز دقیق عرضه شدن این بازی به بازار توسط سازندگان آن اعلام نشده است.
باید جالب باشه